ĐỀ CƯƠng ôn thi tốt nghiệp thpt quốc gia môn tiếng anh



tải về 4.05 Mb.
trang41/46
Chuyển đổi dữ liệu07.07.2016
Kích4.05 Mb.
1   ...   38   39   40   41   42   43   44   45   46

PRACTICE TEST 23

Blacken the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronouned differently from the other three in each question.

Question 1: A. tables B. books C. roots D. roofs

Question 2: A. stopped B. packed C. parked D. wicked

Question 3: A. teacher B. chore C. children D. school



Blacken the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word with the main stress different from that of the other three words in each question.

Question 4: A. whenever B. family C. obedient D. solution

Question 5: A. attractiveness B. generation C. traditional D. American

Blacken the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 6: I ________ there once a long time ago and ________ back since.

A. went/have not been B. go/am not

C. have gone/was D. was going/had not been

Question 7: The students __________ by Mrs. Monty. However, this week they _______ by Mr. Tanzer.

A. have usually been taught / have been teaching

B. usually teach / are teaching

C. are usually taught / are being taught

D. were usually teaching / are teaching

Question 8: Tim looks so frightened and upset. He ____________ something terrible.

A. must experience B. can have experienced

C. should have experienced D. must have experienced

Question 9: Thousand of antibiotics _______, but only about thirty are in common use today.

A. are developing B. have been developed

C. have been developing D. have developed

Question 10: Most children enjoy _____ with their parents and siblings.

A. play B. to play C. playing D. played

Question 11: Doctors are supposed to _______ responsibility for humman life.

A. take B. do C. rush D. join

Question 12: Many young people have objected to ________ marriage, which is decided by the parents of the bride and groom.

A. agreed B. shared C. sacrificed D. contractual

Question 13: Are you sure you can do it on_______?

A. youself B. secret C. your own D. date

Question 14: He spent __________ dollars on food and drinks.

A. very a few B. only a few C. only a little D. only few

Question 15: It’s essential that every student ____ the exam before attending the course.

A. passes B. pass C. would pass D. passed

Question 16: Most of the computers in the laboratory are ____________ now.

A. out of work B. out of order C. out of function D. out of working

Question 17: _______ she was watering the flowers, it began to rain.

A. Besause B. While C. For D. Since

Question 18: His bad behaviour was put …………..his upbringing.

A. with B. down to C. up D. off

Question 19: Mary always takes great care………….her children.

A. for B. to C. of D. with

Question 20: From the hotel there is a good ___________ of the mountain.

A. picture B. sight C. view D. vision

Question 21: This is the first time I…………..Japanese food.

A. am eating B. had eaten C. ate D. have eaten

Question 22: Not until a monkey is several years old _____ to exhibit signs of independence from its mother.

A. is it begin B. and begin C. does it begin D. it begins

Question 23: _______ was caused by breathing impure air over was once a common belief.

A. Why malaria B. That malaria C. The reason malaria D. Malaria

Question 24: .I am very ………….for what I said to her yesterday.

A. regretted B. regretful C. regrettable D. regretting

Question 25: Frized for centuries for their beauty, roses are probably the world’s……………..plants.

A. cultivated ornamental most widely B. ornamental widely cultivated most

C. most widely cultivated ornamental D. widely ornamental most cultivated

Question26: “Are you free this coming Sunday?” “____________”

A. I think so. Why? B. Yes, I can C. Yes, I will D. No, thank you

Question27: “Would you like some more tea?” “____________”

A. It doesn’t matter B. I’m OK C. Yes, please D. Here you are

Question 28: “Hello, I’d like to speak to Mr. Green, please.” “________________”

A. I’m sorry. I’ll call again later. B. I’m afraid I don’t know

C. Sorry. Can you take the message? D. Sorry. Can you say that again?

Question 29: “Anything else?” “_____________________”

A. No, it isn’t B. Right now C. Not at all. D. Not today, thanks

Question30: “ Thank you very much for the wonderful gift.” – “ …………………………”

A. Oh, no B. Congratulations C. Good luck D. You are welcome
Blacken the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 31: Billy, come and give me a hand with cooking

A. attempt B. help C. prepared D. be busy

Question 32: Unless I miss my guess, your computer needs a new hard drive.

A. you are my guess B. I break the soft drive

C. I make a mistake D. you lack money

Question 33: Relaxation therapy teaches one not to fret over small problems.

A. worry about B. look for C. get involved in D. get angry about


Blacken the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 34: He’s up to his ears in work and can’t possible see you now.

A. fully occupied withB. concerned with C. very interested in D. not involved with

Question 35: As he is new to the job I would ask you to keep an eye on her for the time being.

A. look at B. consider C. check D. observe

Read the following passage and blacken the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks in the following question.

Cultural diversity can be such a cool thing. I gew up in a predominantly white private school, (36) _______ teaching in a place that is extremely diverse has been a joy. I can stand in the hall and (37) _______ Spanish, Russian, Polish, Korean, Mandarin, Hindu, etc. the list can go on and on. What we need to be careful of is not to make (38) _______ a big deal out of cutural diversity. I think that when we place too much (39) _______ on the diversity it can become a polarizing act. Many students are very aware (40) _______ their differences, and most just don’t care.

I think that cultural diversity is something that needs (41) _______ addressed be teachers in the schools as something that is possitive. Often in rural areas there is not a lot of cultural diversity. (42) _______ a result, when a student is from a different culture there is a question of what do I do to (43) _______ their learning needs. It is important before a teacher can teach diverse population they need to (44) _______ that they are also multicultural. In addition, how much of a role will these beliefs (45) _______ within the education on the child.

Question 36: A. however B. therefore C. but D. so

Question37: A. see B. look C. listen D. hear

Question 38: A. such B. too C. so D. much

Question39: A. stress B. emphasis C. concern D. focus

Question 40: A. of B. at C. about D. on

Question 41: A. be B. being C. are D. to be

Question 42: A. Like B. As C. With D. More

Question 43: A. push B. rise C. comment D. support

Question 44: A. recognize B. receive C. observe D. expect

Question 45: A. make B. do C. create D. play

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions .

The organisation that today is known as the Bank of America did start out in America, but under quite a different name. Italian American A.P. Giannini estabished this bank on October 17 1904, in a renovated saloon in San Francisco’s Italian community of North Beach under the name Bank of Italy, with immigrants and first – time bank customers comprising the majority of his first customers. During its development, Giannini’s bank survived major crises in the form of a natural disaster and a major economic upheaval that not all other banks were able to overcome.

One major test for Giannini’s bank occurred on April 18,1906, when a massive earthquake struck San Francisco, followed by a raging fire that destroyed much of the city. Giannini obtained two wagons and teams of horses, filled the wagons with the bank’s reserves, mostly in the form of gold, covered the reserves with crates of oranges, and escaped from the chaos of the city with his clients’ funds protected. In the aftermath of the disaster, Giannini’s bank was the first to resume operations. Unable to install the bank in a proper office setting, Giannini opened up shop on the Washington Street Wharf on a makeshift desk created from boards and barrels.

In the period following the 1906 fire, the Bank of Italy continued to prosper and expand. By 1918 there were twenty –four branches of the Bank of Italy, and by 1928 Giannini had acquired numerous other banks, including a Bank of America located in New York City. In 1930 he consolidated all the branches of the Bank of Italy, the Bank of America in New York City, and another bank of America that had formed in California into the Bank of America National Trust and Savings Association.

A second major crisis for the bank occurred during the Great Depression of the 1930s. Although Giannini had already retired prior to the darkest days of Depression, he became incensed when his successor began selling off banks during the bad economic times. Giannini resumed leadership of the bank at the age of sixty-two. Under Giannini’s leadership, the bank weathered the storm of the Depression and subsequently moved into a phase of overseas development.

Question 46: According to the passage, Giannini……….

A. worked in a bank in Italy

B. set up the Bank of America prior to setting up the Bank of Italy

C. opened the Bank of America in 1904

D. later changed the name of the Bank of Italy

Question47: Where did Giannini open his first bank?

A. In what used to be a bar B. On Washington Street wharf

C. In New York City D. On a makeshift desk

Question 48: According to the passage, which of the following is NOT true about the San Francisco earthquake?

A It happened in 1906 B. It occurred in the aftermath of a fire

C. It caused problems for Giannini’s bank D. It was a tremendous earthquake

Question49: The word “ raging” replaced by….

A. feeble B. intense C. localized D. angered

Question 50: It can be inferred from the passage that Giannini used crates of oranges after the earthquake

A. to hide the gold B. to provide nourishment for his customers

C. to protect the gold from the fire D. to fill up the wagons

Question 51: The word “ chaos” is closest in meaning to

A. overdevelopment B. legal system C. total confusion D. extreme heat

Question 52: The word “ consolidated” is closest in meaning to

A. sold B. hardened C. moved D. merged

Question 53: The expression “ weathered the storm” could best be replaced by

A. blew its stack at B. found a cure for

C. survived the ordeal of D. rained on the parade of

Question 54: How is the information in the passage presented?

A. Classifications with examples B. In chronological order

C. A cause followed by an effect D. In order of importance

Question 55: The paragraph following the passage most likely discusses

A. bank failures during the Great Depression

B. the international development of the Bank of America

C. a third major crisis of the Bank of America

D. how Giannini spent his retirement


Read the following passage and blacken the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following questions.

In the American colonies there was little money. England did not supply the colonies with coins and did not allow the colonies to make their own coins, except for the Massachusetts Bay Colony, which received permission for a short period in 1652 to make several kinds of silver coins. England wanted to keep money out of America as a means of controlling trade: America was forced to trade only with England if it did not have the money to buy products from other countries. The result during this pre-revolutionary period was that the colonists used various goods in place of money: beaver pelts, Indian wampum, and tobacco leaves were all commonly used substitutes for money. The colonists also made use of any foreign coins they could obtain. Dutch, Spanish, French, and English coins were all in use in the American colonies.

During the Revolutionary War, funds were needed to finance the world, so each of the individual states and the Continental Congress issued paper money. So much of this paper money was printed that by the end of the war, almost no one would accept it. As a result, trade in goods and the use of foreign coins still flourished during this period.

By the time the Revolutionary War had been won by the American colonists, the monetary system was in a state of total disarray. To remedy this situation, the new Constitution of the United States, approved in 1789, allowed Congress to issue money. The individual states could no longer have their own money supply. A few years later, the Coinage Act of 1792 made the dollar the official currency of the United States and put the country on a bimetallic standard. In this bimetallic system, both gold and silver were legal money, and the rate of exchange of silver to gold was fixed by the government at sixteen to one.

Question 56: The passage mainly discusses

A. the effect of the Revolution on American money.

B. American money from past to present.

C. the American monetary system of the seventeenth and eighteenth centuries.

D. the English monetary policies in colonial America.

Question 57: The passage indicates that during the colonial period, money was

A. used extensively for trade. B. scarce. C. supplied by England. D. coined by colonists.

Question 58: The Massachusetts Bay Colony was allowed to make coins

A. for a short time during one year. B. throughout the seventeenth century.

C. continuously from the inception of the colonies. D. from 1652 until the Revolutionary War.

Question59: The expression “a means of” in paragraph 1 could be best replaced by.

A. a result of B. a method of C. a punishment for D. an example of

Question 60: Which of the following is NOT mentioned in the passage as a substitute for money during the colonial period?

A. Wampum B. Cotton C. Beaver furs D. Tobacco

Question 61: The pronoun “it” in paragraph 2 refers to which of the following

A. The Continental Congress B. Trade in goods

C. The War D. Paper money

Question 62: It is implied in the passage that at the end of the Revolutionary War, a paper dollar was worth

A. exactly one dollar B. just over one dollar

C. just under one dollar D. almost nothing

Question 63: The word “remedy” in paragraph 3 is closest in meaning to

A. resolve B. medicate C. renew D. understand

Question 64: How was the monetary system arranged in the Constitution?

A. The US officially went on a bimetallic monetary system.

B. The dollar was made official currency of the US.

C. Only the US Congress could issue money.

D. Various state governments, including Massachusetts, could issue money.

Question 65: According to the passage, which of the following is NOT true about the bimetallic monetary system?

A. Either gold or silver could be used as official money.

B. It was established in 1792.

C. Gold could be exchanged for silver at the rate of sixteen to one.

D. The monetary system was based on two matters.



Blacken the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

Question 66: I didn’t see Marry since she went to live in the capital.

A B C D

Question 67: Ice always melts if the air temperature will be warm enough.



A B C D

Question 68: Even on the most careful prepared trip, problems will sometimes happen.

A B C D

Question 69: People today use aspirin to relieve pain, alike past genaretions, who used the bark of the



A B C

White willow tree in powder form.

D

Question 70: Our supervisor advised to take a course in reseach methods.



A B C D

Blacken the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 71: You’re not to blame for what happened.

A. You are not accused of what happened. B. What happened is not your fault.

C. You’re responsible for what happened. D. We blame you for what happened.

Question 72: Tom acts as if he knew every thing.

A. Tom knows every thing so he acts that way.

B. The way Tom acts shows that he knows every thing.

C. Tom acts like that he knew every thing.

D. Tom doesn’t know every thing but he wants to appear he does.

Question 73: Jim is my best friend. I borrowed his car yesterday.

A. Jim, whose car I borrowed yesterday, is my best friend.

B. Jim, whose car I borrowed yesterday is my best friend.

C. Jim, who is my best friend, borrowed my car yesterday.

D. Jim, whose car I lent yesterday, is my best friend.

Question 74: Tim is likely to fail if he takes the exam without studying.

A. Tim will fail if he takes the exam without studying.

B. It’s probable that Tim will fail the exam if he doesn’t study.

C. It’s certain that Tim will pass the exam if he studies.

D. It’s certain that Tim will fail because he doesn’t studies.

Question75: At this time tomorrow, hopefully, I'll be relaxing at home rather than working this hard.

A. Tomorrow, rather than relaxing at home as I'd hoped to do, I'll be working quite hard.

B. I hope that, instead of working so hard at this time tomorrow, I'll be at home resting.

C. I'm planning to relax at home tomorrow, instead of working so hard.

D. Resting at home is something I hope to be doing at this time tomorrow, but I'll probably be working quite hard instead.

Question 76: I’ve been here for two hours, and I’m still waiting.

A. I’m still waiting here in two hours. B. I was still here waiting two hours.

C. I still waited here tow hours ago. D. I’ve been waiting here for two hours.

Question77: In spite of doing well in the contest, Jane didn’t win.

A. Jane did well in the contest, but she didn’t win so.

B. Jane did well in the contest. However, she didn’t win.

C. Jane did well in the contest. Therefore, she didn’t win.

D. Jane didn’t win because she did well in the contest.

Question 78: “Where were you last night, Mr. Jenkins?” he said.

A. He asked Mr. Jenkins where was he last night.

B. He wanted to know where Mr. Jenkins was the night before.

C. He wanted to know where Mr. Jenkins had been the following night.

D. He asked Mr. Jenkins where he had been the previous night

Question79: I think you should revise for the exam.

A. If I were you, I would revise for the exam. B. If I am you, I will revise for the exam.

C. If I would be you, I revised for the exam. D. If I will be you, I revise for the exam.

Question 80: No sooner had gold been discovered in California than thousands of people set out for the west coast of North America.

A. It was not soon after the time that gold had been uncovered in California that thousands of people departed for North America’s west coast.

B. The west coast of North America became the destination of thousands of people the moment that gold was found in California.

C. Thousands of people had already begun their journey to the west coast of North America by the time gold was found in California.



D. Thousands of people were heading for California on the west coast of North America when the news of the discovery of gold there reached them.
KEY TO PRACTICE 23


1. A

11.A

21.D

31.B

41.D

51.C

61.D

71.B

2.D

12.D

22.C

32.C

42.B

52.D

62.D

72.D

3.D

13.C

23.B

33.A

43.D

53.C

63.A

73.A

4.B

14.B

24.B

34.A

44.A

54.B

64.C

74.B

5.B

15.B

25.C

35.D

45.D

55.B

65.C

75.B

6.A

16.B

26.A

36.D

46.D

56.C

66.A

76.D

7.C

17.B

27.C

37.D

47.A

57.B

67.C

77.B

8.D

18.B

28.D

38.A

48.B

58.A

68.C

78.D

9.B

19.C

29.D

39.B

49.B

59.B

69.A

79.A

10.C

20.C

30.D

40.A

50.A

60.B

70.B

80.B

1   ...   38   39   40   41   42   43   44   45   46


Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2016
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương