VnDoc Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí



tải về 75.9 Kb.
Chuyển đổi dữ liệu11.08.2016
Kích75.9 Kb.
#17258

VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

PHÒNG GIÁO DỤC TIỀN HẢI


ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI

NĂM HỌC 2010 - 2011

MÔN: TIẾNG ANH LỚP 8

Thời gian làm bài: 120 phút (không kể thời gian giao đề)

Người coi thi thứ nhất

Người coi thi thứ hai







Họ và tên: ..........................................SBD: ........................

Ngày sinh: ...........................................................................

Trường THCS: ....................................................................

Phòng thi: .............................................................................



Giám khảo 1: ......................................................

Giám khảo 2: .......................................................



Điểm bài thi: .......................................................

Bằng chữ: ...........................................................



(Đề gồm 04 trang, thí sinh làm bài trực tiếp vào đề thi này).

Bài 1: A. Chọn từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác với các từ còn lại (1,2 điểm)

  1. A. young B. drought C. discount D. sound

  2. A. blind B. assistant C. hire D. itinerary

  3. A. Christmas B. character C. chemistry D. brochure

  4. A. nature B. behavior C. separate D. arrange

  5. A. competition B. chore C. conscious D. promise

  6. A. needed B. wanted C. started D. finished

B. Chọn từ có trọng âm chính rơi vào vị trí khác các từ còn lại (0,8 điểm)

  1. A. award B. include C. struggle D. enroll

  2. A. volunteer B. commercial C. traditional D. accessible

  3. A. florist B. citizenship C. curly D. participate

  4. A. participation B. representative C. accommodation D. organization

Bài 2: Chọn đáp án đúng (A, B, C hoặc D) để hoàn thành các câu sau. (2,0 điểm)

  1. My new friend, Nam is ………………..... His jokes often make his friends laugh a lot.

A. generous B. humorous C. out – going D. unusual

  1. I’m sorry. I’m ……………….... to help you lift the table.

A. not enough strong B. enough not strong C. not strong enough D. enough strong not

  1. We moved here five years ago. We ……………….... in our present house since then.

A. have lived B. live C. are living D. lived

  1. In the past, women used to wash clothes by hand. Now we have a ……………….....

A. steamer B. dishwasher C. hair dryer D. washing machine

  1. It took my sister a long time to get used ……………….... glasses.

A. to wear B. to wearing C. wearing D. wear

  1. Their wedding party ……………….... at the Rex Hotel next week.

A. is held B. is being held C. will be held D. is going to hold

  1. “Who is your brother?” ~ ………………....……………….....

A. He is the boy wearing a white T – shirt B. He is the boy worn a white T – shirt

C. He is the boy is wearing a white T – shirt D. He is the boy is worn a white T – shirt

  1. “I got wet because I lost my umbrella.” ~ “You ……………….... your umbrella.”

A. always lose B. are always losing C. are always lose D. always lost

  1. Yesterday, we took part in a ……………….... in our village.

A. cook – ricing B. rice cooking C. cooking – rice D. rice – cooking

  1. Two team members try to make a fire ……………….... rubbing pieces ……………….... bamboo together.

  1. with / by B. by / with C. of / by D. by / of

Bài 3: Cho dạng đúng của từ in hoa. (2,0 điểm)

21. After taking an aspirin, my headache ........................ APPEAR

22. The farmer said he had something called ........................ WISE

23. You must make a quick ....................... about who wins the contest. DECIDE



24. You don’t have to do that work. In other words, it’s ....................... for you. NECESSITY

25. Tet is one of the ....................... festivals in Vietnam. TRADITION

26. Five students in my class participated in the English – speaking .................. yesterday.

COMPETE

27. Tuan, Ba and I played for the school team. We were ........................ TEAM

28. Chicago is ....................... right on the shore of Lake Michigan. SITUATION

29. This coffee is too ....................... to drink. HEAT



30. Hoa enjoys stamps. She has one of the biggest stamp ....................... in our club. COLLECT

Bài 4: Gạch chân lỗi sai trong mỗi câu sau và sửa lại cho đúng theo mẫu. (2,0 điểm)

  1. My brothers are a teacher.

  1. teachers

  1. It is not easy do that difficult work.



  1. He won the race so he tried his best to run fast.



  1. When she came, I read a novel written by Nguyen Tuan.



  1. It’s dangerous to drive fastly in busy streets.



  1. Dave is a friend of mine. I knew him for a long time.



  1. The table is in the living room, among the armchair and the sofa.



  1. My school is going to be rebuild next month.



  1. The teacher told the students in class 8C don’t talk in class.



  1. Mr. Nam used to travel abroad a lot but now he didn’t.



  1. Would you like go to the concert with my friends tonight?



Bài 5: Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc (2,0 điểm)

  1. He (41 – watch) ……………….... a film on TV when I (42 – come) ……………….... to see him last night.

  2. You (43 – buy) ……………….... a new school bag by your father two years ago?

  3. I (44 – not see) ……………….... my cousin for a month. He (45 – not go) ……………….... out since he (46 – buy) ……………….... a new color TV.

  4. Leave me alone. I (47 – do) ……………….... my homework.

  5. On July 20th, 1969, Neil Armstrong (48 – step) ……………….... down onto the moon.

  6. I am used (49 – get) ……………….... up early now. Last year, I used (50 – get) ……………….... up late.

Bài 6: Điền giới từ thích hợp vào mỗi chỗ trống. (2,0 điểm)

  1. Jane doesn't spend much money (51) ....................... clothes.

  2. In Da Lat it is usually cold (52) ....................... night, but it’s warm (53) ....................... the day.

  3. She always takes good care (54) ....................... her children.

  4. (55) ....................... the rice – cooking festival, fire is made (56) ....................... the traditional way.




  1. He congratulated me (57) ....................... winning the competition.

  2. Suddenly, the canoe overturned and everyone fell (58) ....................... the deep and dangerous water.

  3. She got (59) ....................... late this morning because her alarm clock didn’t go (60) ........................

Bài 7: Chọn từ thích hợp cho sẵn trong khung để điền vào mỗi chỗ trống trong đoạn văn. (2,0 điểm)

each other

where

should

has

more

for

by

so

there

most

each

in

can

have

be

The country is (61) …………….. beautiful than a town and more pleasant to live in. Many people think so, and go there (62) …………….. the summer holiday though they can’t live (63) …………….. all the year round. Some have cottages built in a(khải viết thêm vào) village (64) …………….. that they can go there whenever they (65) …………….. find the time.

English villages are not all but (66) ………………….. some ways they are not very different from (67) …………….... Almost every village (68) …….……….. a church, the round or square tower of which can (69) ……………... seen from many miles around. Surrounding the church is the church yard (70) ……………….. dead people are buried.



Bài 8: Đọc đoạn văn và chọn đáp án đúng nhất điền vào mỗi chỗ trống. (2,0 điểm)

BIRTH OF THE COMPUTER

Most people think of the computers as very modern inventions, products of our new technological age. But actually the idea for a computer (71) ……………. worked out over two centuries ago by a man (72) ……………. Charles Babbage.



Babbage was born (73) …………….1791 and grew up to be a brilliant mathematician. He drew up plans for several calculating machines (74) ……………. he called “engines”. But despite the fact that he (75) ……………. building some of these he never finished any of them. Over the years people have argued (76) ……………. his machines would ever work. Recently, however, the Science Museum in London has finished building (77) ……………. engine based on one of Babbage’s designs. (78) ……………. has taken six years to complete and more (79) ……………. four thousand parts have been specially made. Whether it works or not, the machine will be shown at a special exhibition in the Science Museum (80) ……………. remind people of Babbage’s work.

  1. A. has B. was C. had D. is

  2. A. known B. recognized C. written D. called

  3. A. on B. by C. in D. for

  4. A. which B. who C. these D. whose

  5. A. wanted B. made C. started D. missed

  6. A. until B. whether C. while D. though

  7. A. some B. the C. an D. that

  8. A. One B. He C. They D. It

  9. A. than B. therefore C. when D. then

  10. A. to B. as C. for D. so

Bài 9: Dùng từ gợi ý viết thành câu. (2,0 điểm)

  1. I / play table tennis / Nam / when / my friends / come.

  2. We ought / use/ cloth bags/ instead / reuse/ plastic bags.

  3. Could / give me / information?

  4. I / used / look after / younger / brother / sister / when / parents / at / work.

  5. Why / we / have / put / dangerous things / out / children’s reach?

Bài 10: Xếp các từ bị xáo trộn thành câu hoàn chỉnh.

  1. Mrs. Lan / up / order / to / early / this / the / morning / has / in / get / to / meeting / on / get / time / to.

  2. Children / Africa / don’t / enough / and / to / in / food / eat / warm / have / to / clothes / wear.

  3. It’s / at / easy / learn / two / the / languages / not / same / to / time.

  4. My / like / but / meals / sister likes cooking / washing / doesn’t / doing / she / the / up.

  5. you / at / having / wonderful / are / in / holiday / a / moment / Sa Pa / the?

Bài 11: Viết lại các câu sau sao cho nghĩa của câu không đổi. (2,0 điểm)

  1. My brother is strong. He can carry that table. (enough)

My brother ______________________________________

  1. Alexander Graham Bell invented telephone.

Telephone ___________________________________________

  1. The strange man said to me: “Can you show me the way to the post office, please?”

The strange man asked ___________________________________________

  1. It is three months since I last visited my grandparents.

I haven’t ______________________________________________________

  1. Mr. Tam doesn’t type as fast as she used to.

Mr. Tam used ____________________________________________________

  1. My new school is not the same as my old one. (different)

My new school is __________________________________________________

  1. His car runs fast but a race car runs faster. (as …….. as)

His car doesn’t ____________________________________________________

  1. It’s very dangerous to walk home late at night.

Walking ___________________________________________________________

  1. I spent three hours doing my homework last night.

It took ____________________________________________________________

  1. The man is my brother’s teacher. He is talking to the headmaster. (talking)

The man ________________________________________________________

ĐÁP ÁN ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH 8

Bài 1: Ngữ âm (2,0 điểm)

  1. A

  1. B

  1. D

  1. C

  1. B

  1. D

  1. C

  1. A

  1. D

  1. B

Bài 2: Chọn đáp án đúng (A, B, C hoặc D) để hoàn thành các câu sau. (2,0 điểm)

  1. B

  1. C

  1. A

  1. D

  1. B

  1. C

  1. A

  1. B

  1. D

  1. D

Bài 3: Cho dạng đúng của từ in hoa. (2,0 điểm)

  1. disappeared

  1. wisdom

  1. decision

  1. unnecessary

  1. traditional

  1. competition

  1. teammates

  1. situated

  1. hot

  1. collections

Bài 4: Gạch chân lỗi sai trong mỗi câu sau và sửa lại theo mẫu. (2,0 điểm)

  1. do

=> to do

  1. among

=> between

  1. so

=> because

  1. rebuild

=> rebuilt

  1. read

=> was reading

  1. don’t (talk)

=> not to (talk)

  1. fastly

=> fast

  1. didn’t

=> doesn’t

  1. knew

=> have known

  1. go

=> to go

Bài 5: Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc. (2,0 điểm)

  1. was watching

  1. came

  1. Were …. bought

  1. haven’t seen

  1. hasn’t gone

  1. bought

  1. am doing

  1. stepped

  1. to getting

  1. to get

Bài 6: Điền giới từ thích hợp vào mỗi chỗ trống. (2,0 điểm)

  1. on

  1. at

  1. during (on)

  1. of

  1. In

  1. in

  1. on

  1. into

  1. up

  1. off

Bài 7: Chọn từ thích hợp cho sẵn trong khung để điền vào mỗi chỗ trống trong đoạn văn. (2,0 điểm)

  1. more

  1. for

  1. there

  1. so

  1. can

  1. in

  1. each other

  1. has

  1. be

  1. where

Bài 8: Đọc đoạn văn và chọn đáp án đúng nhất điền vào mỗi chỗ trống. (2,0 điểm)

  1. B

  1. D

  1. C

  1. A

  1. C

  1. B

  1. C

  1. D

  1. A

  1. A

Bài 9: Dùng từ gợi ý viết thành câu. (2,0 điểm)

  1. I was playing table tennis with Nam when my friends came.

  2. We ought to use cloth bags instead of reusing plastic bags.

  3. Could you give me some information ?

  4. I used to look after my younger brother and sister when my parents were at work.

  5. Why do we have to put the dangerous things out of children’s reach?

Bài 10: Xếp các từ bị xáo trộn thành câu hoàn chỉnh.

  1. Mrs. Lan has to get up early this morning in order to get to the meeting on time.

  2. Children in Africa don’t have enough food to eat and warm clothes to wear.

  3. It’s not easy to learn two languages at the same time.

  4. My sister likes cooking meals but she doesn’t like doing the washing up.

  5. Are you having a wonderful holiday in Sapa at the moment?

Bài 11: Viết lại câu sau sao cho nghĩa của câu không đổi. (2,0 điểm)

  1. My brother is strong enough to carry that table.

  2. The telephone was invented by Alexander Graham Bell.

  3. The strange man asked me to show him the way to the post office.

  4. I haven’t visited my grandparents for three months.

  5. Mr. Tam used to type faster than he does now.

  6. My new school is different from my old one.

  7. His car doesn’t as fast as a race car.

  8. Walking home late at night is very dangerous.

  9. It took me three hours to do my homework last night.

100.The man talking to the headmaster is my brother’s teacher.


Каталог: data -> file -> 2015 -> Thang10
Thang10 -> VnDoc Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí Những bài hát tiếng Anh buồn nhất thế giới
Thang10 -> VnDoc Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí BÀi tập viết lại câu so sánh bài số 1 I. Hoàn thành các câu so sánh sau
Thang10 -> Trường thpt chơn Thành kiểm tra học kỳ I (2009-2010) MÔN: LỊch sử 11 thời gian: 45 phút câu 1
Thang10 -> Word formation exercises
Thang10 -> ĐỀ-BÀi kiểm tra giữa kì I năm họC 2015-2016
Thang10 -> GIÁO Án sinh họC 10 Bài 13: khái quát về NĂng lưỢng và chuyển hoá VẬt chất I. Mục tiêu bài dạy
Thang10 -> VnDoc Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí Các đoạn văn mẫu luyện thi nói chứng chỉ a anh văn
Thang10 -> VnDoc Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí BÀi tập trắc nghiệm giao tiếp môn tiếng anh
Thang10 -> Lợi ích tuyệt vời của sex trong hôn nhân
Thang10 -> The first term examination english Department english 10 Class

tải về 75.9 Kb.

Chia sẻ với bạn bè của bạn:




Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2022
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương