TÀi liệu tham khảO Ôn thi tốt nghiệp tiếng anh lớP 12 I. Tenses a/ Lý thuyết 1


If we stay a long time in a foreign country



tải về 2.63 Mb.
trang16/19
Chuyển đổi dữ liệu14.06.2018
Kích2.63 Mb.
1   ...   11   12   13   14   15   16   17   18   19

32. If we stay a long time in a foreign country, _________


A. we will sometimes forget about culture of our own country.

B. we can often learn a lot about the culture of the foreign country.



C. we usually realize our own ignorance about its culture.

D. we can seldom find out anything at all about its culture.

33. It is hard to learn about a country’s culture from books because such books ______

A. concentrate on the dangers of the foreign culture.



B. exaggerate national character.

C. take no notice of culture difference.

D. contain little information about future.

34. When asked about their own culture, many British people __________

A. argued they knew little about British culture.

B. said they themselves were not typical of British people.

C. gave incorrect answers.

D. were surprised by the question asked.

35. It is easy to ___________

A. know a lot about your own country’s culture.

B. know the culture of other countries.

C. give exact information about your own country.

D. describe stereotype of your country

V. Đọc đoạn văn sau và trả lời câu hỏi:


Men (36) lazy in the home, according to an official survey published today. They have about six hours’ a week more free time than (37) , but play very little part in cooking, cleaning, washing, and ironing, (38) the Social Trends Survey by the Central Statistical Office.

Nearly three quarters of married women claimed to do all or most of the (39) , and among married men the proportion who admitted that their wives did all or most of the housework was only slightly lower.

The survey showed that washing and ironing was the least popular task among men, with only one per cent performing this duty, compared with 89 per cent of women, and 10 per cent sharing equally.

Only 5 per cent of men prepare the evening meal, 3 per cent carry out household cleaning duties, 5 per cent household shopping, and 17 per cent wash the evening dishes.

But when household gadgets break down, repairs are carried out by 82 per cent of husbands. The survey says that, despite our economic problems, the majority of Britons are substantially better (40) a decade ago. We’re healthier, too – eating healthier foods and smoking less.

The average Briton, not surprisingly, is more widely traveled than a decade ago. More people are going abroad for holidays, with Spain the favorite destination.

36. A. are B. is C. be D. being

37. A. husbands B. wives C. girls D. housewives

38. A. according B. seeing C. because D. when

39. A. houses B. work C. problems D. housework

40. A. to B. with C. than D. for

TEST 6

Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.


  1. a. share b. rare c. are d. declare

  2. a. cooks b. loves c. joins d. spends

  3. a. advises b. raises c. devises d. goes

  4. a. teacher b. children c. chore d. school

  5. a. hurry b. under c. pressure d. rush

Choose a, b, c, or d that best completes each unfinished sentence, substitutes the underlined part, or has a close meaning to the original one.

  1. He has been very interested in doing research on ___ since he was at high school.

a. biology b. biological c. biologist d. biologically

  1. Are you sure that boys are more _______ than girls?

a. act b. active c. action d. activity

  1. It is generally believed that "Men make _____ house and women make ____home".

a. Ø / Ø b. a / an c. the / the d. an / the

  1. Most doctors and nurses have to work on a ___ once or twice a week at the hospital.

a. solution b. night shift c. household chores d. special dishes

  1. Billy, come and give me a hand with cooking.

. help b. prepared c. be busy d. attempt

  1. Many young people have objected to _______ marriage, which is decided by the parents of the bride and groom.

a. agreed b. shared c. contractual d. sacrificed

  1. All parents are _______ to at least try to behave in ways that will give their own children an important protection

a. decided b. supposed c. followed d. rejected

  1. After all, she _______ him since her childhood.

a. knows b. knew c. was knowing d. had known

  1. I have never seen such a beautiful dress _______ you before.

a. of b. on c. for d. in

  1. What _______ when the fire alarm _______ off?

a. are you doing / will go b. have you done / would go

c. were you doing / went d. will you do / are going

  1. _______ you send this wedding card to Peter, please?

a. Will b. Are c. Did d. Had

  1. John asked me _______ in English.

. what does this word mean b. what that word means

c. what did this word mean d. what that word meant



  1. The mother told her son _______ so impolitely.

a. not behave b. not to behave c. not behaving d. did not behave

  1. It is _______ not to say "Thank you" when you are given something.

a. small b. rude c. slight d. formal

  1. A/an _______ is an official document stating that you have passed an examination, completed a course, or .achieved some necessary qualifications.

a. certificate b. requirement c. education d. test

  1. Reagan _______ an actor years ago.

a. is said to be b. was said being

c. was said have been d. is said to have been



  1. More than ten victims _______ missing in the storm last week.

a. are reported to be b. are reported to have been

c. are reporting to have been d. are reporting to be



  1. You are not allowed to use the club's facilities _____ you are a member.

a. unless b. if c. provided d. supposed

  1. If she _______ the train last night, she here now.

a. took / were b. were taking / is

c. had taken / would have been d. had taken / would be



  1. _____ ? I’m a teacher.
    A. What’s his job B. What’s her job

C. What’s your job D. What’s David’s job

  1. “What’s your hobby, Hoa?”

A. Well, I like collecting stamps B. Oh, with computers

C.Well, I want stamps D. Oh, on the phone



  1. . Jill failed in the final examination last term.  _____  

A.Really?       B. Sorry to hear that.    C. What is wrong     D. I can’t believe

28 “ Could you tell me the way to the bus stop ?” _____ .



A.Go ahead then turn right B. Thanks C. It’s OK D. by bus

29“ You look nice in that red shirt.” - “ ………………………”



A.It’s nice of you to say so B. Am I ?Thanks C. Oh, poor me D. I am interesting to hear that

30. - “ Can I get you anything?”

- “ …………a pen and a piece of paper, please.”

A. I like B. I’ll like C. I’d like D. I’m liking



ERROR IDENTIFICATION : Choose the underlined part that needs correcting
31.When I am a child, I used to ride a tricycle to school.

A B C D

32. I had my motorbike repair yesterday but now it still doesn’t work.

         A                             B                           C                             D

33.The Nelsons asked us look over their plants for them while they were away on vacation.

                                       A      B                                            C                  D

34. Mr Smiths is going to buy a new Japanese car, doesn’t it?

                        A               B              C                           D

35.They asked me what had happened last night, but I was unable to tell them.

                  A                       B                                     C                          D

Choose the sentences that have the same meaning with the given ones
36.I have never listened to jazz music before.

A.This is the first time I listened to jazz music.  B.This is the first jazz music I listen to.

C.This is the first time I have listened to jazz music.  D.This is the first time I listen to jazz music.

37” You damage my laptop, Mike,” said Sylvia

A.Sylvia said Mike has damaged her laptop.              B.Sylvia told Mike to damage her laptop.

.Sylvia threatened Mike to damage her laptop.      D.Sylvia accused Mike of damaging her laptop.
38.”I’m sorry I forgot your birthday”, Harry told Mary.

A.Harry said sorry to Mary for forgetting her birthday.

B.Harry felt sorry to forget Mary’s birthday.

C.Harry apologized Mary for having forgotten her birthday.

D.Harry really felt a pity not to remember Mary’s birthday.

39.”I’ll give you $500 to keep your mouth shut”, he said.

.Police reported that a man had been helping them with their inquiries.

   A.A man was reported to help police with their inquiries.

   B.A man was reported to have been helping police with their inquiries.

   C.It is reported that a man had been helping them with their inquiries.

   D.It has been reported that a man had been helping them with their inquiries.



40.They are watering the flowers.

A.They need some water and flowers.                B.There is some water on the flowers.

.The flowers are being watered.                        D.They are putting the flowers in warter.

Fill in each numbered blank with one suitable word or phrase.

The General Certificate of Secondary Education or the GCSE examinations for (41) _____ are the standard school-leaver qualifications taken by (42) _____ all UK students in the May and June following their 16th birthday. If you come to a UK (43) _____ school before you (44) _____ the age of 16, you will study towards GCSE examinations in up to 12 subjects. Some subjects are compulsory, including English arid mathematics, and you can select (45) _____, such as music, drama, geography and history from a series of options. GCSEs provide a good all-round education that you can build on at college and eventually at university.



41.a. short b. long c. big d. long

42.a. similarly b. fortunately c. approximately d. virtually

43.a. dependence b. independence c. independent d. independently

44.a. reach b. come c. approach d. go

45.a. other b. each other c. another d. others



Read the passage carefully and choose the correct answer.

Traditions, saying, beliefs, language, and values are just a few things that make up our culture. Culture is the framework in which families are structured. It shapes our expectations and ideals. Culture plays a part in the meaning of marriage and our roles as husbands, wives, children and parents.

Understanding cultural differences and similarities related to marriage is important. Culture affects the roles that spouses take within marriages, the age at marriage and number of children a couple have, the meaning of divorce, cohabitation and non-marital childbearing, and the way parents raise children. Understanding how relationships and marriages vary across cultural contexts, and how they are similar, we will be able to identify the unique ways that marriages and family life affect people of various cultures. As a result, we will be able to help families and sustain happy marriages.

A cross cultural marriage or similar love relationship can be extremely exciting. The cultural background, visits to the other country, the language of the country and learning to speak it, the different habits and ways of doing and saying things that people from other cultures have, are. all very exciting indeed. What of the disadvantages of a cross cultural marriage or love relationship with someone from another country or cultural background? No matter how much you love your husband or wife, no matter how high your level of cross cultural awareness, cross cultural communication and respect for differences. Misunderstanding seems to be unavoidable.

46.The passage is about _________.

a. the effects of cultures on love and marriage b. the definition of culture

c. the role of spouses in the family d. cultural differences

47.The word It refers to _________.

a. culture b. family c. framework d. structure

48.According to the writer, cross-cultural marriage _________.

a. does not have advantages

b. does not have disadvantages



c. have both advantages and disadvantages

d. does not exist through time

49.According to the passage, which of the following is not affected by culture?

a. The age to get married b. Child-raising



c. How much spouses love each other d. The roles of spouses

50.In cross-cultural marriage, _______ may happen.

a. divorce b. quarrel c. misunderstanding d. separation

TEST 7

A: PHONETICS

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1). A). through B). other C). everything D). thanks

2). A). facial B). communicate C). contact D). carpet

3). A). sometimes B). gestures C). interests D). examples



Choose the word whose stressed syllable is different from that of the others .

4) A). recently B). facial C). tomorrow D). confidence

5) A). carpet B). visit C). summer D). include

B: VOCABULARY AND GRAMMAR

6). You are old enough to take _______ for what you have.



A). responsibility B). irresponsible C). responsible D). responsibly

7). The boy waved his hands to his mother, who was standing at the school gate, to _______ her attention.

A). follow B). pull C). tempt D). attract

8). In the UK, _______ schools refer to government-funded schools which provide education free of charge to pupils.

A). independent B). secondary C). dependent D). state

9). A woman can never have a happy married life without _____ her husband.

A). trusting B). determining C). demanding D). agreeing

10). Body language is a potent form of _______ communication.



A). non-verbal B). oral C). tongue D). verbal

11). I am flying to the States tonight. I ______ you a ring if I can find a phone.

A). will give B). would give C). have given D). could give

12). Sam _______ to change a light bulb when he _______ and _______.

A). has tried / slips / falls B). had been trying / slipped/ fell

C). tried / was slipping / falling D). was trying / slipped / fell

13). I _______ there once a long time ago and _______ back since.

A). have gone / was B). go / am not

C). went / have not been D). was going / had not been

14). You are not allowed to use the club's facilities _____ you are a member.

A). provided B). unless C). supposed D). if

15). The refreshments _______ by Karen.

A). are preparing B). are going to be prepared

C). are going to prepare D). are being prepare

16). _____ instructed me how to make a good preparation for a job interview.

A). John Robbins to that I spoke by telephone

B). John Robbins who I spoke by telephone

C). John Robbins, that I spoke to by telephone,



D). John Robbins, whom I spoke to by telephone,

17). The teacher told Joe _______.

A). stop talking B). stops talking C). stopped talking D). to stop talking

18). ___ ___ , he walked to the station.

A). In spite being tired B). Despite being tired

C). Although to be tired D). Despite tired

19). Yesterday, I _______ for work late because I _______ to set my alarm.

A). was leaving / was forgetting B). had been leaving / would forget

C). had left / forgot D). left / had forgot

20). _______ they are brothers, they do not look like.

A). Even B). Although C). In spite of D). Despite

21). He is the man _______ car was stolen last week.

A). that B). whom C). who D). whose

22). The preparations _______ by the time the guests _______.

A). had been finished / arrived B). have been finished / were arrived

C). had finished / were arriving D). have finished / arrived

23). She _______ working on that manuscript for 2 years now.

A). will be B). is C). had been D). has been

24). I _______ complete silence now while I try this experiment.

A). want B). have wanted C). am wanting D). wanted

25). Cellulose, which ......... for making paper, can be found in all plants.

A. uses B. is used C. are used D. is using

26). She didn't do the test because it was too difficult.

A). If the test had been too difficult, she could have done it.



B). If the test hadn't been too difficult, she could have done it.

C). If the test were not too difficult, she could do it.

D). If the test hadn't been too difficult, she couldn't have done it.

27). Many people think Steve stole the money.



A). Steve is thought to have stolen the money.

B). Many people think the money is stolen by Steve.

C). It was not Steve who stole the money.

D). Money is thought to be stolen by Steve.

28). Peter doesn't read a lot. He can't find the time.

A). If Peter hadn't got the time, he would read a lot.

B). If Peter has the time, he will read a lot.

C). If Peter had had the time, he would have read a lot.



D). If Peter had the time, he would read a lot.
29). Barry continued to smoke even though we had advised him to quit.

A). Barry took our advice so he stopped smoking.

B). Barry did not quit smoking because of our advice.

C). Despite being told not to smoke, Barry continued to do.

D). If we had advised Barry, he would have quit smoking.

30). Lan suggested going out for dinner.

A). Lan said, "Why don't we go out for dinner?"

B). Lan said, "Do you want to go out for dinner?"

C). Lan said, "Will you go out for dinner?"

D). Lan said, "Must we go out for dinner?"



D: READING

Children in the Netherlands must be at least four years old to (41) _____ primary education. Almost all 4-year-olds (99.3%) in the country indeed attend primary school, (42) _____ this is not compulsory until children reach the age of 5. Primary school is free of charge. In most schools, children are grouped by age in mixed ability classes, with one teacher for all subjects. Primary school (43) _____ of 8 groups, thus schooling (44) _____ for 8 years. During the first two years, which (45) _____ kindergarten, children receive an average of 22 hours of education, during the last 6 years children receive an average of 25 hours per week…

31). A). enter B). come C). run D). afford

32). A). in spite B). due to C). although D). despite

33). A). includes B). composes C). consists D). contains

34). A). takes B). lengthens C). spends D). lasts

35). A). is called also B). also called C). is also called D). is also calling

II. Jean spent her first few years in Hooper and her family moved to Otsego early in her life. She was only ten when her father died unexpectedly, leaving her mother to raise and support their family alone. Her mother soon went to work outside the home to provide for the family, and Jean, being one of the oldest, had to help care for her younger siblings. Although she had much responsibility at home, Jean thoroughly enjoyed school and was an excellent student. She went on to graduate 10th in her class at Otsego High School in 1953.

While still in high school, Jean met a young man named Charles "Chuck" Holly, at a dance in Alamo; and they were quite taken with each other. Over the next few years, their love for each other blossomed and they were married on February 24, 1953, while Jean was still in school. At the time, Chuck was serving his country in the military, and had come home on leave to marry his sweetheart. Unfortunately, shortly thereafter, he was sent overseas to serve in Korea for the next fifteen months.

Upon his discharge, the couple settled into married life together in the Plainwell, Otsego area. To help make ends meet, Jean went to work at the collection bureau in Kalamazoo for a while, before taking a job at the cheese company in Otsego. In 1964, Chuck and Jean were overjoyed with the birth of their son, Chuck, who brought great joy into their lives. Jean remembered how her mother was always gone so much working after her father died and she did not want that for her son, so she left her job to devote herself to the role of a mother.

36). Before Jean's father passed away, her mother used to _______.



a. work outside the home b. be a housewife

c. support the family alone d. work as a secretary

37). Which is not referred to Jean?

a. She was a responsible girl.



b. She never helped her mother with household chores.

c. She often did well at school.

d. She went to high school.

38). Jean's husband was a _______.

a. teacher b. dancer c. soldier d. servant

39). Jean _______.

a. served in the military b. lived in Korea for fifteen months

c. had a daughter d. got married when she was a student

40). Which is not true about Jean?

a. She disliked staying at home and taking care of her child.

b. She worked outside the home before she had a child.

c. She was very happy when she got a baby.

d. She quit her job to look after her baby.
TEST 8

I. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on

your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks from 1 to 5.

If you want to _____(1)____ your best in an exam, you should be relaxed and so one of the best things to do is to take regular breaks even if they are only for a few minutes. During revision time, you _____(2)_____ take some time off to go for a walk or play your favorite sport. It is a mistake to take up all physical activities. Exercise can help you to relax. You should ____(3)_____ at least twenty minutes doing something different every day. Parents don’t like it when their teenage children spend hours on the phone, but, in fact, ____(4)____ to a friend is very good for you; parents think that children are ____(5)____ time and money; but research says talking to friends gives you a chance to relax, and this will make the time you spend studying more effective.



1 . A. write B. go C. do D. make

2 . A. shall B. have C. should D. will

3 . A. waste B. spend C. relax D. use

4 . A. communicating B. saying C. chatting D. telling

5 . A. losing B. wasting C. spending D. missing

II. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer for each of the following questions.

6. "I have found a new flat," said Ann.

A. Ann told to me that she had found a new flat.

B. Ann said me that she had found a new flat.

C. Ann told me that she had found a new flat.

D. Ann said that she has found a new flat.

7. Someone knocked on the door during my lunchtime.

A. When I had had lunch, someone knocked on the door.

B. I was having lunch when someone knocked on the door.

C. I was having lunch when someone was knocking on the door.

D. I had lunch when someone knocked on the door.

8. No one has cleaned the floor.

A. The floor hasn't been cleaned. B. The floor has been cleaned.

C. The floor hasn't been clean. D. The floor hasn't cleaned.

9. He didn't hurry so he missed the plane.

A. If he had hurried, he could have caught the plane.

B. If he had hurried, he might catch the plane.

C. If he hurried, he wouldn't miss the plane.

D. He didn't miss the plane because he hurried.



10. I started working here in 2000.

A. I have worked here since 2000. B. I have started working here since 2000.

C. I have started work here since 2000. D. I haven't worked here since 2000.

III. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word whose stress pattern is different from the rest.

11. A. teacher B. formal C. often D. polite

12. A. dependence B. company C. happiness D. comfortable

IV. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct words/phrases that best complete each of the following sentences.

13. It _______ that learning a foreign language _______ a lot of time.

A. is said / takes B. is saying/ as been taken

C. says / is taken D. was said / was taken

14. Last night a tornado swept through Rockville. It ___________ everything in its path.

A. was being destroyed B. was destroyed



C. had been destroyed D. destroyed

15. Unless he ……… immediately, he won’t get any information.

A. phones B. won’t phone C. phone D. doesn’t phone

16. __________ he had enough money, he refused to buy a new car.

A. Despite B. Because C. Although D. In spite of



17. He took me to an expensive restaurant where we enjoyed a good meal.

A. we enjoyed a good meal in which B. enjoyed a good meal

C. and enjoying a good meal D. to enjoy a good meal

18. She _______ a shark while she _______ on the beach.

A. see / am walking B. were losing / had left



C. saw / was walking D. lost / have left

19. I _______ a terrible accident while I _______ on the beach.

A. have seen / were walking B. see / am walking

C. was seeing / walked D. saw / was walking

20. My father works for a construction company in __________ .

A. Hanoi is a city in the Viet Nam. B. Hanoi, that is a city in Viet Nam.

C. Hanoi where is a city in Viet Nam. D. Hanoi, which is a city in Viet Nam.

21. You are old enough. I think it is high time you applied _______ a job

A. in B. of C. upon D. for



22. John asked me _______ interested in any kind of sports.

A. if were I B. if I was C. if I were D. if was I



23. While I am waiting _______ my bus, I often listen _______ music.

A. upon / in B. toward / about C. for / to D. on / at



24. We _______ touch since we _______ school three years ago.

A. have lost / left B. have lost / leave



C. lost / have left D. were losing / had left
25. The parents had been _______ warned about their son's misbehaviour.

A. repeat B. repeatedly C. repeated D. repeating



26. Emily said that her teacher _______ to London ________ .

A. went / tomorrow . will go / tomorrow



C. had gone / the next day D. would go / the next day

27. By 2015, it will be widely accepted that schools and pre-schools have _______ extremely important role to play in ________ future of our world.

A. the / the B. an / a C. Ø / Ø D. an / the



28. If more chemicals are released into the water, plants, and animals __________ .

A. will be killed B. would die C. would be died D. will kill



29. I wonder whether this cloth __________or not.

A. is washing B. washing C. washed D. is washed

30. Are children taught to respect different __________ at school?

A. fields B. laws C. cultures D. aspects

31. My family have lived happily in this house for __________.

A. generations B. periods C. times D. stages

32. A ………….. is an official document that you receive when you have completed a course of study or training.

A. vocation B. subject C. certificate D. grade
V. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word whose underlined part is pronounced differently from the rest.

33. A. application B. grade C. indicate D. certificate

34 . A. tastes B. washes C. buses D. arranges

35 A. explained B. prepared C. disappointed D. interviewed
VI. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction.

36. It was not until 1937 that the southern source of the Nile River discovered.

A B C D


37. Unless you work harder, we will finish on time.

A B C D


38. Mary asked there was anything interesting on TV to see that night.

A B C D


39. Although I try hard to play the guitar, but I don't seem to improve.

A B C D


40. They asked us to not talk about the matter any more.

A B C D
VII. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer for each of the following questions.

English is my mother tongue. Besides, I can speak French and Spanish. I studied the two languages when I was at high school. Now, I am still learning Spanish at the University. As for me, mastering a foreign language is not easy. After studying a language, practice is very necessary and useful. Travelling to the country where the target language is spoken is very helpful, but if you can not speak the language well enough you will certainly have troubles. I also frequently go to the movies, watch television, listen to the radio in the language I am trying to learn. Reading is another good way to learn. Books are good, but I personally think newspapers and magazines are better. However, getting some knowledge of the language is the most important thing. Grammar and vocabulary should be mastered first.

41. How many languages can the writer speak?

A. 1 B. 2 C. 3 D. 4

42. The writer has learnt Spanish _______.

A. in Spain B. at high school C. at university D. B and C

43. Travelling may cause troubles if _______.

A. you cannot speak the language well enough.

B. you can speak the language well enough.

. you can speak the language bad enough.

D. you can communicate in the target language.

44. Some useful ways to practice your target language are _______.

A. listening to the radio and watching TV in the language.

B. reading books in the language.

C. seeing films in the language.

D. all are correct.

45. According to the writer, what should be mastered first?

A. Vocabulary B. Vocabulary and grammar

C. Writing skill D. Reading skill
VIII. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct response to each of the following utterances.

46. A . “Hey, Nam. Where are you going?”

B . “_____________.”



A. See you later B. I’m jogging

C. Hello. Nice to meet you D. Bye, catch you latter

47. A . “Sorry, I’ve got to go”

B . “_______________.”



A. Sorry B. Yes C. Bye. See you later D. How do you do

48. A . “How about having a party on the first day of Tet?”

B . “______________.”



A. Yes, that’s a great idea B. Thank you

C. I like it very much D. Yes. I want it

49. A . “In my opinion, this film is boring. What do you think about it?”

B . “_____________.”



A. I say so B. No, I don’t C. I agree D. I say yes

50. A . “What a nice pair of shoes!”

B . “____________.”



A. Yes, it is a pair of shoes B. Many thanks

C. I have one D. No, I don’t think so
Key
1.D 2.C 3.A 4.D 5.A 6.C 7.A 8.A

9.A 10.B 11.A 12.C 13.C 14.C 15.C 16.D

17.A 18.B 19.C 20.C 21.A 22.D 23.D 24.D

25.B 26.B 27.C 28.D 29.A 30.A 31.C 32.D

33.C 34.D 35.D 36.B 37.C 38.D 39.C 40.D

41.C 42.A 43.A 44.D 45.C 46.C 47.B 48.C

49.B 50.D

TEST 9

I: Choose the word which is stressed differently from the rest

1. A. algebra B. chemistry C. primary D. disruptive

2. A. attract B. curriculum C. certificate D. nursery

II. Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words:

3. A. future B. resume C. pressure D. enthusiasm

4. A. character B. challenge C. technical D. psychology

III.Choose the best answer

5. While I ............... TV last night , a mouse ran across the floor .

A. watch B. watched C. was watching D. am watching

6. I ……….as soon as you come back.

A. went B. shall go C. have gone D. am going

7. Mr Brown said, “I watched TV last night.”

--> Mr Brown said that he …………. TV the night before.

A. was watching B. watched C. had watched D. has watched

8. He said he would do it _______________.


A. yesterday B. the following day

C. the previous day D. the day before

9. Gold ……………… in California in the 19th century.

A. are discovered B. discovered C. was discovered D. be discovered

10. “They are going to build a supermarket in this area” can be written as: …………………..

A. A supermarket is going to be built in this area

B. A supermarket are built in this area

C. A supermarket in this area is going to be built.

D. This area is going to build a supermarket in

11. If I. . . . . . .the rain yesterday, I . . . . . . .ill.

A. had not caught / would have not been B. did not catch / would not be

C. catch / will not be D. had not caught / would not have been


  1. Unless you tell her, she will not know about that.

    1. She will know about that unless you don’t tell her.

    2. If she will not know about that, you tell her.

    3. If you don’t tell her, she will not know about that.

    4. If you did not tell her, she will not know about that.

13. If you . . . . . . . to get in trouble again, please get up early and go to work on time.



A. don’t want B. didn’t want C. won’t want D. hadn’t wanted

14. I read a book ….. …………... was written by a friend of mine.



  1. Who B. whom C. which D. whose

15. Picasso, _____ works inspired many other artists, lived until he was a ripe old age.

A. who B. whose C. that D. which

16. Britain imported many cars. They were made in Japan can be rewritten as: …………

A. Britain imported many cars who were made in Japan

B. Britain imported many cars, made in Japan

C. Britain imported many cars, making in Japan

D. Japan imported many cars from Britain

17. Older sisters and brothers must take care …………… younger ones.

A. for B. onto C. about D. of

18. Can you explain that problem ……………….. me?

A. at B. for C. from D. to

19. - “ Would you like a cup of tea?”- “ …………………………”

A. Yes, I do B. Yes, please C. I’m sorry D. It’s my pleasure

20. - “ Happy birthday! This is a small present for you.”- “ …………………….”

A. What a pity ! B. How beautiful it is ! Thanks.

C. Have a good time ! D. How terrible !

21. “ Could you tell me the way to the bus stop ?” _____

A. Go ahead then turn right. B. Thanks C. It’s OK D. by bus

22. In Vietnam, schooling is ……………………… for all children from the age of 6 to 14



A. compulsory B. optional C. unnecessary D. impossible

23. The national ………….. is a programme of study in all the main subjects that children aged 5 to 16 in state school must follow.

A. syllabus B. course C. plan D. curriculum

24. Fee-paying schools, often called “independent schools”, “private schools” or “______ schools"

A. college B. primary C. secondary D. public

25.School uniform is compulsory in most of Vietnamese schools.

A. depended B. required C. divided D. paid

26.Many people have objected to the use of animals in _____ experiments.

A. science B. scientist C. scientific D. scientifically

27. _______ must satisfy the requirement for admission to the university.

A. Applications B. Applicators C. Applicants D. Applying
IV. Choose the best answer:

28. Do you mind so I smoke in the room? – No, I don’t mind at all.

A B C D

29. If I knew that you were in financial difficulty, I would have helped you.





1   ...   11   12   13   14   15   16   17   18   19


Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2019
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương