§Ò thi kh¶o s¸T häc sinh giái Năm học 2013 2014



tải về 55.98 Kb.
Chuyển đổi dữ liệu13.08.2016
Kích55.98 Kb.

PHÒNG GIÁO DỤC & ĐÀO TẠO TP HẢI DƯƠNG

TRƯỜNG THCS NGÔ GIA TỰ

§Ò thi KH¶O S¸T häc sinh giái

Năm học 2013 - 2014

Môn thi: Tiếng Anh 7

Thời gian: 90 phút

Ngày thi: 24 tháng 4 năm 2014


I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others by circling A, B, C or D. (5 pts)

1. A. returns B. plates C. wears D. receives

2. A. healthy B. instead C. seaside D. breakfast

3. A. dust B. bus C. cut D. put

4. A. teacher B. actor C. story D. picture

5. A. closet B. globe C. stove D. bowl



II. Choose the best answer to complete the sentences by circling A, B, C or D. (10 pts)

1. My school will ______ the school festival next week.

A. organize B. take C. rehearse D. play

2. ______ silly mistake!

A. What B. What a C. How D. How a

3. This food tastes ______.

A. careful B. carefully C. delicious D. deliciously

4. The ______ is taking Mary’s temperature now.

A. nurse B. worker C. player D. scientist

5. - “Would you like some corn?” - “______.”

A. No, thanks. I’m full B. Ok. I don’t like corn

C. All right D. Yes, I would

6. Why ______?

A. those men are laughing B. are laughing those men

C. are those men laughing D. are those laughing men

7. - “______?” - “That’s a great idea.”

A. Do you like playing sports? B. Can you buy me some apples?

C. Why don’t we go out for dinner? D. May I borrow your pen?

8. I am not sure where she is. She ______ be in her office.

A. must B. might C. can D. should

9. – “______ do you pay a visit to your uncle?” - “Every other week.”

A. Why B. When C. How often D. How long

10. Lan: “I don’t like travelling a lot.” Mai: “______.”

A. So do I B. I don’t, too C. Either don’t I D. Neither do I



III. Make questions for the answers to complete the conversation between two friends. (5 pts)

Mary: (1) ______________________________________________from school last Monday, Nam?

Nam: Yes, I was. I was ill.

Mary: (2) Oh,_____________________________________________________________?

Nam: I had a very bad cold.

Mary: (3)________________________________________________________________?

Nam: Yes, I did, and he gave me some medicine.

Mary: (4)________________________________________________________________?

Nam: I took it for three days.

Mary: (5)_____________________________________________________________ now?

Nam: I feel much better now. I still have a cough, but it was a lot worse two days ago.

IV. Fill in each blank with a suitable preposition. (10 pts)

1. Gangnam Style, by a 34-year-old South Korean Singer, Psy, first appeared ______ YouTube in July.

2. I bought some souvenirs ______ my friends when I was in Nha Trang.

3. Fiona is getting better and better ______ writing compositions.

4. Our country is rich ______ oil and rubber.

5. The school cafeteria only opens ______ lunchtime.

6. My mother is very keen ______ growing roses.

7. The science books are _____ the rack ______ the corner of the room.



8. I am 13 years old now. I prefer to talk ______ people ______ my age.

V. Give the correct tense or form of the verbs in brackets to complete the following sentences. (10 pts)

1. He always (talk) a lot when he is at home.

 ______________________

2. Most people prefer spending money to (earn) it.

 ______________________

3. Nam, together with his friends, hardly (get) bad marks.

 ______________________

4. You (wait) a minute while I (look) through the text?

 ______________________

5. Daddy, could you tell me how (run) this washing machine?

 ______________________

6. My father used to be a teacher. He (teach) Chemistry at a local school.

 ______________________

7. You had better (brush) your teeth after every meal.

 ______________________

8. Why you (not go ) to the party last night?

 ______________________

9. I’m going to the post office (buy) some stamps.

 ______________________

VI. Fill in the blanks with the correct form of the words in capital letters. (10 pts)

1. When being a child, she received a good __________________________. (EDUCATE)

2. Walking is a fun, easy and ________________________ activity. (EXPENSIVE)

3. A balanced diet alone is not enough for a healthy _________________________. (LIFE)

4. That woman is very pleasant, but her younger sister is a little ___________________. (FRIEND)

5. Jane likes to wear ______________________________ clothes. (COLOUR)

6. The teacher __________________________ the students to study harder. (COURAGE)

7. The students of class 7A enjoy _____________________ activities after school hours. (DIFFER)

8. Some students are following the _________________________ to the video room. (LIBRARY)

9. The post arrives __________________________ at eight in the morning. (REGULAR)

10. Do your classes start ____________________________ or later? (EARLY)

VII. Each of the following sentences contains one error. Underline and correct it. (10 pts)

1. He drinks a lot of mineral waters in a day.

 ______________________

2. We shouldn’t run or walk careless around the pool edge.

 ______________________

3. Hoa’s aunt cutted her hair yesterday.

 ______________________

4. There are a large, modern bathroom and a kitchen in the apartment.

 ______________________

5. Many people think that teachers give students too many homework.

 ______________________

6. Mr. Ba works in a factory for five days a week.

 ______________________

7. In my opinion, Tam is a more lazier student than Hoa is.

 ______________________

8. My children don’t like those kinds of imported toys.

 ______________________

9. I like studying history and I find this subject very interested.

 ______________________

10. Kien is a very more careful driver than Simon.

 ______________________

VIII. Fill in each numbered space with ONE appropriate word. (10 pts)

Alice is a new English friend of (1)……………... She is very (2) …………….to tell me about her new (3)……………. Her lessons begin at nine each morning and (4)……………until half past ten. Then she has a ………….for a quarter of an hour. During this time she usually talks to her friend about many things such (6) …………………the last class or last night’s movie. She has five (7) …………in the morning and three in the afternoon. Alice’s favorite (8) ………..is English. The first term lasts four months from September (9)…………December. Alice tries her (10)……………….to become a good student in the class.



Your answers: 1. _________ 2. _________ 3. _________ 4. _________ 5. __________

6. _________ 7. _________ 8. _________ 9. _________ 10. _________



IX- Read the passage and choose the best answer to each question from the four choices (A or B, C, D). (10 pts)

My teacher, Miss White, is a young lady of twenty-six. She is (1)____ nice lady. She loves her students (2) ____. She never (3) ___ angry with them. Miss White (4) ___ teaching her students. Sometimes she tells (5) ___ many interesting stories. I like to listen to her stories (6) ___ they all help us to learn some   (7) ___ lessons. Sometimes she takes us out (8) ____ a picnic. Whenever she takes us out, she tries to teach us something (9) ____. It is my dream that (10) _______ I grow up, I can become a good teacher like her.

1.  A. a                      B. an                     C. the                   D. some

2.  A. very many                  B. very much             C. too                           D. so

3.  A. is                                B. gets                        C. makes                       D. comes

4.  A. enjoy                          B. enjoying                C. enjoys                      D. to enjoy

5.  A. we                              B. they                       C. I                               D. us

6.  A. because                      B. when                     C. where                       D. why

7.  A. use                              B. useful                    C. using                        D. to use

8.  A. from                           B. by                          C. for                            D. of

9.  A. old                              B. new                       C. bad                           D. well

10.A. where                         B. why                       C. what                         D. when



X. Rewrite each of the following sentences so that it means the same as the first one, beginning with the given words. (10 pts)

1. Can’t you do better than that?

 Is this _________________________________________________________________________?

2. Why don’t we go shopping this weekend?

 Shall __________________________________________________________________________?

3. I don’t want to do anything too energetic today.

 I don’t feel _____________________________________________________________________.

4. It isn’t necessary for students to wear uniforms on Wednesday.

 Students _______________________________________________________________________.

5. She teaches English well.

 She is _________________________________________________________________________.

6. She feels comfortable to watch TV.

 Watching TV ___________________________________________________________________.

7. My new jeans are more expensive than yours.

 My new jeans aren’t _____________________________________________________________.

8. We spent a whole day looking for these old pictures.

 It took ________________________________________________________________________.

9. When did you buy the computer?

 How long is ____________________________________________________________________?

10. What is the distance between your hometown and your school?

 How __________________________________________________________________________?
XI. Use the given suggestions to complete sentences. (5 pts)

1. Monitor / always / go / class/ on time / be / good example / class.

 _______________________________________________________________________________.

2. Sister / buy / material / make / this dress / me.

 _______________________________________________________________________________.

3. Teacher / be / please / improvement / my work.

 _______________________________________________________________________________.

4. He / be / absent / work / yesterday / because / he / ill.

 _______________________________________________________________________________.

5. Anyone / be / home / when / everyone / arrive?

 _______________________________________________________________________________.
XII. Use the given word to write the second sentence in such a way that it is as similar as possible in meaning to the original sentence. Do not change the form of the given word. (5 pts)

1. Jane always wears jeans. (time)

 _______________________________________________________________________________.

2. I’ll be busy working while you are on holiday. (during)

 _______________________________________________________________________________.

3. They all joined in singing the Christmas carols. (part)

 _______________________________________________________________________________.

4. Both my brother and I like scuba-diving. (so)

 _______________________________________________________________________________.

5. I’ll see you at the airport, I expect. (hope)

 _______________________________________________________________________________.
- The end -







HƯỚNG DẪN CHẤM

MÔN THI: TIẾNG ANH - LỚP: 7





(Tổng điểm: 100 điểm)

I. 5 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. B 2. C 3. D 4. D 5. A


II. 10 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. A 2. B 3. C 4. A 5. A

6. C 7. C 8. B 9. C 10. D


III. 5 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. Were you absent from school?

2. What was the matter / wrong (with you)?

3. Did you go to the doctor’s?

(Or: Did you (go to) see the doctor?)

4. How long did you take it?

5. How do you feel now?
IV. 10 pts (Mỗi giới từ đúng 1 điểm)

1. on

2. for


3. at

4. in


5. at

6. on


7. on - in

8. to/with - of




V. 10 pts (Mỗi động từ đúng 1 điểm)

1. is always talking

2. earning

3. gets

4. Will (you) wait – am looking



5. to run

6. taught

7. brush


8. didn’t (you) go

9. to buy






VI. 10 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. education

2. inexpensive

3. lifestyle

4. unfriendly

5. colourful (colorful)


6. encouraged /encourages

7. different

8. librarian

9. regularly

10. earlier



VII. 10 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm, tìm được lỗi 0.5, sửa được lỗi 0.5)

1. waters -> water

2. careless -> carelessly

3. cutted -> cut

4. are -> is

5. many -> much


6. for -> Ø

7. more -> Ø

8. kind -> kinds

9. interested -> interesting

10. very -> much /Ø


VIII. 10 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. mine 2. eager/ pleased / happy 3. school

4. continue/ last 5. break/ recess 6. as

7. periods 8. subject 9. to 10. best



IX. 10 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)



1-A

2-B

3-B

4-C

5-D

6-A

7-B

8-C

9-B

10-D


X. 10 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. Is this the best way (that) you can do?

2. Shall we go shopping this weekend?

3. I don’t feel like doing anything too energetic today.

4. Students don’t have/ need to wear uniforms on Wednesday.

needn’t


5. She is a good teacher of English.

6. Watching TV makes her comfortable.

7. My new jeans aren’t as / so cheap as yours.

8. It took us a whole day to look for these old pictures.

9. How long is it since you bought the computer?

10. How far is it from your hometown to your school?


XI. 5 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. The monitor always goes to class on time to be a good example for the class.

2. My sister bought the material and made this dress for me.

3. The teacher is/ was pleased with the improvement in my work.

4. He was absent from work yesterday because he was ill.

5. Was anyone at home when everyone arrived?



XII. 5 pts (Mỗi câu đúng 1 điểm)

1. Jane wears jeans all the time.

2. During your holiday I’ll be busy working.

3. They all took part in singing the Christmas carols.

4. My brother likes scuba-diving and so do I.

(Or I like scuba-diving and so does my brother)



5. I hope to see you at the airport.

- The end -



Trang /4







Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2019
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương