Test 1 Part 1: Phonetics



tải về 2.13 Mb.
trang1/17
Chuyển đổi dữ liệu31.07.2016
Kích2.13 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   17
test 1

Part 1: Phonetics:

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest in each group

1. A. Tolerant B. Horrible C. Occupied D. Reasonable

2. A. Resource B. Preserve C. Conserve D. Position

3. A. Odour B. Honour C. Pour D. Vapour

4. A. Paint B. Reclaim C. Drainage D. Certain

5. A. Lemon B. Son C. Bacon D. Iron



Choose the word whose syllable is stressed differently from the rest in each group

6. A. Eardrum B. Abound C. Decree D. Account

7. A. Anchor B. Disposal C. Adverb D. Welfare

8. A. Solidity B. Supervisor C. Perversity D. Impudence

9. A. Birthmark B. Anthem C. Guidance D. Immense

10. A. Applicant B. Sulphuric C. Odourless D. Logical



Part 2: Vocabulary - grammar and structures

Choose the best answer among A, B, C or D

11. He made too ... mistakes in his writing.

A. little B. much C. few D. many

12. She hadn’t written to me ... we met last time.

A. before B. since C. ago D. for

13. I worked ... hard that I felt very tired.

A. such B. too C. enough D. so

14. He is bored ... doing the same thing every day.

A. of B. to C. for D. with

15. This question is ... difficult for me.

A. enough B. to C. such D. too

16. Vehicles also account ... air pollution in the city.

A. on B. to C. with D. for

17. He said he ... for five hours.

A. has been working B. has worked C. worked D. has been working

18. They ere ... when they read the result.

A. disappointed B. disappointment C. disappoint D. disappointing

19. I am very ... in the news.

A. interested B. interesting C. interest D. exciting

20. There is always ... traffic in the city centre in the rush-hour.

A. full B. heavy C. strong D. big

21. I usually wear skirts but today I ... trousers.

A. wearing B. am wearing C. wear D. wears

22. Preserving natural resources ... of great importance.

A. is B. are being C. have been D. are

23. ... books on this shelf were written by Charles Dickens.

A. All the B. The all C. All D. Every

24. We avoid ... our environment.

A. polluted B. polluting C. pollute D. to pollute

25. The factory has a ... to choose young, qualified people for the job.

A. trend B. preference C. privilege D. tendency

Which sentence expresses the same idea as the given one?

26. Peter was too ill to get up.



    1. Peter was so ill that he couldn't get up

    2. Peter was very ill for getting up

    3. Peter was not strong enough for getting up

    4. Peter was not very well to get up

27. It has been a long time since they met.

A. They haven’t met since a long time B. They haven’t met for a long time

C. They didn't meet for a long time D. They didn’t meet a long time ago

28. This flat is too small for my family.

A. This flat is not big enough for my family

B. This flat is not rather big for my family

C. This flat is not enough big for my family

D. This flat is not very big for my family

29. "Where are you going?" he asked her.

A. He asked her where she is going B. He asked her where you were going

C. He asked her where was she going D. He asked her where she was going

30. Getting a good job doesn't interest him.

A. He isn’t good at getting a good job B. He isn't interested in getting a good job

C. He is good at getting a good job D. He is only interested in getting a good job



Choose a word or phrase in each sentence that needs correcting

31. Every year Bob and Alice (A) spend a few (B) day (C) at the same hotel (D) by the sea.

32. (A) Because of the light, the town seemed (B) differently from the way I (C) had (D) remembered it.

33. James (A) which has (B) just received a promotion is the (C) best worker (D) of our Company.

34. The boy (A) whom I spoke (B) to on the phone last night (C) is very interested (D) on Mathematics.

35. Our teacher (A) told us that we (B) had done our (C) homeworks very (D) carefully.



Part 3: Reading

Read the passages below and choose the correct answer among A, B, C or D.

Every year students from many countries learn English. Some of these students are young children. Others are teenagers, many are adults. Some learn at school, others study by themselves. A few learn English just by hearing the language in films, on television, in the office or among their friends. But not many are lucky enough to do that. Most people must work hard to learn another language.

Why do all these people want to learn English? It is difficult to answer that question. Many boys and girls learn English at school because it is one of their subjects. They study their own language and mathematics and English. In England or America, or Australia many boys and girls study their own language, which is English, and Mathematics, and another language, perhaps French, or German, or Spanish.

Many adults learn English because it is useful for their work. Teenagers often learn English for their higher studies because some of their books are in English at college or university. Other people learn English because they want to read newspapers or magazines in English.

36. According to the writer.

A. English is popular in much of the world B. Only adults learn English.

C. English is useful only to teenagers. D. No children like learning English

37. Many people learn English by....

A. taking with the film stars B. hearing the language in the office

C. watch video only D. working hard on their lessons.

38. Many boys and girls learn English because....

A. they have to study their own language B. their parents make them

C. English can give them a job D. It is included in their courses

39. Many adults learn English because....

A. Most of their books are in English B. It helps them in their work

C. Their work is useful D. They want to go abroad

40. In America or in Australia, many schoolchildren study....

A. Their own language and no foreign language

B. English and mathematics only.

C. Such foreign languages as French, German and Spanish

D. English as a foreign language

There s now increasing concern about the world's energy resources, particularly about those involving fossil ... (41) .... In less than a hundred years we shall probably ... (42) ... all the present ... (43) ... of oil and gas. The world's coal ... (44) ... should last longer but, once used, these cannot be ... (45) ....

It is important, therefore, that we should develop such ... (46) ... sources of energy as solar energy and nuclear energy as well as water and wind ... (47) ... (classed as ... (48) ... energy). Until these energy ... (49) ... are widely used, it is important for the developed countries to reduce energy ... (50) ... as much as possible

41. A. fuels B. powers C. forms D. energies

42. A. end B. complete C. total D. exhaust

43. A. findings B. productions C. amounts D. sources

44. A. reserves B. stores C. mines D. contents

45. A. updated B. repeated C. renewed D. produced

46. A. traditional B. alternative C. surprising D. revolutionary

47. A. force B. strength C. power D. motion

48. A. repeatable B. continual C. renewable D. continuous

49. A. goods B. supplies C. provisions D. materials



50. A. exhaustion B. destruction C. waste D. consumption

Keys

  1. D

  1. C

  1. C

  1. D

  1. B

  1. A

  1. B

  1. B

  1. D

  1. B

  1. D

  1. B

  1. D

  1. D

  1. D

  1. D

  1. D

  1. A

  1. A

  1. B

  1. D

  1. A

  1. A

  1. B

  1. D

  1. A

  1. B

  1. A

  1. D

  1. B

  1. B

  1. B

  1. A

  1. D

  1. C

  1. A

  1. D

  1. D

  1. B

  1. C

  1. A

  1. D

  1. D

  1. A

  1. C

  1. B

  1. C

  1. C

  1. B

  1. D

test 2

Part 1: Phonetics:

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest in each group

1. A. English B. African C. Chinese D. American

2. A. private B. Asian C. States D. Australia

3. A. from B. for C. problem D. contrary

4. A. approached B. addressed C. needed D. washed

5. A. property B. access C. possession D. prospect



Choose the word whose syllable is stressed differently from the rest in each group

6. A. continent B. belong C. master D. access

7. A. appalling B. ashamed C. November D. architect

8. A. policeman B. cinema C. overcoat D. politics

9. A. competition B. intelligent C. automation D. information

10. A. accountant B. Arabic C. Germany D. chemistry



Part 2: Vocabulary - grammar and structures

Choose the best answer among A, B, C or D

11. My sister is studying hard ... her exam.

A. to B. at C. in D. for

12. They are very ... and have no time for a hobby.

A. full B. busy C. hurried D. hard

13. The methods of teaching English ... improved recently.

A. were B. have been C. is D. are

14. Peter is sometimes unsuccessful because he's not ... of other people's opinions.

A. tolerate B. tolerable C. tolerant D. tolerance

15. Every student ... to finish this test in 45'.

A. having B. had C. have D. has

16. Not many students know the ... of English learning.

A. importance B. importantment C. important D. import

17. A language used in a country beside the mother tongue is called....

A. first language B. second language C. foreign language D. All are right.

18. Speaking English fluently & using a computer competently are ... to help one get a good job.

A. the important obstacles B. the important factors

C. the guidance D. the uncertainties

19. She spent ... her free time watching TV.

A. a few B. a lot C. most of D. most

20. Which isn't the obstacle when students start work?

A. Worry B. build up fearsome prospects

C. Feel sanguine D. Not have experience

21. Can you speak English? Yes, just ... words.

A. a few B. many C. much D. a little

22. We have so ... exercises that we can't do all of them.

A. a great deal of B. a large number of C. many D. much

23. The boy, along with his classmates, ... just paid me a visited.

A. has B. have C. are D. is

24. Many students aren't keen ... their study at school.

A. about B. for C. with D. on

25. Most children know little about their job because of....

A. their being ill-prepared for the job B. the unsatisfactory guidance at home

C. the unsatisfactory guidance in school D. All are right



Choose the best sentence that has the same meaning as the given one

26. Neil Armstrong was the first man to walk on the moon.

A. Neil Armstrong was the first man who walks on the moon.

B. Neil Armstrong was the first man who walked on the moon.

C. Neil Armstrong was the first man who he walks on the moon.

D. Neil Armstrong was the first man who he walked on the moon.

27. There're 45 sentences which have to be done in this test.

A. There're 45 sentences to be do in this test.

B. There're 45 sentences has to be done in this test.

C. There're 45 sentences to be done in this test.

D. There're 45 sentences to have to be done in this test.

28. I didn't intend to change my job.

A. I didn't have intention for change my job

B. I had intention to change my job

C. I didn't have any intend to change my job

D. I didn't have intention of changing my job

29. Usually, people gave much thought to their future.

A. Usually, people thinked much to their future

B. Usually, people thought much to their future

C. Usually, people thought much for their future

D. Usually, people thought much of their future

30. Children often know little about their job and take no steps to find out.

A. They do nothing to improve the situation B. They often overcome difficulties.

C. They try their best D. They put aside the problems



Choose a word or phrase in each sentence that needs correcting

31. (A) To master (B) a foreign language (C) are not (D) an easy process.

32. (A) Some artists use traditional design (C) while (D) another use modern themes.

33. She looks (A) quite; (B) actual, she is (C) a very (D) smart student.

34. (A) What ever (B) difficult he (C) may encounter, he'll try (D) his best to overcome.

35. I (A) found (B) it (C) wonderfully to travel (D) abroad.



Part 3: Reading

Read the passages below and choose the correct answer among A, B, C or D.

All of us have to work to earn a living ourselves and to help our family. However, we work not only for material life but also for many other things. We are working to prove our ability. We feel self-confident and proud because we are independent. Anyone who works is regarded as a useful member of society. We're working, that means we're contributing to our country. Working helps us train our minds because we always try our best to do the job. The better we work, the more money we earn and that encourages us to work harder. Without working, a man's life will be empty, purposeless and meaningless and it's easy for a jobless person to do wrongs.

36. Why should we work?

A. Because we have to B. It makes our material life worse

C. It makes ourselves purposeless D. It makes ourselves better

37. What can we get from work beside money?

A. Many other important things B. Some salary

C. Meaningless feeling D. Nothing

38. What will happen if we work more?

A. We feel better B. We earn more C. We contribute more D. All are correct

39. What helps us work harder?

A. good way B. good pay C. good life D. none are correct

40. Without working, how is one's life?

A. better B. more confident C. prouder D. boring

Nowadays, we must say that all high schools teach mathematics and it is ... (41) ... one of the ... (42) ... important subjects. High school students are required to study mathematics even though they are interested ... (43) ... it or not. Up to now, no one knows exactly the time ... (44) ... the early people began ... (45) ... on mathematics. mathematics has been developed today. It is no longer only figures, simple calculation, and forms. Mathematics ... (46) ... into branches, ... (47) ... arithmetic, geometry, algebra, and trigonometry; other branches have gradually been added. The ... (48) ... of the electronic computer is one of the great ... (49) ... in mathematics. Thank to computers, we can ... (50) ... a lot of time when solving problems.

41. A. believed B. considered C. learnt D. taken

42. A. more B. as C. most D. least

43. A. at B. of C. on D. in

44. A. what B. where C. when D. why

45. A. work B. to working C. working D. worked

46. A. is divided B. are divided C. have been divided D. were divided

47. A. so on B. such as C. on example D. like

48. A. searching B. loss C. invention D. disappearance

49. A. achieve B. achievements C. achievers D. achievable



50. A. save B. spend C. send D. loss

Keys

  1. C

  1. A

  1. D

  1. C

  1. A

  1. B

  1. D

  1. A

  1. B

  1. A

  1. D

  1. B

  1. C

  1. C

  1. D

  1. A

  1. B

  1. B

  1. C

  1. C

  1. A

  1. C

  1. A

  1. D

  1. D

  1. B

  1. C

  1. D

  1. D

  1. D

  1. C

  1. D

  1. A

  1. B

  1. C

  1. D

  1. A

  1. D

  1. B

  1. D

  1. B

  1. C

  1. D

  1. C

  1. C

  1. A

  1. D

  1. C

  1. B

  1. A

test 3

Part 1: Phonetics:

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest in each group

1. A. Sound B. About C. Shout D. Course

2. A. Jogged B. Cooked C. Gained D. Smiled

3. A. Disappointed B. Orator C. Signature D. Accept

4. A. Enclose B. Pen C. Center D. Tent

5. A. Choose B. House C. Horse D. Course



Choose the word whose syllable is stressed differently from the rest in each group

6. A. Especially B. Comfortably C. Carefully D. Possibly

7. A. Importance B. Subtraction C. Algebra D. Example

8. A. Aspect B. Careful C. Baggy D. Successful

9. A. Terrific B. Applicant C. Banking D. Ignorant

10. A. Recognize B. Challenge C. Symbolize D. Continue



Part 2: Vocabulary - grammar and structures

Choose the best answer among A, B, C or D

11. The Browns ... here since 1990.

A. live B. are living C. have lived D. had lived

12. I wish I ... all about this some weeks age.

A. knew B. have known C. had known D. would know

13. Vietnam is a country in ... Asia.

A. Southeast B. Northeast C. Southwest D. Northwest

14. Money can't buy true....

A. happy B. un happy C. happiness D. happily

15. We can buy from a needle to an elephant in this....

A. park B. crossroads C. shopping centre D. crowds

16. The synonym of MOTHER TONGUE is....

A. first language B. foreign language C. second language D. A & B are right

17. Don't disturb me. I've got ... work to do.

A. a lot B. a great deal C. much D. many

18. When students finish their 12th school year, they're at their....

A. school-leaving age B. status of children C. status of worker D. none are right

19. Computers aren't ... used in schools and universities in Vietnam.

A. widely B. wide C. widen D. width

20. Which prefix can go with FACE?

A. super B. sur C. sub D. out

21. Language isn't the private property of a country.

A. access B. trade C. possession D. scholarship

22. Teenagers often have some physical changes during the ... from childhood to adult life.

A. transition B. way C. growth D. obstacle

23. Is there anything important ... first?

A. does B. do C. doing D. to do

24. We didn't have any money but Tom had....

A. a little B. a few C. little D. few

25. He said that he ... his bicycle.

A. has lost B. loses C. had lost D. lost

Which sentence expresses the same idea as the given one?

26. There is a tendency to minimize problems.

A. Pupils show a tend to minimize problems

B. Pupils don't try to overcome problems

C. Pupils don't show a tend to play problems down

D. Pupils don't try to overcome problems much

27. They gave a great deal of thought to their work.

A. They thought a little about their job

B. They didn't think so much about their job

C. They thought so much about their job

D. They didn't think about their job

28. They show a desire to put aside the status of the school - child.

A. They don't want to be adults B. They want to be adults a lot

C. They want to leave school D. They desire to leave school

29. They had little knowledge of the job of their choice.

A. They knew much of the job of their choice

B. They almost had no knowledge of the job of their choice

C. They knew a lot about the job of their choice

D. They were particularly keen on the job of their choice

30. They express a great determination to have a place at university.

A. They are greatly determined to have a place at university

B. They want to have a good place at university.

C. They aren't determined to have a place at university

D. They show a little desire to have a place at university



Choose a word or phrase in each sentence that needs correcting

31. He didn't give (A) me (B) any ink, so I (C) couldn't write (D) no more.

32. Either Peter (A) or Mary (B) have left (C) the door (D) unlocked.

33. The film (A) on television (B) made us so (C) boring that we went (D) to bed early.

34. If he (A) does a mistake, (B) will he (C) feel sorry (D) for it?

35. John decided (A) buying a new car in the morning, (B) but in the afternoon he (C) changed (D) his mind.



  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   17


Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2016
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương