The first term examination english Department english 10 Class



tải về 16.86 Kb.
Chuyển đổi dữ liệu02.09.2016
Kích16.86 Kb.
#31501

VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí

TRAN HUNG DAO HIGH SCHOOL THE FIRST TERM EXAMINATION

English Department ENGLISH 10

Class:……….. Name:………………………………………… Year: 2010 - 2011

------------------------------------------------------------------------------



I- Choose the word that has the underlined part pronounced differently: (0,75 marks)

1. a. charge b. large c. share d. bar

2. a. blind b. disabled c. idea d. hide

3. a. invention b. question c. serious d. suggest



II- Choose the best answer: (3 marks)

4. When I arrive home from work I often ________ myself with an exciting film.

a. relax b. amuse c. correct d. prepare

5. A________ is a place where plants and trees are grown for scientific study

a. pagoda b. Botanical garden c. resort d. pine forest

6. They are enjoying a___________ and they laugh a lot

a. comedy b. tragedy c. weather forecast d. concert

7. I usually _________ television in the evening.

a. see b. notice c. watch d. look

8. Mary enjoys _________ with young children.

a. to work b. to working c. work d. working

9. This is the first time he __________ her.

a. talks b. talked c. had talked d. has talked

10. Water ________ at 100 degree centigrade.

a. boils b. boiled c. has boiled d. had boiled

11. I used to ________ soccer very much, but now I don’t have time.

a. playing b. play c. to play d. played

12. A good friend is a friend __________ helps you in need.

a. that b. which c. who d. whom

13. They have just canceled the meeting.

a. The meeting has been just cancel c. The meeting had been just canceled

b. The meeting have been just canceled d. The meeting has been just canceled

14. Her birthday party _________ at 7 p.m tomorrow.

a. will organize b. is going to organize c. is organizing d. are organizing

15. The camping trip has been canceled ____________ the heavy rain.

a. Because b. Because of c. Although d. In spite of



III- Find out ONE mistake in each sentence (0,25 marks)

16. Remember closing the door before going out!

a b c d

IV- Fill in each blank with one suitable word (1 marks)

Marie Curie was born in Warsaw on November 7th , 1867. She received general education in (17)__________ school and some scientific training from her father. In spite of her difficult living conditions, she (18)__________ extremely hard. She met Pierre Curie in the school of Physics (19)__________ 1984 and a year later they got married. She was awarded a Nobel Prize in Chemistry for determining the atomic weight of radium. But her real joy was “ easing (20)__________ suffering”. The founding of the radium Institute in 1914 made her humanitarian wish come true.

17. a. local b. national c. international d. modern

18. a. played b. worked c. sang d. labored

19. a. on b. at c. in d. of

20. human b. man c. woman d. person



V- Put the verbs in brackets into the correct form (1 mark)

21. We missed (watch) ……………..a famous film on T.V last night.

22. We (learn)………………..English for five years.

23. I first (meet)…………………. four years ago.

24. We (have)……………………..a picnic next week.

V- Rewrite the sentences (2 marks)

25. The book is very expensive. My father bought it for me. (using relative pronouns)

=>…………………………………………………………………………………….

26. They have built this school since last year. (Turn into passive voice)

=>…………………………………………………………………………………….

27. They lived in a small village before, but they live in a big city now. (using “used to”)

=>…………………………………………………………………………………….

28. They visit their grandparents every Sundays. (Make questions with underlined part)

=>…………………………………………………………………………………….

IV- Read the passage and answer the questions (2 marks)

Almost everyone has heard of Walt Disney, the winner of thirty-one Academy Awards with the popular characters such as Mickey Mouse, Donald Duck, so on…Walk Disney started creating animation in 1920, but it was in 1928 when his best-known character, Mickey Mouse came to life. Disney also created the first sound cartoon, which he called Steamboat Willie. In the 1950s, Walk Disney created a series of nature films. In 1955, he opened Disneyland, the “magic kingdom”, in California. After Walk Disney’s death, his first company has continued growing and attracting the public, even producing new cartoons by computer animation.

29. How many Academy Awards did Walt Disney win?

30. What was the best-known character of Walt Disney?

31. When did Walt Disney open the “magic kingdom”?

32. How has Walk Disney’s first company been after his death?


ANSWER KEY

  1. c

  2. b

  3. c

  4. a

  5. b

  6. a

  7. c

  8. d

  9. d

  10. a

  11. b

  12. c

  13. d

  14. d

  15. b

  16. b

  17. a

  18. b

  19. c

  20. a

  21. watching

  22. have learnt

  23. met

  24. are going to have

  25. The book which my father bought for me is very expensive.

  26. This school has been built since last year.

  27. They used to live in a small village before, but they live in a big city now.

  28. What do they do every Sundays?

  29. Walt Disney won thirty-one Academy Awards.

  30. The best-known character of Walt Disney was Mickey Mouse.

  31. Walt Disney opened the “magic kingdom” in 1955.

  32. After Walk Disney’s death, his first company has continued growing and attracting the public, even

producing new cartoons by computer animation.


Каталог: data -> file -> 2015 -> Thang10
Thang10 -> VnDoc Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí Những bài hát tiếng Anh buồn nhất thế giới
Thang10 -> VnDoc Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí BÀi tập viết lại câu so sánh bài số 1 I. Hoàn thành các câu so sánh sau
Thang10 -> Trường thpt chơn Thành kiểm tra học kỳ I (2009-2010) MÔN: LỊch sử 11 thời gian: 45 phút câu 1
Thang10 -> VnDoc Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
Thang10 -> Word formation exercises
Thang10 -> ĐỀ-BÀi kiểm tra giữa kì I năm họC 2015-2016
Thang10 -> GIÁO Án sinh họC 10 Bài 13: khái quát về NĂng lưỢng và chuyển hoá VẬt chất I. Mục tiêu bài dạy
Thang10 -> VnDoc Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí Các đoạn văn mẫu luyện thi nói chứng chỉ a anh văn
Thang10 -> VnDoc Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí BÀi tập trắc nghiệm giao tiếp môn tiếng anh
Thang10 -> Lợi ích tuyệt vời của sex trong hôn nhân

tải về 16.86 Kb.

Chia sẻ với bạn bè của bạn:




Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2022
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương