TÀi liệu tham khảO Ôn thi tốt nghiệp tiếng anh lớP 12 I. Tenses a/ Lý thuyết 1



tải về 0.68 Mb.
trang9/11
Chuyển đổi dữ liệu07.07.2016
Kích0.68 Mb.
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11

Question 46: If everyone stopped smoking, all the United Kingdom_________.

A. would have more money B. would be sick

C. would have less money D. would have more problems

Question 47: Every year companies lose ________ because of diseases connected to smoking.

A. money B. work C. wages D. time



Question 48: How much could a family of four have more each year if everyone stopped smoking?

A. From 110 to 260 pounds B. From 1,340 to 1,430 pounds

C. From 160 to 410 pounds D. 1,640 pounds

Question 49: What is the true value for the UK of not smoking?

A. More working B. More taxes C. Good health D. More money



Question 50: What is this text about?

A. Taxes are not paid by smoke. B. Diseases that smokers get.

C. Smoking costs the UK. D. The UK get more money.

ĐÁP ÁN



1D

6B

11B

16A

21C

26C

31A

36B

41C

46A

2A

7A

12C

17B

22B

27C

32C

37A

42D

47A

3D

8A

13B

18A

23B

28D

33D

38D

43A

48D

4C

9C

14D

19C

24C

29C

34A

39A

44A

49C

5A

10D

15A

20C

25B

30D

35B

40A

45C

50C

Question 41: so  too

Question 42: formal  formally

Question 43: was working  have worked / have been working

Question 44: A  An

Question 45: writing  written
ĐỀ SỐ 5

Họ và tên học sinh: ______________________________ Điểm:

Lớp: 12_____

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1: The major goal of ASEAN is to ________economic growth, social progress and cultural development.

A. accelerate B. cooperate C. communicate D. operate

Question 2: Love is supposed to follow marriage, not ________ it.

A. come B. preccede C.proceed D. advance

Question 3:_________ is the total value of goods and services produced by a country in one year

A. ASEAN B. WHO C.GDP D. VAT

Question 4: Many people think that in some more years we will see the complete _________ of newspapers and magazines due to the Internet.

A. disappear B. appearance C. appear D. disappearance

Question 5: Someone who is _________ thinks that bad things are going to happen.

A. optimistic B. pessimistic C. threatened D. hopeful

Question 6: After he__________his English course, he went to England to continue his study

A. has finish B. was finished C. had finished D. would finish

Question 7: When I arrived at the meeting the first speaker_________ speaking and the audience _________

A. had just finished - were clapping B. had just finished - had clapped

C. just finished - had clapped D. just finished - were clapping

Question 8: The telephones ___________ by Alexander Graham Bell

A. is invented B. is inventing C. was invented D. invented

Question 9:She hasn’t eaten anything since yesterday. She _______ be really hungry.

A. might B. will C. can D. must

Question 10: He warned her ____________ the wire.

A. not to touch B. not touch C. not touching D. to not touch

Question 11: Your windows need ________. Would you like me to do them for you?

A. be cleaned B. cleaning C. to clean D. cleaned

Question 12:The boy is ____________ to solve the problem.

A. clever enough B. enough clever C. so clever D. such clever

Question 13: When I was a child, I____________ swimming everyday.

A. am used to going B. used to go C. was used to go D. didn’t used to go

Question 14: The girl __________ design had been chosen stepped to the platform to receive the award.

A. who B. whom C. that D. whose

Question 15: Mexico City, _________ has a population of over million, is probably the fastest growing city in the world.

A. which B. whose C. that D. A&C are correct

Question 16: When you are finished using the computer, can you please _________?

A. take it off B. turn it off C. turn off it D. take off it

Question 17: “Smoking is very harmful to health.” ______ or you’ll have a bad cough

A. Give it up B. put it up C. turn it up D. go it up

Question 18: How much money do you spend ___________ food each week.

A. for B. with C. on D. to

Question 19: Let’s prepare our lessons carefully ___________ we will get high marks in the final exams.

A. so that B. when C. because D. if

Question 20: He could not play in the game ____________ his foot injury.

A. because B. because of C. although D. in spite of

Question 21: Fat food is not very good for health. ____________

A. Sugar isn’t, too B. So is sugar C.Sugar isn’t, either D.Neither isn’t Sugar

Question 22: If the doctor had arrived sooner, the boy _____________.

A. might be saved B.have been saved C.was saved D.might have been saved

Question 23: Lora: “Your new blouse looks gorgeous, Helen!” -Helen: “_________.”

A. It’s up to you B. You can say that again

C. Thanks, I bought it at Macy’s D. I’d rather not

Question 24: “Do you think you will be well-prepared for the future job?” – “_____.”

A. Yes, that's right B. Well, I hope so C. I think not D. I know so

Question 25: “I'm taking my driving test tomorrow” – “______________.”

A. Good time B. Good chance C. Good day D. Good luck

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. (đây là phần kết hợp câu)

Question 26: A buried treasure is believed _______________

A. to be hidden in the tomb B. to have been hidden in the tomb

C. to hide in the tomb D. to have hidden in the tomb

Question 27: The faster we finish, _____________.

A. we can leave sooner and sooner B. we can leave the sooner

C. the sooner can we leave D. the sooner we can leave

Question 28: Mrs. White thanked _____________.

A. me for not visiting her B. for visiting her

C. me for visiting her D. me about visiting her

Question 29: Finding a job ______________.

A. is becoming more and more easy B. is becoming more and more easier

C. is becoming difficulter and difficulter D. is becoming more and more difficult

Question 30: I drew a map for her _____________ .

A. if she couldn’t find our house B. unless she found our house

C. in case she couldn’t find our house D. or she couldn’t find our house



Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 35.

On 8 August 1967, five leaders - the Foreign Ministers of Indonesia, Malaysia, the Philippines, Singapore and Thailand- sat down together in the main hall of the Department of Foreign Affairs building in Bangkok, Thailand and signed a document. By virtue of that document, the Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) was born. The five Foreign Ministers who signed it have been considered as the founders of probably the most successful intergovernmental organization in the developing world today. The document that they signed would be known as the ASEAN Declaration.

It is a short, simply-worded document containing just five articles. It declares the establishment of an Association for Regional Cooperation among the Countries of Southeast Asia to be known as the Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) and spells out the aims and purposes of that Association. These aims and purposes are about the cooperation in economy, society, culture, techniques, education and other fields, and in the promotion of regional peace and stability through abiding respect for justice and the principles of the United Nations Charter. It stipulates that the Association will be open for participation by all States in the Southeast Asian region subscribing to its aims, principles and purposes. It proclaims ASEAN as representing the collective will of the nations of Southeast Asia to bind themselves together in friendship and cooperation and, through joint efforts and sacrifices, secure for their peoples and for posterity the blessings of peace, freedom and prosperity. The goal of ASEAN, then, is to create, not to destroy.

The original ASEAN logo presented five brown sheaves of rice stalks, one for each founding member. Beneath the sheaves is the legend "ASEAN" in blue. These are set on a field of yellow encircled by a blue border. Brown stands for strength and stability, yellow for prosperity and blue for the spirit of cordiality in which ASEAN affairs are conducted. When ASEAN celebrated its 30th Anniversary in 1997, the sheaves on the logo had increased to ten -representing all ten countries of Southeast Asia and reflecting the colors of the flags of all of them. In a very real sense, ASEAN and Southeast Asia will be one and the same, just as the founders had envisioned.

Question 31: The Association of Southeast Asian Nations ____________.

A. consists of some Western nations

B. was established by the Philippines

C. was founded on 8 August 1967

D. was established by the Minister of the Department of Foreign Affairs of Thailand

Question 32: The pronoun it in the first paragraph refers to _____________.

A. the Association of Southeast Asian Nations

B. the most successful inter-governmental organization

C. Bangkok

D. the ASEAN Declaration

Question 33: Which adjective can be used to describe the Association of Southeast Asian Nations?

A. successful B. illegal C. nongovernmental D. developing

Question 34: Which does not belong to the purpose and aim of the Association of Southeast Asian Nations?

A. friendship B. destruction C. creation D. cooperation

Question 35:Up to 1997 how many countries there have been in ASEAN?

A. 5 B. 6 C. 8 D. 10



Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 36: A. sports B. plays C. walls D. pyramids

Question 37: A. groom B. good C. hoop D. bamboo

Question 38: A.shortage B. cottage C. massage D. message

Question 39: A. inhabitant B. substantial C. initiate D. integration

Question 40: A. laugh B. rough C. cough D. high



Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

Question 41: David was a bravery man to go on this adventure by himself

A B C D

Question 42: The boy climbed up the tree to get bird’s eggs had a bad fall



A B C D

Question 43: He said that he couldn't remember where had he left his car.

A B C D

Question 44: The road is very slippery for us to drive fast.

A B C D

Question 45: What a honest boy you are!



A B C D

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word(s) for each of the blanks from 46 to 50.

Desert biomes are the (46) _____ of all the biomes. In fact, the most important characteristic of a desert is that it receives very little rainfall. Most deserts receive less than 300 mm a year compared (47) _____ rainforests, which receive over 2,000 mm. That means that the desert only gets 10 percent of the rain that a rainforest gets! The temperature in the desert can change drastically from day to night because the air is (48) _____ dry that heat escapes rapidly at night. The daytime temperature averages 38°C while in some deserts it can get down to -4°C at night. The temperature also varies greatly depending on the location of the desert.



Since desert conditions are so severe, the plants that live there need to have (49) _____ to compensate for the lack of water. Some plants, such as cacti, store water in their stems and use it very slowly, while others like bushes conserve water by growing few leaves or by having large root systems to gather water or few leaves. Some desert plant species have a short life cycle of a few weeks that (50) _________ only during periods of rain.

Question 46: A. coldest B. hottest C. driest D. wettest

Question 47: A. for B. about C. in D. with

Question 48: A. such as B. so C. such D. so much

Question 49: A. accepts B. agreement C. adaptationsD. achievements

Question 50: A. last B. spend C. take D. experience
ĐÁP ÁN


1A

6C

11B

16B

21C

26B

31C

36A

41B

46C

2B

7A

12A

17A

22D

27D

32D

37B

42A

47D

3C

8C

13B

18C

23C

28C

33A

38C

43C

48B

4D

9D

14D

19A

24B

29D

34B

39A

44A

49C

5B

10A

15A

20B

25D

30C

35D

40D

45B

50A



ĐỀ SỐ 6

Họ và tên học sinh: ______________________________ Điểm:

Lớp: 12_____

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 1:A. women B. interesting C. then D. different

Question 2:A. jumps B. travels C. seems D. stares

Question 3:A. English B. Africa C. Chinese D. America

Question 4: watching B.kitchen C. chemist D.match

Question 5:A. laugh B. plough C. enough D. cough

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 6: What is your ____________in the family?

A. responsibility B. response C. responsible D. responsibly



Question 7: “Merry Christmas!” – “ ____________ ”

A. Same for you! B. The same to you! C. Happy to you! D. Good. I like it.



Question 8: “Don’t forget to go to the supermarket after work.”

 She ________ her husband to go to the supermarket after work.

A.ordered B.asked C. reminded D. warned

Question 9: When you “_________” a book you read it carefully from the beginning to the end.

A. swallow B.dip into C.digest D.taste



Question 10: Our parents join hands to give us a nice house and a happy home.

A. deal with B. manage C. help together D.work together



Question 11: It _____ her fifteen minutes to wash the dishes yesterday.

A. spent B. took C. spends D. take



Question 12: After he _____________ his English course, he went to England to continue his study.

A. has finished B. had finished C. was finished D. would finish



Question 13: Nowadays women ____________ the same wages as men.

A. should pay B. will be paid C. will pay D. should be paid



Question 14: I suggested___________ different kinds of waste in different places.

A.to put B.putting C.can put D.put



Question 15:____________ the door, he was very surprised at what he saw.

A. have opened B. when opened C. to opening D. opening



Question 16: We ________ open the lion’s cage. It is contrary to Zoo regulations.

A. must B. mustn't C. needn't D. should



Question 17: “ you look nice in that red shirt” “ _________________”

A. It’s nice of you to say so B. am I? Thanks.

C. Oh, poor me D. I am interesting to hear that.

Question 18: Everyone is aware ____________the danger of overcrowded population.

A.of B.to C.from D.with



Question 19: I don’t understand what this means. Can you __________ it to me?

A. talk B. answer C. say D. explain



Question 20: Quoc Hoc Senior High School, _______ founded in 1896, is a beautiful school in Hue.

A. that was B. which C. which was D. which is



Question 21: They would like to live in the country ___________ there is plenty of snow.

A. which B. that C. where D. when



Question 22: I have been looking ___________ this book for months, and at last, I have found it.

A. over B. up C. for D. at



Question 23: She _____ drive to the station everyday but now she decides to walk instead.

A. was used to B. used to C. was using to D. had used to



Question 24: Your friends learn many things useful there, _______ they?

A. don’t B. have C. do D. haven’t



Question 25: If I were you, I __________ him as my nephew.

A. are treating B. would treat C. will have treated D. will treat



Question 26: _______ you study for these exams, _______ you will do.

A. The harder / the better C. The hardest / the best

B. The more / the much D. The more hard / the more good,

Question 27: You won’t achieve anything_____________you take risks.

A.if B.unless C.when D.that



Question 28: She said that she _________ a new dress on her small salary

A. can’t get B. can’t save C. couldn’t spend D. couldn’t afford



Question 29: The old man spoke ­­­__________ enough for me to understand .

A. clear B. clearly C. clearer D. very clear



Question 30: We all said, “_______________” before Ba blew out the candles on his birthday cake.

A.Happy anniversary B.Happy New Year

C.Happy birthday to you D.Congratulations

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 31: The more popular television programmes become, ______.

A. the bad they seem B. the more worse they seem

C. the worse they seem D. they seem the worse

Question 32: If I had had an umbrella _______.

A. I wouldn’t get wet B. I would have got wet

C. I would get wet D. I wouldn’t have got wet.

Question 33: The man ______.

A. is sorry for lating B. apologized for being late

C. apologized for lating D. promised not be late

Question 34: _______, she would buy the shirt.

A. If Larry hadn’t had enough money B. If had Larry enough money

C. Unless Larry had enough money D. If Larry had enough money

Question 35: The doctor ______.

A. told me to taking more exercise B. suggested me smoke more often

C. ordered me to giving up smoking D. advised me to take more exercise

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

Question 36: My brother is too young not to do volunteer work .

A B C D


Question 37: The jacket with two differently colours belongs to Tim, my friend.

A B C D


Question 38: I knew her since my parents moved to this city.

A B C D




1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11


Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2019
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương