Test 10 Phonetics: Chọn từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác với những từ còn lại



tải về 51.39 Kb.
Chuyển đổi dữ liệu07.07.2016
Kích51.39 Kb.
TEST 10

Phonetics:

Chọn từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác với những từ còn lại:

1. A. summer B. sun C. sugar D. seven

2. A. theatre B. theory C. thorough D. than

3. A. challenge B. chance C. machine D. champion

4. A. consume B. distribute C. public D. cute

5. A. chooses B. houses C. rises D. horses



Grammar:

Chọn từ / cụm từ thích hợp (ứng với A hoặc B,C,D) để hoàn thành câu sau:

6. Tom as well as his friends _________ to spend their holiday in Da Lat.

A. are planning B. is planning C. plan D. plans

7. She wishes she _______ you the bad news yesterday.

A. didn’t tell B. wouldn’t tell C. doesn’t tell D. hadn’t told

8. We stopped for a rest after we _______ for two hours.

A. have walked B. walked C. had walked D. would walk

9. He doesn’t write to his parents as often as he __________

A. was B. used to C. got used to D. had to

10. Mrs. Wood always talks to her baby as though he _________ an adult.

A. were B. is C. has been D. will be

11. Had they arrived at the shop early, they ________ a better selection.

A. found B. would found C. would find D. would have found

12. Hurry up! They’ve only got ________ seats left.

A. a little B. a lot of C. a few D. plenty of

13. It was _______ a simple question that everyone answered it correctly.

A. much B. such C. so D. too

14. There _______ of stars in the sky.

A. has millions B. are million C. is million D. are millions

15. _________ telephone service between New York and London began in 1927.

A. The first B. It was the first C. Since the first D. The first was

16. _______ I ask him for the money he owes me, he says he will bring it in a few days, but I don’t think he has got it out.

A. Wherever B. However C. Whenever D. Whatever

17. _________ his bad leg, he couldn’t walk so fast as the others.

A. Because of B. Despite C. Since D. The reason of

18. I haven’t seen her _______ she was a little girl.

A. when B. since C. as D. for

19. He’ll never pass his driving test ______ he takes some lessons.

A. if only B. unless C. because D. if

20. Prices for bikes can run ______ $250.

A. so high as B. so high to C. as high as D. as high to

21. Would you like a sandwich, Vicky? – “________”

A. I’d love to, but I’m still full. B. No, I can’t. C. Yes, I’ll leave one. D. Yes, I would like.

22. One of my teeth is loose. - I think “__________”.

A. you would rather go to the pharmacy B. you should go to the dentist.

C. you had better go to the pharmacy. D. you should go to the dentist’s.

23.- What’s your favorite program on TV? - “__________ ”

A. I prefer television quiz. And you? B. Oh, I enjoy watching game shows, aren’t I?

C. Game shows. There was an interesting quiz last night. D. I have no idea. I watched a game last night.

24. How do we get there? – “__________”.

A. Turn right just after the bank of China. B. Two kilometres, at least.

C. From that bus stop over there D. Yes, it’s rather far.

25. Do you know where there’s a public telephone? – “__________”.

A. There’s one at the bottom of the street. B. Not very far from here.

C. Yes, there is. D. I know there is.

Vocabulary

Chọn từ/cụm từ thích hợp (ứng với A hoặc B,C,D) để hoàn thành câu sau:

26. No ______ how hard he tries, he always seems to make the same grammatical mistakes.

A. importance B. effect C. matter D. question

27. The ______ thing about travelling by train rather than by car is that you can sleep or read during the journey.

A. enjoying B. enjoyed C. enjoyable D. enjoyment

28. I hope we will be able to avoid _________ anyone.

A. disappointed B. disappointing C. disappointment D. disappoint

29. If we want to buy a house, we’ll have to _______ our spending.

A. cut back B. care for C. let down D. miss out

30. My sister is an expert on wildlife and its _______

A. reservation B. protection C. conservation D. prevention

Reading Skills

Passage 1 Chọn từ/cụm từ thích hợp (ứng với A hoặc B,C,D) để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau:

Saint Valentine's Day

Several different stories are told about the (31) _____ of Saint Valen­tine's Day. One legend dates as far back as the days of the Roman Empire. According to the story, Claudius, the Emperor of Rome, wanted to increase the size of his army. He knew that it would be easier to get young men who were not married to (32) _____ . Therefore he made a rule that no young man could marry (33) _____ he had served a certain number of years in the army.

A priest named Valentine broke the rule and secretly married a great many young people. Finally, Claudius found out about Valen­tine and put the priest in prison, ______ (34) he remained until his death on February 14.

After his death, Valentine was made a saint, and the day of his death was named Saint Valentine's Day. It became the custom for lovers to send each other messages on this day. Now Saint Valentine’s Day is a time for people to send one another ________ (35) of many kinds.

31. A. root B. source C. beginning D. origin

32. A. join B. involve C. engage D. take

33. A. as long as B. until C. when D. after

34. A. which B. there C. where D. that

35. A. greetings B. wishes C. compliments D. congratulaions

Passage 2 Đọc kỹ đoạn văn và trả lời các câu hỏi (bằng cách chọn phương án đúng, ứng với A hoặc B,C,D) từ các câu 36 đến 40:

THE CHINESE HOROSCOPE AND YOUR PERSONALITY

What kind of person are you? Are you friendly or shy? Maybe you're romantic. You might be artistic. Where does your personality come from? Many people believe that your time of birth influences your personality. The Chinese horoscope is one tradition that connects your personality with the year of your birth.

According to the Chinese horoscope, each year is represented by a different animal. There are twelve animals in the horoscope, and they repeat every twelve years. For example, the year 2000 was the year of the dragon, and the year 2012 will be the year of the dragon again. In order after the dragon, the next animals on the calendar are the snake, the horse, the sheep, the monkey, the rooster, the dog, the pig, the rat, the ox, the tiger, and the rabbit.

These horoscope animals influence the personality of someone born that year. Were you born in 1983? That was the year of the pig. You are honest and affectionate. Were you born in 1982, the year of the dog? Then you are hardworking, but also a little pessimistic. If you were born in 1984, the year of the rat, you are charming and generous. If you were born in 1985, the year of the ox, you are calm, sincere, and stubborn. 1986 was the year of the tiger. Tigers have a good attitude toward life and are loyal to their friends.

Are you honest like a pig or generous like a rat? Are you stubborn like an ox or quiet like a rabbit? Perhaps the animal of your year has an influence on you.

36. What is this passage mainly about?

A. Different kinds of animals B. Good and bad friends C. Animal caretakers D. A traditional belief

37. Which of the following animals is NOT on the Chinese horoscope?

A. Rat B. Pig C. Cat D. Dog

38. Which words describe people born in the year of the ox?

A. Hardworking and negative B. Dependable and loyal C. Charming and giving D. Calm and honest

39. 1988 was the year of which animal?

A. The snake B. The horse C. The dragon D. The sheep

40. When was the year of the tiger?

A. 1998 B. 1997 C. 1996 D. 1995

Writing Skills Chọn nhóm từ hoặc mênh đề (ứng với A hoặc B, C, D) để hoàn thành câu sau:

41. He asked me _________ .

A. how long I had been waiting B. how long I have been waiting

C. since when I am waiting D. since when I waited

42. If he had asked her, __________ .

A. she would have sang for us B. she would have sung for us

C. she would sing for us D. she would have a song

43. I’ve warned you ________ .

A. not to leave the door unlocked B. not leaving the door unlocked.

C. leave the door unlocked D. to leave the door unlocked

44. When Harry arrived home after a hard day at work, __________ .

A. his wife slept B. his wife was sleeping

C. his wife has slept D. his wife has been sleeping

45. - Where is your father? - _______________ .

A. He’s may be in the garden B. He may be in the garden

C. May be he’s in the garden D. May he is in the garden



Xác định từ hay cụm từ có gạch dưới, cần phải sửa, để câu trở thành chính xác :

46. She didn’t find it easily to keep the children amused.

A B C D

47. If he does a mistake, will he feel sorry for it?



A B C D

48. All the students are looking forward spending their free time relaxing in the sun this summer.

A B C D

49. My parents let me to go out without saying anything.



A B C D

50. There were very interesting news on the radio this morning about the earthquake in Italy.



A B C D

THE END


ĐÁP ÁN ĐỀ TỐT NGHIỆP THPT (ĐỀ 1)


1.C

2.D

3.C

4.C

5.D

6.B

7.D

8.C

9.B

10.A

11.D

12.C

13.B

14.D

15.A

16.C

17.A

18.B

19.B

20.C

21.A

22.B

23.C

24.A

25.A

26.C

27.C

28.B

29.A

30.C

31.D

32.A

33.A

34.A

35.A

36.D

37.C

38.D

39.C

40.A

41.A

42.B

43.A

44.B

45.B

46.B

47.A

48.C

49.B

50.A




Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2016
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương