TÀi liệu tham khảO Ôn thi tốt nghiệp tiếng anh lớP 12 I. Tenses a/ Lý thuyết 1



tải về 0.68 Mb.
trang11/11
Chuyển đổi dữ liệu07.07.2016
Kích0.68 Mb.
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11

A. Do you? B. It is nice of you to say so. C. That is a good idea. D. Congratulations!

Question 10: John asked me ________in English.

A. what that word meant B. what did that word mean

C. what that word means D. what does this word mean

Question 11: Sue: “You are a great dancer. I wish I could do half as well as you.”

Daisy: “____.”



A. I'm fine, thanks B. Not at all

C. I don’t think so, too D. Thanks for your kind words

Question 12: ________is the protection of environment and natural resources.

A. Conservation B. Extinction C. Survival D. Commerce

Question 13: Nam, stop reading. ________ the book down and go to bed.

A. Take B. Put C. Set D. Pick

Question 14: When I came to visit her last night, she ________a bath.

A. had B. has C. was having D. is having

Question 15: I understand your point of view.________, I don’t agree with it.

A. Though B. Although C. However D. As

Question 16: What time did you ________at your office yesterday?

A. come B. arrive C. reach D. leave

Question 17: We should warn the children ________ to strangers.

A. not to speak B. not to speaking C. to not speak D. not speak

Question 18: If he hadn’t overslept, she ________late for the interview.

A. hadn’t been B. wouldn’t have been C. wouldn’t be D. would have been

Question 19: Peter: “Let’s go camping”. Mary: “_________”

A. Oh, what’s a pity! B. I’m sorry to hear that. C. Oh, that’s a good idea! D. You are welcome.

Question 20: The teacher said: "Time is up". It means "Time is ________."

A. shortened B. started C. increased D. finished
Question 21: He is the man ________car was stolen last week.

A. who B. whom C. whose D. that

Question 22: The air in the country is not as pure as it ________.

A. might be B. used to be C. would be D. must be

Question 23: ________having studied a lot, Allen failed his exam.

A. Although B. Because C. Because of D. Despite

Question 24: We can ________ not only through words but also through body language.

A. communicate B. interpret C. transfer D. talk

Question 25: He looks tired of carrying that case, ________?

A. is he B. don't he C. isn't he D. doesn't he

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 26: Emily asked her teacher ________.

A. what she will do in London tomorrow B. what did she do in London the following day

C. what she would do in London the next day D. what she had done in London the next day

Question 27: The more I tried my best to help her, ________.

A. the more lazily she became B. the lazier she became

C. the more lazy she became D. lazier she became

Question 28: I think he is not at home. If he were in, ________

A. he answered the phone. B. he would answer the phone.

C. he would have answered the phone. D. he would have answer the phone.

Question 29: ________, they can’t work and travel.

A. Because of their old age B. In spite of their old age

C. Although their old age D. Because they aren’t old

Question 30: The weather becomes ________.

A. colder with colder B. colder and colder

C. colder and more cold D. more and more cold

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 35.

Rebecca Stevens

Rebecca Stevens was the first woman to climb Mount Everest. Before she went up the highest mountain in the world, she was a journalist and lived in a small flat in south London.

In 1993, Rebecca left her job and her family and traveled to Asia with some other climbers. She found that life on Everest is hard. "You must carry everything on your back", she explained, "so you can only take things that you will need. You can't wash on the mountain, and in the end I didn’t even take a toothbrush. I am usually a clean person but there is no water, only snow. Water is very heavy so you only take enough to drink"

When Rebecca reached the top of Mount Everest on May 17 1993, it was the best moment of her life. Suddenly she became famous.

Now she has written a book about the trip and people often ask her to talk about it. She has a new job too, on a science programme on television.

Rebecca is well-known today and she has more money, but she still lives in the little flat in south London among her pictures and books about mountains!



Question 31: Before Rebecca climbed Everest, she worked for ________.

A. a factory B. a newspaper C. a travel agent D. a bookshop

Question 32: Rebecca went to Everest ________.

A. with her family B. without anyone

C. with a climbing group D. with her close friends.

Question 33: Rebecca didn't take much luggage because she ________.

A. didn’t have many things B. had a bad back

C. didn’t like D. had to carry it herself

Question 34: Rebecca didn’t wash on Everest because ________.

A. it was too cold B. there was not enough water

C. she is a dirty person D. she was not permitted

Question 35: Rebecca became famous when she ________.

A. got to the highest place in the world B. was on a television programme

C. wrote a book about her trip D. retied and lived in the little flat in London

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 36: A. neighbors B. friends C. relatives D. photographs

Question 37: A. oxygen B. supply C. healthy D. slowly

Question 38: A. choose B. child C. change D. chemistry

Question 39: A. grow B. know C. power D. borrow

Question 40: A. enough B. cough C. though D. rough

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

Question 41: He had so a difficult exercise that he couldn't do it.

A B C D

Question 42: The books writing by Mark Twain are very popular in the world.

A B C D

Question 43: Although he plays soccer well, he plays tennis bad.

A B C D

Question 44: This is the first time he drove a car.
A B C D

Question 45: I'd like to have some informations about the flights to Bangkok tomorrow, please.

A B C D

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word(s) for each of the blanks from 46 to 50.

Many people today like to do exercise. Some like to run and some like to walk. Others dance or play ball. And some people do more than one kind of exercise. Why do people like to exercise? It makes them feel (46) . And exercise helps make them tired, so they sleep better at night.

You may like to run. If you do, take care of your (47) . One way you can do this is by making sure you have the right shoes. Some people like to run on roads, but they must watch out for cars. Other people like to run around running tracks. Many high schools have these tracks.

Walking is a fine exercise. You may wish to take a long walk in the park. It’s more fun if you don’t go alone. Go with a (48) . The two of you will have a great time. You will get a lot of exercise, too. For walking, like other running, make sure you have the right shoes.

Some people like to (49) . But others do not like going into the water. If you like this kind of exercise, make sure someone is watching you. You must always take care when you are in the water.

Jumping rope and riding a bike are other fine exercises. There are many more. Find one that you like. You may need help at first. So (50) someone. People who have been doing the exercise for a long time can help you. Get started today. You’ll like how exercise makes you feel.



Question 46: A. small B. funny C. good D. bad

Question 47: A. feet B. plant C. heart D. head

Question 48: A. truck B. ball C. book D. friend

Question 49: A. read B. swim C. sing D. work

Question 50: A. thank B. show C. ask D. advise


ĐÁP ÁN

1

D

11

D

21

C

31

B

41

B

2

D

12

A

22

B

32

C

42

A

3

B

13

B

23

A

33

D

43

D

4

C

14

C

24

A

34

B

44

D

5

A

15

C

25

B

35

A

45

C

6

C

16

B

26

C

36

D

46

C

7

B

17

A

27

B

37

B

47

A

8

A

18

B

28

B

38

D

48

D

9

D

19

C

29

A

39

C

49

B

10

A

20

D

30

B

40

C

50

C



ĐỀ SỐ 9

Họ và tên học sinh: ______________________________ Điểm:

Lớp: 12_____

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1: Last night when I ______________ my homework, the lights ______________ out.

A. was doing / go B. did / went C. did / was going D. was doing / went

Question 2: I ______________ Tom and Ann at the airport a few weeks ago.

A. met B. meet C. have met D. are meeting

Question 3: Women have the ability to work and go out without having to always feel the ______________ of childbearing or childcare until they are ready.

A. abandon B. burden C. neglect D. heaviness

Question 4: The more ______________ you are, the easier it is for you to make friends.

A. reserved B. funny C. sociable D. social

Question 5: Arthur Conan Doyle is the ______________ who writes many exciting stories about Sherlock Holmes.

A. teller B. author C. editor D. publisher

Question 6: We’d like to ______________ you on your winning the prize in the eloquence contest last week.

A. thank B. welcome C. congratulate D. invite

Question 7: In the past people believed that women’s ______________ roles were as mothers and wives.

A. nature B. natural C. naturism D. naturalist

Question 8: I might watch this programme. It ______________ funny.

A. supposes to be B. is supposed being C. is supposed to be D. was supposed be

Question 9: She ______________ him not to give up his hope.

A. said B. told C. suggested D. let

Question 10: I want to travel because I ______________ meeting people and seeing new places.

A. enjoy B. want C. hope D. expect

Question 11: We ______________ go into detail now, but we seem to agree on general principles.

A. shouldn’t B. can’t C. needn’t D. mustn’t

Question 12: She is ______________ to answer the question.

A. very intelligent B. intelligent enough C. so intelligent D. too intelligent

Question 13: Tim ______________ care of himself. He left home when he was 16 and has been on his own since then.

A. used to take B. is used to take C. is used to taking D. used to be taken

Question 14: What’s the name of the man ______________?

A. you borrowed his car B. which car you borrowed

C. whose car you borrowed D. his car you borrowed

Question 15: She told me a story ______________ I found hard to believe.

A. what B. which C. who D. whom

Question 16: Can you look ______________ the new words in the dictionary.

A. up B. over C. for D. at

Question 17: I’ll be back in a minute, Jane. I just want to try ______________ my new recorder.

A. out B. on C. in D. to

Question 18: She always takes good care ______________ her children.

A. for B. in C. of D. with

Question 19: ______________ their beauty, flowers are a favourite form of decoration.

A. Because B. Because of C. Although D. Despite

Question 20: I bought this grammar book ______________ I could go over the main points I have learned.

A. so that B. that C. for D. because

Question 21: He drinks a cup of coffee every morning, ______________?

A. doesn’t he B. does he C. doesn’t him D. isn’t he

Question 22: If I had been absent from class yesterday, I ______________ the math test.

A. would miss B. will miss C. had missed D. would have missed

Question 23: – “What an attractive hair style you have got, Mary!”

_ “______________.”



A. Thank you very much. I’m afraid not B. No, thanks

C. Thank you for your compliment D. I don’t like your sayings

Question 24: – “______________a happy marriage should be based on love.”

- “ I definitely agree !”



A. I really know B. Do you think C. Personally, I think D. As I see it

Question 25: “Congratulations! You did it greatly.” – “______________.”

A. It’s nice of you to say so B. It’s my pleasure

C. You’re welcome D. That’s okay

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 26: Mary asked me ________________.

A. whether I would watch the football match on TV the day before.

B. whether I watched the football match on TV the day before.

C. If I had watch the football match on TV the day before.

D. whether I had watched the football match on TV the day before.

Question 27: The more we learn, ______________.

A. we become wise B. we become wiser

C. wiser we become D. the wiser we become

Question 28: The more waste paper we recycle, ______________.

A. the more trees we preserve B. the less trees we preserve

C. the most trees we preserve D. the lest trees we preserve

Question 29: ______________ he would have been able to pass the exam.

A. If he had studied more B. If he were studying more

C. Studying more D. Had he not studied more

Question 30: You can use my car ______________.

A. as long as you drive carefully B. unless you drive careless

C. if you drive carelessly D. if you drove carefully

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 35.

Species that belong to an area are said to be native species. Typically, they have been part of a given biological landscape for a long period, and they are well adapted to the local environment and to the presence of other native species in the same general habitat. Exotic species are interlopers, foreign elements introduced intentionally or accidentally into new settings through human activities. In one context an introduced species may cause no obvious problems and may, over time, be regarded as being just as "natural" as any native species in the same habitat. In another context, exotics may seriously disrupt delicate ecological balances and create a cascade of unintended consequences. The worst of these unintended consequences arise when introduced species put native species in destruction by preying on them, altering their habitats, or out-competing them in the struggle for food resources. Although biological introductions have affected environments the world over, the most destructive, effects have occurred on islands, where introduced insects, cats, pigs, rats, mongooses, and other nonnative species have caused the grave endangerment or outright extinction of literally hundreds of species during the past 500 years.



One of other reason to cause species extinction is overexploitation. This word refers to the utilization of a species at a rate that is likely to cause its extreme endangerment or outright extinction. Among many examples of severe overexploitation, the case of the great whales stands out in special relief. By the middle of the 20th century, unrestricted whaling had brought many species of whales to incredibly low population sizes. In response to public pressure, in 1982 a number of nations, including the USA, agreed to an international moratorium on whaling. As a direct result, some whale species which are thought to have been on extinction's doorstep 25 years ago have made amazing comebacks, such as grey whales in the western Pacific. Others remain at great risk. Many other species, however, continue to suffer high rates of exploitation because of the trade in animal parts. Currently, the demand for animal parts is centered in several parts of Asia where there. is a strong market for traditional medicines made from items like tiger bone and rhino horn.

Question 31: Native species ______________.

A. are not used to the local environment

B. B. never get along well with other native species in the same environment

C. tend to do harm to exotic species

D. have been part of a given biological landscape for a long period

Question 32: Exotic species ______________.

A. do no harm to native species and the local environment

B. may kill native species for food

C. always share the environment peacefully with native species

D. help to make the local environment more ideal to survive

Question 33: According to the first paragraph, ______________.

A. non-native species have caused badly damage to native ones

B. introducing new exotic species to local environments is necessary

C. exotic species have never been introduced on islands

D. very few native species have been damaged by exotic species

Question 34: According to the second paragraph, by the middle of the 20 century ______________.

A. whale population was the most crowded in marine life

B. whale hunting was illegal

C. whale population increased dramatically

D. whaling was not restricted

Question 35: Tiger bone and rhino horn ______________.

A. are not popular in Asian markets

B. are never in the trade of animal parts

C. are used for making traditional medicines

D. cannot be found in Asian markets

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 36: A. economy B. psychology C. synchronize D. countryman

Question 37: A. allow B. swallow C. window D. below

Question 38: A. lives B. rides C. likes D. lines

Question 39: A. domestic B. vertical C. supportive D. substantial

Question 40: A. through B. enough C. rough D. tough

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

Question 41: Mai has such many things to do that she has no time to go out.

A B C D

Question 42: My only regret is that I didn’t study English good enough to get a good job.

A B C D
Question 43: The girl who living next to me is getting married next year.

A B C D

Question 44: I have learnt English for I was ten years old.

A B C D

Question 45: My grandmother wears glass when she reads.

A B C D

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word(s) for each of the blanks from 46 to 50.

Over the next 20 to 50 years, it will become harder to tell the (46) _____ between the human and the machine. All, body parts will (47)_____. Computers will function like the human brain with the ability to recognize feelings and respond (48)______ a feeling way. They will then produce fake people. We will then be able to create a machine duplicate of ourselves, (49) _____ we will appear to be alive long after we are dead. Maybe a few decades later, a way will (50)_____to transfer our spirit, including our memories and thoughts, to the new body. Then we can choose to live for as long as we want.


Question 46: A. variety B. change C. difference D. appearance

Question 47: A. replace B. be replacement C. be replaceable D. be replacing Question 48: A. to B. in C. with D. for

Question 49: A. but B. as C. such D. so

Question 50: A. be found B. find C. found D. be founded


1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11


Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2019
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương