BÌnh giang đỀ chính thứC ĐỀ thi chọn hsg huyện lớP 9 VÒng I



tải về 110.02 Kb.
Chuyển đổi dữ liệu30.08.2016
Kích110.02 Kb.

PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

BÌNH GIANG


ĐỀ CHÍNH THỨC





ĐỀ THI CHỌN HSG HUYỆN LỚP 9 VÒNG I

NĂM HỌC: 2011 – 2012

Môn thi : TIẾNG ANH

Thời gian làm bài: 150 phút

(Đề thi gồm 04 trang)




*Học sinh lưu ý: - Làm bài vào tờ giấy thi, KHÔNG làm bài vào đề thi

- Phần trắc nghiệm: Chỉ cần viết phương án chọn A, B, C, hoặc D...

- Phần tự luận : Viết đầy đủ theo yêu cầu của bài.

  1. LISTENING

Listen to the story then choose the best answer for each question. You will listen twice. (10 points)

1. Where does Ali live now ?

A. In Switzerland B. In England C. In France D. In the USA

2. How many languages does she speak ?

A. 2 B. 3 C. 4 D. 5

3. What does she like doing ?

A. Skiing in the winter and walking in the summer B. Staying at home on the weekend

C. Going out with her dogs D. Getting up late in the morning

4. What does Bob do ?

A. A pilot B. A radio reporter C. A doctor D. A driver

5. How many hours a day does he work ?

A. 6 B. 8 C. 12 D. 16



  1. PHONETICS (5 points)

Choose the word that has a different stress pattern from the others in the group.

1. A. ability B. engineer C. documentary D. Vietnamese

2. A. achieve B. improve C. offer D. forget

3. A. effective B. interesting C. informative D. believable

4. A. importance B. community C. excitement D. education

5. A. fashion B. symbol C. deny D. question



  1. GRAMMAR – VOCABULARY – LANGUAGE FUNCTIONS

I. Choose the word or phrase which best completes each sentence (10 points).

1. I wish I __________ a car. It would make life so much easier.

A. have B. will have C. had D. have had

2. __________ we miss the train, we can get the next one.

A. So B. While C. If D. Unless

3. The police officer stopped us and asked us where __________ .

A. were we going B. are we going C. we are going D. we were going

4. The boys and girls have to go home by 6.00 p.m, __________?

A. haven’t they B. have they C. don’t they D. do they

5. There is a group of workers __________ in front of the gate.

A. stand B. to stand C. standing D. are standing

6. We prefer going by car __________ motorbike because it’s much safer.

A. to B. than C. from D. over 

7. They didn’t get to the cinema on time, __________ they didn’t know the beginning of the film.

A. however B. if C. so D. because

8. The dresses __________ by those tailors are very fashionable.

A. make B. to make C. made D. making

9. I saw her at the station when I was going to work this morning but she __________ me.

A. wasn’t seeing B. doesn't see C. hasn't seen D. didn't see

10. Most students are proud __________ their school.

A. in B. with C. about D. of

II. Give the correct form of the words in brackets to complete the sentences (10 points).

1. I was very _______ by his result. (impress)

2. She smiles so _______ , doesn’t she ? (attract)

3. Our _______ from Ha Noi to Ho Chi Minh city took 2 hours. (fly)

4. Her _______ makes her parents unhappy. (lazy)

5. How _______ he drives ! (danger)

6. He drives so _______ that he never has any accident. (care)

7. He thinks it’s _______ to let her know the truth. (need)

8. I think these warm clothes are _______ for cold weather. (suit)

9. The computer is one of the most marvelous _______ in our modern age. (invent)

10. She is always worried about her children’s _______ (safe)

III. Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correction (5 points).

1. I spent a long time to do that work, but in the end I finished it.

A B C D

2. Peter wishes his neighbors don’t make so much noise.



A B C D

3. There used to have big trees in my garden.

A B C D

4. They should wait here until she will finish her work.



A B C D

5. She’s a very interesting person. I always enjoy to talk to her.

A B C D

IV. Match each sentence in column A with its suitable response in column B. Use each response once only (5 points).



  1. A

    B

    1. Should we go home ?

    2. Let’s go to the cafeteria.

    3. What about listening to music ?

    4. Would you like some water ?

    5. Would you like to go to the movies with us ?


    A. No, I wouldn’t like.

    B. No, thanks. I’m not thirsty.

    C. Good idea! I didn’t eat much this morning.

    D. I’m sorry. I’m busy now.

    E. Yes, I do.

    F. OK. We are all tired.

    G. Oh, I’m sorry. I prefer to see a movie.

    READING

I. Read the following passage and decide which option A, B, C, D best fits each space (10 points).

Jeans are very popular with young people (1) _______ over the world. Some people say that Jeans are the "uniform" (2) _______ youth. But they haven't always been popular. The story of Jeans (3) _______ almost two hundred years ago. People in Genoa, Italy made pants. The cloth (4) _______ in Genoa was called "Jeanos". The pants were called Jeans. In 1950, a (5) _______ in California began selling pants made from canvas. His name was Levi Strauss. (6) _______ they were so strong, "Levi's pants" became popular (7) _______ gold miners, farmers and cowboys. Six years (8) _______ , Levi began making his (9) _______ with blue cotton cloth called denim. Soon after, factory workers in the United States and Europe began (10) _______ jeans.

1. A. all B. on C. at D. above

2. A. of B. young C. younger D. youngest

3. A. occured B. started C. finished D. ended

4. A. make B. makes C. making D. made

5. A. nurse B. salesman C. doctor D. football player

6. A. However B. But C. Because D. So

7. A. in B. at C. with D. at

8. A. late B. later C. latest D. last

9. A. houses B. pants C. tents D. ships

10. A. wear B. wearing C. wore D. worn



II. Read the following passage and fill in each numbered blank with one suitable word (10 points).

English is the first language of many people in countries outside the United Kingdom. When you (1) _________ speakers of English from around the world, you immediately notice (2) _________ they do not all speak in the same way. There are also some (3) _________ in the words they use, including the names (4) _________ common objects that are part of everyone’s daily life. But although pronunciation and (5) _________are not the same everywhere, it is interesting that English speakers (6)_________ opposite sides of the world can understand (7) _________ other quite easily. It does not seem to matter where they learnt the language. And of (8) _________ , this is one reason why speakers of other languages are keen (9) _________ learning English too. If you know English, you are more likely to be able to study or (10) _________ in all sorts of exciting places, such as the United States or Australia.



III. Read the following passage and choose the correct answer A, B, C or D (10 points)

Every year people in many countries learn English. Some of them are young children. Others are teenagers. Many are adults. Some learn at school. Others study by themselves. A few learn English just by hearing the language in films, on television, in the office or among their friends. But not many are lucky enough to do that. Most people must work hard to learn English.

Why do all these people learn English ? It's not difficult to answer this question. Many boys and girls learn English at school because it is one of their subjects. Many adults learn English because it is useful for their work. Teenagers often learn English for their higher studies because some of their books are in English at the college or university. Other people learn English because they want to read newspapers or magazines in English.

1. What is the writer’s point of view ?

A. People learn English because they want to earn much money.

B. English is useful only for university students.

C. English is popular all over the world.

D. All people learn English when they are young.

2. How do most people learn English ?

A. They watch films.

B. They work hard on the lessons.

C. They hear the language on television.

D. They speak English with their friends.

3. Why do many boys and girls learn English ?

A. Because it is included in their study programs.

B. Because it's useful for their higher studies.

C. Because it's their own language.

D. Because they are forced to learn it.

4. Why do many adults learn English ?

A. Because they want to be able to read newspapers in English.

B. Because they need to communicate with their colleagues in the office.

C. Because they want to get higher studies.

D. Because it helps them in their work.

5. Which of the followings isn't mentioned in the passage ?

A. English is widely spoken the world over.

B. English will be taught in schools worldwide.

C. English is spoken in the office.

D. English is a compulsory subject.


  1. WRITING

I. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it (5 points).

1. “Where does your brother work ?” she asked me.

=> She asked __________________________________________________ .

2. “Don’t shout”, I said to him.

=> I __________________________________________________________ .

3. They painted the house green and red.

=> The house __________________________________________________ .

4. I would like you to help me put the chairs away.

=> Do you mind ________________________________________________ ?

5. Please don't make any noise. I'm very tired.

=> I'd rather____________________________________________________ .

II. Use the suggested words to complete the letter. (10 points)

Dear Jane,

1. Last night/ I/ have /terrible/ dream//

2. I /walking along /empty /street /late /night//

3. Suddenly/ lion/ appear/ at/ end/ street//

4. He/ run/ me/ with/ big/ mouth/ open/ and/ sharp / teeth//

5. He/ roar/ jump/ upon/ me//

6. I/ shout/ loudly/ and/ awake//

7. I/ still/ frightened/ now//

8. You/ ever/ have/ dream/ like that ?//

9. I/ hope/ I / not have / dream / that/ again//

10. Write /me/ soon / possible //

Love,

Peter.


III. Basing on the outline below, write a passage to support the argument that secondary school students should wear casual clothes at school. (10 points).

- Make students feel comfortable.

- Give students freedom of choice (sizes, colors, fashions, etc.)

- Make students feel self-confident.

- Make school colorful and lively.

========== THE END ==========

Họ và tên thí sinh: ................................................... Số báo danh ................

Họ tên, chữ ký giám thị 1: ............................................................................



Họ tên, chữ ký giám thị 2: ............................................................................

PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

BÌNH GIANG


KÌ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI HUYỆN LỚP 9 THCS NĂM HỌC 20101 – 2012

Môn thi : TIẾNG ANH


HƯỚNG DẪN VÀ BIỂU ĐIỂM CHẤM

  1. LISTENING (10 points)

Listen to two passages talking about Ali and Bob then choose the best answer for each question. You will listen twice. (10 points)

Tổng 10 điểm, mỗi câu đúng cho 2 điểm.

1. A

2. B

3. A

4. C

5. D

In Switzerland

3

Skiing in the winter and walking in the summer

A doctor

16

  1. PHONETICS (5 points)

Choose the word that has a different stress pattern from the others in the group.

Tổng 5 điểm, mỗi câu đúng cho 1 điểm.

1. A

2. C

3. B

4. D

5. C

ability

offer

interesting

education

deny

  1. GRAMMAR – VOCABULARY – LANGUAGE FUNCTIONS

I. Choose the word or phrase which best completes each sentence (10 points).

Tổng 10 điểm, mỗi câu đúng cho 1 điểm.

1. C

2. C

3. D

4. C

5. C

6. A

7. C

8. C

9. D

10. D

had

If

we were going

don’t they

standing

to

so

made

didn't see

of

II. Give the correct form of the words in brackets to complete the sentences (10points).

Tổng 10 điểm, mỗi câu đúng cho 1 điểm.

1

impressed

6

carefully

2

attractively

7

(un)necessary

3

flight

8

suitable

4

laziness

9

inventions

5

dangerously

10

safety

III. Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correction (5 points).

Tổng 5 điểm, mỗi câu đúng cho 1 điểm.

1. B

2. C

3. B

4. D

5. C

to do

don’t

have

will finish

to talk

IV. Match each sentence in column A with its suitable response in column B. Use each response once only (5 points).

Tổng 5 điểm, mỗi câu đúng cho 1 điểm.


A+B

A

B

1. F

1. Should we go home ?

F. OK. We are all tired.

2. C

2. Let’s go to the cafeteria.

C. Good idea! I didn’t eat much this morning.

3. G

3. What about listening to music ?

G. Oh, I’m sorry. I prefer to see a movie.

4. B

4. Would you like some water ?

B. No, thanks. I’m not thirsty.

5. D

5. Would you like to go to the movies with us ?

D. I’m sorry. I’m busy now.




  1. READING

I. Read the following passage and decide which option A, B, C, D best fits each space (10 points).

Tổng 10 điểm, mỗi câu đúng cho 1 điểm.

1. A

2. A

3. B

4. D

5. B

6 C

7. C

8. B

9. B

10. B

all

of

started

made

salesman

beacause

with

later

pants

wearing

II. Read the following passage and fill in each numbered blank with one suitable word (10 points)

Tổng 10 điểm, mỗi câu đúng cho 1 điểm.

1

meet

6

from

2

that

7

each

3

differences

8

course

4

of

9

on

5

vocabulary

10

work/live

III. Read the following passage and choose the correct answer A, B, C or D (10 points)

Tổng 10 điểm, mỗi câu đúng cho 2 điểm.

1. C

2. B

3. A

4. D

5. B.

English is popular the world over.

They work hard on the lessons.

Because it is included in their study programs.

Because it helps them in their work.

English will be taught in schools worldwide.



  1. WRITING

I. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it (5 points).

Tổng 5 điểm, mỗi câu đúng cho 1 điểm

Possible answer:

1. She asked me where my brother worked.

2. I told/asked him not to shout.

3. The house was painted green and red.

4. Do you mind helping me put the chairs away ?

5. I'd rather you didn’t make any noise because I'm very tired.



II. Use the suggested words to complete the letter. (10 points)

Tổng 10 điểm, mỗi câu đúng cho 1 điểm.

Dear Jane,

1. Last night I had a terrible dream.

2. I was walking along an empty street late at night.

3. Suddenly a lion appeared at the end of the street.

4. He ran towards/to me with a big mouth open and sharp teeth.

5. He roared and jumped upon me.

6. I shouted loudly and awoke.

7. I am still frightened now.

8. Have you ever had a dream like that?

9. I hope that I won't have that dream again.

10 (Please) write to me as soon as possible.

Love,

Peter.


III. Basing on the outline below, write a passage to support the argument that secondary school students should wear casual clothes at school. (10 points).

Bài viết cần phù hợp về hình thức của một bài tranh luận (argument), ngôn ngữ (language) và nội dung (content).



Gợi ý phần cho điểm chi tiết như sau:

1. Form: - a passage of argument. (1.0 p)

2. Content: (4 pts)

+ Make students feel comfortable.

+ Give students freedom of choice (size, colors, fashions, etc.)

+ Feel self-confident.

+ Make school more colorful and lively.

3. Language: (5 pts)

+ Appropriate vocabulary, adverbs… (1.5 pts)

+ Correct grammar (2.5 pts)



+ Punctuating/ Spelling (1.0 p)

Chú ý: Tổng số điểm là 100, sau đó qui về thang điểm 10 và làm tròn đến số thập phân thứ nhất.









Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2019
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương