20 ĐỀ VÀ ĐÁP Án thi hsg anh 8 ĐỀ SỐ 1 ĐỀ thi chọn hsg tiếng anh 8



tải về 1.41 Mb.
trang1/13
Chuyển đổi dữ liệu29.11.2017
Kích1.41 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   13
20 ĐỀ VÀ ĐÁP ÁN THI HSG ANH 8
ĐỀ SỐ 1

ĐỀ THI CHỌN HSG TIẾNG ANH 8

Thời gian:: 150 phút ( Không kể thời gian giao đề )
Questions:

I. Choose one of word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. Christmas B. character C. school D. church

2. A. traveled B. surprised C. worked D. climbed

3. A. tour B. pour C. your D. course

4. A. towel B. down C. window D. flower

5. A. cook B. food C. too D. pool



II. Choose the best answer to complete the following sentences.

1. His handwriting is terrible. It’s not easy at all ….........what he writes.

A. to see B. to read C. reading D. seeing

2. The city is ……………….on the shore of Lake Michigan.

A. visited B. lied C. laying D. located

3. Kim Tan town is……………….. busier.

A. becoming B. doing C. making D. having

4. The Smiths never go out in the evening, ……………….?

A. do they B. don’t they C. doesn’t he D. does he

5. Ba is strong enough…………….. his father with the work on the farm.

A. helping B. help C. helps D. to help

6. Last week my child …………… to the biggest zoo in town by my wife.

A. took B. were taken C. went D. has gone

7. I tried my. ……………not to laugh, but I couldn’t.

A. good B. well C. best D. better

8. Are you proud…………….your country and its tradition ?

A. about B. on C. of D. for

9. I want to ask my parents ................... some money.

A. from B. for C. with D. about

10. You are very different ........................ your brother.

A. to B. for C. with D. from

11. I am better ........................ English than Nam.


A. than B. with C. at D. for


12. He seldom goes fishing, ...................?

A. doesn't he B. is he C. does he D. isn't he

13. Heavy rains …….the plane for several hours

A. stopped B. prevented C. delayed D. kept

14. You must go to school ……the ages of 5 and 16. it is compulsory.

A. from B. over C. during D. between

15. Sorry to keep you…………

A. wait B. waiting C. to wait D. waited



III. Give the correct form of the verbs in brackets .

1. I‘ve decided (stop) ……………...smoking.

2. I (visit) .........................Singapore two years ago.

3. Look at those black clouds. It (rain).

4. We are tired of (work)…………… for low salary.

5. This is the second time you (break)……a cup.

6. (you/do) …………… the homework yet?

7. Mai is in her room. She (play) the guitar.

8. The teacher said that we should ( not make ) …………… noise in class.

9. Water …………( cover) most of the Earth’s surface.

10. The gate ……………...( lock) at 6.30 p.m everyday.

IV. Read the passage and answer the questions.

It was the first lesson after the summer holidays at a small school in England. The lesson was about the seasons of the year. “There are four seasons in the year,” said the teacher,

“They are spring, summer, autumn, and winter. In spring, it is warm and every thing begins to grow. In summer ,It is hot and there are many flowers in the fields and gardens. In autumn, there are many vegetables and much fruit. Everybody likes to eat fruit. In winter, It is cold and it often rains. Sometimes there is snow on the ground.”

Here the teacher stopped and looked at one of the pupils “stop talking, Tom,”he said. “Now listen to me. Can you tell us when is the best time of apples?”

“Yes, sir,” answered Tom. “It is when the farmer is not at home and there is no dog in the garden.”

1. Where did the lesson take place?

…………………………………………………………………………

2. What was the lesson about?

…………………………………………………………………………

3. What did the teacher ask Tom to do?

…………………………………………………………………………

4. What did the teacher asked the class to do?

…………………………………………………………………………

5. Did the teacher say “Stop talking, Tom,”?

…………………………………………………………………………

V. Write the correct form of the words given in capital letters to complete the following sentences.

1. Their children have quite ………………characters. DIFFERENCE

2. My brother bought a new…………..rod yesterday. FISH

3. Mr. Jane runs his business very ………….. SUCCESS

4.I like the city life because there are many kinds of ………. ENTERTAIN

5. The scouts do the……………..work. VOLUNTEER

6. Is there anything……………… on TV tonight? INTEREST

7. What is the correct……………..of this word? PRONOUNCE

8. My uncle often spends his free time doing volunteer work at a local............. ORPHAN

9. Relax for some minutes and you’ll feel more………….. COMFORT

10. In electronics, we learn to repair ...................appliances. HOUSE

VI. There is one mistake in each of the following sentences. Find out and correct it.

1. He has waited there for a quarter past six. (1)……………..

2. Surface mail is many cheaper than air mail. (2)……………..

3. They do their best to keeping the family happy. (3)…………….

4. The armchair is in the living room, among the television and sofa. (4)…………….

5. Tourists usually have a bus to the countryside. (5)……………



VII. Fill in the blank with one suitable word.

Charlie Chaplin was born in a very poor part of London. (1) ………………father was a comedian and his mother worked (2) ………………a dancer and a singer. Neither of them (3) ………………successful so the family (4) ……………… very little money. The first time he himself earned (5) ……………… by dancing and singing, he was only five years old. He did many kinds of jobs, but what he loved best was working (6) ………………the theatre.

When he (7) ……………… about fifteen, he joined a traveling theatre company and went on trips to America. On one such tour, (8) ……………… was offered a part in a film, so he went to Hollywood, where he eventually became both a famous actor (9) ……………… film director.

He died in Switzerland in 1977, at the (10) ……………… of 88. There is now a statue of him in Leicester Square, London, the city of his birth and early up-bringing.



VIII. Fill in each blank with one suitable preposition.

1. It’s 2.5 km…………my school………..the movie theater.

2. I live ………..Xuan Dieu street……….my grandparents

3. She is talking…………her students in the school yard.

4. My new house is different……….my old house.

5. My father is a farmer. He works………..a farm.

6. Does your aunt work ……….the central hospital? – Yes, she is a nurse there.

7. I’m always busy. I must work ………..early morning until night.

8. Mr. Minh is a journalist. He writes ………..Tuoi Tre newspaper.

9. This apartment is suitable………….my family.

10. I often help my parents ………….the housework after school.

IX. Rewrite the following sentences so that the meanings stay the same.

1. She eats more chocolate than I.

I …………………………………………………………….

2. Vinh keeps forgetting his homework.

Vinh is …………………………………………………………….

3. Keeping the environment clean is very important.

It’s………………………………………………………………….

4. No one helped Lan to do the homework.

Lan ………………………………………………………………

5. It’s three years since I last spoke to her.

I haven’t……………………………………………………………

6. Tam doesn’t type as fast as she used to.

Tam used ………………………………………………………….

7. How long is it since you used the car?

When ……………………………………………………………..

8. We started living here 15 years ago.

We have…………………………………………………………...

9. Let’s meet inside the center ,at the cafe corner?

How……………………………………………………………….

10. Nam is very strong, he can do heavy work.

Nam is strong ………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN ĐỀ SỐ 1

Question I : ( 1,25 marks )

1. D 2. C 3. A 4. C 5. A



Question II : ( 3,75 marks )

1. B 2. D 3. A 4. A 5. D

6. B 7. C 8. C 9. B 10. D

11. C 12. C 13. C 14. D 15. B



Question III : ( 2,5 marks )

1. to stop 2. visited 3. is going to rain 4. working 5. have broken

6. Have you done 7. is playing 8. not make 9. covers 10. is locked

Question IV : ( 1,25 marks )

1. The lesson took place in a small school in England.

2. The lesson was about the seasons of the year.

3. The teacher asked Tom to stop talking.

4. The teacher asked the class to listen to him.

5. Yes ,he did



Question V : ( 2,5 marks )

1. different 6. interesting

2. fishing 7. pronunciation

3. successfully 8. orphanage

4. entertainment 9. comfortable

5. voluntary 10. household



Question VI : ( 1,25 marks )

1. for-since

2 .many-much

3. keeping-keep

4. among - between

5. have - take



Question VII : ( 2,5 marks )

1. His 2. as 3. was 4. had 5. money

6. in 7. was 8. he 9. and 10. age

Question VIII: ( 2,5 marks )

1. from - to.

2. on - with

3. to


4. from

5. on


6. in

7. from


8. for

9. for


10. with

Question IX : ( 2,5 marks )

1. I don’t eat as much chocolate as she does.

2.Vinh is always forgetting his homework.

3.It’s very important to keep the inviroment clean.

4.Lan did the homework herself.

5.I haven’t spoken to her for three years.

6.Tam used to type fast.

7.When did you use the car?

8.We have lived here for 15 years.

9.How about meeting inside the center,at the cafe corner.

10. Nam is strong enought to do heavy work.

B. Hướng dẫn chấm

Thang điểm 20: Mỗi câu đúng được 0,25 điểm

80 câu x 0,25 = 20 điểm
ĐỀ ÔN THI HSG ANH 8

ĐỀ SỐ 2

I/ Section one: vocabulary and structures

Question 1: Choose the best answers (20 pts)

1. Don’t be silly! That ...................................possibly be Rivaldo!

a. mustn’t b . shouldn’t c. won’t d. can’t

2. No sooner had we started the game, .........................it began to rain.

a. than b. then c. that d. and

3. I ..................................be interested in playing badminton as a child.

a. could b. ought to c. might d. used to

4. They’ve told you time and time ............................. not to go out at night.

a. to b. over c. again d. before

5. Sorry I’m late, but I..............................feed my little son before leaving home.

a. needed b. must c. had to d. was to

6. Smith writes very quickly. He’s .........................finished his essay.

a. already b. been c. for d. yet

7. What are you going to do? - I don’t know. I haven’t made................my mind yet.

a. on b. at c. in d. up

8. I’ve ..............................to Paris. I went there in March.

a. been b. gone c. just d. yet

9. This is the first ..................... I’ve ever lived far from home.

a. already b. since c. that d. time

10. What did the girl say ........................?

a. at you b. for you c. you d. to you?

11. Phong rang his friend in Nha Trang yesterday, and he said it ..............raining there.

a. was b. is c. should be d. to be

12. The last time I saw Khang, he looked very relaxed. He explained that he’d been on holiday the ........................week.

a. earlier b. following c. next d. previous

13. We wonder ........................the tickets are on sales yet.

a. what b. when c. whether d. where

14. When I rang Oanh some time last week, she said she was busy.................day.

a. this b. that c. then d. the

15. Which word has the underlined part pronounced differently from the others?

a. just b. sun c. put d. bucket

16. Which word has the underlined part pronounced differently from the others?

a. instead b. head c. heap d. dead

17. Which word has a different stress in the group?

a. amount b. inventor c. garbage d. resource

18. This film must be new. We’ve ........................ seen it before.

a. ever b. never c. since d. yet

19. He hates.......................................to do something by others.

a. to be asked b. asking c. being asked d. to ask

20. Let’s go camping in the mountain, ........................?

a. do we b. can we c. will we d. shall we

Question 2: Supply the correct forms of the word in parentheses. (20 pts)

1. Phuong Linh arranged flowers the most .......................(attract) in the contest.

2. It is a contest in which ....................(participate) have to read two poems in English.

3. .......................(environment) are concerned about the use of dynamite to catch fish.

4. Years later, she passed me in the street without even a small sign of .......(recognize).

5. Nam put ................(press) on that towel to stop the bleeding.

6. After many years of ............(fail), Edison finally succeeded in inventing the light bulb.

7. We use first-aid in order to ease the victim’s pain and ......................(anxious).

8. She felt ....................(relief) after she passed the exam.

9. You’ll meet the tour guide on your ..................(arrive) at the hotel.

10. We can take buses or trains to Northern ......................(destine) of Nha Trang.

11. Sapa is considered the most beautiful .......(mountain) resort in the north of Viet Nam.

12. It’s now high time you knew how to dress and ....................(dress) yourself.

13. We are having a good time here. People on the island are very friendly and ...........(hospitality).

14. The police are interested in the sudden ............(appear) of the valuable painting.

15. I wrote .............(end) letters of application but I got no reply.

16. A fairy appeared and ...................................... ( MAGIC )changed her old clothes

17. The tiger wanted to see the farmer’s .................................. ( WISE )

18. In that story, the prince got ........................( MARRY )to a poor girl

19. Let me get an .................................... ( APPLY ) form and I can fill out

20. He was ............................... ( FOOL ) to say that English is helpless

II/ Section two: reading comprehension


: uploads -> laws
laws -> BỘ TÀi nguyên và MÔi trưỜng
laws -> BỘ NÔng nghiệp và phát triển nông thôN
laws -> QUỐc hội cộng hòa xã HỘi chủ nghĩa việt nam độc lập Tự do Hạnh phúc
laws -> QUỐc hội cộng hòa xã HỘi chủ nghĩa việt nam độc lập Tự do Hạnh phúc
laws -> QUỐc hội cộng hòa xã HỘi chủ nghĩa việt nam độc lập Tự do Hạnh phúc
laws -> 1. Mở rộng đối tượng bắt buộc tham gia bhtn
laws -> BỘ TÀi nguyên và MÔi trưỜNG
laws -> BỘ giáo dục và ĐÀo tạo cộng hòa xã HỘi chủ nghĩa việt nam độc lập Tự do Hạnh phúc
laws -> TỈnh lạng sơn số: 89 /QĐ-ubnd cộng hòa xã HỘi chủ nghĩa việt nam
laws -> THỦ TƯỚng chính phủ Số: 152/2008/QĐ-ttg CỘng hòa xã HỘi chủ nghĩa việt nam độc lập Tự do Hạnh phúc


  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   13


Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2019
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương