Ôn tập anh văN 12 – chủ ĐỀ I (unit 1, 2, 3) I. TỪ VỰng chọn phương án trả lời thích hợp ứng với A, B, C, d để hoàn thành câu



tải về 102.56 Kb.
Chuyển đổi dữ liệu07.07.2016
Kích102.56 Kb.

Phan Chau Trinh High School Review - 12


ÔN TẬP ANH VĂN 12 – CHỦ ĐỀ I (UNIT 1, 2, 3)

I. TỪ VỰNG

Chọn phương án trả lời thích hợp ứng với A, B, C, D để hoàn thành câu:

1. Will you take …………for arranging the food?

A. responsible B. responsibility C. irresponsible D. responsibly

2. A woman has to ………… more in a marriage than a man.

A. sacrifice B. apologize C. determine D. socialize

3. It was very ……………- more of a chat than an interview.

A. formal B. informal C. formality D. informality

4. Gestures such as waving and handshaking are ………….forms of communication.

A. direct B. regular C. verbal D. non-verbal

5. A ………….knit community is the one in which relationships are very close.

A. close B. closely C. tightly D. b&c

6. Let me give you a ……………with those bags.

A. help B. hand C. support D. hold

7. Mrs. Green is bored with doing the …………chores.

A. household B. housework C. homework D. A&B

8. He is going to ………..a piece of software in his new computer.

A. kid B. approach C. install D. whistle

9. The telephone often …..………arguments between members of the family.

A. causes B. do C. object D. stick

10. An article in the newspaper …………….my attention.

A. attract B. attracted C. attraction D. attractive
II. GIỚI TỪ

Chọn phương án trả lời thích hợp ứng với A, B, C, D để hoàn thành câu:

1. Sit down and make yourself …………home.

A. at B. on C. of D. with

2. The director is …………... increasing pressure to resign.

A. on B. at C. behind D. under

3. The searchers spread ……….to cover the area faster.

A. out B. in C. from D. with

4. While studying he was financially dependent ……….his parents.

A. on B. to C. of D. from

5. It’s rude to point ………..someone.

A. on B. out C. at D. up

6. Why did you object ……….the scheme for building a kindergarten in our neighborhood?

A. to B. against C. at D. in

7. Do you believe …………. “contractual marriage”?

A. in B. on C. about D. with

8. In the past, parents usually decided ………….the marriage of their children.

A. at B. about C. for D. on

9. A survey was made to determine the students’ attitudes ………….love and marriage.

A. forward B. toward C. between D. before

10. We are studying the body’s immune response ……the virus.

A. to B. with C. for D. from

11. A happy marriage should be based ……………love.

A. in B. to C. at D. on

12. There are differences and similarities …………Vietnamese and American cultures.

A. from B. about C. between D. before

13. A large number of Indian men agreed that it was unwise to confide ……………their wives.

A. in B. on C. of D. with

14. We are a very close-knit family and very supportive …………one another.

A. of B. to C. with D. for

15. Whenever problems come ………….., we discuss them frankly and find solutions quickly.

A. up B. on C. down D. to
III. PHÁT ÂM

Chọn từ ứng với a, b, c, d có phần gạch chân được phát âm khác so với những từ còn lại:


  1. A. potatoes B. caves C. learns D. stops

  2. A. plays B. cooks C. maps D. flats

  3. A. massages B. churches C. stages D. thanks

  4. A. comes B. coughs C. lengths D. laughs

  5. A. talked B. missed C. washed D. called

  6. A. occurred B. invited C. polluted D. decided

  7. A. closed B. enjoyed C. robbed D. faxed

  8. A. watched B. demanded C. laughed D. helped


IV. DẤU NHẤN

Đọc và đánh dấu vị trí trọng âm chính của mỗi từ dưới đây:

1. caring 11. close-knit 21. household

2. willing 12. confide 22. conical

3. maintain 13. supportive 23. contract

4. oblige 14. precede 24. reject

5. approach 15. determine 25. apologize

6. argument 16. attract 26. diverse

7. marvelous 17. decent 27. install

8. follow 18. kidding 28. leftovers

9. maximum 19. culture 29. sacrifice

10. socialize 20. compliment 30. secure
V. NGỮ PHÁP

A. Chọn phương án trả lời thích hợp ứng với A, B, C, D để hoàn thành câu:

1) He ____ for London one year ago.

A. left B. has left C. leaves D. had left

2) She ____ in Hue for twenty years.

A. lives B. has lived C. lived D. will live

3) I ____ to the market with my mother yesterday.

` A. go B. went C. have gone D. was going

4) What ____ you ____, Nam? – I’m thinking of my mother.

A. do/think B. are/thinking C. have/thought D. were/thinking

5) How long ____ you ____ her? – For five months.

A. do/know B. are/knowing C. have/known D. had/known

6) I usually ____ to school by bus.

A. went B. am going C. go D. have gone

7) Yesterday morning I ____ up at 6.30.

A. got B. get C. was getting D. had got

8) Please don’t make so much noise. I ____.

A. studying B. study C. am studying D. studied

9) Water ____ at 100 degrees Celsius.

A. boils B. boiled C. is boiling D. will boil

10) It is raining now. It began raining two hours ago. So it ____ for two hours.

A. rains B. is raining C. has rained D. rained

11) ____ you ____ out last night?

A. Did/go B. Do/go C. Have/gone D. Were/going

12) This house ____ 35,000 pounds in 1980.

A. costs B. cost C. had cost D. was cost

13) While Tom ____ tennis, Ann ____ a shower.

A. played/took B. playing/taking

C. was playing/was taking D. was play/was take

14) Mike is playing chess. How long ____ he ____?

A. did/play B. is/playing C. has/play D. has/been playing

15) When they ____ in the garden, the phone ____.

A. worked/was ringing B. were working/rang

C. worked/rang D. work/rings

16) After they ____ their breakfast, they ____ shopping yesterday.

A. have/go B. had had/go C. had/had gone D. had had/went

17) They ____ tea when the doorbell ____.

A. have/is ringing B. were having/rang

C. had had/ rang D. having/ringing

18) Father ____ his pipe while mother ____ a magazine.

A. smoked/read B. had smoked/read

C. was smoking/was reading D. smoking/reading

19) When I ____ into the office, my boss ____ for me.

A. came/was waiting B. was coming/waited

C. had come/waited D. came/waiting

20) When I ____ Brian, he ____ a taxi.

A. see/drives B. see/was driving

C. saw/was driving D. saw/is driving

21) When he ____, we ____ dinner.

A. arrived/having B. arrived/were having

C. was arriving/had D. had arrived/had

22) While they ____ chess, we ____ the shopping.

A. playing/doing B. were playing/doing

C. played/did D. were playing/were doing

23) They ____ football when the lights in the stadium ____ out.

A. were playing/went B. played/was going

C. were playing/ was going D. playing/went

24) While George and John ____ their room, she ____ the ironing.

A. cleaning/doing B. were cleaning/was doing

C. were cleaning/doing D. cleaning/was doing

25) Today is Thursday and she ____ late twice this week. She ____ late yesterday and on Monday.

A. is/was B. has been/is C. has been/was D. has been/had been

26) He ____ in the same house since 1975.

A. has lived B. is living C. lived D. had lived

27) We ____ him since he ____ married.

A. didn’t see/got B. haven’t seen/got C. don’t/get D. hadn’t seen/got

28) It ____ for two hours and the ground is too wet to play tennis.

A. is raining B. had rained C. has rained D. was raining

29) He ____ to HCMC last year and I ____ him since then.

A. moved/didn’t see B. moves/haven’t seen

C. moved/haven’t seen D. moved/hadn’t seen

30) We ____ what to do with the money yet.

A. not decide B. didn’t decide C. haven’t decided D. hadn’t decided

31) He wanted to know, “Which picture is the most famous one?”

--> He wanted to know __ the most famous one

A. which picture was B. whether it was

C. which is D. that picture was

32) They asked me, “Did Paul lose the match?” ---> They asked me ____.

A. if Paul lost the match B. if he had lost the match?

C. if Paul had lost the match D. if had he lost the match

33) He told her, “Don't call me before 7 o'clock! ---> He told her ____ before 7 o’clock.

A. not to call me B. not to call him

C. to call him D. to call me

34) They wanted to know, “When is your birthday?” ---> They wanted to know ____.

A. their birthday was when B. when their birthday was

C. when was my birthday D. when my birthday was

35) Cathy asked me, “Is the movie interesting or boring?”

---> Cathy asked me ____ interesting or boring.

A. was the movie B. the movie was

C. if the movie is D. if the movie was

36) Sarah said, “ My father takes me to school every day.”

A. Sarah said her father took her to school every day.

B. Sarah said her father takes her to school every day.

C. Sarah said my father took her to school every day.

D. Sarah said her father takes me to school every day.

37) Mum asked me, “Have you seen my wallet?”

A. Mum asked me had I seen her wallet. B. Mum asked me if I had seen her wallet.

C. Mum asked me if I saw my wallet. D. Mum asked if you had seen my wallet.

38) He asked me, “Who has cleaned the pool?”

A. He asked me to clean the pool. B. He asked me who cleaned the pool.

C. He asked me if who cleaned the pool. D. He asked me who had cleaned the pool.

39) He said to her, “Give up smoking!”

A. He told her to give up smoking. B. He told her not to give up smoking.

C. He told her if she gave up smoking. D. He told her to giving up smoke.

40) He told them, “Don't tell me such a nonsense!”

A. He told them not to tell him such a nonsense.

B. He told them to tell him such a nonsense.

C. He told them not to tell them such a nonsense.

D. He told them to tell them such a nonsense.

41) Peter reported, “We played a lot of tennis last year.”

--> Peter reported that they had played a lot of tennis __

A. the following year B. the year before C. last year D. A&B are correct

42) The Clarks told us, “We drove right down to Athens last summer”

--->The Clarks told us__ right down to Athens__

A. he had driven / the summer before B. they had driven / the summer before

C. they drove / the previous summer D. he drove / last summer

43) Helen said, “I’m watching the late night show.” ---> Helen said ______ the late night show.

A. they were watching B. you watched

C. she was watching D. Helen is watching

44) Peter said, “They were interested in other countries.”

---> Peter said ____ interested in other countries.

A. he had been B. he was C. they were D. they had been

45) Mrs Miller said, “I don’t feel better now.” ---> Mrs Miller said she ____ feel better ____.

A. they not / now B. she doesn’t / then

C. she didn’t / then D. they didn’t / now


B. Chọn từ hoặc cụm từ ứng với A, B, C, D cần phải sửa lại để câu hoàn chỉnh:

1) I asked(A) him how far was it(B) to the station if(C) I went there by taxi(D).

2) All of(A) my students wondered(B) how many(C) people lived in Tokyo? (D)

3) They asked me that(A) I could(B) do the(C) shopping for(D) her.

4) Her mother ordered(A) her do not go(B) out with him(C) the night before(D).

5) The traffic warden(A) asked me(B) why had I parked(C) my car there(D).

6) He said that(A) he will pick(B) me up at(C) 8 am the following(D) day.

7) She said(A) that the books in(B) the library would be(C) available tomorrow(D).

8) He advised(A) her think about(B) that example again(C) because it needed correcting(D).

9) The(A) receptionist said I must(B) fill out that form(C) before I attended(D) the interview.

10) Marty said a(A) good friendship is(B) like a diamond(C) – valuable, beautiful and durable(D).

11) Yesterday David was crossing(A) a street when(B) a truck was turning(C) a corner very fast and almost hit(D) him.

12) When Rita will get(A) her driver’s license next week(B), she will be able(C) to drive to school every day(D).

13) So far(A) she spends(B) a lot of time there(C) chatting with(D) her friends.

14) Jack is living(A) in Spain now(B). His Spanish had improved(C) greatly since he moved(D) there.

15) Last month(A) while we watched(B) an exciting game on(C) television in our living room, the electricity went out(D).

16) I’m sure(A) they have completed(B) the new(C) road by(D) June.

17) At(A) this time tomorrow(B), we will do(C) their homework with their(D) brothers.

18) We have seen(A) and tell(B) you the situation next(C) Monday. Please wait for(D) us.

19) Our(A) teacher will explained(B) that lesson to(C) us tomorrow(D).



20) We will wait(A) for you when(B) you will get(C) back tomorrow(D).
C. Chuyển những câu sau đây sang câu tường thuật:

  1. He said to her, “You are my friend.”

..........................................................................................................................................................

  1. John said to his mother, “I do not know how to do this exercise.”

..........................................................................................................................................................

  1. “Don’t come back until I leave”, advised my brother.

..........................................................................................................................................................

  1. I said to Bill, “What time did you go to bed last night?”

..........................................................................................................................................................

  1. “You will be surprised if you meet him”, Mrs. Brown said to me.

..........................................................................................................................................................

  1. “Be modest if you are a good student,” said my father.

..........................................................................................................................................................

  1. He asked me, “Why didn’t you come to class yesterday?”

..........................................................................................................................................................

  1. They said to me, “Let’s go to the zoo.”

..........................................................................................................................................................

  1. They said to me “If today were Sunday, they would go swimming.”

..........................................................................................................................................................

  1. “Lend me your pen for a moment, Mary”, I said.

..........................................................................................................................................................

  1. “Why don’t we wait for the bus?” he suggested.

..........................................................................................................................................................

  1. “Would you like to go to the movie with me?”, Peter said to Daisy.

..........................................................................................................................................................

  1. “Would you mind not smoking in this room?”, she said to him.

..........................................................................................................................................................

  1. “Congratulations on getting engaged, Sue”, said Harry.

..........................................................................................................................................................

  1. “You shouldn’t drink too much coffee at night”, said Bob.

..........................................................................................................................................................
VI. ĐỌC HIỂU:
A. Chọn từ ứng với A, B, C, D ở mỗi câu điền vào chỗ trống để hoàn thành đoạn văn sau:

When eating, most Americans hold a fork in the .............1...............with which they write. Americans eat away from home often, and usually they pay for their own meals when dining with friends.

When Americans greet one another they often exchange a firm ..........2.......... . They may greet strangers on the street by saying “Hello” or “.........3..........”. Friends often greet each other with “How are you?” and respond “...........4.........”. Americans do not really expect any other answer to the question “How are you?” because it is a way of ...............5........... Except in formal situations, people speak to each other by their given names once they are acquainted.

1. A. head B. mind C. notebook D. hand

2. A. adventure B. handshake C. hug D. occasion

3. A. Goodbye B. Good morning C. Not bad, thanks D. Take care

4. A. Bye B. So long C. No smoking D. Fine, thanks

5. A. having dinner B. shaking hands C. saying hello D. saying goodbye


B. Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn câu trả lời thích hợp cho mỗi câu hỏi:

If you are invited to someone’s house in America for dinner, you should bring a gift, such as a bunch of flowers or a box of chocolates. If you give your host a wrapped gift, he or she may open it in front of you. Opening a present in front of the gift-giver is considered polite. It shows that the host is excited about receiving the gift and wants to show his or her appreciation to you immediately. Even if the host doesn’t like it, he or she will tell a “white lie” and say how much they like the gift to prevent the guest from feeling bad.

If your host asks you to arrive at a particular time, you should not arrive exactly on time or earlier than the expected time, because this is considered to be potentially inconvenient and therefore rude, as the host may not be ready.

1/What should you bring if you are invited to someone’s house in America for dinner?

A. wine B. gift C. fruit D. flower

2/Opening a present in front of the gift-giver is considered …….

A. good B. bad C. polite D. impolite

3/What will the host do if he or she doesn’t like the present?

A. tell a “white lie”. B. say how much they dislike the present.

C. prevent the guest from being happy. D. All of them.

4/When should you arrive if you are asked a particular time?

A. earlier than the expected time B. later than the expected time

C. exactly on time D. very late

5/Why shouldn’t you arrive exactly on time if you are invited to a dinner at a particular time?

–Because …………………

A. you are impolite. B. the host may not be ready.

C. the host is not at home. D. you go there by bus.
C. Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn câu trả lời thích hợp cho mỗi câu hỏi:

How do television and other visual media affect the lives of individuals and families all over the world? The media can be very helpful to people who carefully choose the movies and shows that they watch. With high quality programs in various fields of study, such as science, medicine, history, arts, and so on, TV and video tapes increase the viewers’ knowledge, they can also improve thinking ability. Moreover, TV benefits elderly people who cannot go out often, as well as patients in hospital. Additionally, it offers language learners the advantage of "real-life" audiovisual instruction and aural comprehension practice at any time of day or night. Television and video can also provide almost everyone with good entertainment – a pleasant way to relax and spend free time at home.

Nevertheless, there are several serious disadvantages to the visual mediA. First of all, some people watch the "tube" for more hours a day than they do anything else. Instead of spending time taking care of their kids, many parents use TV as an "electronic baby-sitter". As a result, TV and video can easily replace family communication, physical activities and other interests. Secondly, those who, young and old, spend more time watching TV than manual work can easily suffer from near-sightedness and obesity.

The third negative feature of the media is the amount of violence and horror on the screen that has bad effect on children and teenagers. Finally, the most negative effect of TV and video might be addiction. People often feel a strange and powerful need to watch TV or play a video tape even when they do not enjoy it or have free time for entertainment.

1. What is the main idea of the paragraph?

A. Children should not be allowed to watch, TV.

B. TV is a good baby-sitter

C. Television and other visual media have both advantages and disadvantages.

D. All are correct.

2. To many elderly people and patients in hospitals, TV ________.

A. is an ideal tool of entertainment B. must be banned

C. has bad effects on their health D. is not enjoyable

3. The word "tube" in the second paragraph means _______.

A. baby-sitter B. computer C.TV D. cassette player

4. What is the relation of TV and health?

A. TV makes a patient recover quickly.

B. TV is a good healer.

C. Watching TV is good for our health.

D. Watching TV too much easily leads to near-sightedness and obesity.

5. Which sentence is not true?

A. TV never causes addiction.

B. TV can help increase people's knowledge.

C. Watching TV is a pleasant way to relax and spend free time at home.

D. There are violence and horror on TV.


D. Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn câu trả lời thích hợp cho mỗi câu hỏi:

Parents send their children to school to prepare for the time when they grow up. Children learn their native language so that they will be able to communicate fluently with other people around them. Moreover, they can preserve the value culture and literature of their country. They learn foreign languages in order to benefit from other countries’ heritage. The more foreign languages they learn, the more benefits they get. Children also learn mathematics to calculate, geography to know about nature, and history to know about human beings and historical events. Nearly everything they study at school has some practical uses in their life.

1). Parents send their children to school to . . . .

A). make them grow up B). prepare for their future

C). learn English D). play better

2). Why do children have to learn their native language?

A). To learn foreign languages.

B). To communicate fluently with other people around them.

C). To know about nature.

D). To benefit from foreign countries' heritage.

3). According to the passage, children learn history to know about . . . .

A). the mankind B). practical uses in life

C). people and historical events D). events of the history

4). How many school subjects are mentioned in the passage?

A). Five B). Seven C). Four D). Six

5). Most of the things children learn at school . . . ..

A). have no use B). are not necessary

C). have some practical uses D). are useless


E. Chọn từ ứng với A, B, C, D ở mỗi câu điền vào chỗ trống để hoàn thành đoạn văn sau:

When my parents married, they rented a small house and they didn’t have a lot of money for furniture. The kitchen had a sink for washing up and a cooker, but that was all. They (1)________ an old table and chair from the market. They borrowed a sofa which was (2)_______ old, but they covered it with modern materials so it was bright and cheerful.

Outside, there was a small garden (3) ________ the house, but in front of it there was only the roaD. Luckily the road wasn’t busy, so I could cross it to reach the park on the opposite side. We lived there (4) __________ I was ten and we were very happy. We had to move house because it was too small when my twin sisters were born. We all (5)___________sad when we left.

1. A. bought B. sold C. became D. brought

2. A. more B. also C. even D. little

3. A. before B. through C. by D. behind

4. A. when B. after C. until D. to

5. A. spent B. thought C. had D. felt




F. Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn câu trả lời thích hợp cho mỗi câu hỏi:

There are a lot of Americans who don’t smoke or drink .They even do not want people to do those things in their houses. It’s always best to ask before you light up a cigarette, if you’re with people you don’t know very well. Non-smokers have become more militant about smoking in public places. Many restaurants, for instance, have established special sections for smokers.

1/ Many Americans don’t……

A. play cards B. smoke C. drink D. smoke and drink

2/ They don’t want the others to smoke and drink in their …….

A. houses B. gardens C. restaurants D. living rooms

3/ What should we do if we want to smoke a cigarette?

A. start a lighter B. borrow a lighter C. ask the host D. smoke naturally

4/ What is the attitude of non-smokers about smoking in public places?

A. agreeable B. acceptable C. interested D. militant

5/ Who have meals in special sections in the restaurants?

A. The rich B. The wealth C. Smokers D. Non smokers


VII. VIẾT

Dùng những từ gợi ý để viết thành câu hoàn chỉnh:

1. It/ long/ time/ that/ I/ not/ see/ her.

……………………………………………………………………………………………………...

2. high time/ someone/ tell/ him/ stop/ behind/ child.

……………………………………………………………………………………………………...

3. I/ take/ shoes/ avoid/ make/ noise.

……………………………………………………………………………………………………...

4. Thank/ invitation/ your wedding/ beginning/ December.

……………………………………………………………………………………………………...

5. We/ support/ him/ until/ find/ work.

……………………………………………………………………………………………………...

6. He/ apologize/ me/ not reply/ letter.

……………………………………………………………………………………………………...

7. He/ not allow/ us/ go out/ yesterday/ as/ strong wind/ blow.

……………………………………………………………………………………………………...

8. It/ cold/ her family/ have breakfast/ garden.

……………………………………………………………………………………………………...

9. It/ difficult/ him/ get/ used/ eat/ chopsticks.

……………………………………………………………………………………………………...

10. How/ beautiful/ garden.

……………………………………………………………………………………………………...

ĐÁP ÁN ÔN TẬP ANH VĂN 12 - CHỦ ĐỀ 1 (UNIT 1, 2, 3)

I. TỪ VỰNG:

Chọn phương án trả lời thích hợp ứng với A, B, C, D để hoàn thành câu:


  1. B

  2. A

  3. B

  4. D

  5. A

  6. B

  7. A

  8. C

  9. A

  10. B


II. GIỚI TỪ

Chọn phương án trả lời thích hợp ứng với A, B, C, D để hoàn thành câu:

  1. A

  2. D

  3. A

  4. A

  5. C

  6. A

  7. B

  8. D

  9. B

  10. A

  11. D

  12. C

  13. A

  14. A

  15. A


III. PHÁT ÂM

Chọn từ ứng với a, b, c, d có phần gạch chân được phát âm khác so với những từ còn lại:

  1. D

  2. A

  3. D

  4. A

  5. D

  6. A

  7. D

  8. B


IV. DẤU NHẤN

Đọc và đánh dấu vị trí trọng âm chính của mỗi từ dưới đây:

1. Oo 11. Oo 21. Oo

2. Oo 12. oO 22. Ooo

3. oO 13. oOo 23. oO

4. oO 14. oO 24. oO

5. oO 15. oOo 25. oOoo

6. Ooo 16. oO 26. oO

7. Ooo 17. Oo 27. Oo

8. Oo 18. Oo 28. oOo

9. Ooo 19. Oo 29. Ooo



10. Ooo 20. Ooo 30. oO

V. NGỮ PHÁP

A. Chọn phương án trả lời thích hợp ứng với A, B, C, D để hoàn thành câu:

  1. A

  2. B

  3. B

  4. B

  5. C

  6. C

  7. A

  8. C

  9. A

  10. C

  11. A

  12. B

  13. C

  14. D

  15. B

  16. D

  17. B

  18. C

  19. A

  20. C

  21. B

  22. D

  23. A

  24. B

  25. C

  26. A

  27. B

  28. B

  29. C

  30. C

  31. A

  32. C

  33. B

  34. D

  35. D

  36. A

  37. B

  38. D

  39. A

  40. A

  41. B

  42. B

  43. C

  44. D

  45. C



B. Chọn từ hoặc cụm từ ứng với A, B, C, D cần phải sửa lại để câu hoàn chỉnh:

  1. B

  2. D

  3. A

  4. B

  5. C

  6. B

  7. D

  8. B

  9. B

  10. B

  11. C

  12. A

  13. B

  14. C

  15. B

  16. B

  17. C

  18. A

  19. B

  20. C



C. Chuyển những câu sau đây sang câu tường thuật:

  1. He told her that she was his friend.

  2. John told his mother that he didn't know how to do that exercise.

  3. My brother advised me not to come back until he left.

  4. I asked Bill what time he had gone to bed the night before.

  5. Mrs. Brown told me that I would be surprised if I met him.

  6. My father told me to be modest if I was a good student.

  7. He asked me why I hadn’t come to class the day before.

  8. They suggested going to the zoo.

  9. They told me if that day were Sunday, they would go swimming.

  10. I told Mary to lend me her pen for a moment.

  11. He suggested waiting for the bus.

  12. Peter invited Daisy to go to the movie with him.

  13. She asked him not to smoke in that room.

  14. Harry congratulated Sue on getting engaged.

  15. Bob advised me not to drink too much coffee at night.

VI. ĐỌC HIỂU

A

B

C

D

E

F

  1. D

  2. B

  3. B

  4. D

  5. C




  1. B

  2. C

  3. A

  4. B

  5. B




  1. C

  2. A

  3. C

  4. D

  5. A




  1. B

  2. B

  3. C

  4. C

  5. C




  1. A

  2. B

  3. D

  4. C

  5. D




  1. D

  2. A

  3. C

  4. D

  5. C




VII. VIẾT

Dùng những từ gợi ý để viết thành câu hoàn chỉnh:

1. It is such a long time that I haven’t seen her.

2. It’s high time someone told him to stop behaving like a child.

3. I took off my shoes to avoid making noise.

4. Thank you for the/your invitation to your wedding at the beginning of December.

5. We will support him until he finds work.

6. He apologized me for not replying to my letter.

7. He didn’t allow us to go out yesterday as a strong wind was blowing.

8. It is too cold for her family to have breakfast in the garden.

9. It is difficult for him to get used to eating with chopsticks.

10. How beautiful the garden is!

****************






T eacher: Ngo Thi Tin Huy


Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2016
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương