Practice test



tải về 89.59 Kb.
Chuyển đổi dữ liệu24.11.2017
Kích89.59 Kb.
PRACTICE TEST
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 1: A. shown B. flown C. grown D. crown

Question 2: A. complexion B. examination C. exaggerate D. exhibit

Question 3: A. accountant B. amount C. founding D. country

Question 4: A. missed B. laughed. C. stopped D. closed

Question 5: A. criteria B. initiate C. certificate D. interactive
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 6: He is doing very badly but he tries to ______ appearances.

A. hold on B. stick to C. keep up D. make out



Question 7: I regret going to the cinema. I wish I______.

A. didn't go there B. haven't gone there C. hadn't gone there D. would not go there



Question 8: Today's weather will be a ______ of yesterday.

A. continuing B. continuation C. continuity D. continual



Question 9: The children had been ______ of the danger, but had taken no notice.

A. warned B. explained C. shown. D. prevented



Question 10: Our country has large areas of ____beauty

A. unharmed B. undamaged C. unspoilt D. uninjured



Question 11: Scientists and engineers have invented devices to remove ______from industrial wastes.

A. pollutions B. pollute C. polluting D. pollutants



Question 12: The______polluted atmosphere in some industrial regions is called "smog".

A. much B. largely C. fully D. heavily



Question 13: Too many factories dispose______their waste by pumping it into rivers and the sea.

A. out B. of C. away D. off



Question 14: He was so mean that he could not bear to_______the smallest sum of money for the charity appeal.

A. part with B. pay off C. give in D. let out



Question 15: - Teacher: "Jon, you've written a much better essay this time." -Jon:"______"

A. Writing? Why? B. Thank you. It's really encouraging.

C. You're welcome. D. What did you say? I'm so shy.

Question 16: The______north we go, the less likely we are to meet high temperatures.

A. far B. furthest C. farther D. farthest



Question 17: Unlike the other Asian states, Singapore has ______ raw materials.

A. hardly any B. any hardly C. hardly no D. hardly some



Question 18: Although the patient's condition is serious, she seems to be out of______.

A. place B. control C. danger D. order



Question 19: "ATM" stands for______.

A. automatic talking machine B. automation telling mate

C. automobile teller mate D. automated teller machine

Question 20: - "Do you feel like going to the stadium this afternoon?"- “_______”

A. I don't agree. I'm afraid. B. I feel very bored.

C. You're welcomed. D. That would be great

Question 21: - "I don't think I can do this." – “__________”

A. Oh, come on! Give it a try! B. Yeah. It's not easy. C. No, I hope not. D. Sure, no way!



Question 22: If you want your children to play football well, you need to find a good________.

A. supervisor B. teacher C. coach D. captain



Question 23: "Don't count your chickens________they are hatched."

A. after B. since C. while D. before



Question 24: - Cindy: "Your hairstyle is terrific, Mary!" - Mary: "______"

A. Yes, all right. B. Thanks, Cindy. I had it done yesterday.

C. Never mention it. D. Thanks, but I'm afraid.

Question 25: The sports event was________and successfully organized.

A. good preparation B. good job C. well-done D. well-prepared



Question 26: - "Make yourself at home." – “_________”

A. Not at all. Don't mention it. B. Thanks. Same to you.

C. That's very nice. Thank you. D. Yes, can I help you?

Question 27: The country won't be_______ for re-election as non-permanent member of the UN Security Council.

A. suitable B. eligible C. rightful D. legal



Question 28: Michael could hardly wait to________his new motorbike.

A. sit down B. turn back C. try out D. put on



Question 29: The child who was caught______was made to stand in the corner of the classroom.

A. behaving B. misbehave C. misbehavior D. misbehaving



Question 30: _______ the country joined the WTO, it has made big economic achievements.

A. After B. Since C. When D. As soon as



Question 31: They are conducting a wide ______ of surveys throughout Vietnam.

A. collection B. range C. selection D. group



Question 32: Thanks to the invention of labor-saving ______, domestic chores are no longer a burden.

A. devices B. things C. equipment D. furniture



Question 33: Only 65 per cent of people voted in the local election; the rest were completely_____.

A. uninterested B. disinterested C. uninteresting D. interested



Question 34: Slang can be defined as a set of codes used in ______ language.

A. informal B. unfamiliar C. informative D. uneducated



Question 35: The widespread use of pesticides and herbicides has led to the ______of ground water in many parts of the world.

A. corruption B. infection C. poison D. contamination



Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer for each of the blanks front 36 to 45.

Many parents believe that they should begin to teach their children to read when they are (36)____ more than toddlers. This is fine if the child shows a real interest but forcing a child could be counter-productive if she isn't ready. Wise parents will have a (37)____attitude and take the lead from their child. What they should provide is a selection of (38)____toys, books and other activities. Nowadays there is plenty of good (39)____available for young children, and of course, seeing plenty of books in use about the house will also (40)____them to read.

Of course, books are no longer the only source of stories and information. There is also a huge range of videos, which can reinforce and extend the pleasure a child finds in a book and are (41)____ valuable in helping to increase vocabulary and concentration. Television gets a bad review as far as children are concerned, mainly because too many spend too much time watching programmes not intended for their age (42)____. Too many television programmes induce an incurious, uncritical attitude that is going to make learning much more difficult. However, (43)____ viewing of programmes designed for young children can be useful. Just as adults enjoy reading a book after seeing it serialised on television, so children will pounce on books which (44)____their favourite television characters, and videos can add a new (45)_____to a story known from a book.

Question 36: A. scarcely B. rarely C. slightly D. really

Question 37: A. cheerful B. contented C. relaxed D. hopeful

Question 38: A. bright B. thrilling C. energetic D. stimulating

Question 39: A. material B. sense C. produce D. stimualating

Question 40: A. provoke B. encourage C. provide D. attract

Question 41: A. properly B. worthily C. perfectly D. equally

Question 42: A. set B. band C. group D. limit

Question 43: A. cautious B. choice C. approved D. discriminating

Question 44: A. illustrate B. extend C. feature D. possess

Question 45: A. revival B. dimension C. option D. existence

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 46 to 55.

Herman Melville, an American author best known today for his novel Moby Dick, was actually more popular during his lifetime for some of his other works. He traveled extensively and used the knowledge gained during his travels as the basis for his early novels. In 1837, at the age of eighteen, Melville signed as a cabin boy on a merchant ship that was to sail from his

Massachusetts home to Liverpool, England. His experiences on this trip served as a basis for the novel Redburn (1849). In 1841, Melville set out on a whaling ship headed for the South Seas. After jumping ship in Tahiti, he wandered around the islands of Tahiti and Moorea. This South Sea island sojourn was a backdrop to the novel Omoo (1847). After three years away

from home, Melville joined up with a U.S. naval frigate that was returning to the eastern United States around Cape Horn. The novel White Jacket (1850) describes this lengthy voyage as a navy seaman.

With the publication of these early adventure novels, Melville developed a strong and loyal following among readers eager for his tales of exotic places and situations. However, in 1851, with the publication of Moby Dick, Melville's popularity started to diminish. Moby Dick, on one level the saga of the hunt for the great white whale, was also a heavily symbolic allegory of the heroic struggle of humanity against the universe. The public was not ready for Melville's literary metamorphosis from romantic adventure to philosophical symbolism. It is ironic that the novel that served to diminish Melville's popularity during his lifetime is the one for which he is best known today.

Question 46: The main subject of the passage is_______.

A. Melville's travels B. the popularity of Melville's novels

C. Melville's personal background D. Moby Dick

Question 47: According to the passage, Melville's early novels were_______.

A. published while he was traveling B. completely fictional

C. all about his work on whaling ships D. based on his travel experience

Question 48: In what year did Melville's book about his experiences as a cabin boy appear?

A. 1837 B. 1841 C. 1847 D. 1849



Question 49: The word "basis" in paragraph 1 is closest in meaning to

A. background B. message C. bottom D. dissertation



Question 50: The passage implies that Melville stayed in Tahiti because

A. he had unofficially left his ship B. he was on leave while his ship was in port

C. he had finished his term of duty D. he had received permission to take a vacation in Tahiti

Question 51: A "frigate" in paragraph 1 is probably_______.

A. an office B. a ship C. a troop D. a fishing boat



Question 52: How did the publication of Moby Dick affect Melville's popularity?

A. His popularity increased immediately. B. It had no effect on his popularity.

C. It caused his popularity to decrease. D. His popularity remained as strong as ever.

Question 53: According to the passage, Moby Dick is_______.

A. a romantic adventure B. a single-faceted work

C. a short story about a whale D. symbolic of humanity fighting the universe

Question 54: The word "metamorphosis" in paragraph 2 is closest in meaning to_______

A. circle B. change C. mysticism D. descent



Question 55: The passage would most likely be assigned reading in a course on ________

A. nineteenth-century novels B. American history

C. oceanography D. modem American literature

Read the following passage and mark the letter Ay B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 56 to 65.

An air pollutant is defined as a compound added directly or indirectly by humans to the atmosphere in such quantities as to affect humans, animals, vegetation, or materials adversely. Air pollution requires a very flexible definition that permits continuous change. When the first air pollution laws were established in England in the fourteenth century, air pollutants were limited to compounds that could be seen or smelled - a far cry from the extensive list of harmful substances known today. As technology has developed and knowledge of the health aspects of various chemicals has increased, the list of air pollutants has lengthened. In the future, even water vapor might be considered an air pollutant under certain conditions.

Many of the more important air pollutants, such as sulfur oxides, carbon monoxide, and nitrogen oxides, are found in nature. As the Earth developed, the concentration of these pollutants was altered by various chemical reactions; they became components in biogeochemical cycles. These serve as an air purification scheme by allowing the compounds to move from the air to the water or soil. On a global basis, nature's output of these compounds dwarfs that resulting from human activities.

However, human production usually occurs in a localized area, such as a city. In such a region, human output may be dominant and may temporarily overload the natural purification scheme of the cycles. The result is an increased concentration of noxious chemicals in the air. The concentrations at which the adverse effects appear will be greater than the concentrations that the pollutants would have in the absence of human activities. The actual concentration need not be large for a substance to be a pollutant; in fact, the numerical value tells us little until we know how much of an increase this represents over the concentration that would occur naturally in the area. For example, sulfur dioxide has detectable health effects at 0.08 parts per million (ppm), which is about 400 times its natural level. Carbon monoxide, however, has a natural level of 0.1 ppm and is not usually a pollutant until its level reaches about 15 ppm.



Question 56: What does the passage mainly discuss?

A. The economic impact of air pollution. B. What constitutes an air pollutant.

C. How much harm air pollutants can cause. D. The effects of compounds added to the atmosphere.

Question 57: The word "adversely" in the first paragraph is closest in meaning to______.

A. negatively B. quickly C. admittedly D. considerably



Question 58: It can be inferred from the first paragraph that______.

A. water vapor is an air pollutant in localized areas B. most air pollutants today can be seen or smelled

C. the definition of air pollution will continue to change D. a substance becomes an air pollutant only in cities

Question 59: The word "These" in the second paragraph is closest in meaning to______.

A. the various chemical reactions B. the pollutants from the developing Earth

C. the compounds moved to the water or soil D. the components in biogeochemical cycles

Question 60: For which of the following reasons can natural pollutants play an important role in controlling air pollution?

A. They function as part of a purification process.

B. They occur in greater quantities than other pollutants.

C. They are less harmful to living beings than other pollutants.

D. They have existed since the Earth developed.

Question 61: According to the passage, human-generated air pollution in localized regions______.

A. can be dwarfed by nature's output of pollutants

B. can overwhelm the natural system that removes pollutants

C. will damage areas outside of the localized regions

D. will react harmfully with natural pollutants

Question 62: The word "localized" in the third paragraph is closest in meaning to______.

A. specified B. circled C. surrounded D. encircled



Question 63: According to the passage, the numerical value of the concentration level of a substance is only useful if ___.

A. the other substances in the area are known B. it is in a localized area

C. the natural level is also known D. it can be calculated quickly

Question 64: The word "detectable" in the third paragraph is closest in meaning to______.

A. beneficial B. special C. measurable D. separable



Question 65: Which of the following is best supported by the passage?

A. To effectively control pollution, local government should regularly review their air pollution laws.

B. One of the most important steps in preserving natural lands is to better enforce air pollution laws.

C. Scientists should be consulted in order to establish uniform limits for all air pollutants.

D. Human activities have been effective in reducing air pollution.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part needs corrections.

Question 66: The root of the trees allow the water (A)to go into the soil, (B)that gradually (C)releases it to (D) flowdown rivers

Question 67: I get (A) quite depressed when I think (B) about the (C) damage we are (D) making to the environment.

Question 68: (A) Alike oxygen, which is (B)chemically changed by our bodies into carbon dioxide, nitrogen is (C) merely exhaled back (D) into the air.

Question 69: I think she (A) will be suitable (B) for the work because she (C) has been (D) working like a teacher for a long time.

Question 70: Passengers (A) are required to (B) arrive to the gate fifteen minutes (C) before (D)departure time.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 71: The cyclist________he crossed the main street.

A. looked with caution after B. had looked with caution before

C. was looked with caution when D. looks with caution when

Question 72: The facilities of the older hospital are as good.________.

A. or better than the new hospital B. as or better that the new hospital

C. as or better than those of the new hospital D. as or better than the new hospital

Question 73: A study has been done to determine how the recent change in government policies______.

A. has affected the small business sector B. have affected the small business sector

C. the small business sector was affected D. affecting the small business sector

Question 74: ________, we would be rich by now.

A. If we invest in the telecommunications industry

B. Unless we had investment in the telecommunications industry

C. Had we invested in the telecommunications industry

D. Did we invest in the telecommunications industry

Question 75: When the personnel director realized______, he immediately added two more staff to the project.

A. what a formidable task it was B. what it was a formidable task

C. it was what a formidable task D. how formidable was it a task

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct and natural combination of each pair of sentences given.

Question 76: The student next to me kept chewing gum. That bothered me a lot.

A. The student next to me kept chewing gum, that bothered me a lot.

B. The student next to me kept chewing gum, which bothered me a lot.

C. The student next to me kept chewing gum bothering me a lot.

D. The student next to me kept chewing gum bothered me a lot.

Question 77: Transportation has been made much easier thanks to the invention of cars. However, cars are the greatest contributor of air pollution.

A. The invention of cars has made transportation much easier, but cars are among the greatest contributors of air pollution.

B. Although the invention of cars has made transportation much easier, people use cars to contribute to the pollution of air.

C. Although the invention of cars has made transportation much easier, cars are the greatest contributor of air pollution.

D. However easier the invention of cars has made transportation, it is cars that are among the greatest contributors of air pollution.

Question 78: He was suspected to have stolen credit cards. The police have investigated him for days.

A. He has been investigated for days, suspected to have stolen credit cards.

B. Suspecting to have stolen credit cards, he has been investigated for days.

C. Having suspected to have stolen credit cards, he has been investigated for days.

D. Suspected to have stolen credit cards, he has been investigated for days.

Question 79: The man wanted to get some fresh air in the room. He opened the window.

A. The man wanted to get some fresh air in the room because he opened the window.

B. The man opened the window in order to get some fresh air in the room.

C. The man got some fresh air in the room, even though he opened the window.

D. Having opened the window, the room could get some fresh air.

Question 80: The plan may be ingenious. It will never work in practice.

A. Ingenious as it may be, the plan will never work in practice.

B. Ingenious as may the plan, it will never work in practice.

C. The plan may be too ingenious to work in practice.



D. The plan is as impractical as it is ingenious.


KEYS

1. D

2. A

3. D

4. D

5. B

6. C

7. C

8. B

9. A

10. C

11. D

12. D

13. B

14. A

15. B

16. C

17. A

18. C

19. D

20. D

21. A

22. C

23. D

24. B

25. D

26. C

27.B

28. C

29. D

30. B

31. B

32. A

33. A

34. D

35. B

36. C

37. D

38. D

39. A

40. B

41. D

42. C

43. D

44. C

45. B

46. B

47. D

48. D

49. A

50. A

51. B

52. C

53. D

54. B

55. A

56. B

57. A

58. C

59. D

60. A

61. B

62. A

63. C

64. C

65. D

66. B

67. D

68. A

69. D

70. B

71. B

72. C

73. A

74. C

75. A

76. B

77. C

78. D

79. B

80. A


Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2016
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương