ĐỀ thi thử ĐẠi họC 2013 Môn thi: Tiếng Anh



tải về 148.33 Kb.
Chuyển đổi dữ liệu04.08.2016
Kích148.33 Kb.


Nguồn: Diemthi.24h.com.vn




ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC 2013
Môn thi: Tiếng Anh

(Thời gian làm bài: 90 phút)







Họ, tên thí sinh:..........................................................................

Số báo danh:...............................................................................


I. Choose the word whose stress pattern is different
1. A. necessary B. benefit C. vulnerable D. parade

2. A. relationship B. equipment C. customer D. deliver

3. A. concentrate B. eventual C. character D. optimism

4. A. intimate B. literature C. participate D. powerful

5. A. material B. harmony C. evidence D. readable

II. Choose the best answer to complete the sentence.
6. Only in Japan …the high levels of western countries.

A. industrialization has reached B. industrialization is reached

C. has industrialization reached D. is industrialization reached

7. Nowadays children would prefer history ______ in more practical ways.

A. be taught B. to teach C. to be taught D. teach

8. Hurry up! They’ve only got………….seats left.

A. a little B. a few C. a lot of D. plenty of

9. ……of the students know the answer to that question.

A. Most B. Almost C. Mostly D. The most

10. We decided not to travel, ………….. the terrible weather forecast.

A. having heard B. we heard

C. having been heard D. being heard

11..............for their strong fiber include flax and hemp.

A Plants are grown B. Plants grown C. Plants that grow D. To grow plants



12..I think you must be ………….me for someone else.

A. confusing B. reminding C. mistaking D .considering

13.. ‘John won’t come tomorrow.’ ‘Did he say he ……….….next week?’

A. will come B. would come C. is coming D. had come

14. Pests occur in large numbers, and they can ….terrible damage, particularly to growing crops, that in some parts of the world people frequently suffer from famine.

A. do such B. do so C. make such D. make so

15. The new magazine about maintenance ……………..tomorrow.

A. comes down B. comes off C. comes on D. comes out

16. A:”Do you think it will rain?’ B: ‘…………………...’

A. I hope not B.I not hope so C. I don’t hope so D. So do I hope

17. Peter is very………… for all the help you have given him.

A. generous B. pleasant C. acceptable D. thankful

18. He couldn’t…………. her to speak a word to him all the way back to her boarding house.

A. have B. make C. let D. get

19. No sooner ………….. the corner than its wheel came off.

A. the van turned B. did the van turned

C. the van had turned D. had the van turned

20. He……….. all his money, then closed the account.

A. took out B. took away C. took off D. took in

21. The government are doing a …………. of people’s changing habits.

A. plan B. project C. survey D. research

22. A cool drink……….. him after his long hot journey.

A. relaxed B. relieved C. refreshed D. recovered

23. Although he is rich and famous, he lives in a ……….. house in the village .

A. limited B. modest C. slight D. reserved

24. I took the shoes back to the shop, but the manager……….. to change them.

A. denied B. disliked C. disagrees D. refused

25. Well, we did have a terrible row but we’ve………….. it up now.

A. turned B. made C. sorted D. cleaned

26. I do not believe that this preposterous scheme………… of our serious consideration.

A. worthy B. worth C. worthwhile D. worthless

27. It was only …….. he told me his surname that I realized that we had been to the same school.

A. when B. until C. as soon as d. then

28. The…….. of his first novel appeared in The Times yesterday.

A. review B. inspection C. revision D. survey

29. He did not share his secrets with many people but he……… in her.

A. confessed B. concealed C. confided D. consented

30. He just couldn't open the jar……………hard he tried.

A. however B. whatever C. moreover D. even

31. If the students……….. on time, they'd have enjoyed the pictures.

A. had come B. came C. have come D. come

32. Would you be……….to hold the door open?

A. too kind B. as kind C. kind enough D so kind

33. Mike: 'That's the 16th job interview I've failed. What should I do?'
Jane: '.........'

A. Don't give over. B. Don't give out. C. Don't give up. D. Don't give on.

34. "I've got two tickets for the exhibition." "………………"

A. Oh, let's go and get the tickets. B. That's great. When is it?

C. Oh, anything else? D. Thanks. I can't afford the tickets.

35. Nga: “Thanks a lot for your nice present!” Mai: “………………”

A. Yes, it’s very nice. B. Yes, it’s very expensive.

C. You’re welcomed. D. I’m glad you like it.


III. Choose the part that needs correcting
36. In purchasing a winter coat, it is very important for trying it on with heavy clothing underneath.( to try)

A B C D


37. What happened in that city were a reaction from city workers, including firemen and policemen who had

A B C


been laid off from their jobs. ( was)

D

38. A number of novelists submitted their manuscripts under pseudonyms to conceal the fact that there were



A B C D

women. ( they were)

39. Although a doctor may be able to diagnose a problem perfectly, he still may not be able to find a drug

A B C


which the patient will respond. ( to which)

D

40. Because the Red Cross accepts blood from most donors, the nurses will not let you give blood if you have



A B C

just had a cold. ( Although)

D

IV. Choose the sentence that is the nearest in meaning to the given one

41. Unlike the other students, Thomas does not have any ambition.

A. Thomas's peers, as well as him, all have some ambition.

B. Thomas does not like his friends because they are ambitious.

C. His students do not like Thomas because he has no ambition.

D. All the students, excluding Thomas, have some ambition.

42. It’s no use reading that book.

A. You should read that book. B. That book has not been used.

C. That book is not worth reading. D. I have used the book for a long time.

43. I ran into Peter, a friend of mine, on my may to work this morning.

A. I met Peter unexpectedly on my way to work this morning.

B. Peter and I ran to work this morning

C. Peter had to work this morning, but I did not

D. Peter ran into his friend this morning.

44. I would have been on time if I hadn’t stopped at the post office.

A. I was on time even though I stopped at the post office.

B. I wasn’t on time because I stopped at the post office.

C. I didn’t stop at the post office, but I was late.

D. All of the above are correct.

45. But for his father’s early retirement, Richard would not have taken over the family business.

A. Richard didn’t take over the family business because his father didn’t retire.

B. Richard only took over the family business because his father decided to retire early.

C. His father retire early, but he still ran the family business.

D. Richard’s father didn’t want him to take over the family business despite his retirement.

46. Dick got to the bus station at midnight, missing his bus by two hours.

A. The bus left at ten o’clock at night, so Dick missed it.

B. The bus left at two o’clock in the afternoon.

C. The bus left at ten o’clock in the morning. D. The bus left at midnight.

47. The onset of the disease is shown by a feeling of faintness.

A. A feeling of faintness signals the final stage of the disease. B. One feels faint if the disease is over .

C. The first sign of the disease is a feeling of faintness. D. Faintness causes the disease.

48. Were it not for the money, this job wouldn’t be worthwhile.

A. This job is not rewarding at all. B. The only thing that makes this job worthwhile is the money.

C. Although the salary is poor, the job is worthwhile. D. This job offers a poor salary.

49. 'Why not participate in the English Speaking Contest?'

A. He asked me to take part in the English Speaking Contest.

B. He suggested taking part in the English Speaking Contest.

C. He offered us to take part in the English Speaking Contest.

D. He told me not to participate in the English Speaking Contest.

50.'Don't be so disappointed Jane. You can take the driving test again,' said Helen.

A. Helen told Jane not to be disappointed and take the driving test again.

B. Helen asked Jane not to be disappointed and offered her another driving test.

C. Helen warned Jane not to be disappointed' in order to take the driving test again.

D. Helen encouraged Jane to take the driving test again.



V. Read the passages and decide which answer A,B,C or D best fit each space.

Do you ever wish you were more optimistic, someone who always (51) ............. to be successful? Having someone around who always fears the worst isn't really a lot of (52) …...... - we all know someone who sees a single cloud on a sunny day and says, 'It looks like rain.' But if you catch yourself thinking such things, it's important to do something about it.

You can change your view of life, according to psychologist. It only takes a little…(53)….., and you'll find life more rewarding as a..(54)................ . .Optimism, they say, is partly about self-respect and confidence but it's also a more positive way of looking at life and all it has to (55) ………….. . Optimists are more (56) ............. to start new projects and are generally more prepared to take risks.

Upbringing is obviously very important in forming your (57) ………..... to the world. Some people are brought up to depend too much on others and grow up forever blaming other people when anything (58)……..... wrong. Most optimists, on the (59) ……….. hand, have been brought up not to (60.) …….... failure as the end of the world - they just get on with their lives.


51 A. counted B. expected C. felt D. waited

52.A. amusement B. play C. enjoyment D. fun

53. A. energy B. effort C. work D. effect

54. A. result B. reason C. purpose D. product

55. A. supply B. suggest C. offer D. propose

56. A. possible B. likely C. hopeful D. welcome

57. A. opinion B. attitude C. view D. position

58. A. goes B. falls C. comes D. turns

59. A. opposite B. others C. other D. far

60. A. regard B. respect C. suppose D. think



VI.Read the passage and answer the question that follow

Accustomed though we are to speaking of the films made before 1927 as "silent," the film has never been, in the full sense of the word, silent. From the very beginning, music was regarded as an indispensable accompaniment ; when the Lumiere films were shown at the first public film exhibition in the Unites States in February 1896, they were accompanied by piano improvisations on popular tunes. At first, the music played bore no special relationship to the films ; an accompaniment of any kind was sufficient.

Within a very short time, however, the incongruity of playing lively music to a solemn film became apparent, and film pianists began to take some care in matching their pieces to the mood of the film.

As movie theaters grew in number and importance, a violinist, and perhaps a cellist, would be added to the pianist in certain cases, and in the larger movie theaters small orchestras were formed. For a number of years the selection of music for each film program rested entirely in the hands of the conductor or leader of the orchestra, and very often the principal qualification for holding such a position was not skill or taste

so much as the ownership of a large personal library of musical pieces. Since the conductor seldom saw the films until the night before they were to be shown (if, indeed, the conductor was lucky enough to see them then), the musical arrangement was normally improvised in the greatest hurry.

To help meet this difficulty, film distributing companies started the practice of publishing suggestions for musical accompaniments. In 1909, for example, the Edison Company began issuing with their films such indications of mood as "pleasant," "sad," "lively." The suggestions became more explicit, and so emerged the musical cue sheet containing indications of mood, the titles of suitable pieces of music, and precise directions to show where one piece led into the next.

Certain films had music especially composed for them. The most famous of these early special scores was that composed and arranged for D.W. Griffith's film Birth of a Nation, which was released in 1915.

61. The passage mainly discusses music that was .............. .

A. performed before the showing of a film B. played during silent films

C. specifically composed for certain movie theaters D. recorded during film exhibitions

62. What can be inferred from the passage about the majority of films made after 1927 ?

A. They were truly "silent." B. They were accompanied by symphonic orchestras.

C. They incorporated the sound of the actors' voices. D. They corresponded to specific musical compositions.

63. The word "solemn" is closest in meaning to .............. .

A. simple B. serious C. short D. silent

64. It can be inferred that orchestra conductors who worked in movie theaters needed to .............. .

A. be able to play many instruments B. have pleasant voices

C. be familiar with a wide variety of music D. be able to compose original music

65. The word "them" refers to .............. .

A. years B. hands C. pieces D. films

66. According to the passage, what kind of business was the Edison Company?

A. It produced electricity. B. It distributed films.

C. It published musical arrangements. D. It made musical instruments.

67. It may be inferred from the passage that the first musical cue sheets appeared around .............. .

A. 1896 B. 1909 C. 1915 D. 1927

68. Which of the following notations is most likely to have been included on a musical cue sheet of the early 1900's?

A. "Calm, peaceful" B. "Piano, violin"

C. "Key of C major" D. "Directed by D.W. Griffith"

69. The word "scores" is closest in meaning to .............. .

A. totals B. successes C. musical compositions D. groups of musicians

70. The passage probably continues with a discussion of .............. .

A. famous composers of the early twentieth century B. other films directed by D.W. Griffith

C. silent films by other directors D. the music in Birth of a Nation

VII. Read the passage and answer the question that follow

Marianne Moore (1887-1972) once said that her writing could be called poetry only because there was no other name for it. Indeed her poems appear to be extremely compressed essays that happen to be printed in jagged lines on the page. Her subject were varied: animals,  laborers, artists, and the craft of poetry. From her general reading came quotations that she found striking or insightful. She included these in her poems, scrupulously enclosed in quotation marks, and sometimes identified in footnotes. Of this practice, she wrote, " 'Why many quotation marks?' I am asked ... When a thing has been so well that it could not be said better, why paraphrase it? Hence, my writing is, if not a cabinet of fossils, a kind of collection of flies in amber." Close observation and concentration on detail and the methods of her poetry.

Marianne Moore grew up in Kirkwood, Missouri, near St. Lois.  After graduation from Bryn Mawr College in 1909, she taught commercial subjects at the Indian School in Carlisle, Pennsylvania.  Later she became a librarian in New York City. During the 1920’s she was editor of The Dial, an important literary magazine of the period. She lived quietly all her life, mostly in Brooklyn, New York. She spent a lot of time at the Bronx Zoo, fascinated by animals. Her admiration of the Brooklyn Dodgers-before the teammoved to Los Angeles-was widely known.

Her first book of poems was published in London in 1921 by a group of friends associated with the Imagist movement. From that time on her poetry has been read with interest by succeeding generations of poets and readers. In 1952 she was awarded the Pulitzer Prize for her Collected Poems. She wrote that she did not write poetry "for money or fame. To earn a living is needful, but it can be done in routine ways. One writes because one has a burning desire to objectify what it is indispensable to one's happiness to express


71. What is the passage mainly about?

A. The influence of the imagists on Marianne Moore.  B. Essayists and poets of the 1920's.

C. The use of quotations in poetry. D. Marianne Moore's life and work.

72.Which of the following can be inferred about Moore's poems?

A. They are better known in Europe than the United States. B. They do not use traditional verse forms.

C. They were all published in The Dial. D. They tend to be abstract.

73. According to the passage Moore wrote about all of the following EXCEPT

A. artists B. animals C. fossils D. workers

74.What does Moore refer to as "flies in amber" (line 9)?

A. A common image in her poetry. B. Poetry in the twentieth-century. 

C. Concentration on detail. D. Quotations within her poetry.

75. The author mentions all of the following as jobs held by Moore EXCEPT

A. commercial artist B. teacher C. magazine editor D. librarian

76. The word "period"  is closest in meaning to

A. movement B. school C. region D. time

77. Where did Moore spend most of her adult life?

A. In Kirkwood. B. In Brooklyn. C. In Los Angeles. D. In Carlisle.

78. The word "succeeding" in line 19 is closest to

A. inheriting B. prospering C. diverse D. later

79. The word "it" in line 22 refers to

A. writing poetry B. becoming famous C. earning a living D. attracting readers

80. It can be inferred from the passage that Moore wrote because she

A. wanted to win awards B. was dissatisfied with what others wrote

C. felt a need to express herself D. wanted to raise money for the Bronx  Zoo


KEY



1D

2C

3B

4C

5A

6C

7C

8B

9A

10A

11B

12C

13B

14A

15D

16A

17D

18D

19D

20A

21C

22C

23B

24D

25B

26A

27A

28A

29C

30A

31A

32C

33C

34B

35D

36D

37B

38D

39D

40A

41D

42C

43A

44B

45B

46A

47C

48B

49B

50D

51B

52D

53B

54A

55C

56B

57B

58A

59C

60A

61B

62D

63B

64C

65D

66B

67B

68A

69C

70D

71D

72B

73C

74C

75A

76D

77B

78D

79C

80C



SỞ GD & ĐT NGHỆ AN

TRƯỜNG THPT ĐÔ LƯƠNG 1
ĐỀ CHÍNH THỨC

(4 trang)

ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC, CAO ĐẲNG NĂM 2012- LẦN I

Môn thi: TIẾNG ANH

Thời gian: 90 phút (Không kể thời gian giao nhận đề)










Họ và tên thí sinh:
..........................................................

Phòng thi:
...................

Số báo danh:
................

Mã đề:
252


I. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word or phrase that is closest in meaning to the underlined

part in each of the following sentences.

1. I will communicate with you as soon as I have any news.

A. be related B. be interested in C. get in touch D. have connection

2. He is an honest man. You can rely on him to do a good job.

A. take in B. count on C. base on D. put up with

3. We’ll have to use the restrooms on the next floor because the ones on this floor are not in working condition.

A. out of work B. run out of C. out of order D. torn down

4. “Please speak up a bit more, Jason. You’re hardly loud enough to be heard from the back”, the teacher said.

A. visible B. edible C. eligible D. audible

5. I couldn’t see what she was doing. It was so dark down there.

A. make out B. make up C. make for D. make from
II. Read the passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

In the world today, particular in the two most industrialized areas, North America and Europe, recycling is the big news. People are talking about it, practicing it, and discovering new ways to be sensitive to the environment. Recycling means finding ways to use products a second time. The motto of the recycling movement is “Reduce, Reuse, Recycle”.

The first step is to reduce garbage. In stores, a shopper has to buy products in blister packs, boxes and expensive plastic wrappings. A hamburger from a fast food restaurant comes in lots of packaging: usually paper, a box and a bag. All that packaging is wasted resources. People should try to buy things that are wrapped simply, and to reuse cups and utensils. Another way to reduce waste is to buy high-quality products. When low-quality appliances break, many customers throw them away and buy new ones - a loss of more resources and more energy. For example, if a customer buys a high-quality appliance that can be easily repaired, the manufacturer receives an important message. In the same way, if a customer chooses a product with less packaging, that customer sends an important message to the manufacturers. To reduce garbage, the throw-away must stop.

The second step is to reuse. It is better to buy juices and soft drinks in returnable bottles. After customers empty the bottles, they return them to the stores. The manufacturers of the drinks collect bottles, wash them, and then fill them again. The energy that is necessary to make new bottles is saved. In some parts of the world, returning bottles for money is a common practice. In those places, the garbage dumps have relatively little glass and plastic from throw-away bottles.

The third step being environmentally sensitive is to recycle. Spent motor oil can be cleaned and used again. Aluminum cans are expensive to make. It takes the same amount of energy to make one aluminum can as it does to run a color TV set for three hours. When people collect and recycle aluminum (for new cans), they help save one of the world’s

precious resources.

6. It is a waste when customers buy low-quality products because _______.

A. they will soon throw them away B. they have to be repaired many times

C. customers always change their idea D. they are very cheap .

7. The word “motto” is closest in meaning to _______.

A. meaning B. belief C. value D. reference

8. People can do the following to reduce waste EXCEPT _______.

A. buy high-quality products B. buy simply-wrapped things

C. buy more hamburgers D. reuse cups

9. What is the topic of the passage?

A. How to reduce garbage disposal. B. How to live sensitively to the environment.

C. What is involved in the recycling movement. D. What people understand the term “recycle”.

10. Which area is considered one of the most industrialized?

A. South America. B. Europe. C. Middle East. D. Asia.

11. The word “practice” is closest in meaning to _______.

A. training B. exercise C. belief D. deed

12. What does the word “sensitive” means?

A. friendly. B. cautious. C. logical. D. responding.

13. What best describe the process of reuse?

A. The bottles are collected, washed, returned and filled again.

B. The bottles are washed, returned filled again and collected.

C. The bottles are collected, returned, filled again and washed.

D. The bottles are filled again after being returned, collected and washed.

14. What are the two things mentioned as examples of recycling?

A. Aluminum cans and spent motor oil. B. Hamburger wrappings and spent motor oil.

C. Aluminum cans and plastic wrappings. D. TV sets and aluminum cans.

15. Garbage dumps in some areas have relatively little glass and plastic because _______.

A. people are ordered to return bottles B. returned bottles are few

C. few bottles are made of glass or plastic D. each returned bottle is paid


III. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following sentences.

16. Having been served lunch, _______ .

A. it was discussed by the committee members the problem

B. the problem was discussed by the members of the committee

C. the committee members discussed the problem

D. a discussion of the problem was made by the members of the committee

17. New sources of energy are constantly being looked for _______.

A. although fossil fuels continue to dwindle B. fossil fuels continuing to dwindle

C. so that we continue to reduce fossil fuels D. as fossil fuels continue to dwindle

18. _______, he would have come to class on time.

A. If Mike could get up early B. If Mike was able to get up early

C. Had Mike got up earlier D. Unless Mike had got up early

19. _______ is the price of this car .

A. What interested in us B. What we are interested in

C. That interested us D. That we are interested in

20. Such _______ that we all felt numb.

A. a cold weather was B. was a cold weather C. cold the weather D. was cold weather
IV. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following sentences.

21. As I was _______ of the change in the program, I arrived half an hour late for the rehearsal.

A. unconscious B. unable C. unaware D. unreasonable

22. _______ I didn’t know how to do the job. But now I am making progress.

A. At first B. First C. First of all D. At the first

23. My uncle is in _______ of 60 engineers and workers.

A. management B. charge C. leadership D. direction

24. I’d rather you _______ for me here.

A. wait B. waited C. to wait D. waiting

25. He _______ the plants. If he had, they wouldn't have died.

A. couldn't water B. needn't have watered C. can't have watered D. shouldn't water

26. -Peter: "Would you like a beer?" - David: "Not while I’m _______ ."

A. in the act B. on duty C. in order D. under control

27. They decided to _______ their differences and became friends.

A. take on B. give away C. go over D. put aside

28. -Janet: “Do you feel like going to the cinema this evening?” -Susan: "_______ .”

A. You’re welcome B. I feel very bored C. That would be great D. I don't agree, I'm afraid

29. Tom. "Thank you for your help." - Mary. "_______ ."

A. With all my heart B. Never mind me C. Wish you D. It’s my pleasure

30. On _______ he had won, he jumped up for joy.

A. he was told B. being told C. having told D. telling

31. Unemployment _______ by 5 percent since the beginning of the year.

A. has risen B. rose C. has raised D. was raised

32. No one died in the accident, _______ ?

A. did he B. did they C. didn’t he D. didn’t they

33. There's a good film _______ town.

A. on in B. at C. over D. in on

34. You have a good feeling about yourself and _______ when you volunteer.

A. the others B. others C. other D. the other

35. There was no _______ in waiting longer than an hour so we left.

A. use B. worth C. good D. point

36. There was nothing they could do _______ leave the car at the roadside where it had broken down.

A. than B. unless C. but D. instead of

37. -A: “Excuse me, is anybody sitting here?” - B: “_______.”

A. Yes, I am so glad    B. No, thanks.         C. Sorry, the seat is taken D. Yes, yes. You can sit here.

38. Jump in the car. There’s enough _______ for you.

A. place B. space C. room D. chair

39. Jane: “ _______ " – David: "Thanks. I’ll write to you when I arrive there."

A. Have a good trip B. Good luck C. Have a go D. Good bye

40. She accepted the job _______ the salary, which was rather low.


A. although B. despite C. because of D. inspite
41. The information is strictly _______ and should not be discussed in public.

A. exact     B. believable     C. valuable D. secret    

42. The concert was _______ because of the heavy rain.

A. put out B. run out C. set off D. called off

43. His father is a bank manager, _______ makes him easy to have a good job.

A. whom B. which C. who D. that

44. His father left New York. The doctor suggested he _______ there.

A. not stay B. not stayed C. didn’t stay D. not go to stay

45. Where can I get a good rate of _______ for my money?

A. deposit B. capital C. credit D. interest


V. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following sentences.

46. I only recognized him when he came into the light.

A. Only when I recognized him, he came into the light.

B. Not until he came into the light I did recognize him

C. It wasn’t until he came into the light that I recognized him

D. I did not recognize him even when he came into the light.

47. You are all welcome to take any food you like .

A. Please help yourselves to any food you like. B. Any food welcome to take if you like.

C. It’s my pleasure to take any food you like. D. You don’t have to pay for any food that you like.

48. Jane refused to attend his birthday party, which made him feel sad.

A. He felt sad not be able to attend her birthday party.

B. Jane’s refusal to attend his birthday party made him feel sad.

C. Jane made him sad despite her refusal to attend his birthday party.

D. Jane refused to attend his birthday party because it made him sad.

49. The mistake in the accounts was not noticed until the figures were re-checked.

A. When the figures were re-checked, they came to light the mistake in the accounts.

B. The mistake in the accounts only came to light when the figures were re-checked.

C. Once re-checking the figures, the mistake in the accounts was noticed.

D. It was not until the mistake in the accounts was noticed that the figures were checked.

50. In spite of heavy rain, my brother went to work.

A. In spite it rained heavily, my brother went to work. B. Though rain was heavily, my brother went to work.

C. Although it rained heavily, my brother went to work. D. Despite it rained heavily, my brother went to work.


VI. Mark the letter A, B, C, or D to show the underlined part that needs correction in each of the following sentences.

51. They are known that colds can be avoided by eating the right kind of food and taking exercise regularly.

A B C D

52. There are many different ways of comparing the economy of one nation with those of another.



A B C D

53. There are many researches show that various species of animals have been extinct.

A B C D

54. I strongly object the idea of students in the final year working part-time jobs.



A B C D

55. Most doctors agree that it is not good for patients to lay in bed without exercising.

A B C D
VII. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

Recent technological advances in manned and unmanned vehicles, along with breakthroughs in satellite technology and computer equipment, have overcome some of the limitations of divers and diving equipment for scientists doing research on the great oceans of the world. Without a vehicle, divers often became sluggish, and their mental concentration was severely limited. Because undersea pressure affects their speech organs, communication among divers has always been difficult or impossible. But today, most oceanographers avoid the use of vulnerable human divers, preferring to reduce the risk to human life and make direct obervations by means of instruments that are lowered into the ocean, from samples take from the water, or from photographs made by orbiting satellites. Direct observations of the ocean floor can be made not only by divers but also by deep-diving submarines in the water and even by the technology of sophisticated aerial photgraphy from vantage points above the surface of more than seven miles and cruise at depths of fifteen thousand feet. In addition, radio-equipped buoys can be operated by remote control in order to transmit data back to land-based laboratories via satellite. Particularly important for ocean study are data about water temperature, currents, and weather. Satellite photographs can show the distribution of sea ice, oil slicks, and cloud formations over the ocean. Maps created from satellite pictures can represent the temperature and the color of the ocean’s surface, enabling researchers to study the ocean currents from laboratories on dry land. Furthermore, computers help oceanographers to collect, organize, and analyze data from submarines and satellites. By creating a model of the ocean’s movement and characteristics, scientists can predict the patterns and possible effects of the ocean on the enviroment.

Recently, many oceanographers have been relying more on satellites and computers than on research ships or even submarine vehicles because they can supply a greater range of information more quickly and more effectively. Some of humankind’s most serious problems, especially those concerning energy and food, may be solved with the help of observations

made possible by this new technology.

56. Which of the following are NOT shown in satellite photographs?

A. A model of the ocean’s movements. B. Cloud formations over the ocean.

C. The temperature of the ocean’s surface. D. The location of sea ice.

57. The words “those” refers to _______.

A. vehicles B. ships C. problems D. computers

58. With what topic is the passage primarily converned?

A. Technological advances in oceanography. B. Direct observation of the ocean floor.

C. Undersea vehicles. D. Communication among drivers.

59. The word “sluggish” is closest in meaning to _______.

A. slow moving B. very weak C. nervous D. confused

60. The word “cruise” could best be replaced by _______.

A. function without problems B. travel at a constant speed

C. stay in communication D. remain still

61. Undersea vehicles _______.

A. have the same limitations that divers have B. are too small for a man to fit inside

C. are very slow to respond D. make direct observations of the ocean floor

62. This passage suggests that the successful exploration of the ocean depends upon _______.

A. controlling currents and the weather B. vehicles as well as divers

C. radios that divers use to communicate D. the limitations of diving equipment

63. Divers have had problems in communicating underwater because _______.

A. they did not pronounce clearly B. the water destroyed their speech organs

C. the vehicles they used have not been perfected D. the pressure affected their speech organs

64. The word “data” is closest in meaing to _______.

A. samples B. photographs C. articles D. information

65. How is a radio-quipped buoy operated?

A. by operators outside the vehicle on a diving platform. B. By operators outside the vehicle on ship.

C. by operators outside the vehicle in a laboratory on shore. D. by operators inside the vehicle in the part underwater.
VIII. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the rest in the position of the main

stress in each of the following words.

66. A. discriminate B. enthusiast C. admiration D. minority

67. A. essential B. industry C. embarrass D. develop

68. A. particular B. primitive C. continuous D. connected

69. A. explain B. involve C. control D. purpose

70. A. automatic B. familiar C. responsible D. environment



IX. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word for each of the blanks.

Nearly 200 of the 1500 native plant species in Hawaii are at risk of going extinct in the near future because they have been (71) _______ to such low numbers. Approximately 90 percent of Hawaii's plants are found nowhere else in the world but they are (72) _______ by alien invasive species such as feral goats, pigs, rodents and (73) _______ plants.

The Hawaii Rare Plant Restoration Group is striving to (74) _______ the extinction of the 182 rare Hawaiian plants with fewer than 50 individuals remaining in the (75) _______ . Since 1990, (76) _______ a result of their "Plant Extinction Prevention Program", sixteen species have been brought into (77) _______ and three species have been reintroduced. Invasive weeds have been removed in key areas and fencing put up in order to (78) _______ plants in the wild.

In the future the Hawaii Rare Plant Restoration Program aims (79) _______ collecting genetic material from the remaining plants in the wild for storage as a safety net for the future. They also aim to manage wild populations and where possible reintroduce species into (80) _______ .

71. A. reduced B. increased C. disappeared D. developed

72. A. guarded B. invested C. threatened D . conserved

73. A. national B. native C. non-native D. international

74. A. encourage B. stimulate C. influence D. prevent

75. A. atmosphere B. hole C. sky D. wild

76. A. so B. as C. due D. but

77. A. contamination B. cultivation C. production D. generation

78. A. derive B. vary C. protect D. remain

79. A. for B. with C. on D. at

80. A. reserves B. shelters C. gardens D. halls



THE END


1C

2B

3C

4D

5A

6A

7B

8C

9B

10B

11D

12A

13D

1A

15D

16C

17D

18C

19B

20D

21C

22A

23B

24B

25C

26B

27D

28C

29D

30B

31A

32B

33A

34B

35D

36C

37C

38C

39A

40B

41D

42D

43B

44A

45D

6C

7A

48B

49B

50C

51A

52C

53B

54A

55C

56A

57B

58A

59A

60B

61D

62B

63D

64D

65C

66C

67B

68B

69D

70A

71A

72C

73C

74D

75D

76B

77B

78C

79D

80A



Điểm thi 24h

Xem tra điểm thi tốt nghiệp THPT Đề thi đáp án tốt nghiệp THPT

Đề thi tốt nghiệp trung học phổ thông các năm Xem tra đáp án đề thi tốt nghiệp THPT

: upload -> dethi dapan -> de thi thu dhcd -> 2013
2013 -> MÔN: tiếng anh chọn phương án (A hoặc B, C, D) ứng với từ có phần gạch chân có cách phát âm khác với các từ còn lại trong câu
2013 -> SỞ gd-đt bắc ninh đỀ thi thử ĐẠi học trường thpt thuận Thành số 1 LẦN 1 NĂm họC 2012- 2013 MÔn tiếng anh
2013 -> ĐỀ luyện thi đẠi họC, cao đẲng năM 2013 ĐỀ luyện thi môn thi: tiếng anh; Khối: D
2013 -> ĐỀ khảo sát chất lưỢng thi đẠi học năm họC: 2012 2013
2013 -> MÔN : ĐIẠ LÝ Thời gian làm bài: 180 phút không kể thời gian phát đề
2013 -> Đề thi thử ĐH môn Sử 2013 phần chung cho tất cả thí sinh. Câu 1
2013 -> ĐỀ thi thử ĐẠi học năM 2013 MÔN: ĐỊa lí
2013 -> Đề thi thử ĐH 2013 MÔn tiếng anh
2013 -> ĐỀ thi thử ĐẠi học lần I năm họC 2012-2013 Môn : Địa lí Thời gian : 180’
2013 -> Nguồn: diemthi. 24h com vn




Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2019
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương