ĐỀ SỐ 4 Xác định từ/cụm từ có gạch dưới (ứng với A, B, c hoặc D) cần phải sửa để những câu sau trở thành chính xác



tải về 87.03 Kb.
Chuyển đổi dữ liệu08.05.2018
Kích87.03 Kb.
ĐỀ SỐ 4

Xác định từ/cụm từ có gạch dưới (ứng với A, B, C hoặc D) cần phải sửa để những câu sau trở thành chính xác.

Câu 1: The phone rung while I was washing the dishes.

A B C D


Câu 2: HoChiMinh City, that has the biggest population, is also the largest city in my country.

A B C D


Câu 3: I will intend to go back home when I finish my education.

A B C D


Câu 4: Henry's friends told themselves to put his coat on the rack in their hall.

A B C D


Câu 5: Every discount store advertises that their products are cheaper than its competitors.

A B C D
Chọn từ/cụm từ thích hợp (ứng với A, B, C hoặc D) để hoàn thành mỗi câu sau.



Câu 6: All of us are waiting for the man ___________ son was lost.

A. who B. which C. whom D. whose



Câu 7: A: “May I use your dictionary right now?” – B: “___________”.

A. Thank you. B. It’s very expensive. C. Here it is. D. I’m very busy now.



Câu 8: ___________the old man spoke very slowly and clearly, I couldn't understand him at all.

A. If B. However C. Since D. Although



Câu 9: The girl ___________ is our neighbor.

A. talks to the lady over there B. is talking to the lady over there

C. was talking to the lady over there D. talking to the lady over there

Câu 10: A:Let’s go out for dinner!” – B: “___________”.

A. Good idea! I’ll cook. B. Yes, we do.

C. Where do you want to go? D. No, I don’t.

Câu 11: My daughter often says that she won't get married until she ___________ 25 years old.

A. is B. will be C. will have been D. has been



Câu 12: Don't ask me anything about sports. I like ___________ football ___________ tennis.

A. neither / nor B. both / and C. not only/ but also D. either / or



Câu 13: The old manager has just retired, so Jack takes ___________ his position.

A. on B. out C. in D. up



Câu 14: The thief ___________ climbing over the garden wall.

A. has caught B. was caught C. caught D. being caught



Câu 15: I had been ___________ for six weeks; so I thought it was time to look for work.

A. unemployed B. employed C. unemployment D. employer



Câu 16: ___________ Long has finished his work, he will go home.

A. As quickly as B. As far as C. As soon as D. As long as



Câu 17: Life here is very ___________.

A. peace B. peacefully C. peaceful D. peacefulness



Câu 18: It is raining outside, and Tom brought his umbrella with him __________ he wouldn't get wet.

A. so as to B. in order C. so that D. in order to



Câu 19: ________ quarrelled with her boyfriend yesterday, she doesn't want to answer his phone call.

A. Having B. Because having C. Because hadn't D. Having not



Câu 20: I gave up the job, __________ the attractive salary.

A. because B. because of C. although D. despite



Câu 21: Everyone was asleep when the enemy __________.

A. was attacking B. attacked C. had attacked D. attacking



Câu 22: A: “What a nice shirt you have! I like it”. – B: “____________”.

A. Of course it does. B. It’s O.K.

C. Thank you. That’s a nice compliment. D. It’s a shirt.

Câu 23: A: “Is it okay to smoke here?” – B: “__________”.

A. You can. B. No, it’s no smoking area.

C. No, thanks. D. Would you like a cigarette?

Câu 24: If you come to England, It will be a good __________ for you to improve your English.

A. possibility B. opportunity C. advantage D. experience



Câu 25: He talked as if he __________ where she was.

A. knew B. had known C. would know D. were knowing



Câu 26: Please don't be so __________. I can't do all the work by myself.

A. reason B. reasonable C. unreasonable D. reasonably



Câu 27: A: “Do you know where there’s a public telephone?” – B: “__________”.

A. There’s one at the bottom of the street. B. Not very far from here.

C. Yes, there is. D. I know there is.

Câu 28: My father asked me __________ of the film.

A. what do you think B. what I think C. what did you think D. what I thought



Câu 29: Mr Gibbon usually drinks mineral water, but in this party he __________ champagne.

A. drinks B. will drink C. has drunk D. is drinking



Câu 30: The manager did not offer her the job because of her untidy __________.

A. sight B. view C. presence D. appearance


Chọn từ (ứng với A, B, C hoặc D) có phần gạch chân được phát âm khác với những từ còn lại trong mỗi câu sau.

Câu 31: A. looks B. opens C. needs D. swims

Câu 32: A. choose B. house C. close D. refuse

Câu 33: A. loudly B. without C. thousand D. brought

Câu 34: A. failed B. solved C. absorbed D. reached

Câu 35: A. hobby B. reply C. supply D. apply
Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (ứng với A, B, C hoặc D) cho mỗi chỗ trống từ 36 đến 40.

Most people think of computers as very modern inventions, products of our new technological age. But actually the idea for a computer had been worked out over two centuries ago by a man (36)__________ Charles Babbage. Babbage was born in 1791 and grew up to be a brilliant mathematician. He drew tip plans for several calculating machines which he called "engines". But despite the fact that he (37)__________ building some of these, he never finished any of them. Over the years people have argued (38)__________ his machines would ever work. Recently, however, the Science Museum in London has finished building (39)__________ engine based on one of Babbage's designs. (40)__________ has taken six years to complete and more than four thousand parts have been specially made.

Whether it works or not, the machine will be on show at a special exhibition in the Science Museum to remind people of Babbage's work.

Câu 36: A. called B. known C. written D. recognized

Câu 37: A. wanted B. made C. started D. missed

Câu 38: A. why B. whether C. though D. until

Câu 39: A. an B. that C. the D. some

Câu 40: A. One B. They C. It D. He
Chọn phương án đúng (ứng với A, B, C hoặc D) để hoàn thành mỗi câu sau.

Câu 41: If I had known you would come, _________________.

A. I would wait for you. B. I would waited for you.

C. I would not have waited for you. D. I would have waited for you.

Câu 42: He tries to learn very hard ______________.

A. so as not to pass the next exam. B. he doesn’t want to fail the next exam.

C. in order to pass the next exam. D. because he doesn’t want to pass the next exam.

Câu 43: Football is thought ______________.

A. is the most popular sport B. to be the most popular sport

C. that be the most popular sport D. the most popular sport

Câu 44: It was ______________ dance to it.

A. such a poor band that we couldn’t B. such poor a band that we were impossible to

C. such poor a band that we couldn’t D. such a poor band for us to

Câu 45: Alexander Fleming, _____________, received the Nobel Prize in 1945.

A. which discovered penicillin B. who discovered penicillin

C. he discovered penicillin D. that discovered penicillin
Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (ứng với A, B, C hoặc D) cho mỗi câu từ 46 đến 50.

Here in Egypt, television has a powerful hold over people’s minds. It is an instrument of leisure, of information and – to a very limited extent – of culture. It does not stop people reading newspapers or books, going to the cinema or theatre or watching videos. But these activities are occasional, irregular and ultimately of secondary importance. Television is one of the main subjects of conversation, at school, in offices, at home and in the street, as well as being written about in all the newspapers.

It might be said that the main objective of television is to persuade the maximum number of people to watch it for the maximum amount of time. And how effectively the sitcoms and soap operas do that! I do not think that I have ever seen any other country so totally dominated by these shows. Some of them are Egyptian productions but the majority is American. Each episode, each programme, is a talking point for everyone, young and old alike.
Câu 46: Which is the main idea of the passage?

A. Television, an instrument of leisure.

B. Television, the rest of the media and American soap.

C. Television, the main subject of conversation.

D. Television and its use.

Câu 47: What does television have over people’s mind?

A. A picture. B. An influence. C. An impression. D. A limit.



Câu 48: At school or in offices, television is considered as a topic ______________.

A. for people to talk about B. for learning

C. for discussion D. for entertainment

Câu 49: What might the main objective of television be?

A. To waste time. B. To get people away from their free time.

C. To allow much time for many people to watch it. D. To get people away from their work.

Câu 50: How often are the sitcoms and soap operas shown on TV?

A. Usually. B. Sometimes. C. Rarely. D. Never.


----------HẾT-----------

ĐÁP ÁN


1

B

2

A

3

A

4

B

5

B

6

D

7

C

8

D

9

D

10

C

11

A

12

A

13

D

14

B

15

A

16

C

17

C

18

C

19

A

20

D

21

B

22

C

23

B

24

B

25

B

26

C

27

A

28

D

29

D

30

D

31

A

32

B

33

D

34

D

35

A

36

A

37

C

38

B

39

A

40

C

41

D

42

C

43

B

44

A

45

B

46

A

47

B

48

A

49

C

50

A






Trang /3


Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2016
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương