TÀi liệu tham khảO Ôn thi tốt nghiệp tiếng anh lớP 12 I. Tenses a/ Lý thuyết 1



tải về 0.68 Mb.
trang8/11
Chuyển đổi dữ liệu07.07.2016
Kích0.68 Mb.
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11

ĐÁP ÁN

1.C

2.B

3. D

4.B

5.A

6.B

7.D

8.C

9. B

10.D

11.D

12.B

13.A

14.C

15.C

16.A

17.D

18.B

19.B

20.C

21.B

22D

23.D

24.C

25.B

26.D

27.C

28.A

29.D

30.D

31.B

32.C

33.C

34.D

35.B

36.D

37.C

38.B

39.A

40.C

41.C

42.D

43.B

44.C

45.B

46.A

47.C

48.D

49.B

50.D



DỀ SỐ 3

Họ và tên học sinh : …………………………… Điểm :

Lớp : ……………
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions .

Question 1: A. unwise B. develops C. values D. equals

Question 2: A.massage B. passage C. message D. storage

Question 3: A. cough B. enough C. though D. laugh

Question 4: A.team B. action C. about D.stimulate

Question 5: A. book B. choose C. school D. bamboo

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions .

Question 6: I’ve searched everywhere ______ John but I haven’t been able to find him

A.on B.up C.for D.out



Question 7: Any student____ arrives late willnot be allowed to get in the exam room.

A. where B. who C. what D. whose



Question 8: The Governments of ASEAN countries have paid special attention _______trade.

A. about B. on C. in D. to



Question 9: The police are _____ to the public for any information about the missing girl.

A. attending B. attracting C. arguing D. appealing



Question 10: The damage was far more serious than _________ believed.

A. prior B. precedingly C. initially D. primary



Question 11: ____ books are ones in which the story is told or illustrated with pictures.

A. Science B. Romantic C. Thriller D. Comic



Question 12: The Asian Games is one of the most important __________ in Asia.

A. incidents B. events C. news D. points



Question 13: The 15th Asian Games _________ in Doha , the capital of Qatar.

A.took place B.set up C.got over D.look after



Question 14: By the time I left the room, I _________ the lights.

A.will turn off B.would turn off C.have turned off D.had turned off



Question 15: If he hadn’t stayed up late last night, he _________tired now.

A.would have been B.would be C.will be D.were



Question 16: Our teacher came in when we _________ noisily.

A.have been talking B.were talking C.are talking D.had talked



Question 17: Her relatives didn't do anything to help her, and her friends _________.

A. didn't, either B. didn't, too C. didn't, neither D. did, too



Question 18: He was looking at his parents_________ , waiting for recommendations.

A.obey B.obedience C.obediently D.obedient



Question 19: He is the man _________dining car was stolen last week.

A. who B. whom C. whose D. that



Question 20 :_________ having studied a lot, Allen passed his exam.

A. Although B. Because C. Because of D. Despite



Question 21: Lan: In my opinion, women work harder than men. - Nam:______________

A. What nonsense! B. Thanks. C. Oh,do they? D.Never mind.



Question 22: The children’s arm was swollen because he __________ by a bee.

A. stung B. had stung C.has been stung D.had been stung



Question 23: – "John had an accident. He's been in hospital for 5 days. – "______________"

A. Poor it ! B. Poor him ! C. How terrific! D. Oh, Is he?



Question 24: When my father was young, he ________ get up early to do the gardening.

A. use to B. got used to C. used to D. is used to



Question 25: What makes you________ to become a famous violinist?

A. to want B. wanted C. want D. will want



Question 26: - " What should I tell the mechanic?" - " The oil needs_________ ."

A.changing B. to change C. change D. changed



Question 27: It is a top secret. You _______ tell anyone about it.

A. mustn't B. needn't C. mightn't D. won't



Question 28: – "Happy birthday! This is a small present for you." – “ _________ .”

A. What a pity! B. How terrible !C. Have a good time! D.How beautiful it is! Thanks.



Question 29: My uncle did not have _________ to buy a new car last year.

A.money enough B.very money C.enough money D.many money



Question 30: Nam is learning English hard _________ he can find a good job.

A.so that B.as C.if D.when



Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 35

All around the world, there are many endangered animals, largely because of human progress. As the world’s population grows, humans move into new areas, create more pollution, and use more natural resources. This all puts pressure on animals, which cannot really compete with humans. An excellent example of this would be the case of the leatherback sea turtle.

At 6.5 meters long, and up to 600 kilograms, the leatherback is the largest turtle on Earth. It is also one of the most endangered. Scientists do not know the exact number of leatherbacks because they spend their entire lives at sea. This makes them very difficult to count. But female leatherbacks come on land to lay their eggs. From the number of nests that scientists find, they can estimate the number of turtles. The numbers do not show a good future for the leatherback. At one beach, scientists counted over 10,000 egg nests in 1954. In 1993, there were only 50 nests at the same beach. Scientists think that the leatherback population is perhaps only 1% of what it was just 50 years ago. Human development over the last 50 years is undoubtedly the reason for this.

Question 31: Based on the information in the passage, the term endangered animals can be best explained as ____________ .

A. a kind of turtle B. animals caught in fishing nets

C. animals with very low numbers D. animals in areas where humans live

Question 32: According to paragraph 1, humans pressure the animals in all of the following ways EXCEPT ____________.

A. by adding to pollution B. by moving into new areas

C. by killing the animals D. by using natural resources

Question 33: The word them in line 7 refers to ___________ .

A. scientists B. leatherbacks C. nests D. eggs



Question 34: According to paragraph 2, why is it difficult to count the numbers of leatherback turtles?

A. They swim very fast. B. They are scared of humans.

C. Their nests are hard to find. D. They spend most of their lives in the sea.

Question 35: The word estimate in line 8 is closest in meaning to_________ .

A. study B. guess C. count D. catch



Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word(s) for each of the blanks from 36 to 40

The Korean education system basically consists of primary schools, secondary schools, high schools and colleges ………(36)………… universities with graduate courses leading to PhD. Degrees. ……(37)…… education is compulsory for children aged six to eleven. The basic primary school curriculum is generally divided into eight ……(38)………… : the Korean language, social studies, science,………(39) ……. , ethnics, physical education, music and fine arts. Students in secondary schools are required to take a number of additional subjects, such as English and can take electives, as technical or vacation courses. Afterwards, students can ……(40)…… between general education and vocational high schools. In general, be strict, as college and university admission is very competitive.



Question 36: A. as B. or C. but D. so

Question 37: A. college B. high C. primary D. university

Question 38: A .subjects B. course C. topics D. titles

Question 39: A. mathematics B. mathematically C. mathematician D. mathematical

Question 40: A. consist B. test C. wish D. choose

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions .

Question 41: The man is believed ___________________________________.

A. to have escaped in a stolen car yesterday.

B. to escaped in a stolen car yesterday.

C. having escaped in a stolen car.

D. stole the car yesterday.

Question 42: The more electricity you use,_______________________________.

A. the more highly your bill will be.

B. the higher your bill will be.

C. the most highest your bill will be.

D. higher will be your bill.

Question 43: My list of things to do gets ________________.I don’t know when to finish all them.

A.the longer and the longer. B.longer and longest.

C.more longer than. D.longer and longer.

Question 44: We congratulated _______________________________________ .

A. that Jerry hadnot passed her driving test.

B. for passing Jerry’s driving test.

C. Jerry on passing her driving test.

D. Jerry having done well in her driving test.

Question 45: ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­____________ , the workers will stop working.

A. Unless the working conditions are improved.

B. If the working conditions are improved.

C. Unless the working conditions are not improved.

D. If not the working conditions are improved.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction .
Question 46: These televisions were so expensive for us to buy at that time .

A B C D


Question 47: The books writing by Mark Twain are very popular in the world.

A B C D


Question 48: That is such an interested story that everybody would like to read it .

A B C D


Question 49: When we arrived at the station, the train has already left.

A B C D



Question 50: Up to now, I have waited for that old doctor for a hour.

A B C D


ĐÁP ÁN

1B

6C

11D

16B

21A

26A

31C

36B

41A

46B

2A

7B

12B

17A

22D

27A

32C

37C

42B

47A

3C

8D

13A

18C

23B

28D

33A

38A

43D

48B

4B

9D

14D

19C

24C

29C

34D

39A

44C

49D

5A

10C

15B

20B

25C

30A

35B

40D

45A

50D


ĐỀ SỐ 4

Họ và tên học sinh: ______________________________ Điểm:

Lớp: 12_____

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1: Is there a real ____ between men and women at home as well as at work?

A. value B. measurement C. attitude D. equality



Question 2: “Did you meet Daisy at the party last night?” – “No. She ____ the party when I ____.”

A. had left / arrived B. was leaving / was arriving

C. left / had arrived D. has left / was arriving

Question 3: The window ____ by the chidren 2 days ago.

A. broke B. had been broken C. was breaking D. was broken



Question 4: The World Health Organization was established, or _____, on April 7, 1948.

A. come around B. made out C. set up D. taken on



Question 5: They made an old man ____ in front of their house last night.

A. stand B. stood C. stands D. to stand



Question 6: If a boss wants to have a well-qualified staff, he should have to pay his employees ___.

A. appropriate B. appropriately C. appropriation D. appropriating



Question 7: Last night, my mother heard a scream when she ____ television.

A. was watching B. watched C. had watched D. is watching



Question 8: The Vietnamese ____ performed excellently and won a lot of medals at the Asian Games.

A. athletes B. enthusiasts C. spectators D. viewers



Question 9: The students stopped ____so much noise when their teacher came into class.

A. make B. to make C. making D. made



Question 10: Keep quiet! You ____talk so loudly in here. Everybody is working.

A. needn’t B. must C. may D. mustn’t



Question 11: Her job was so ____that she decided to quit it.

A. interesting B. stressful C. satisfactory D. wonderful



Question 12: Who look ____the chidren while you go out to work?

A. at B. for C. after D. up



Question 13: This is the factory ____my father had worked in before 1986.

A. where B. that C. whose D. whom



Question 14: Mr Brown ________ a teacher when he was 35, but now he’s a manager.

A. is used to being B. is used to be C. used to being D. used to be



Question 15: It took him a long time to ____the death of his wife.

A. get over B. go on C. look up D. turn up



Question 16: Billy: “I think women are usually better with children than men.” - Alice: “____”

A. That’s right! B. Oh, well-done! C. Pardon! D. Thank you!



Question 17: Last summer, we traveled by car because we didn’t have ____to travel by plane.

A. money enough B. enough money C. so money D. such money



Question 18: The old man about ____you talked yesterday is my grandfather.

A.whom B. who C. which D. whose



Question 19: I have not finished that report yet despite ____last night.

A. of working overtime B. to work overtime

C. working overtime D. I worked overtime

Question 20: The bomb went _______ with a loud bang which could be heard all over the town.

A. out B. on C. off D. up



Question 21: He doesn’t like drinking coffee and ____________.

A. so do I B. I do too C. neither do I D. I don’t, neither



Question 22: If she _______ up late last night, she wouldn’t have been sick.

A. didn’t stay B. hadn’t stayed C. wouldn’t stay D. hasn’t stayed



Question 23: Mai: “How well you are playing today!” - Nga : “___________”

A. Really! B. That’s a nice compliment!

C. No, thanks. D. Not at all.

Question 24: My sister decided to apply for the job _______ she was well-paid.

A. although B. in spite of C. because D. because of



Question 25: “What is the population of pandas in the world?” – “__________.”

A. About 25 years B. Only about 600 C. about 160 kg D. 1.2 to 1.5 m



Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 26: Tom suggested________.

A. that should take part in the competition B. to take part in the competition

C. taking part in the competition D. me not to take part in the competition

Question 27: The darker it is, ________.

A. the more careful John drives B. the most carefully John drives

C. the more carefully John drives D. more careful than John drives

Question 28: He is said ________.

A. that to buy a new house in New York B. a new house in New York bought by him

C. to bought a new house in New York D. to buy a new house in New York

Question 29: I won’t agree to these conditions________.

A. provided that they increase my salary B. so I quit the job

C. unless they give me more money D. if my salary goes up

Question 30: The weather becomes________.

A. the hotter and the hotter B. hottest and hottest

C. more and more hot D. hotter and hotter

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 35.

Sally Ride, America’s first spaceman, doesn’t look very ___(31)___ from a lot of other American professional women. She is attractive, ___(32)___ curly brown hair, dark brown eyes, and bright smile. She likes to dress simply. She ___(33)___ comfortable but colorful clothes like many people from California. But in 1983 Sally Ride became America’s first woman astronaut. She was one of the five astronauts on ___(34)___ Shuttle Challenger, __(35)____ completed a successful voyage into space in June 1983.



Question 31: A. different B. differently C. similar D. similarly

Question 32: A. in B. on C. with D. for

Question 33: A. makes up B. lives C. works D. wears

Question 34: A. Space B. Ship C. Rocket D. Plane

Question 35: A. who B. which C. where D. that

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 36: A. villages B. magazines C. buses D. washes

Question 37: A. graduation B. educate C. teammate D. stimulate

Question 38: A. marriage B. village C. message D. age

Question 39: A. cook B. bamboo C. cartoon D. food

Question 40: A.though B. enough C. cough D.tough

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs corrections.

Question 41: My brother wants to buy a car, but he is so young to drive the car.

A B C D


Question 42: Don’t forget to dress neatly and formal to a job interview.

A B C D


Question 43: I was working for this company since I graduated from university in 1985.

A B C D


Question 44: A honest man had helped me to repair the car before it was darker and darker.

A B C D


Question 45: She has just read the novel writing by Charlotte. It’s very interesting.

A B C D


Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word (s) for each of the blanks from 46 to 50.

The diseases connected to smoking are a big problem. Doctors think that the annual medical cost for lung cancer, heart disease, and other illnesses connected to smoking is between 12 and 35 million pounds. And smoking costs society money in other ways. Between 27 and 61 billion pounds are spent each year on sick days when people don’t go to work, on wages that you don’t get when you don’t go to work, and on work lost at the company when you are sick.

This money counts the wages from people who die of cancer at young age and stop paying taxes. This does not count fire started by cigarettes, which kill fifteen hundred people yearly and injure another four thousand. Smoking costs every man, woman and child in the UK from one hundred and ten to two hundred and fifty pounds yearly in insurance cost, that comes to one hundred and sixty to four hundred and ten pounds. If everyone stopped smoking, a family of four could have up to one thousand six hundred and forty founds a year more. Smoking will also cause other problems. People who don’t smoke will live longer and so they will take money from the government when they are old. But they will also work for more years and pay more taxes.

In the end, the value of a non-smoking nation is not in pounds. The good health of people is the true value for us all.





1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11


Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2019
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương