BỘ giáo dục và ĐÀo tạo sở giáo dục hải phòng trưỜng thpt nguyễn bỉnh khiêM



tải về 131.23 Kb.
Chuyển đổi dữ liệu15.01.2018
Kích131.23 Kb.

BỘ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

SỞ GIÁO DỤC HẢI PHÒNG

----*----

TRƯỜNG THPT NGUYỄN BỈNH KHIÊM

ĐỀ THI THỬ TỐT NGHIỆP THPT NĂM 2014

Môn: TIẾNG ANH 12

Thời gian làm bài 40 phút; 30 câu trắc nghiệm

Mã đề 570


PART I - Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate YOUR CHOICE


Câu 1:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions .

He said that he has done his homework since 7 o'clock.



A B C D







Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks.

The Internet is a system that connects computer networks. The Internet links millions of computers all over the world. It (2) _____your computer to get information stored_____(3) other computers. Computers connect to the Internet through telephone and cable systems.

The Internet grew out of ARPANET, a computer network (4)____ by the United States military in the 1960s. From the 1970s until the 1980s, the U.S government only let a few scientists and people in the military (5)______ it. In the 1980s, the government let networks at universities join with ARPANET to create the Internet. The Internet grew quickly. Schools, libraries, governments, companies and families (6) _____on the Internet by the mid-1990s. At first, it was hard to get information from the Internet. You could only see words and numbers on your computer. ______(7) a British computer scientist named Timothy Bemers-Lee created the World Wide (8) ______ in the 1980s.




Câu 2:

A.

lets

B.

makes

C.

forbids

D.

allows




Câu 3:

A.

for

B.

on

C.

in

D.

during




Câu 4:

A.

which created

B.

to create

C.

created

D.

creating




Câu 5:

A.

use

B.

to use

C.

using

D.

used




Câu 6:

A.

are

B.

were being

C.

have been

D.

were




Câu 7:

A.

Therefore

B.

But

C.

However

D.

Then




Câu 8:

A.

Wed

B.

Web

C.

War

D.

Wax




Câu 9:

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that is closest in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Go over your work before you hand in it.







A.

Prepare

B.

Repeat

C.

check carefully

D.

Carry out




Câu 10:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions .

The harder we work, the more satisfieder with the result we are .

A B C D







Câu 11:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

This is the shortest way to the city center; ________ , it is not the only way.









A.

while

B.

therefore

C.

although

D.

however







Câu 12:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

John: “Will you be able to come to the meeting?” - Jack: “____.”









A.

I’m sorry not

B.

I’m afraid not







C.

Of course you will

D.

You must be kidding







Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Many years ago, people often said “a woman’s place is in the home”. But Americans do not feel that way any more. Today, women make up about 43 percent of the America labor force. There are about 45 million working women in the United States, and a large number of them are married women with children. In 1980, for the first time in the nation’s history there were more working wives than household wives. Looking back to 1940, we can see a picture of some very rapid change. In 1940, only 15 percent of married women held jobs.



Today, most young women choose to work even when they have young children. Why do they work? The most important reason is that they need to earn money. But another reason is that women today are better educated and they have more opportunities to work in various professions than women had earlier.







Câu 13:

What does this passage mainly discuss?







A.

Well - educated women in America

B.

More women than men in the labor force







C.

Women and jobs in America

D.

The number of women who work outside the home







Câu 14:

According to the passage, what is the percentage of men in the labor force?







A.

85 percent

B.

43 percent







C.

57 percent

D.

45 percent







Câu 15:

Which of the following is NOT true, according to the passage?







A.

Women play an important role in the labor force now.

B.

The majority of working women are single.







C.

Women work because they want to make their own living.

D.

Women have better schooling nowadays.







Câu 16:

The word “ rapid ” is nearest in meaning to ______







A.

quick

B.

significant







C.

valid

D.

slow







Câu 17:

The word “professions ” is nearest in meaning to ______







A.

things

B.

reasons







C.

jobs

D.

wives







Câu 18:

What can be inferred from the passage?







A.

Young women do not get married in order to have jobs.

B.

Women can work in many different fields.







C.

Women need money more than education.

D.

The best place for women is in the home.







Câu 19:

What is the most important reason why women want to work?







A.

They want to have more children.

B.

They want to bring up their children.







C.

They want to have more money.

D.

They want to support their lives.







Câu 20:

What is the tone of the author in the passage?







A.

gentle

B.

neutral







C.

admirable

D.

boring







Câu 21:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

_________ is a very important work for us to protect our planet.









A.

Burning garbage

B.

Hunting wildlife







C.

Conserving wildlife

D.

Cutting down all of trees in an area







Câu 22:

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that is closest in meaning to the underlined part in each of the following questions.

We oppose this war, as we would do any other war which created an environmental catastrophe.









A.

epidemic

B.

pollution

C.

convention

D.

disaster




Câu 23:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions .

An university is an institution at the highest level of education where you can study for a degree

A B C D

or do research.









Câu 24:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.







A.

thick

B.

although

C.

thank

D.

tooth




Câu 25:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions .

The boys whom have been playing tennis over there since 3 p.m. are my new neighbor.

A B C D







Câu 26:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

In Vietnam, schooling is _________ for all children from the age of six to fourteen.









A.

compulsory

B.

illegal

C.

continuous

D.

optional







Câu 27:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in the following question.







A.

politics

B.

vertical

C.

opponent

D.

classify







Câu 28:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.







A.

taught

B.

author

C.

laugh

D.

daughter




Câu 29:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions .

When he will come to see me tomorrow, I will tell him the truth.



A B C D







Câu 30:

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

After they ____their breakfast, they ____shopping yesterday.









A.

had had/went

B.

have/go

C.

had had/go

D.

had/had gone




PART II - WRITE YOUR ANSWER ON THE PROVIDED ANSWER SHEET
Rewrite the sentences so that they have similar meaning to the original one for questions 30 to 34. Write your answers on the provided answer sheet. (1p)

Question 31. The singer has sung this song several times.

-> This song_____________________________________________________________



Question 32. I didn’t buy it because I didn’t have enough money.

-> If___________________________________________________________________



Question 33. “ When did you start learning Spanish?” she asked me.

-> She asked____________________________________________________________



Question 34. This soup is so hot that we can’t eat it.

-> This soup is__________________________________________________________



Question 35. Within about 100 to 150 words, write a paragraph to explain the reasons why you want to study higher education. Write your answers on the provided answer sheet. (1.5p)

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________



________________________________________________________________________


TEST 2

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest.

  1. A. admired B. looked C. missed D. hoped

  2. A. admire B. event C. variety D. while

  3. A. undertake B. great C. pastime D. spectator

Choose the word that has different stress pattern from that of the other words.

  1. A. envelope B. album C. usually D. accompany

  2. A. admire B. extinct C. hobby D. collect

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

  1. Increased consumption will lead to faster __________ of our natural resources.

A. exhaust B. exhausting C. exhaustion D. exhaustive

  1. If you __________ to your favourite newspapers and magazines, they will be delivered to your house early in the morning.

A. buy B. book C. pay D. subscribe

  1. Tommy decided to __________his interest in working a professional footballer.

A. take part in B. pursue C. pay D. practise

  1. An__________ is a person who is trained for traveling in a spacecraft.

A. astronaut B. scientist C. engineer D. technician

  1. A: __________is the first Vietnamese to fly into space? B: That’s Pham Tuan.

A. When B. Whom C. Who D. Which

  1. Fossil fuel will be __________in a short time.

A. exhausted B. exhausting C. exhaustion D. exhaustive

  1. Many athletics__________ in the Asian Games.

A. participate B. participant C. participation D. participating

  1. Peter comes from Whitney, __________is near Oxford.

A. that B. which C. where D. who

  1. Did you see the men__________ I gave the money?

A. to whom B. Ø C. from whom D. to that

  1. The students__________for the train are good ones.

A. waited B. waiting C. to wait D. to be waited

  1. The letter __________she received this morning is from the USA.

A. Ø B. whose C. which D. A & C

  1. __________in 2001 that the World Trade Centre was destroyed.

A. It was B. It is C. What was D. Which is

  1. Neither Jack nor his friends __________going to class today.

A. is B. were C. was D. are

  1. Nobody went to the party, __________?

A. did they B. didn’t they C. did he D. didn’t he

  1. I __________speak English very well.

A. be able to B. could C. am able to D. was able to

  1. This post office offers a very __________rate for parcels under 15 kg.

A. compete B. competitive C. competition D. competitively

  1. When we came there, the victim __________to hospital.

A. has taken B. was taken C. had taken D. had been taken

  1. The stamps I don’t like are usually given __________.

A. up B. in C. away D. off

Choose the word that is closest in meaning to the underlined one.

  1. Yuri Gagarin lifted off into space aboard the Vostok 1.

A. attracted B. occurred C. reacted D. launched

  1. Gagarin became the first person to eat and drink in zero gravity. It means _________.

A. conquest B. weightlessness C. spacecraft D. experiment

Read the following passage and choose the best answer:

Man cannot exist without air, water and light. Many people think that soil is also necessary to man’s existence. Without soil there could be no vegetation, no animals and consequently no people. However, the soil is being eroded day after day because people use the land without paying attention to the protection of land and the prevention of soil erosion. In many rural areas, soil erosion is a major problem which endangers the development of agriculture.



  1. If there were no air, no water and no light, man __________.

A. would live on the earth B. would survive

C. would disappear from the earth D. could exist on the earth



  1. Many people think that soil ­­­__________.

A. is useful for man B. is of no importance to man

C. is unnecessary for man D. depends on man’s existence



  1. The soil is being eroded day after day because __________.

A. people always prevent soil erosion B. people usually protect the land

C. people manage to use the land with care

D. people pay no attention to the protection of land when using it


  1. Soil erosion is a major problem in many rural areas because __________.

A. it can be solved right now B. it is dangerous for agriculture

C. it is the development of agriculture D. it is of great use to people



  1. The word “major” in line 4 means:

A. unimportant B. smaller C. important D. less serious

Rewrite the following sentences as directed.

  1. The city suffers from air pollution. The city suffers from water pollution. (use both... and)

 The city suffers ______________________________ water pollution.

  1. My parents misunderstood my intentions. (use cleft sentence in passive)

 It ____________________________________ by my parents.

  1. The couple who live in the house next door are both college professors. (reduce relative pronoun)

 The couple ________________________________________________ college professors.

  1. John doesn’t play tennis. David doesn’t play tennis, either. (Use “neither … nor …”)

 John _______________________________________ tennis.

  1. Peter bought these cars in Japan. (Use cleft sentence)

 It ___________________________________ in Japan.

  1. He was the first man who left the burning building. (use an infinitive phrase)

 He _________________________________ the burning building.

  1. We think he was the richest man in town. (change into passive)

 He ________________________________________ in town.

  1. Nam has got no money or no car. (use tag question)

 Nam has_____________________________, _________ he?

  1. Ann has got both new jeans and new shoes. (use not only…but also…)

 Ann has got_____________________________ new shoes.

  1. They didn’t want to come with us at first but we managed to persuade them. (use be able to)

 They didn’t want to come with us at first but _____________________________.

---THE END---

TEST 3

ĐẠI HỌC AN GIANG



TRƯỜNG PT THỰC HÀNH SƯ PHẠM



ĐỀ THI THỬ TỐT NGHIỆP

M
ĐỀ CHÍNH THỨC

Thời gian làm bài: 60 phút; 50 câu trắc nghiệm

(Thí sinh làm bài trên Phiếu trả lời; Đề thi có 04 trang)

MÃ ĐỀ 157
ôn: Tiếng Anh



Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word(s) for each of the following blanks.

Nonverbal communication, or "body language", is communication by facial expressions, head or eyes movements, hand signals, and body postures. It can be just as important to understand (1)_______ words are. Misunderstandings- often amusing (2)_______ sometimes serious - can arise between people from different cultures if they misinterpret nonverbal signals. For example, take the differences in meaning of a gesture (3)_______ is very common in the United States: a circle made with the thumb and index finger. To an American, it means that everything (4)_______ OK. To Japanese, it means that you are talking (5)_______ money. In France, it means that something is worthless. Meanwhile in Greece, it is an obscene gesture. Therefore, an American could unknowingly offend a Greek by using that particular hand signal.



Question 1. A. less B. more C. than D. as

Question 2. A. unless B. in order to C. although D. but

Question 3. A. where B. that C. who D. why

Question 4. A. are B. was C. were D. is

Question 5. A. ahead B. around C. among D. about
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

Question 6. Today was such beautiful day that I couldn't bring myself to complete all my chores.

A B C D

Question 7. He never goes home before he will finish his work.

A B C D

Question 8. The number of students who attended the lecture yesterday are almost double that of two
A B C D

days ago.



Question 9. My brother would like to study language because it relates to society, culture, and human

A B C

behaving.

D

Question 10. John congratulated us on our excellent results despite we didn't know each other very

A B C D

well.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that is closest in meaning to the underlined part in each of the following questions.



Question 11. Sports and festivals form an integral part of every human society.

A. exciting B. informative C. invented D. essential

Question 12. As tourism is more developed, people worry about the damage to the flora and fauna of the island.

A. mountains and forests B. plants and animals C. flowers and trees D. fruits and vegetables
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Many people believe that watching television has resulted in lower reading standards in schools. However, the link between television and printed books is not as simple as that. In many cases, television actually encourages people to read; for example, when a book is turned into a TV series, its sales often go up.

One study of this link examined six-year-old children who were viewing a special series of 15-minute programs at school. The series was designed to encourage love of books, as well as to develop the basic mechanical skills of reading. Each program is an animated film of a children's book. The story is read aloud and certain key phrases from the book appear on the screen, beneath the picture. Whenever a word is read, it is also highlighted on the TV screen.

One finding was that watching these programs was very important to the children. If anything prevented them from seeing a program, they were very disappointed. What's more, they wanted to read the books which the different parts of the series were based on.



The programs also gave the children more confidence when looking at these books. As a result of their familiarity with the stories, they would sit in pairs and read the stories aloud to each other. On each occasion, the children showed great sympathy when discussing a character in a book because they themselves had been moved when watching the character on television.

Question 13. How did children feel when viewing a special series of 15-minute program at school?

A. They felt disappointed. B. They felt bored. C. They felt confident. D. They felt excited.

Question 14. What kind of film is each program?

A. A story film of a children's book B. An educational film

C. An animated film of a children's book D. A documentary film of children's life

Question 15. When does television encourage people to read?

A. When a book is made into a TV series

B. When children are watching an animated film on TV

C. When a book appears on the screen

D. When there are no interesting programs on TV

Question 16. What is the main idea of the passage?

A. The influence of television on reading books B. The advantage of books over television

C. The simple link between television and books

D. The ways of children reading books and watching

Question 17. What advantage did children have from this program?

A. They read books with more interest and confidence.

B. They made more friends.

C. They became more interested in watching TV.

D. They became more sympathetic.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 18. A. although B. thank C. thick D. tooth

Question 19. A. helps B. documents C. provides D. laughs

Question 20. A. power B. slow C. how D. town
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question 21. A. national B. secondary C. primary D. fantastic

Question 22. A. eliminate B. entertainment C. adventurous D. authority

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 23. The sooner you get to the cinema, __________ seats you have.

A. the good B. the better C. better D. the best

Question 24. Sarah was the last candidate ___________.

A. to interview B. who interviewed C. interviewed D. to be interviewed

Question 25. John: "Would you like a glass of green tea?"

Peter: "_________"



A. No, let's not. B. No, I don't. C. No, thanks. D. No, I wouldn't.

Question 26. It is a top secret of the meeting. You _________ tell anyone about it.

A. needn't B. won't C. mightn't D. mustn't

Question 27. Bill seems unhappy with his job because he doesn’t get _________ his boss.

A. along with B. in with C. on for D. up to

Question 28. We arranged to meet after work, but Jenny didn't __________.

A. come on B. turn in C. show up D. move up

Question 29. Jenny: "Do you feel like going to the cinema this evening?"

Mary: "____________"



A. I don't agree. I'm afraid. B. That would be great.

C. You're welcome. D. I feel very bored.

Question 30. The government ___________the earthquake victims with food, clothes and medicine.

A. provided B. carried C. gave D. offered

Question 31. Maria: "Thank for the lovely party."

David: "______________"



A. Yes, It's really great. B. I'm glad you enjoyed it.

C. No, it's not good. D. Oh that's right.

Question 32. Let's go to the cinema, ___________?

A. don't we B. shall we C. would we D. should we

Question 33. Nothing can travel faster than ______.

A. light B. an light C. a light D. the light

Question 34. By the end of this year, she ___________ for this company for six years.

A. have been working B. will be working C. will have been working D. will work

Question 35. Ryan __________ coffee every morning. He drinks two or three cups after breakfast.

A. used to drinking B. is used for drinking C. is used to drink D. is used to drinking

Question 36. Ms. Young, to _________ many of her students are writing, is living happily and peacefully in Canada.

A. whom B. that C. who D. whose

Question 37. They thought the plane would be delayed; __________, they bought a lot of magazines to read.

A. but B. therefore C. however D. so

Question 38. ___________, he wouldn't have missed the train.

A. If he listened to me B. Unless he listened to me

C. If he had listened to me D. If he didn't listen to me

Question 39. Since I came here, I ____________a lot of acquaintances.

A. am having B. have had C. have D. had

Question 40. John asked me _______ that film the night before.

A. that I saw B. if I had seen C. if had I seen D. had I seen

Question 41. Because of the heavy rain, the game was __________ for a few days.

A. put off B. set up C. taken out D. gone on

Question 42. Please shut the gate ___________the dog won't get out.

A. in order for B. in order to C. so that D. so as to

Question 43. Alex is busy _______ for his exams.

A. studies B. to study C. studied D. studying

Question 44. I'm going to have my house ________this weekend.

A. redecorating B. redecorates C. redecorate D. redecorated

Question 45. It is not easy to ________ our beauty when we get older and older.

A. gain B. maintain C. develop D. collect

Question 46. He finds it _________ to read detective books.

A. fascinates B. fascinate C. fascinating D. fascinated

Question 47. To become a novelist, you need to be _________.

A. imagination B. imaginarily C. imaginative D. imagine
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 48. Mary didn't wear the coat, so she got a cold.

A. The coat prevented Mary from getting a cold.

B. A cold made Mary unable to wear a coat.

C. Mary wished she hadn't got a cold, so she could wear a coat.

D. If Mary had worn the coat, she wouldn't have got a cold.

Question 49. "Remember to bring your books," he said.

A. He said I remembered to bring my books.

B. He reminded me to bring my books.

C. He warned me against bringing my books.

D. He asked me if I remembered to bring my books.

Question 50. The roads were slippery because it snowed heavily.

A. The heavy snow prevented the roads from being slippery.

B. The heavy snow made the roads slippery.

C. It snowed too heavily to make the roads slippery.

D. Thanks to the slip of the roads, it snowed heavily.


----Hết----

Cán bộ coi thi không được giải thích gì thêm

Họ và tên học sinh: ………………………………………….

Đáp án mã đề: 157

01. D; 02. D; 03. B; 04. D; 05. D; 06. A; 07. C; 08. D; 09. D; 10. C;

11. D; 12. B; 13. D; 14. C; 15. A; 16. A; 17. A; 18. A; 19. C; 20. B;

21. D; 22. B; 23. B; 24. D; 25. C; 26. D; 27. A; 28. C; 29. B; 30. A;

31. B; 32. B; 33. A; 34. C; 35. D; 36. A; 37. B; 38. C; 39. B; 40. B;

41. A; 42. C; 43. D; 44. D; 45. B; 46. C; 47. C; 48. D; 49. B; 50. B;










Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2019
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương