SƯu tầM 50 Đề thi học sinh giỏi Anh Văn 9 MỤc lụC


II. Choose the word in each group that has different stress pattern. Circle the letter you choose (5 p)



tải về 3.84 Mb.
trang33/33
Chuyển đổi dữ liệu13.08.2016
Kích3.84 Mb.
1   ...   25   26   27   28   29   30   31   32   33

II. Choose the word in each group that has different stress pattern. Circle the letter you choose (5 p)

6.A.control B.remote C.purpose D.respond

7.A.economic B.encourage C.embroider D.experience

8.A.inspiration B.collection C.reputation D.limitation

9.A.objection B.opinion C.official D.optional

10.A.compulsory B.convient C.correspon D.communicate

III. Choose the answer A,B,C or D to complete each sentence. Circle the letter you choose (10p)

11. They…all day swimming snd sunbathing at the beach

A.passed B.used C.took D.spent

12. The hotel room…over a very beautiful park

A.viewed out B.faced up C.opened up D.looked out

13. On Sundays in England, most shops were closed and…the theaters and cinemas

A.so were B.neither were C.were too D.so weren’t

14. We didn’t…to the station in time to catch the train

A.get B.reach C.arrive D.leave

15. Either John or his brothers…the money

A.has stolen B.have stolen C.has been stolen D.have been stolen

16. I remember…the letter sometime ago but I can’t remember exactly when

A.to post B.posted C.posting D.post

17. Jane lost her case because it didn’t have…with hername on

A.a ticket B.a poster C.a label D.an identification

18. Do you know what time the train…for Leeds?

A,gets B.reaches C.arrives D.leaves

19. The policeman warned us…there

A.to not go B.not to go C.not to going D.not go

20. The trip was very interesting. Jack wishes he…enough time to join

A.had B.had been C.had had D.has had

IV. Fill in the blank with the correct form of the words in capital letters (10 p)

21. The weather was terrible, so we had a very…holiday PLEASE

22. I’m afraid you have been…She no longer works for you INFORM

23. When you are late for school, you should…to your teacher APOLOGY

24. Liverpool is an…city in the north of England INDUSTRY

25. There are many people living in…now in the world POOR

26. Our school has a lot of…teachers QUALIFY

27. Unfortunately, the film got…reviews FAVOR

28. We could see some strange…on her face EXPRESS

29. You should write a letter of…to tha institute INQURE

30. Environmental…is everybody’s responsibility PROTECT

V. Give the correct tense or form of the verbs in brackets to complete the following sentences (10p)

31.The astronaust’s clothers (make)…from special matrrials.

32.My teacher was not at home when I arrived. She (juist go)…out

33.We would have caught the last bus if we (leave)…the cinema five minutes earlier

34.Jeans (make)…about two hundered years ago

35.If you go to England, you’ll have to getused to (drive)…on the left

36.You may feel frightened when you are in a forest (surround)…by tall trees

37.He talked as if he (know)…where she was

38.Look, Hoa! Do you know the man who (talk)…to Mrs.Luy in the playground?

39.I wrote to my penpal two weeks ago, but I (not receive)…her reply since then

40.Were Iyour age, I (do)…differently

VI. Fill in each blank with one suitable preposition (10p)

41.We wish we had a father…yours

42.When I saw Mai, I congratulated…her success in the exam

43.What do people jog…?

44.I’ve just rewarded with a book…her good study

45.They’ve left Hanoi…Sapa

46.Vietnamese woman usually wear the Ao dai, sometimes at work, and especially…their special occassions

47.She’ll visit us as soon as she arrives…Paris

48.Nam is not very good…mathematics

49.Have you ever been…NewYork yet?-No, never

50.I’ll be waiting for you…8.00 tomorrow morning at the station

VII. Fill in each numbered blank with one suitable word.(10p)

Environmental pollution is a term that refers to all the way by which man pollutes his surroundings. Man dirties the air (51)… gases and smoke, poisons the water with chemicals and other substances, and damages the soil with (52)…many fertilizers and pesticides. Man also pollutes his surroundings in various (53)…ways. For examples, people ruin natural

Beauty by scattering junk and litter (54)…the land and in the water. They operate machines and motor vehicles (55)…fill thr air with disturbing noise. Evironmental pollution is (56)…of the most serious problems facing mankind today. Air, water and soil are (57)…to the survival of all living things. Badly polluted air can (58)…illness, and even death. Polluted water kills fish and other marine life. Pollution of soil (59)…the amount of land that is available for growing food. Environmental pollution (60)…brings the ugliness to man’s naturally beatiful word.

VIII. Read the passage carefully and choose the best answer A,B,C or D by circling the letter you choose (10 p)

The World Trade Organization (WTO) is an international organization designed (61)…and liberalize international trade. The WTO came into being (62)…January 1,1995 and is the successor to the General Agreement on Tariffs and Trade (GATT), (63)…was created in 1947 and continued to opearate for almost five decades as a defactor international organization. The World Trade Organization deals with the (64)…of trade between nations at a near-global (65)…it is (66)…for negotiating and implementing new trade agreements and is in charge of policing member countries’s adherence to all the WTO agreements, signed by the bulk of the world’s trading nations and ratified in their (67)…Most of the WTO’s current work (68)… from the 1986-1994 negotiations called Uruguay Round, and earlier negotiations under the GATT. The organization is currently the host to new negotiations, under the Doha Development Agenda (DDA) launchad in 2001. The WTO is (69)…by a Minister Conference, which meets every two years, a General Council, which implements the conference’s policy decisions and is responsible for day-to-day administration, and a director-general, who is (70)… by the Minister Conference. The WTO’s headquaters are in Geneva Switzerland

61.A.see B.look at C.supervise D.take care

62.A.in B.on C.from D.at

63.A.that B.where C.thing D.which

64.A.rulers B.law C.standard D.stipulations

65.A.levels B.level C.degree D.scales

66.A.able B.responsibility C.responsible D.charge

67.A.state B.agency C.office D.government

68.A.goes B.comes C.derives D.come

69.A.governed B.governing C.government D.governmental

70.A.appointed B.directed C.leaded D.acted IX. Each line of the following passage contains error. Find out and underline the error then correct it (10p)

Tet holiday is celebrating on the first day of the Lunar New Year Example:0)celebrated:


Some weeks after the New Year, the Vietnamese clean their house 71…

and paint the walls. New clothes are buying for the occasion. One or 72…

two days before the festive, people make Bang Chung, that is the 73…

traditional cake, and others goodies. On the New Year’s Eve,the 74…

whole family get together for a reunion dinner. Every members of 75…

the family should be present during the dinner in which much 76…

different kinds of dishes is served. On the New Year morning, the 77…

young members of the family pay them respects to the elders. In 78…

return they receive lucky money wrapping in red tiny envelopes. 79…

Then people go to visit their neighborhoods, frieng and relatives. 8O…

X.Rewrite the sentences, beginning with the given words (10p)

81.If nobody puts some more coal in, the fire will go out

Unless…


82.You may get hungry on the train, so take some sandwiches

In case…

83.Inspite of not speaking Vietnamese, Mr Anderson decided ti settle Hanoi

Although…

84.All visitors to the town fall in love with it

Everbody who…

85.That man used to work wirh me when I lived in Moscow

That’s…


86.John has never been so rude to anybody

Never…


87.Her voice is so sofl that it is impossible for me to hear it

She…


88.People don’t do enough exercise, so there are a lot of heart diseases

If people…

89.They are building a new museum in the city centre

A new museum…

90.I now regret spending too much money on clothes

I wish…







ĐÁP ÁN ĐỀ 50


1.C

2.A

3.B

4.C

5.D

6.C

7.A

8B

9.D

10.C

11.D

12.D

13.A

14.A

15.B

16.C

17.C

18.D

19.B

20.C

21.unpleasant/unpleasing

22.uninformed

23.apologize

24.industrialized

25.poverty

26.qualified

27.unfavorable

28.expressions

29.inquiry

30.protection

31.are made

32.had just gone

33.had left

34.were made

35.driving

36.surrounded

37.had known

38.is talking

39.haven’t received

40.would do

41.like

42.on

43.for

44.for

45.for

46.on

47.in

48.at

49.to

50.at

51.with

52.too

53.other

54.on

55.which

56.one

57.necessary

58.cause

59.reduces

60.also

61.C

62.B

63.D

64.A

65,D

66.C

67.A

68.C

69.A

70.A


IX. Each line of the following passage contains error. Find out and underline the error then correct it (10p)

Tet holiday is celebrating on the first day of the Lunar New Year Example:0.celebrated:

Some weeks after the New Year, the Vietnamese clean their house 71.before

and paint the walls. New clothes are buying for the occasion. One or 72.bought

two days before the festive, people make Bang Chung, that is the 73.which

traditional cake, and others goodies. On the New Year’s Eve,the 74.other

whole family get together for a reunion dinner. Every members of 75.member

the family should be present during the dinner in which much 76.many

different kinds of dishes is served. On the New Year morning, the 77.are

young members of the family pay them respects to the elders. In 78.their

return they receive lucky money wrapping in red tiny envelopes. 79.wrapped

Then people go to visit their neighborhoods, frieng and relatives. 8O.neighbors

X.Rewrite the sentences, beginning with the given words (10p)

81.somebody puts some more coal, the fire will go out

82.you get hungry on the train, (you should) take some sandwiches

83.Mr.Anderson didn’t speak Vietnamese, he decided to settle in Hanoi

84.visits the town falls in love with it

85.the man who used to work with me when I lived in Moscow

86.before has John been so rude to anybody

87.has such a soft voice that it is impossible for me to hear it

88.If people don’t do enough exercise there will be a lot of heart diseases

89.is being biult in the city center



90.I hadn’t spent too much money on clothes
: data -> file -> 2013 -> thang12
2013 -> DẠng 1: DÃy số MÀ CÁc số HẠng cách đỀU. Bài 1: Tính b = 1 + 2 + 3 + + 98 + 99 Nhận xét
2013 -> ĐỀ thi chọn học sinh giỏi lớP 12 thpt kỳ thi thứ hai Năm học 2012 – 2013
2013 -> BỘ quốc phòng bộ lao đỘng thưƠng binh và XÃ HỘi bộ NỘi vụ BỘ TÀi chíNH
2013 -> Em hãy khoanh vào chữ cái trước câu trả lời đúng. 1) Số thích hợp viết vào chỗ chấm (…) để : 3kg 3g = … kg là : A. 3,3 B. 3,03 C. 3,003 D. 3,0003
2013 -> NGÂn hàng nhà NƯỚc việt nam
2013 -> QuyếT ĐỊnh về thành lập Trung tâm Huấn luyện và thi đấu thể dục thể thao thành phố Hồ Chí Minh trực thuộc Sở Văn hóa, Thể thao và Du lịch chủ TỊch ủy ban nhân dân thành phố HỒ chí minh
2013 -> I. KẾt quả thực hiện chính sách hỗ trợ phát triển sản xuấT ĐỐi với hộ nghèO, CẬN nghèo và ĐỒng bào dân tộc thiểu số
2013 -> TỔng cục hải quan cộng hòa xã HỘi chủ nghĩa việt nam độc lập Tự do Hạnh phúc


1   ...   25   26   27   28   29   30   31   32   33


Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2019
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương