ĐỀ CƯƠng ôn thi tốt nghiệp thpt quốc gia môn tiếng anh



tải về 4.05 Mb.
trang46/46
Chuyển đổi dữ liệu07.07.2016
Kích4.05 Mb.
1   ...   38   39   40   41   42   43   44   45   46

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions or indicate the correct answer to each of them, from 35 to 44

35. I didn't listen to him, and I didn't succeed.

A. If I listened to him, I would succeed.

B. If I had listened to him, I would succeed.

C. If I listened to him, I would have succeed.

D. If I had listened to him, I would have succeeded.

36. Though he tried hard, he didn't succeed

A. However hard he tried, he didn't succeed.

B. However he tried hard, he didn't succeed.

c. However he didn't succeed, he tried hard

D. However he tried hard, but he didn't succeed.

37. I like to play tennis in the summer.

A I am very interested on playing tennis in the summer.

B. I am very keen in playing tennis in the summer.

C. I am very interested to playing tennis in the summer.

D. I am very fond of playing tennis in the summer.

38. They usually have quite a big meal at lunch time.

A. They are used to having a big meal at lunch time.

B. They are used to have a big meal at lunch time.

C. They are used to have a big meal at lunch time.

D. They used to having a big meal at lunch time.

39. Despite feeling cold we kept walking.

A. Although we felt cold, but we kept walking.

B. Cold as we felt , we kept walking.

C. However cold we felt, but we kept walking.

D. However we felt cold, we kept walking.

40. "I'm sorry I have to leave so early," he said.

A. He apologized for having to leave early.

B. He apologized to have to leave early.

C. He apologized that he has to leave early.

D. He apologized to have left early.

41.He talked about nothing except the weather.

A. He talked about everything including the weather.

B. His sole topic of conversation was the weather.

C. He said that he had no interest in the weather.

D. He had nothing to say about the weather.

42.The boy was not allowed to have any friends, so he felt lonely.

A. Having no friends, the boy felt so lonely.

B. Not having friends, they made the boy feel lonely.

C. Having a lot of friends, the boy felt lonely.

D. Deprived of friends, the boy felt lonely.

43.Unless someone has a key, we cannot get into the house.

A. We could not get into the house if someone had a key.

B. If someone does not have a key, we can only get into the house.

C. We can only get into the house if someone has a key.

D. If someone did not have a key, we could not get into the house.

44.Conan said to me, "If I were you, I would read different types of books in different ways."

A. Conan ordered me to read different types of books in different ways.

B. I said to Conan to read different types of books in different ways to me.

C. I read different types of books in different ways to Conan as he told me.

D. Conan advised me to read different types of books in different ways.


Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions, from 45 to 51

45. There should be new measures to discourage car use in favour of public transport.

A. prevent B. encourage C. disapprove D. disconnect

46. I don’t like the way he refers to his problems obliquely.

A. directly B. indirectly C. politely D. impolitely
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction, from 47 to 51

47. The British labor movement developed as a means of improve working conditions through group efforts. A B C D 48. Poverty in the United States is noticeably different from that in the others countries.

A B C D

49. Five-credits-hour courses are approved for the student's work in the major field of interest.



A B C D

50. The basic law of addition, subtraction, multiplication, and division are taught to all elementary

A B C

school students

D

51.On Aprial 14, 1865, an actor named John Wilkes Booth, angered by the South’s defeat in the A B C



Civil War, shot and had killed Precident Abraham Lincoln

D

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions, from 52 to 60



The Works Progress Administration (WPA) was formed in 1935 during the height of the Great

Depression as part of President Franklin Delano Roosevelt's New Deal package to bring the

economy around and provide relief for the millions of unemployed throughout the country; the goal

of the program was to maintain peoples' skills and respect by providing work to as many as possible

during this period of massive unemployment. For the eight years that the WPA was in existence

from 1935 to 1943, the WPA was responsible for providing jobs to approximately eight million

people at a cost of more than eleven billion dollars.

One of the more controversial programs of the WPA was the Federal Arts Project, a program to

employ artists full-time at such tasks as painting murals in libraries, theaters, train stations, and

airports; teaching various techniques of art; and preparing a comprehensive study of American

crafts. Criticism of the program centered on what was perceived as the frivolity of supporting the

arts at a time when millions were starving, industry was sagging, farms were barren, and all that

could flourish were bankruptcy courts and soup kitchens.

52. This passage mainly discusses

A. the Great Depression B. the benefits of Franklin Delano Roosevelt's New Deal

C. the New Deal and one of its controversies

D. bankruptcy courts and soup kitchens

53. The word "package"  could best be replaced by

A. carton B. secret gift C. box D. bundle of ralated items

54. According to the passage, the stated purpose of the WPA was to

A. create new American masterpieces B. raise the standard of American art

C. introduce new art techniques to the American public D. improve the economy

55. The word "massive" in line 5 is closest in meaning to

A. tremendous B. rocky C. clustered D. dangerous

56 The word "controversial"  is closest in meaning to

A. disputed B. successful C. creative D. comprehensive

57. All the following probably helped to make the Federal Arts Project controversial EXCEPT that

A. the Federal Arts Project employed many who would otherwise have been out of work

B. train stations and airports were decorated with murals

C. the Federal Arts Project commissioned art works

D. a tremendous study of American crafts was produced

58. The expression "centered on"  could best be replaced by

A. encircled B. located on C. focused on D. surrounded

59. When the author states that "... all that could flourish were bankruptcy courts and soup

kitchens," he or she probably means that

A. banks and restaurants did well during the Depression

B. the poor could not afford to use banks or eat soup

C. the only organizations to thrive were those that dealt with the poor

D. many restaurants declared bankruptcy during the Depression

60. Where in the passage does the author give examples of artistic jobs?

A. lines 1-6 B. lines 6-8 C. lines 9-12 D. lines 12-15
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 61 to 70.

The invention of the electric telegraph gave birth to the communications industry. Although Samuel B. Morse succeeded in making the invention useful in 1837, It was not until 1843 that the first telegraph line of consequence was contributed. By 1860, more than 50,000 miles of lines had connected people east of the Rockies. The following year, San Francisco was added to the network.

The national telegraph network fortified the ties between East and West and contributed to the rapid expansion of the railroads by providing and efficient means to monitors schedules and routes. Furthermore, the extension of the telegraph, combined with the invention of the steam-driven rotary printing press by Richard M. Hoe in 1846, revolutionized the world of Journalism. Where the business of news gathering had been dependent upon the mail and on hand -operated presses, the telegraph expanded the amount of information a newspaper could supply and allowed for timelier reporting. The establishment of the Associated Press as a central wire service in 1846 marked the advent of a new ers in journalism.

61. The main topic of the passage is______ .

A. the history of journalism

B. the origin of the national telegraph network

C.how the telegraph network contributed to the expansion of railroads

D. the contributions and development of the telegraph network

62. according to the passage , how did the telegraph enhance the business of news gathering?

A. By allowing for timelier reporting

B. By adding San Francisco t the network

C. By expanding the railroads

D. By monitoring schedules and routes for the railroads

63.The author’s main purpose in this passage is to________ .

A. compare the invention of the telegraph with the invention of the steam-driven rotary press

B. propose new ways to develop the communications industry

C. show how the electric telegraph affected the communications industry

D. criticize Samuel B. Morse

64. The phrase “the Rockies” in the first paragraph refers to______ .

A. a telephone company B. the West Coast

C. a mountain range D. a railroad company

65. It can be inferred from the passage that______ .

A. Samuel Morse did not make a significant contribution to the communications industry

B. Morse’s invention immediately achieved its full potential

C. The extension of the telegraph was more important than its invention

D. Journalists have the Associated Press to thank for the birth of the communications industry

66. The word “ revolutionized” in the second paragraph is closest in meaning to_____ .

A.destroyed B. revolved C gathered D. transformed

67. According to the passage , which of the following is Not true about the growth of the communications industry?

A. Morse invented the telegraph in 1837.

B. People could use the telegraph in San Francisco in 1861.

C. The telegraph led to the invention of the rotary printing press.

D. The telegraph helped connect the entire nation.

68. The word “gathering “in the second paragraph refers to.

A). people B. information C. objects D. computer magazine

69. This passage would most likely be found in a_____ .

A U.S. history book B. book on trains C. science textbook D. computer magazine

70. How does the author feel about the invention of the electric telegraph?

A. indifferent B. admiring C. neutral D. uninterested
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks, from 71 to 80

At 19, Ben Way was already a millionaire, and one of a number of teenagers who_____(71) their fortune through the Internet._____(72) makes Ben’s story all the more remarkable is that he is dyslexic, and was_____ (73)by teachers at his junior school that he would never be able to read or write properly.” I wanted to prove them_____ (74)“, says Ben, creator and director of Waysearch engine which can be used to find goods in online shopping malls.

When he was eight, his local authorities_____(75) him with a PC to help with school work. Althrough he was_____ (76)to read the manuals, he had a natural ability with the computer, and encouraged by his father, he soon began_____(77) people $ 10 an hour for his knowledge and skills. At the age of 15 he _____(78) up his own computer consultancy, Quad Computer, which he ran from his bedroom, and two years later he left school to_____(79) all his time to business.

“By this time the company had grown and needed to take_____(80) a couple of employees to help me”, says Ben.That enabled me to start doing business with bigger companies.It was his ability to consistently overcome difficult challenges that led him to win the “Young Entrepreneur of the year” award in the same year that he formed Waysearch.

71.A.taken B.made C.put D.done

72.A.This B.That C.Something D.What

73.A.said B.told C.suggested D.reported

74.A.wrong B.false C.untrue D.unfair

75.A.provided B.gave C.offered D.got

76.A.imppossible B.incapable C.disabled D.unable

77.A.owing B.charging C.lending D.borrowing

78.A.put B.ran C.made D.set

79.A.pay B.spend C.devote D.invest

80.A.on B.up C.out D.over



KEY TO PRACTICE 28


QUESTION

ANSWER

QUESTION

ANSWER

QUESTION

ANSWER

QUESTION

ANSWER

1

B

21

A

41

B

61

D

2

C

22

D

42

D

62

A

3

D

23

A

43

C

63

C

4

C

24

D

44

D

64

C

5

D

25

B

45

B

65

B

6

D

26

D

46

A

66

D

7

B

27

A

47

C

67

C

8




28

B

48

D

68

B

9

B

29

C

49

A

69

A

10

D

30

A

50

C

70

B

11

A

31

C

51

D

71

B

12

B

32

B

52

C

72

D

13

C

33

B

53

D

73

B

14

D

34

B

54

D

74

A

15

D

35

D

55

A

75

A

16

D

36

A

56

A

76

D

17

A

37

D

57

A

77

B

18

C

38

A

58

C

78

D

19

A

39

B

59

C

79

C

20

D

40

A

60

C

80

A





1   ...   38   39   40   41   42   43   44   45   46


Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2016
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương