SỞ giáo dục và ĐÀo tạo bắc giang trưỜng thpt bố HẠ



tải về 119.39 Kb.
Chuyển đổi dữ liệu06.07.2016
Kích119.39 Kb.

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO BẮC GIANG

TRƯỜNG THPT BỐ HẠ




ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC,CAO ĐẲNG NĂM 2010

Môn: TIẾNG ANH; Khối: D



Thời gian làm bài: 90 phút, không kể thời gian phát đề

(Đề thi có 06 trang)

Họ, tên thí sinh:.......................................................................

Số báo danh:............................................................................

ĐỀ THI GỒM 80 CÂU (TỪ QUESTION 1 ĐẾN QUESTION 80) DÀNH CHO TẤT CẢ THÍ SINH


Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions

Question1. This one is prettier, but it costs ______ the other one.

A. as many as B. twice more than C. as much as D. twice as much as

Question 2. Nobody can fool me. I’m never_______ in

A. taken B. taking C. given D. giving

Question 3. Marine reptiles are among the few creatures that are known to have a possible life span greater than ­_______ .

A. man B. the man C. that of the man D. that of man

Question 4. Out _______ from its tiny cage.

A. does the bird fly B. fly the bird C. did the bird fly D. flew the bird

Question 5. Have dinner with us, _________?

A. do you B. don’t you C. will you D. haven’t you

Question 6. If Jim ___________ the plane, he _____________ here now

A. hadn’t missed / would have been B. didn’t miss/ would be

C. hadn’t missed / would be D. didn’t miss/ would have been

Question 7. Laura: "What a lovely hat you have!" – Maria: "_______ "

A. Of course not, it's not costly. B. I think so. It’s costly

C. No problem. It’s a present from my father D. Thank you. It’s a present from my father.

Question 8. “ Would you say that English is a global language?” – “_______”.

A. Yes, it has. B. I like it. C. I would D. Oh, absolutely.

Question 9. John: Will you come to our party tonight?

Helen: ____, but I ‘ll have an important meeting.

A. I’d like coming B. I like it. C. I’ll come D. I’d love to

Question 10. You ____ out yesterday without a coat. No wonder you caught a cold.

A. should have gone B. shouldn’t have gone

C. might have gone D. mustn’t have gone

Question 11. Under no circumstances ____ to play with fireworks without parental supervision.

A. a child should be allowed B. shouldn’t a child be allowed

C. a child shouldn’t be allowed D. should a child be allowed

Question 12. Kate: __________

Jackie: Thanks. I will write to you when I come to London

A. Have a go! B. Better luck next time! C. Have a nice trip! D. Let’s go ahead!

Question 13. By the end of this year, Tom________English for three years.

A. will be studying B. has studied C. will have studied D. has been studying

Question 14. The number of learners of English..................in recent years.

A. have increased rapidly B. has been increased rapidly

C. has increased rapidly D. have been increased rapidly

Question 15. _________ electricity you use, ___________ your bill will be

A. The more ……. the higher B. The least …………the highest

C. The most …….. the highest D. The less ………. the higher

Question 16. Sam confessed ____ all the cookies.

A. eat B. eating C. to eat D. to eating

Question 17. She turned off the record player ____ she could concentrate on her study.

A. so that B. in case C. even if D. but

Question 18. One reason why many of our rivers are no longer suitable living places for fish is that______

A. too many fish have been caught B. a conservation program has been set up

C. floods have caused much damage D. factories have dumped waste into the rivers

Question 19: The doctor recommended ___.

A. that my father eats more fish and doesn’t drink wine

B. that my father eat more fish and doesn’t drink wine
C. that my father eat more fish and not drink wine

D. that my father eats more fish and not drink wine

Question 20. You will have to pay at least 100 pounds to get this camera.

A, You can get this camera for less than 100 pounds.

B. You cannot get this camera for less than 100 pounds.

C. You’ll have to be paid at least 100 pounds to get this camera.

D. You won’t have to be paid at least 100 pounds to get this camera.

Question 21. "You stole my best cassette, Bob!" said Willy.


  1. Willy accused Bob for having stolen his best cassette.

  2. Willy accused Bob of having stolen his best cassette.

C. Willy accused Bob for having stolen my best cassette.

D. Willy accused Bob of having stolen my best cassette.

Question 22. “Would you like some coffee?”, Peter asked me.

A. Peter asked me if I liked coffee. B. Peter offered to give me some coffee.

C. Peter, do you like some coffee? D. Peter suggested that I make him some coffee.

Question 23. I would prefer you not to smoke in here.

Which sentence expresses the same idea as the above?

A. I'd rather you didn't smoke in here. B. I'd like you didn’t smoke in here.

C. I'd rather you not smoke in here. D. I'd like you not smoke in here.

Question 24. Those who are more __________ tend to outlive others who often worry.

A. sanguine B. militant C. pessimistic D. agile

Question 25. My mother told me to ______ for an electrician when her fan was out of order.

A. send B. write C. rent D. turn

Question 26. It is very important for a firm or a company to keep ______ the changes in the market.



A. pace of B. track about C. touch with D. up with

Question 27. The forecast has revealed that the world’s reserves of fossil fuel will have ______ by 2015.



A. taken over B. caught up C. used off D. run out

Question 28. Another memorial was built to __________ the national heroes in the war.

A. remember B. commemorate C. memorize D. recall

Question 29. Every member in Natalie’s class admires her _____________.



A. honesty B. dishonest C. dishonesty D. honest

Question 30. Janet has left home and is ____________ of her parents.



A. dependent B. dependently C. independent D. independently

Question 31. But for his father’s early retirement, Richard would not have taken over the family business.

Which sentence expresses the same idea as the above?

A. Richard’s father retired early, but he still took over the family business.

B. Richard’s father didn’t want him to take over the family business despite his retirement.

C. Richard didn’t take over the family business because his father didn’t retire.

D. Richard only took over the family business because his father decided to retire early.

Question 32. It was only when I left home that I realized how much my father meant to me.

Which sentence expresses the same idea as the above?

A. Not until I had left home did I realize how much my father meant to me.

B. Not until had I left home did I realize how much my father meant to me.

C. Not until had I left home that I realize how much my father meant to me.

D. Not until I had left home that I realize how much my father meant to me

Question 33. Had the advertisement for our product been better, more people would have bought it.

Which sentence expresses the same idea as the above?

A. Not many people bought our product although the advertisement was good.

B. The advertisement for our product was good, so more people would buy it. 
C. Fewer people bought our product despite its good advertisement. 

D. Since our advertisement for our product was so bad, fewer people bought it.


Question 34. “Let’s invite the Browns to the party on Sunday!”, he said.

A. He suggested that we invited the Browns to the party on Sunday.

B. He suggested being invited the Browns to the party on Sunday.

C. He suggested that the Browns were invited to the party on Sunday.

D. He suggested inviting the Browns to the party on Sunday.

Question 35. “Sorry, Madam. Looking after the garden is not my duty.”

A. He said he was not responsible for looking after the garden.

B. He asked the woman whether looking after the garden was his duty.

C. He apologized to the woman for not looking after the garden.

D. He promised that he would not look after the garden.

Question 36. Laser eye surgeries, once considered risky and dangerous,_______ that 90 percent of recipients can see very well after the operation.

A. which are now so successful B. are now so successful

C. which is now so successful D. is now so successful

Question 37. She’s not very _______. She is never quite sure what she wants to do.

A. decisive B. active C. lively D. energetic

Question 38. Don’t try too hard. Don’t ______ off more than you can ______

A. eat - chew B. bite - chew C. eat - swallow D. bite - swallow

Question 39. Ann: “ Make yourself at home.”

John: “ _________”

A. Yes, can I help you? B. Not at all. Don’t mention it.



C. Thank you! The same to you. D. That’s very kind of you. Thank you.

Question 40. Janet: “Do you feel like going to the cinema this evening?”

Susan: “___________.”

A. I don’t agree, I’m afraid B. You’re welcome



C. That would be great D. I feel very bored
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction
Question 41. Even though the extremely bad weather in the mountains, the climbers decided not to cancel

A B C


their climb.

D

Question 42. Most smokers are aware that smoking is harmful to their health, but they can’t get rid it.



A B C D

Question 43. Found in the 12th century, Oxford University ranks among the world’s oldest universities.

A B C D

Question 44. A barometer is a device it is used to measure atmospheric pressure.



A B C D

Question 45. Nora hardly never misses an opportunity to play in the tennis tournaments.

A B C D
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions
Question 46. A. mathematics B. particular C. authority D. community

Question 47. A. receive B. proper C. process D. factor

Question 48. A. possession B. politics C. refusal D. decision

Question 49. A. engineer B. understand C. comprehend D. religion

Question 50. A. forecast B. obtain C. suppose D. attract

Read the passage below, then choose one best answer (A), (B), (C) or (D) to each question.

Fiberscopes are one of the most important outcomes of the science of fiber optics. Fibers made of glass and transparent acrylic plastic are capable of conveying light energy, and when thousands of these fibers are combined in what is called a fiberscope, they can transmit images. The most common fiberscopes contain about 750,000 fibers, each 0.001 centimeter, or 10 microns, in diameter. For certain uses, the diameter of the fiber may be as small as 5 microns.



Fiberscopes have a wide range of applications. In the medical field, physicians use fiberscopes to examine internal organs and as an aid in delicate surgeries. Miniature probed have also been developed to view muscle fiber, skin tissue, and blood cells. Fiberscopes have also found varied uses in industry, particularly to inspect or control operations in inaccessible areas. Bundles of fiberscope fused together in a solid plate, called a faceplate, are being used in the manufacture of television picture tubes and other cathode-ray tube devices.

The most far-reaching applications of fiber-optic technology are in communications. Optical fibers carry voice messages for telephone service. The sound of the voice is electronically broken down into thousands of pulses per second, which causes a transmitting laser to send coordinated pulses of light through the optical fibers. At the receiving end, the light pulses are converted to electrical signals and the voice message is reconstructed. Light-wave communication systems can handle an immensely greater number of telephone calls and television programs than the current system, and they will form the basis of the “electronic superhighway” expected to crisscross the nation in the near future of the information age.

Question 51. How do optical fibers carry voice messages?



  1. By fusing bundles of fiberscopes into a faceplate

  2. By converting electrical signals to light pulses

  3. By sending coordinated electrical pulses through optical fibers

  4. By using cathode-ray tube devices

Question 52. Approximately how many fibers does a fiberscope contain?

A. 750,000 B. 1,000,000 C. 500,000 D. 25,000

Question 53. The wordinaccessiblemeans

A. difficult to find B. extremely small C. hard to reach D. impossible to climb

Question 54. It can be inferred from the passage that fiberscopes


  1. have more uses in industry than in medicine

  2. will play a major role in the information age

  3. will decrease in importance as they become more common.

  4. have reached the peak of the their development

Question 55. The main topic of the passage is

  1. The birth of the “electronic superhighway”

  2. The various applications of fiber-optic technology

  3. How fiberscopes have enhanced the field of medicine

  4. How sound may be transformed into light

Question 56. The word “they” refers to

A. fiberscopes B. light-wave communication systems

C. television programs D. telephone calls

Question 57. The word “particularly” is closest in meaning to

A. delicately B. generally C. visually D. specifically

Question 58. The word “coordinated” is closest in meaning to



A. separated B. organized C. transformed D. deconstructed

Question 59. Fiberscopes are being used to do all the following EXCEPT



  1. assist in delicate surgeries

  2. control operations in inaccessible areas

  3. convert light pulses to electrical signals

  4. transmit images

Question 60. The passage will most likely be followed by a discussion of

  1. homes and businesses of the future

  2. the structure of fiberscopes

  3. additional uses of fiberscopes in industry

  4. the use of fiber optics in the electronic superhighway.


Read the following passage and choose the correct answer to fill in each blank

Human activity has (61) _______ altered the natural distribution of forests (62) _________ history. Deforestation and habitat destruction is severely crippling the rain forest ecosystem. Rain forests are being destroyed at a (63)_______ of 78 million acres (31 million hectares) per year; an area larger than Poland. With habitat destruction (64) _______ loss of species. The World Resources Institute predicts that deforestation rates of 15 million hectares (65) _______ species in the closed canopy forests by 35% by 2040. In Brazil, the (66) _________ average rate of destruction between 1979 – 1990 was 5.4 million acres per year. In 2003 a record 10,000 square miles of Brazil (67) _______.

Deforestation causes a multitude of effects (68) _________ the natural environment. Vegatation is degraded (69) ________ a loss of nutrient-rich litter and microorganisms to decompose organic matter. The loss of shade accelerates leaching, soil (70) _______ and drying. The hard surface caused by heating prevents the progress of water infiltration, causing excess runoff and flooding. In addition to the effect on the local vegetation and hydrology, forest removal impacts atmospheric composition, evapotranspiration, and rainfall.

Question 61. A. effectively B. seriously C. violently D. aggressively

Question 62. A. by B. during C. through D. of

Question 63. A. rate B. level C. rank D. degree

Question 64. A. comes B. it comes C. does it come D. come

Question 65. A. reduced B. has reduced C. would reduce D. is reducing

Question 66. A. estimated B. calculated C. figured D. valued

Question 67. A. was cleared B. was clearing C. cleared D. had been cleared

Question 68. A. in B. on C. to D. for

Question 69. A. due to B. in spite of C. but for D. on condition of

Question 70. A. washing B. decay C. exhaust D. erosion
Read the passage and choose the best option for each question:

Clothing is a distinctly human artifact. Even more than the use of tools, it distinguishes humans from the other creatures on this planet. While there are other creatures which use implements to a greater or lesser degree, clothing is unique to humanity. Clothing is also uniquely human, in that it serves more than one function.

The basic purpose of clothing was utilitarian. By putting on an artificial skin, humans were able to move into regions for which they would otherwise have been unsuited. An extreme example of this use of clothing can be seen among the Eskimos, and other people who live in extreme climates. However, clothing was not only used for protection from the elements, but has also been a means of displaying one’s status and sense of style for as long as humans have had civilization. Thus clothing also developed in countries where there is no real practical need for it , apart from the other , very human function of preserving the modesty of the wearer .

Clothing tells us many things about the wearer. It can be used to indicate whether she is a member of a particular group or organization, the most extreme example of this type of clothing being a uniform. It tells us a lot about the importance of clothing that the clothes a person was wearing have been, literally, the difference between life and death. In war, soldiers recognize friends and enemies by their uniforms. Spies may be shot if captured, but if they go about their business in the uniform of their country, they are regarded as legitimate members of that country’s armed forces.

Uniforms can also be less formal. Anyone who has seen a group of teenagers walking together will have noticed that their clothing conforms to the standard set by their particular group. Nor are teens the only ones who are subject to such pressures. It is a rare businessman who doesn’t feel the need to wear a suit and tie. Most politicians also try to be neat and well - dressed. People who wish to impress others often do so by the selection of their clothes - sometimes by choosing more expensive versions. This can be seen particularly in the fashion industry, where clothing by a particular designer fetches prices which are out of all proportion to the actual utilitarian value of the material.

Therefore, even though we are steadily managing to adjust our micro – environments to temperatures which are as close to ideal as the human body wants, and even though sexual taboos of undress are being steadily eroded.

It is highly unlikely that there will be no use for clothing in our future, unless humanity evolves into a completely new species.

Question 71.Clothes are uniquely human because they ………………………..

A. are artifacts B. have many different functions

C. are made by tools D. are worn when they are unnecessary

Question 72. The author thinks that ………………………………

A. clothing is an implement

B. there is no real need for clothing in some countries

C. clothes are principally for protection from the weather

D. people will always wear clothes

Question 73. Which of the following does the author NOT give as a function of clothing ?

A. To show how wealthy or powerful the wearer is B. To show the wearer’s taste

C. To adjust our micro – environment D. To avoid indecency

Question 74. According to the article , uniforms ………………………….

A. are mainly worn by soldiers B. have many functions

C. show membership of a group D. are always worn by teenagers

Question 75. The wordcapturedclosely means ………………………………



A. recognized B. returned C. arrested D. trapped

Question 76. Which of the following groups of people do not necessarily dress formally?



A. business people B. teenagers C. politicians D. soldiers

Question 77. The author suggests that fashion in clothing ………………………………….



A. is ridiculous B. is a part of its social function

C. is used to show membership of a group D. makes clothes too expensive

Question 78. Teenagers wear very similar clothing to their friends ……………………….

A. because they have the same climate B. to avoid looking different from the others

C. because of sexual taboos of undress D. to display their status and style .

Question 79. In future clothing will ………………………………………

A. be worn by other species B. be steadily eroded

C. be less needed for its original function D. become ideal for the needs of the human body

Question 80. What might be a suitable title for the article ?



A. The function of clothing B. Clothing of fashion

C. The future of clothes D .The story of clothes



KEY


1

D

21

B

41

A

61

B

2

A

22

B

42

D

62

C

3

D

23

A

43

A

63

A

4

D

24

A

44

B

64

A

5

C

25

A

45

A

65

D

6

C

26

D

46

A

66

A

7

D

27

D

47

A

67

A

8

D

28

B

48

B

68

B

9

D

29

A

49

D

69

A

10

B

30

C

50

A

70

D

11

D

31

D

51

B

71

B

12

C

32

A

52

A

72

D

13

C

33

D

53

C

73

C

14

C

34

D

54

B

74

C

15

A

35

A

55

B

75

C

16

D

36

B

56

B

76

B

17

A

37

A

57

D

77

B

18

D

38

B

58

B

78

B

19

C

39

D

59

C

79

C

20

B

40

C

60

D

80

A


Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2016
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương