ÑAÏi hoïc môÛ tp. Hcm kyø thi tuyeån sinh – naêm hoïC 2006-2007



tải về 71.78 Kb.
Chuyển đổi dữ liệu30.08.2016
Kích71.78 Kb.
ÑAÏI HOÏC MÔÛ TP.HCM KYØ THI TUYEÅN SINH – NAÊM HOÏC 2006-2007

T.T. ÑAØO TAÏO TÖØ XA BAØI THI MOÂN: TIEÁNG ANH

HEÄ VÖØA LAØM VÖØA HOÏC THÔØI GIAN LAØM BAØI: 120 PHUÙT / ÑEÀ SOÁ: 12

Hoï vaø teân thí sinh :_________________________________

Ngaøy, thaùng, naêm sinh :_____________________________

Nôi sinh : _____________________Nam / nöõ: __________

Soá baùo danh:___________________Phoøng thi : _________



Giaùm thò 1 :


Giaùm thò 2 :


Soá phaùch




ÑIEÅM SOÁ:

ÑIEÅM CHÖÕ:

CHÖÕ KYÙ GIAÙM KHAÛO 1:

CHÖÕ KYÙ GIAÙM KHAÛO 2:

SOÁ PHAÙCH:



I. Chọn từ có phần gạch dưới có cách phát âm khác với các từ còn lại. 01X10=1



A. bound

B. sound

C. count

D. country



A. chin

B. chaos

C. child

D. charge



A. heat

B. bean

C. dead

D. gleam



A. frightened

B. stamped

C. walked

D. laughed



A. corn

B. cup

C. can

D. cede



A how

B town

C power

D slow



A jumped

B smiled

C picked

D looked



A mountain

B obtain

C contain

D remain



A theatre

B therefore

C throughout

D thunder

10

  1. office

  1. service

  1. advice

  1. police



II. Chọn câu điền vào chỗ trống thích hợp nhất. 0.1X30=3

  1. Would you prefer ……………….. a table by the window?

A. has B. to have C. having D. had

  1. I’m afraid that we have ……………… bread left.

A. no B. not C. a little D. nothing

  1. I was anxious ……………….. queuing for tickets so I bought them by phone.

A. avoid B. avoiding C. avoided D. to avoid

  1. My sister would never watch television until she ……………… her homework.

A. did B. done C. had done D. was doing

  1. My neighbors were the …………….. for the arson.

A. boys responsible B. responsible boys

C. boys charged D. charge boy



  1. It is essential to take anti-malarial tablets when ………………. Certain countries in Africa.

A. you visit B. Visiting C. visit D. you visited

  1. The insecticide is perfectly safe when ………………… as directed.

A. using B. Used C. it uses D. it used

  1. I try to visit my relatives in Thailand …………….. other year.

A. all B. each C. every D. any

  1. Tom sims, ………………… the weapons were found, has been arrested.

A. whose car B. in his car C. who car D. in whose car

  1. The beach is the place ……………….. I most like to be in the summer.

A. that B. which C. where D. when

  1. When I saw his face I didn’t know ……………….. to laugh or cry.

A. if B. when C. what D. whether

  1. You ……………… keep medicines in the fridge only if it is necessary.

A. may B. must

C. should D. would



  1. I wonder who ……………… the gardening.

A. do B. does C. doing D. did

  1. When the new regulations ……………… effect?

A. take B. taking C. taken D. took

  1. I’ve applied for a ……………… job and I have an interview tomorrow.

A. teach B. teacher C. taught D. teaching

  1. It’s high time he ……………… an effort in his studies.

A. make B. made C. making D. makes

  1. It was …………… that essays……………… in different styles of handwriting attracted different marks.

A. found/written B. finding/writing C. found/writing D. finding/writing

  1. The conclusion ……………… that school children ………… not do as well as they can if they handwriting is untidy.

A. is/may B. was/may C. are/may D. were/will

  1. Different people have different tastes. ………… choose violent films, ……… prefer sentimental ones.

A. many/another B. many/other C. some/other D. some/ others

  1. Linda is having a rest because she has been ……………… .

A. overwork B. overworking C. hard work C. working

  1. “Look at the people waiting for the bus. What time is it?”

“It ………… be after 8.30. That’s when the evening class is out.”

A. must B. might C. ought D. will



  1. The play was poorly attended, but ………… people who came had a very good evening.

A. few B. a few C. little D. a little

  1. The construction workers might…………… the bridge in time for the holiday traffic.

A. finished B. finishing C. finish D. to finish

  1. “……………… taking me downtown on your way to work this morning?”

“Not at all.”

A. Would you B. Would you mind C. Will you D. Can you



  1. My mum asked me ………… up some eggs at the supermarket on my way home from work.

A. to pick B. pick C. picking D. picked

  1. The city council agreed ………… the architect’s proposal design for a new parking garage.

A. accept B. to accept C. accepting D. accepted

  1. If you delay ………… your bills, you will only incur more and more interest charges.

A. pay B. to pay C. paying D. paid

  1. . ……………… John became famous, he has ignored his old friends. He……… do that.

A. If/would B. Due to/should C. Ever since/shouldn’t D. Although/wouldn’t

  1. We’re going to lose this game ………… the team doesn’t start playing better soon.

A. if B. although C. whereas D. unless

  1. Next week when there ………… a full moon, the ocean tide will be higher.

A. is being B. will be C. will have been D. is

III. Anh (Chò) haõy choïn caâu caâu coù cuøng nghóa vôùi caâu cho saün. Vieát chöõ A, B, C, hoaëc D töông öùng vôùi caâu ñaõ choïn vaøo caùc oâ töø 41 ñeán 45 trong baûng traû lôøi. 0.3 x 5 = 1.5


  1. Are you coming to the party tonight, Mary?” said Adam

  1. Adam said if Mary was coming to the party that night

  2. Adam said if Mary was coming to the party tonight

  3. Adam asked Mary if she was coming to the party tonight

  4. Adam asked Mary if she was coming to the party that night.

  1. . If you’ve got a cough , trying holding your breath

  1. holding your breath might cure your cough.

  2. This is the cure : hold your breath and cough at the sam time.

  3. Hold your breath instead of coughing.

  4. To cure a cough, see if you can hold your breath.




  1. I don’t want to discuss this subject at the moment.

  1. I don’t want this subject to discuss at the moment.

  2. I don’t want this subject be discussed at the moment.

  3. I’d rather not discuss this subject at the moment.

  4. I’d rather not to discuss this subject at the moment.

  1. I got the impression that they weren’t enjoying themselves.

  1. They didn’t seem to be enjoying themselves.

  2. They didn’t seem to enjoy themselves.

  3. They seem not to enjoy themselves.

  4. They seemed not to have enjoyed themselves.

  1. You should take a large bag because you might decide to do some shopping.

  1. In case you will decide to do some shopping, you should take a large bag.

  2. In case you do some shopping, you should take a large bag.

  3. Take a large bag unless you decide to do some shopping.

  4. Take a large bag when you decide to do some shopping.


III. Đọc kỹ bài khóa và chọn phương án trả lời đúng. 03X5=1.5

Computerization has changed high school education in many ways. The first is the use of computers as a teaching aid for teachers. The next is the massive data storage and fast data gain from computers. In early 1980s only20% of high school teachers in the US use computers. However, since then high school in the US have computerized rapidly. In 1987, schools acquire about 1.5 million computers with 95% of the schools having at least one computer. At schools, teachers can use a computer to bring texts, sound and pictures into classrooms. With a computer, they can more readily attract and retain students’ attention. Computer can also speed up the teaching process and make difficult-to-explain ideas straightforward. This means that teacher can spend more time answering students’ questions and catering for other needs. Computer software can shorten the learning process by illustrating real –word applications of abstract theories



  1. What is the main idea of the text?

    1. Computers cannot be used at schools

    2. Teachers are banned to use a computer

    3. Computer can be used as a teaching aid

    4. In 1980 there was no computer used for teaching

  1. Which sentence is not true?

  1. Computerization is not done at high schools

  2. Students can get data from a computer

  3. Teachers can use a computer as a teaching aid

  4. Teachers can store data in a computer

  1. The words they refer to

  1. Teachers

  2. Computers

  3. Students

  4. Teaching aids

  1. In 1987, _________.

  1. no teacher could use computers

  2. 95% of the schools had at least one computer

  3. Computers were not used as a teaching aid

  4. all high schools had computers

  1. With a computer, _________.

  1. nothing can be done for both teachers and students

  2. students do not have to learn third lesson

  3. teachers can spend a lot of time explaining the lessons

  4. teachers can speed up their teaching process

IV. Chọn từ/cụm từ thích hợp (ứng với A hoặc B, C, D) để điền vào chỗ trống trong bài khoá sau, từ câu 51 đến câu 60: 03x10=3

As you turn on the radio for your favorite music programme, do you ever wonder how you can ......(51)... those sounds? How do they travel through the air and ...(52)... your radio exactly as they are sent out? It all began nearly a hundred years ago when a young Italian called Guglielmo Marconi discovered ......(53)...... to send sounds through the air. Marconi was born in Bologna ......(54)......northern Italy, in 1974. His father was a rich Italian businessman, and his mother was a Scot ......(55)...... had lived in Ireland and had gone to Italy to study music. The family lived in a country house just outside Bologna. ......(56)...... he was a boy, people did not think that Marconi was clever. He was a quiet boy who spoke little ......(57)...... thought a lot. He liked to sit and read science books ......(58)...... his father's big library. He also loved to ......(59)...... experiments with electricity. For most of his early life, he was ......(60)...... at home. He did not go to school.



  1. A. hear B. see C. smell D. look

  2. A. make B. reach C. travel D. go

  3. A. how B. how much C. how many D. how can

  4. A. in B. on C. at D. to

  5. A. whom B. which C. who D. whose

  6. A. If B. Where C. So D. When

  7. A. because B. but C. for D. as

  8. A. on B. from C. in D. by

  9. A. do B. run C. open D. read

  10. A. made B. taught C. discover D. invented



ÑAÏI HOÏC MÔÛ TP.HCM KYØ THI TUYEÅN SINH – NAÊM HOÏC 2006-2007

T.T. ÑAØO TAÏO TÖØ XA BAØI THI MOÂN: TIEÁNG ANH

HEÄ VÖØA LAØM VÖØA HOÏC THÔØI GIAN LAØM BAØI: 120 PHUÙT / ÑEÀ SOÁ: 12
THÍ SINH VIẾT CÂU TRẢ LỜI VÀO KHUNG DƯỚI ĐÂY

BẢNG TRẢ LỜI

I. II 0.1X40=4

III, IV. 03X20=6







































































56.











57.











58.











59.











60.

_____________________________________________________________________________________

ÑAÏI HOÏC MÔÛ BAÙN COÂNG TP.HCM KYØ THI TUYEÅN SINH – NAÊM HOÏC 2006-2007

T.T. ÑAØO TAÏO TÖØ XA BAØI THI MOÂN: TIEÁNG ANH

HEÄ VÖØA LAØM VÖØA HOÏC

ĐÁP ÁN ĐỀ 12



I. II 0.1X40=4

III, IV. 03X20=6

  1. D

  1. B

  1. D

  1. A

  1. D

  1. A

  1. B

  1. A

  1. C

  1. B

  1. A

  1. B

  1. C

  1. D

  1. B

  1. C

  1. C

  1. A

  1. A

  1. C

  1. A

  1. B

  1. A

  1. A

  1. D

  1. A

  1. D

  1. A

  1. B

  1. C

  1. D

  1. A

  1. B

  1. B

  1. C

  1. D

  1. B

  1. B

  1. A

  1. C

  1. A

  1. B

  1. A

  1. C

  1. A

  1. C

  1. A

  1. C

  1. B

  1. D

  1. D

  1. A

  1. B

  1. A

  1. C

  1. C

  1. B

  1. D

  1. D

  1. B






: www -> uploads -> files -> de cuong on thi ts vlvh -> de cuong on thi ts vlvh b1
www -> HƯỚng dẫn sử DỤng tài liệU Ôn tập thi thpt quốc gia môN: tiếng anh
www -> Đạt Lai Lạt Ma: Hiện thân của từ bi trí tuệ và tranh đấu hòa bình
www -> SỞ giáo dục và ĐÀo tạo bắc giang trưỜng thpt bố HẠ
www -> 上 海 贝 思 信 翻 译 中 心 trung tâm dịch thuật bối tư TÍn thưỢng hảI
www -> Vụ kiện Biển Đông : Việt Nam kêu gọi tòa ra phán quyết
www -> Sạt-đe rằng: Nầy là lời phán của Đấng có bảy vì thần Đức Chúa Trời và bảy ngôi sao
www -> Tác giả: Đặng Quang Minh bgp nâng cao xây dựng network dùng ibgp
de cuong on thi ts vlvh b1 -> 1 Tên môn học: Lịch sử Việt Nam lớp 12 (giai đọan từ 1919 đến 2000). Yêu cầu đối với môn học
uploads -> HOÀng tụY (1927-)




Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2019
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương