Thi thử ĐẠi họC ĐỀ thi 11 MÔN: tiếng anh



tải về 97.15 Kb.
Chuyển đổi dữ liệu07.07.2016
Kích97.15 Kb.
THI THỬ ĐẠI HỌC

ĐỀ THI 11



MÔN: TIẾNG ANH

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1: ________ vastness of the Grand Canyon, it is difficult to capture it in a single photograph..

A. Because of B. For the C. The D. While

Question 2: _______ the time you get to the theatre, the play will have finished.

A. In B. On C. Until D. By

Question 3: A hockey player rushing up the ice, travelling at more than twenty-five miles per hour and slapping a puck at more than 125 miles per hour, makes the sport _______ than many other sports.

A. as more dangerous B. is more dangerous C. more than dangerous D. more dangerous

Question 4: Hardly ______________ the captain of the team when he had to face the problems.

A. did he appoint B. was he appointing C. had he been appointed D. was he being appointed

Question 5: There was no ______ in waiting longer than an hour so we left.

A. worth B. point C. use D. good

Question 6: The English colonization of Virginia was devised in 1606 by a group of merchants ______ the Virginia Company of London.

A. they formed B. what formed C. who formed D. whom formed

Question 7: I am angry because you didn’t tell me the truth. I don’t like .................

A. to have deceived B. to deceive C. being deceived D. deceiving

Question 8: _________ it not been for the intolerable heat in the hall, they would have stayed much longer.

A. Had B. If C. Should D. But

Question 9: It is believed _____________ cause insomnia.

A. too much caffeine that B. that too much caffeine

C. it in too much caffeine D. too much caffeine which

Question 10: He harbored ambitions ............becoming leader

A. of B. in C. to D. for
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question 11: A. possible B. imagine C. permission D. enormous

Question 12: A. activate B. terrify C. discover D. normally

Question 13: A. toward B. above C. under D. behind

Question 14: A. necessarily B. originally C. mysteriously D. elaborately

Question 15: A. scientific B. intensity C. disappearance D. expectation
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer from 16 to 25

May 7th, 1840 was the birthday of one of the most famous Russian composers of the nineteenth century Peter Illich Tchaikovsky. The son of a mining inspector, Tchaikovsky studied music as a child and later studied composition at the St. Petersburg Conservatory. His greatest period of productivity occurred between 1876 and 1890, during which time he enjoyed the patronage of Madame Von Meck, a woman he never met, who gave him a living stipend of about $1,000.00 a year. Madame Von Meck later terminated her friendship with Tchaikovsky, as well as his living allowance when she, herself, was facing financial difficulties. It was during the time of Madame Von Meck's patronage, however, that Tchaikovsky created the music for which he is most famous, including the music for the ballets of "Swan Lake" and "The Sleeping Beauty".



Tchaikovsky's music, well known for its rich melodic and sometimes melancholy passages, was one of the first that brought serious dramatic music to dance. Before this, little attention had been given to the music behind the dance. Tchaikovsky died on November 6th, 1893, ostensibly of cholera, though there are now some scholars who argue that he committed suicide.

Question 16: According to the passage, for what is Tchaikovsky's music most well known?

A. Its lively, capricious melodies

B. The richness and melodic drama of the music

C. The ballet-like quality of the music

D. Its repetitive and monotonous tones

Question 17: Which of the following could best replace the word "terminated"?

A. Exploited B. Resolved C. Discontinued D. Hated

Question 18: According to the passage, "Swan Lake" and "The Sleeping Beauty" are _________.

A. plays B. songs C. operas D. dances

Question 19: According to the passage, all of the following describe Madame Von Meck EXCEPT "_________".

A. She was never introduced to Tchaikovsky

B. She had economic troubles

C. She enjoyed Tchaikovsky's music

D. She was generous

Question 20: Which of the following is NOT mentioned in the passage?

A. Tchaikovsky's unhappiness leading to suicide

B. Tchaikovsky's productivity in composing

C. Tchaikovsky's influence on ballet music

D. The patronage of Madame Von Meck

Question 21: With what topic is the passage primarily concerned?

A. The life and music of Tchaikovsky

B. Development of Tchaikovsky's music for ballets

C. Tchaikovsky's relationship with Madame Von Meck

D. The cause of Tchaikovsky's death

Question 22: The phrase "enjoyed the patronage of" probably means "_________".

A. solicited the advice of

B. was financially dependent upon

C. liked the company of

D. was mentally attached to

Question 23: Which of the following is closest in meaning to the word "productivity"?

A. Affinity B. Creativity C. Maturity D. Fertility

Question 24: It is known that before Tchaikovsky, _______.

A. serous dramatic music had been already brought to dance

B. music had been famous for its rich melodic passages

C. the music behind the dance had been taken seriously

D. the music behind the dance had been given very little attention

Question 25: Which of the following is closest in meaning to the word "behind"?

A. In back of B. Concealing C. Going beyond D. Supporting

Question 26: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction

Lawrence Robert Klein received the 1980 Nobel Prize in economics for

A B

pioneering the useful of computers to forecast economic activities.

C D


Question 27: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction

Question 59: George dislikes politics because he believes that they are corrupted

A B C D


Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer from 28 to 37

Because writing has become so important in our culture, we sometimes think of it as more real than speech. A little thought, however, will show why speech is primary and writing is secondary to language. Human beings have been writing( as far as we can tell from surviving evidence) for at least 5000 years; but they have been talking for much longer, doubtless ever since there have been human beings.

When writing did develop, it was derived from and represented speech, although imperfectly. Even today, there are spoken languages that have no written form. Furthermore, we all learn to talk well before we learn to write; any human child who is not severely handicapped physically or mentally will learn to talk: a normal human being can not be prevented from doing so. On the other hand, it takes a special effort to learn to write; in the past many intelligent and useful members of society did not acquire the skill, and even today many who speak languages with writing systems never learn to read or write, while some who learn the rudiments of those skills do so only imperfectly.

To affirm the primacy of speech over writing is not, however, to disparage the latter. One advantage writing has over speech is that it is more permanent and makes possible the records that any civilization must have. Thus, if speaking makes us human, writing makes us civilizes.



Question 28: The word “ doubtless” in the passage mostly means .....................

A. “ almost uncertainly” B. “ almost certainly”

C. “ almost impossibly” D. “ almost doubtfully”

Question 29: In order show that learning to write requires effort, the author gives the example of............

A. intelligent who could not write B. people who learn the rudiments of speech

C. severely handicapped children D. people who speak many languages

Question 30: The following statements are true EXCEPT .................

A. writing was derived from speech B. every spoken language has written form

C. we can talk before we can write D. men have been writing for at least 5000 years

Question 31: The author of the passage argues that......................

A. all languages should have a written form

B. everyone who learns to speak must learn to write

C. speech is more basic to language than writing

D. writing has become too important in today’s society

Question 32: The word “disparage” in the passage mostly means…………… ?

A. “think that something is more important”

B. “make something seem more important”

C. “think about something carefully”

D. “suggest that something is not important or valuable”

Question 33: According to the passage, writing ..............

A. is represented perfectly by speech B. represents speech, but not perfectly

C. developed from imperfect speech D. is imperfect, but less so than speech

Question 34: The word “ acquire” in the passage mostly means ..............

A. “ help somebody learn something by giving information about it”

B. “ gain something by our own efforts or ability”

C. “ become aware of something by hearing about it”

D. “ develop a natural ability or quality so that it improves”

Question 35: in the passage, the author judges that ..........?

A. speech conveys ideas less accurately than writing does

B. writing has more advantages than speech

C. writing is more real speech.

D. speech is essential but writing has important benefits

Question 36: According to the author, one mark of society is that it ........

A. teaches its children to speak perfectly B. keeps written records

C. affirms the primacy of writing over speech D. affirms the primacy of speech over writing

Question 37: According to the passage, speech began to exist in our life ...............

A. just when human beings appeared

B. when writing became important in our culture

C. when human beings were able to communicate in writing

D. at least 5000 years ago

Question 38: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction

The surface conditions on the planet Mars are the more like the

A B

Earth's than those of any other planet in the solar system



C D
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word from 39 to 48

The 22nd Southeast Asian Games successfully closed in Ha Noi. Prominent among 40.000 spectators at the closing ……39….... at My Dinh Stadium were Party Secretary General Nong Duc Manh, Vice President Truong My Hoa and leaders of the Asian Sport Federation.

A spectacular art ……40………. program with the participation of 300 musicians and 500 artists was ……41………. to welcome the success of the Games. Singaporean swimmer Yeojoscelin who won six gold medals and Vietnamese marksman Nguyen Manh Tuong who owned five gold medals during the Games were awarded the most (……42………. athlete title.

Nguyen Danh Thai, Minister – Chairman of the State Committee for Physical Training and Sports, President of the 22nd SEA Games Council and Head of the 22nd SEA Games Organizing Committee, ……43………. that the Games have successfully concluded after boisterous competition days. All activities took place ……44………. scheduled in an ……45………. of solidarity and friendship among Southeast Asian people.

With the Vietnamese Government and people’s efforts and international support, the 22nd SEA Games have become a festival that impressed people ……46………. the spirit of “ solidarity, cooperation for peace and development”. The 22nd SEA Games are not only a song of honesty and nobility in competition and organizing competition but ……47………. a sign of a bright future for the development of regional sports

After Vietnamese singer My Linh and a Philippine singer sang the song “ For the World of Tomorrow “, Minister Nguyen Danh Thai and Chairman of the Ha Noi People’s committee Hoang Van Nghien handed over the SEA Games Flag to the Chairman of the Olympic Committee and the dead of the Philippine sport team, ……48………. the host country of the SEA Games – the Philippines 2005.



Question 39: A. forum B. meeting C. ceremony D. celebration

Question 40: A. performance B. performances C. performing D. performed

Question 41: A. organizes B. A & D C. put D. held

Question 42: A. outstanding B. top C. best D. up most

Question 43: A. stated B. said C. all are correct D. affirmed

Question 44: A. with B. like C. to D. as

Question 45: A. aspect B. environment C. surroundings D. atmosphere

Question 46: A. for B. with C. under D. of

Question 47: A. as B. also C. well D. of

Question 48: A. represent B. represented C. behalf of D. representing
Question 49: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction

Even though the extremely bad weather in the mountains, the climbers

A B


decided not to cancel their climb

C D


Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 50: I felt most __________ when they made me sit at a little table at the back.

A. confusing B. embarrassing C. shafeful D. insulted

Question 51: Tuan: “I’m taking my driving test tomorrow” – Minh: “____________”.

A. Yes, please B. congratulations C. Good luck!! D. Best wishes

Question 52: “Oh, I’m really sorry!”. - “, ______________”

A. Thanks B. It was a pleasure C. That’s all right D. Yes, why?

Question 53: Jane: “Nice to meet you.” – Julia: “_________________”.

A. That’s great! Congratulations B. This is Peter

C. I’m fine, thanks D. Nice to meet you too

Question 54: Judo is a sport that has achieved great ___________ in many parts of the world.

A. popularity B. unpopular C. popularize D. popular

Question 55: Travel can ___________ the mind, and exchange visits give young people experience of a _____________ way of life as well as a different language.

A. broadly/different B. broaden/different

C. broad/differently D. broaden/differ

Question 56: Scientists have discovered a close ______ between smoking and several serious diseases.

A. union B. connection C. action D. combination

Question 57: Leading experts says every aspect of human biology is _________ by daily rhythms.

A. influentially B. influenced C. influences D. influential

Question 58: Brown: “_________________” – Smith: “Thanks, I will write to you when I come to Paris.”

A. God bless you! B. Better luck next time!

C. Have a go! D. Have a nice trip!.

Question 59: The _____________ of what computers can do have changed over the years.

A. expectation B. expected C. expectations D. unexpected
Question 60: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction

Having worked hard during the summer, his result was very successful in



A B C

the entrance examination



D

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions from 61 to 70.

Question 61: It was kind of Hoa to send flowers to me on my birthday.

A. Hoa was kind enough to send flowers to me on my birthday.

B. Hoa wasn’t kind enough to send me flowers on my birthday.

C. Hoa was enough kind to send me flowers on my birthday.

D. Hoa was kind enough not to send flowers to me on my birthday.

Question 62: I love classical music because it makes me happy.

A. Classical music makes me happy so I don’t love it.

B. Classical music doesn’t makes me happy so I don’t love it.

C. Classical music makes me happy so I love it.

D. Classical music doesn’t make me happy so I love it.

Question 63: We haven’t been to the cinema for years.

A. We go to the cinema every week. B. We didn’t go to the cinema every year.

C. We haven’t seen any film for a long time. D. We do not go to the cinema unless we have time.

Question 64: Although his legs were broken, he managed to get out of the car before it exploded.

A. Despite his broken legs, he was able to get out of the car before it exploded.

B. Despite his legs were broken, he managed to get out of the car before it exploded.

C. Despite his legs to be broken, he managed to get out of the car before it exploded.

D. Despite his broken legs, he was able to get out of the car before exploding.

Question 65: No sooner had we arrived than the performance began.

A. When we arrived the performance had already started.

B. The performance had started before we arrived.

C. The performance started sooner than we arrived.

D. Hardly had we arrived when the performance began.

Question 66: When Hung comes, we will leave for the cinema immediately.

A. We left for the cinema as soon as Hung comes.

B. We have left for the cinema as soon as Hung comes.

C. We were leaving for the cinema as soon as Hung comes.

D. We will leave for the cinema as soon as Hung comes.

Question 67: The house was too expensive for them to buy.

A. The house was so expensive that they couldn’t buy it

B. The house wasn’t cheap enough for them to buy.

C. So expensive was the house that they couldn’t buy it.

D. All are correct

Question 68: I’m like my mum, whereas my brother looks like my dad.

A. I’m like mum, whereas my brother takes off my dad.

B. I’m like my mum, whereas my brother takes after my dad.

C. I’m like mum, whereas my brother takes up my dad.

D. I’m like mum, whereas my brother takes over dad.

Question 69: "I’ll certainly help you tomorrow," said Tom to Helen.

A. Tom asked if Helen wanted him to help her the day after.

B. Tom announced that he would help Helen the day after.

C. Tom told Helen to help him the day after.

D. Tom promised to help Helen the day after.

Question 70: I don’t have enough money with me now; otherwise I would buy that coat.

A. If I had enough money with me now, I would buy that coat.

B. If I had enough money with me now, I wouldn’t buy that coat.

C. If I didn’t have enough money now, I wouldn’t buy

D. If I didn’t have enough money with me now, I would buy that coat.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 71: The harder you try, _____________ .

A. the most you achieve B. you achieve the more

C. the more you achieve D. the better achieve you have

Question 72: - "Have you seen the place ................ the graduation ceremony will be held?"

- "Yes. It's big enough to hold 5,000 people."



A. where B. in that C. is where that D. which

Question 73: ____________ to the national park before, Sue was amazed to see the geyser.

A. Have not been B. Having not been C. Not having been D. Being not

Question 74: - “ Can I use your motorbike this evening?”

- “ ...............................”



A. Of course, you can B. Of course, you might C. It’s my pleasure D. Do it if you can

Question 75: “Never say that again, ................”

A. don’t you B. won’t you C. do you D. will you

Question 76: A human being is _____________ of many, often conflicting, desires.

A. created B. made up C. made D. consisted

Question 77: . ............. of the shop, my friend came in

A. On coming out B. When coming out C. Coming out D. As I came out

Question 78: - "How's your class this term?"

- "Great. I have seventeen students, most of............. speak English very well."



A. those B. who C. whom D. which

Question 79: . - “ I thought it was rude, didn’t you?”

- “ Yes, it was very .............”



A. impolitic B. impolite C. polite D. politic

Question 80: The police stated that the accident ______________ soon.

A. will be investigated B. had investigated

C. is being investigated D. would be investigated
----THE END

ĐÁP ÁN ĐỀ THI 11

1

A

6

C

11

A

16

B

21

A

26

C

31

C

36

B

2

D

7

C

12

C

17

C

22

B

27

C

32

D

37

A

3

D

8

A

13

C

18

C

23

B

28

B

33

B

38

B

4

C

9

B

14

A

19

C

24

D

29

A

34

B

39

C

5

B

10

A

15

B

20

A

25

C

30

B

35

D

40

A

















































41

B

46

B

51

C

56

B

61

A

66

D

71

C

76

D

42

A

47

B

52

C

57

B

62

D

67

A

72

A

77

D

43

C

48

D

53

D

58

D

63

C

68

B

73

C

78

C

44

D

49

B

54

A

59

C

64

A

69

D

74

A

79

B

45

D

50

D

55

B

60

A

65

D

70

A

75

D

80

D




Page of / Mã đề thi 078


Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2016
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương