ĐỀ thi gồM 80 CÂU (TỪ CÂU 1 ĐẾn câU 80) DÀnh cho tất cả thí sinh



tải về 105.58 Kb.
Chuyển đổi dữ liệu18.08.2016
Kích105.58 Kb.
Họ, tên thí sinh:........................................................................

Số báo danh:.............................................................................
ĐỀ THI GỒM 80 CÂU (TỪ CÂU 1 ĐẾN CÂU 80) DÀNH CHO TẤT CẢ THÍ SINH.
Chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) ứng với từ có trọng âm chính nhấn vào âm tiết có vị trí khác với ba từ còn lại trong mỗi câu.

Câu 1: A. conductor B. conference C. confidence D. surgery

Câu 2: A. garage B. reason C. excite D. district

Câu 3: A. similar B. adventure C. separate D. century

Câu 4: A. dictionary B. particular C. industrial D. community

Câu 5: A. struggle B. promise C. concert D. promote


Chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) để hoàn thành mỗi câu sau.

Câu 6: "I'm sorry you failed the examination." "Frankly, I wish I _______ harder."

A. studied B. had studied C. was studying D. did study

Câu 7: "Do you often hear from John?" "No, I _______ from him since I _______ his last better three months ago."

A. didn't hear/received B. haven't heard/have received

C. haven't heard/received D. didn't receive/have heard

Câu 8: At the station, we often see the sign: Watch _______ for pickpockets.

A. up B. on C. out D. at

Câu 9: "The office was in an uproar." "Yes, it was full of _______ people."

A. complained B. complaint C. complain D. complaining

Câu 10: You mustn't leave ________ these difficult exercises; do them all.

A. off B. behind C. for D. out

Câu 11: "Who is your aunt?" "She's the lady ________ next to the exit."

A. sitting B. that she sits C. who sits D. is sitting

Câu 12: The government introduced a wage freeze ________ inflation might be brought under control.

A. so that B. although C. while D. because

Câu 13: _________ so many young people been out of work as today.

A. More than ever before B. Never before have

C. In the past there never have D. There never were

Câu 14: I love the sea _________ most of my friends prefer the mountains.

A. despite B. in spite of C. whereas D. however

Câu 15: Would you mind moving your bag from the seat?

A. No, I wouldn’t. B. Oh, sorry. C. Yes, certainly D. That’s all right

Câu 16: All recommenders should enclose the ______ letter in an envelope with their name signed across the seal.

A. preference B. reference C. complaint D. apology

Câu 17: The primary document for personal identification is the national _______ card.

A. playing B. phone C. credit D. identity

Câu 18: IBM has ________ a worldwide battery exchange program for certain rechargeable batteries.

A. departs B. initiated C. began D. start

Câu 19: ________ can be defined as the overall general upward price movement of goods and services in an economy.

A. promotion B. development C. advancement D. inflation

Câu 20: Education minister is expected to reaffirm the government’s ________ to faith schools at a conference today.

A. commitment B. promise C. ensure D. responsible

Câu 21: In the centre of the room, stood the full-length portrait of a young man of _____ personal beauty.

A. unordinary B. ordinarily C. extraordinary D. ordinariness

Câu 22: “We earn our _______ in America today in peaceful competition with people all across the Earth”

A. living B. livelihood C. life D. lived
Câu 23: Most forest fires are caused by humans; ________ are caused by lightning.

A. only a few B. only few C. only a little D. only several

Câu 24: Some old friends of mine are coming for ________ this Sunday.

A. a getting-together B. a get-together C. a together-getting D. getting together

Câu 25: It seems impossible to terrorism in the world.

A. put an end of B. put stop to C. stop at D. put an end to


Đọc kỹ đoạn văn, chọn từ thích hợp (ứng với A hoặc B, C, D) cho mỗi chỗ trống từ câu 26 đến câu 35.

Modern cinema audiences (26) ________ to see plenty of thrilling scenes in action films. These scenes, which are known as stunts, are usually (27) ________ by stuntmen who are specially trained to do dangerous things safely (28) ________ can crash a car, but if you are shooting a film, you have to be extremely precise, sometimes stopping (29) ________ in front of the camera and film crew. At an early stage in the production, an expert stuntman is (30) _________ in to work out the action scenes and form a team. He is the only person who can go through the wishes of the director, (31) _________ he will usually only do this in the interests of safety.

Many famous actors like to do the dangerous parts themselves, which produces better shots, since the stuntmen do not have to (32) _________ in for the actors. Actors like to become (33) ________ in all the important aspects of the characters they are playing, but without the recent progress in safety equipment, insurance companies would never (34) _______ them take the risk. To do their own stunts, actors need to be good athletes, but they must also be sensible and know their (35)________. If they were to be hurt, the film would come to a sudden halt.
Câu 26: A expect B. count C. claim D. prepare

Câu 27: A. performed B. given C. fulfilled D. displayed

Câu 28: A. Everyone B. Someone C. Anyone D. No-one

Câu 29: A. right B. exact C. direct D. strict

Câu 30: A. led B. taken C. drawn D. called

Câu 31: A. despite B. so C. although D. otherwise

Câu 32: A. work B. get C. put D. stand

Câu 33: A. connected B. arranged C. involved D. affected

Câu 34: A. allow B. let C. permit D. admit

Câu 35: A. limits B. ends C. frontiers D. borders


Đọc kỹ đoạn văn, chọn từ thích hợp (ứng với A hoặc B, C, D) cho mỗi chỗ trống từ câu 36 đến câu 45.

The game of soccer, or football as it is properly (36) ________ is the world's most (37) ________ team sport. Virtually every country on Earth plays the game in some form or another. It is both physically and intellectually demanding, (38) ________ athletic skill and quick (39) ________. Brazil's Pele, perhaps the greatest player the sport has ever known, called soccer "the beautiful game".

Various civilisations lay claim to discovering the sport. There are records of soccer-like games having been played in China more than 2,000 years ago as well as in (40) ________ Greece, Japan, and Mexico. The Romans played a game known as harpastum that spread throughout Europe and was probably the origin of modem soccer.

England, however, was the real (41) ________ place of today's game. In 1863 the Football Association (FA) was created and uniform (42) _________ were established there. In 1872 the first international game was played between England and Scotland. And it was in England that soccer professionalism was legalised in 1885. From there the game spread throughout the Empire and to the (43) ________ of the world.

By 1904 an international governing body was (44) ________ to control the sport the Federation Internationale de Football Association (FIFA). Today, FIFA, which is headquartered in Zurich, Switzerland, has more than 140 (45) ________ nations and oversees the activity of about 39 million players worldwide.
Câu 36: A. named B. assigned C. called D. known

Câu 37: A. favour B. valuable C. notorious D. popular

Câu 38: A. asking B. needing C. acquiring D. requiring

Câu 39: A. intelligence B. thinking C. wisdom D. knowledge

Câu 40: A. old B. ancient C. traditional D. age-old

Câu 41: A. destination B. first C. starting D. beginning

Câu 42: A. laws B. rules C. codes D. decisions

Câu 43: A. rest B. remains C. left D. other half

Câu 44: A. called B. established C. sent for D. organized

Câu 45: A. member B. participant C. associate D. founding


Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (ứng với A hoặc B, C, D) cho mỗi câu từ 46 đến 55.

Not so long ago almost any student who successfully completed a university degree or diploma course could find a good career quite easily. Companies toured the academic institutions, competing with each other to recruit graduates. However, those days are gone, even in Hong Kong, and nowadays graduates often face strong competi­tion in the search for jobs.

Most careers organizations highlight three stages for graduates to follow in the process of securing a suitable career: recognizing abilities, matching these to available vacancies and presenting them well to prospective employers.

Job seekers have to make a careful assessment of their own abilities. One area of assessment should be of their academic quali­fications, which would include special skills within their subject area. Graduates should also consider their own personal values and attitudes, or the relative importance to themselves of such matters as money, security, leadership and caring for others. An honest as­sessment of personal interests and abilities such as creative or scientific skills, or skills acquired from work experience, should also be given careful thought.

The second stage is to study the opportunities available for em­ployment and to think about how the general employment situation is likely to develop in the future. To do this, graduates can study job vacancies and information in newspapers or they can visit a careers office, write to possible employers for information or contact friends or relatives who may already be involved in a particular profession. After studying all the various options, they should be in a position to make informed comparisons between various careers.

Good personal presentation is essential in the search for a good career. Job application forms and letters should, of course, be filled in carefully and correctly, without grammar or spelling errors. Where additional information is asked for, job seekers should de­scribe their abilities and work experience in more depth, with examples if possible. They should try to balance their own abilities with the employer's needs, explain why they are interested in a ca­reer with the particular company and try to show that they already know something about the company and its activities.

When graduates are asked to attend for interview, they should prepare properly by finding out all they can about the prospective employer. Dressing suitably and arriving for the interview on time are also obviously important. Interviewees should try to give posi­tive and helpful answers and should not be afraid to ask questions about anything they are unsure about. This is much better than pre­tending to understand a question and giving an unsuitable answer.

There will always be good career opportunities for people with ability, skills and determination; the secret to securing a good job is to be one of them.


Câu 46: In paragraph 3, 'their' refers to:

A. job seekers’ B. abilities’ C. academic qualifications’ D. special skills’

Câu 47: Which of the following sentences is closest in meaning to the final paragraph?

A. graduates should develop at least one of these areas to find a suitable career

B. determined, skilled and able people can easily find a good career

C. the secret to a good career is to possess skills, determina­tion or ability

D. people with the right qualities should always be able to find a good career

Câu 48: In paragraph 1, 'those days are gone, even in Hong Kong', suggests that ______________.

A. in the past, finding a good career was easier in Hong Kong than elsewhere

B. nowadays, everyone in Hong Kong has an equal chance of finding a good career

C. it used to be harder to find a good job in Hong Kong than in other countries

D. even in Hong Kong companies tour the universities trying to recruit graduates

Câu 49: 'prospective' in paragraph 2 is closest in meaning to:

A. generous B. reasonable C. future D. ambitious

Câu 50: In paragraph 6, the writer seems to suggest that _________________.

A. interviewees should ask a question if they can't think of an answer

B. pretending to understand a question is better than giving an unsuitable answer

C. it is better for interviewees to be honest than to pretend to understand

D. it is not a good idea for interviewees to be completely hon­est in their answers

Câu 51: 'Determination' in paragraph 7 is similar in meaning to:

A. resolve B. finding out C. imagination D. intelligence

Câu 52: According to paragraph 4, graduates should ________________.

A. find a good position and then compare it with other ca­reers

B. ask friends or relatives to secure them a good job

C. get information about a number of careers before making comparisons

D. find out as much as possible and inform employers of the comparisons they want

Câu 53: According to paragraph 3, job seekers should ________________.

A. aim to give a balanced account of what the employer needs

B. divide the time equally between listening to the inter­viewer and speaking

C. discuss their own abilities in relation to what the employer is looking for

D. attempt to show the employer they have balanced abilities

Câu 54: According to the passage, which of the following is NOT true?

A. until recently it was quite easy for graduates to get good jobs in Hong Kong

B. job seekers should consider as many as possible of the fac­tors involved

C. businesses used to visit the universities in Hong Kong to recruit graduates

D. graduates sometimes have to take part in competitions to secure a good career

Câu 55: In paragraph 5, 'in more depth' could best be replaced by ______________

A. more carefully B. more honestly C. in greater detail D. using more word


Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (ứng với A hoặc B, C, D) cho mỗi câu từ 56 đến 65.

Carnegie Hall, the famous concert hall in New York City, has again undergone a restoration. While this is not the first, it is certainly the most extensive in the building's history. As a result of this new restoration, Carnegie Hall once again has the quality of sound that it had when it was first built.

Carnegie Hall owes its existence to Andrew Carnegie, the wealthy owner of a steel company in the late 1800s. The hall was finished in 1891 and quickly gained a reputation as an excellent performing arts hall where accomplished musicians gained fame. Despite its reputation, however, the concert hall suffered from several detrimental renovations over the years. During the Great Depression, when fewer people could afford to attend performances, the directors sold part of the building to commercial businesses. As a result, a coffee shop was opened in one comer of the building, for which the builders replaced the brick and terra cotta walls with windowpanes. A renovation in 1946 seriously damaged the acoustical quality of the hall when the makers of the film Carnegie Hall cut a gaping hole in the dome of the ceiling to allow for lights and air vents. The hole was later covered with short curtains and a fake ceiling, but the hall never sounded the same afterwards.

In 1960, the violinist Isaac Stem became involved in restoring the hall after a group of real estate developers unveiled plans to demolish Carnegie Hall and build a high-rise office building on the site. This threat spurred Stem to rally public support for Carnegie Hall and encourage the City of New York to buy the property. The movement was successful, and the concert hall is now owned by the city. In the current restoration, builders tested each new material for its sound qualities, and they replaced the 30 hole in the ceiling with a dome. The builders also restored the outer walls to their original appearance and closed the coffee shop. Carnegie has never sounded better, and its prospects for the future have never looked more promising.


Câu 56: This passage is mainly about__________________.

A. changes to Carnegie Hall B. the appearance of Carnegie Hall

C. Camegie Hall's history during the Great Depression D. damage to the ceiling in Carnegie Hall

Câu 57: The word "extensive" in paragraph 1 could best be replaced by which of the following?

A. fabulous B. thorough C. devoted D. continuous

Câu 58: In paragraph 2, what is the meaning of the word "detrimental”?

A. dangerous B. significant C. extreme D. harmful

Câu 59: What major change happened to the hall in 1946?

A. The acoustic dome was damaged.

B. Space in the building was sold to commercial businesses.

C. The walls were damaged in an earthquake.

D. The stage was renovated.

Câu 60: Who was Andrew Carnegie?

A. a violinist B. an architect C. a steel mill owner D. the mayor of New York City

Câu 61: Which of the following words could best replace the word 'gaping' in paragraph 2?

A. small B. round C. vital D. wide

Câu 62: The word "fake" in paragraph 2 is most similar to which of the following?

A. low B. false C. thin D. handsome

Câu 63: What was Isaac Stern's relationship to Carnegie Hall?

A. He made the movie Carnegie Hall in 1946.

B. He performed on opening night in 1891.

C. He tried to save the hall beginning in 1960.

D. He opened a coffee shop in Carnegie Hall during the Depression.

Câu 64: What was probably the most important aspect of the recent renova­tion?

A. restoring the outer wall B. expanding the lobby

C. restoring the plaster trim D. repairing the ceiling

Câu 65: Which of the following is closest in meaning to the word "unveiled' in paragraph 3?

A. announced B. restricted C. overshadowed D. located


Chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) ứng với câu có nghĩa gần nhất với mỗi câu cho sẵn sau đây.

Câu 66: Nobody is allowed to enter the area without permission.

A. You can't enter the area under any circumstances.

B. You can enter the area if you ask for permission.


C. You can't enter the area if you are not allowed to.

D. You are not allowed to enter the area because of the permission

Câu 67: It is an undeniable fact that children watch too much TV.

A. It's obviously true that children spend too much time watching TV.

B. It's undeniable that children don't watch enough TV.

C. It can't be denied that children watch too many TV programmes.

D. It's undeniable that too many children watch TV.

Câu 68: Tim is likely to fail if he takes the exam without studying.

A. Tim will fail if he takes the exam without studying.

B. It's probable that Tim will fail the exam if he doesn't study.

C. It’s certain that Tim will pass the exam if he studies.

D. It's certain that Tim will fail because he doesn't studies.

Câu 69: Guiding us through the museum, the director gave us a special explanation.

A. While the director was guiding us through the museum, he gave us a special explanation.

B. Guiding us through the museum, a special explanation was given to us.

C. The director guided us through the museum while he was giving us a special explanation.

D. The director guide us through the museum and gave us a special explanation.

Câu 70. Because the evidence was withheld, the prisoner was found guilty.

A. Because he withheld the evidence so the prisoner was found guilty.

B. The prisoner was found guilty thanks to the evidence.

C. Had the evidence been presented, the prisoner wouldn't have been found guilty.

D. If the evidence was presented, the prisoner wouldn't be found guilty.


Chọn phương án đúng (A hoặc B, C, D) để hoàn thành mỗi câu sau.

Câu 71: Richard was asked to withdraw from graduate school because _________.

A. they believed he was not really able to complete research.

B. he was deemed incapable of completing his research.

C. it was decided that he was not capable to complete the research.

D. his ability to finish the research was not believed or trusted.

Câu 72: A good student must know __________.

A. to study hard. B. how to study effectively.

C. to be a good student. D. the way of efficiency in study.

Câu 73: He has received several scholarships,__________.

A. not only because of his artistic but his academic ability.

B. for both his academic ability as well as his artistic.


C. because of his academic and artistic ability.

D. as resulting of his ability in the art and the academy.

Câu 74: _____________ or I will call the police.

A. Either you leave at once B. Leave at once,

C. You ether leave at once, D. Or you leave at once,

Câu 75: The more you talk about the matter,_____________.

A. the situation seems worse B. the worse seems the situation

C. the worse the situation seems D. the situation seems the worse


Chọn phương án (A hoặc B, C, D) ứng với từ/cụm từ có gạch châncaanf phải sửa để các câu sau trở thành câu đúng

Câu 76: The matter is that we don’t have enough room in the car to take your mother with us.

A B C D

Câu 77: My mother love her own sewing machine, but on her birthday, my father bought her another new one



A B C D

Câu 78: I promised to meet Hitomi at the exhibition a week after.

A B C D

Câu 79: I saw such a strange dream last night that I’m still frightened now.



A B C D

Câu 80: Several passers – by stopped to look at the strange bicycle from curiosity.



A B C D

----------HẾT----------



ĐÁP ÁN

1

A

41

C

2

C

42

B

3

B

43

A

4

A

44

B

5

D

45

A

6

B

46

A

7

C

47

B

8

C

48

A

9

D

49

C

10

D

50

C

11

A

51

A

12

A

52

C

13

B

53

C

14

C

54

D

15

C

55

C

16

B

56

A

17

D

57

B

18

B

58

D

19

D

59

A

20

A

60

C

21

C

61

D

22

B

62

B

23

A

63

C

24

B

64

D

25

D

65

A

26

A

66

C

27

A

67

A

28

C

68

B

29

A

69

A

30

D

70

C

31

C

71

B

32

D

72

B

33

C

73

C

34

B

74

B

35

A

75

C

36

C

76

A

37

D

77

D

38

D

78

D

39

B

79

A

40

B

80

D

: upload -> soft
soft -> Test 10 Phonetics: Chọn từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác với những từ còn lại
soft -> PHÒng giáo dục và ĐÀo tạO Độc lập Tự do Hạnh phúc
soft -> TRƯỜng trung hoc phổ thông chuyên lê quý ĐÔN
soft -> NHẰm giúp các học sinh hiểu rõ HƠn một số khái niệm cơ BẢn và CÁc cụm từ viết tắt trong đỊa lý
soft -> Ôn tập chủ ĐỀ ĐẠi số TỔ HỢp nhận xét
soft -> Một thuật toán nổi tiếng Euclide Thuật toán Euclide
soft -> Bài toán "đèn nhấp nháy"
soft -> TRƯỜng thpt tôn thất tùNG
soft -> Ubnd quận hải châu cộng hoà XÃ HỘi chủ nghĩa việt nam
soft -> MÔn lịch sử 10 Bài 29: CÁch mạng tư SẢn hà lan và CÁch mạng tư SẢn anh cách mạnh tư sản Anh




Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2019
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương