§Ò thi chän ®éi tuyÓn häc sinh giái vßng 2 N¨m häc 2010-2011



tải về 68.09 Kb.
Chuyển đổi dữ liệu21.08.2016
Kích68.09 Kb.

Name:.......................................................................


§Ò thi chän ®éi tuyÓn häc sinh giái vßng 2

N¨m häc 2010-2011

M«n thi: tiÕng anh - Líp 8.



Thêi gian: 120 phót(kh«ng kÓ giao ®Ò)

I/ Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác những từ còn lại bằng cách khoanh tròn chữ cái A, B, C, hoặc D. (5 đ)

1. A. looked B. watched C. carried D. stopped

2. A. study B. success C. surprise D. sugar

3. A. unite B. underline C. university D. uniform

4. A. danger B. angry C. language D. passage

5. A. character B. children C. teacher D. change



II/ Chọn từ có âm tiết được nhấn khác với các từ còn lại. (5đ)

1. A. realize B. improve C. possible D. comfortable

2. A. important B. especially C. prefer D. influence

3. A. general B. opinion C. abroad D. surprise

4. A. comfort B. nation C. apply D. moment

5. A. medical B. advise C. vegetables D. physical



III/ Chọn câu trả lời đúng nhất. Khoanh tròn vào chữ cái A,B,C, hoặc D. (15đ)

1. Are you interested...........playing badminton after class?

A. in B. with C. on D. for

2. " What.........going to Hanoi tomorrow? "

A. to B. in C. about D. for

3. Hoa works very..........so she always gets good marks.

A. badly B. good C. hardly D. hard

4. The building was built .........1962 and 1969.

A. between B. from C. since D. for

5. This school..........in 1997

A. built B. is built C. was built D. has built

6. Of all my friends, Hoa is.............

A. the tallest B. the most tallest C. taller D. more taller

7. Would you mind if I……………a photo ?

A. take B. took C. would take D. am going to take

8. Last week I ……………my children to the biggest zoo in town.

A. got B. brought C. fetch D. took

9. Are you proud…………….your country and its tradition ?

A. about B. on C. of D. for

10. Do you collect stamps or other things ? - Yes, I am a stamp………….

A. collecting B. collector C. collect D. collection

11. It is very dangerous ………….. in the polluted environment.

A. to live B. lives C. living D. live

12. Our ………….. resources are limited so we should recycle all used things.

A. nature B. natural C. naturing D. naturally

13. His car is the same color …………. my uncle’s.

A. alike B. as C. like D. to

14. This ruler …………….. of plastic.

A. make B. made C. is making D. is made

15. I take part ………….. most youth activities of my school.

A. in B. of C. on D. at

IV/ Dùng đúng thời, dạng của động từ cho trong ngoặc. (10đ)

Nowadays, a lot of important inventions (1- carry out) by scientists (2- work) for large industrial firms. However, there (3 – be) still opportunities for other people (4 – invent) various things. In Britain, there is a weekly TV program which (5 – attempt) to show all the devices which people (6 – invent ) recently. The people (7 – organize) the program receive information about 700 inventions per year. New ideas can (8 – develop) by private inventors. However, it is important (9 – consider) these questions : Will it work? Will it (10 – want)? Is it new?



1. __________________

6. ___________________

2.__________________

7. ___________________

3. __________________

8. ___________________

4. __________________

9. ___________________

5. __________________

10. __________________

V/ Điền vào chỗ trống một giới từ phù hợp. (10đ)

1. Could I help you ______________ your bag?

2. Na got up late this morning because her alarm clock didn’t go ___________ .

3. I’m looking forward ____________ seeing you in June.

4. In the competition, everyone fell ______________ the deep and dangerous water.

5. Ha Long Bay is recognized _____________ UNESCO as a World Heritage Site

6. They have a meeting ___________ 6.30 and 9.30.

7. My mother often picks me ___________ from the school.

8. I’m going to invite my friends to come over ___________ dinner tonight.

9. Next summer, my family will have a vacation __________ Thailand and stay there ________ one week.



VI/ Điền đúng dạng của từ được in hoa để hoàn thành câu. (10đ)

1. We have two postal ___________________ a day.

(DELIVER)

2. He left the room without ___________________ .

(EXPLAIN)

3. Playing tennis is one of his favorite ______________ .

(ACT)

4. We started our trip on a beautiful ______________ morning.

(SUN)

5. They left the house in a __________________ mess.

(FRIGHT)

6. He said “ Good morning” in a most ______________ way.

(FRIEND)

7. There is no easy ______________ to this problem.

(SOLVE)

8. He always drives more ________________ at night.

(CARE)

9. Does this _______________ suit you?

(ARRANGE)

10. He is a very _________________ carpenter.

(SKILL)

VII/Gạch chân lỗi sai ở mỗi dòng trong đoạn văn sau rồi sửa sang bên (như ví dụ).(10đ)

Example: 0. I haven’t saw you for two month 0/ seen



Nam is a student. This year he had a very interested summer

1/ ___________

holiday. He traveled, with him classmates, to a mountainous area

2/ ___________

in Hoa Binh province. They gone there to help make a road

3/ ___________

through a forest among two villages. “ It was very difficult

4/ ___________

because there had no water to drink and no shops where we

5/ ___________

could bought food,”said Nam. “ It was very cold and wet

6/ ___________

in the mountains. It is one of the wetter places in the country.”

7/ ___________

Nam stayed in the mountains since six weeks. It was hard work,

8/ ___________

But he says it was the best thing he has ever did. He is hoping

9/ ___________

to return next year to do any more work there

10/ __________

VIII/ Điền 01 từ vào chỗ trống để hoàn thành đoạn văn sau : (10đ)

Learning a language is, in some way, like (1) _____________how to fly or play the piano. There (2) ____________ important differences, but there is a very important similarity. It is this: learning how to do such things needs lots (3) ___________ practice. It is never simply to “know” something. You must be able to “do” things with what (4) ___________ know. For example, it is not enough simply to read a book on (5) ___________ to fly an aeroplane. A (6) _________can give you lots of information about how to fly, but if only read a book and then try to (7) __________ without a great deal of practice first, you will crash and kill (8) ____________ . The same is true of (9) _________the piano. So you think it is enough simply to read about it? Can you play the piano without having lots of (10) ________ first?



IX/ Ghép hai câu làm một, dùng từ gợi ý. (5đ)

1. Minh does morning exercises regularly. He wants to be healthy ( so as to )

…………………………………………………………………………………………..

2. I’m learning English. I want to read book in English. (in order to)

………………………………………………………………………………………….

3. She said nothing . She didn’t want to make him angry (so as to)

…………………………………………………………………………………………

4.The man was taken to the local hospital. He was injured in the accident. (past participle)

…………………………………………………………………………………………..

5. The musician is internationally famous. He appeared in the concert last night. (present participle)

………………………………………………………………………………………….

X/ Dùng từ gợi ý viết lại các câu sau sao cho nghĩa của câu không thay đổi. (10)

1. Keeping the environment clean is very important.

- It’s ……………………………………………………………………………..

2. They will show the time machine to the public when they finish it.

- The time machine ……………………………………………………………………..

3. He was delighted to receive his aunt’s letter.

- He was delighted that ………………………………………………………………..

4. Old car tires are recycled to make shoes and sandals.

- People ………………………………………………………………………………..

5. I’m very sad that I wasn’t accepted in that group.

- I’m very sad not …………………………………………………………………….

6. It’s three years since I last spoke to her.

- I haven’t ………………………………………………………………………………

7. Tam doesn’t type as fast as she used to.

- Tam used ……………………………………………………………………………..

8. “ Please turn down the radio for me”, said my father.

- My father asked ………………………………………………………………………

9. Lan will be fifteen next week.

- It is Lan’s ……………………………………………………………………………..

10. How long is it since you used the pen?

- When ………………………………………………………………………….?
XI/ Sắp xếp các từ sau thành câu hoàn chỉnh. (10đ)

1. stamps / a child / Minh / since / collected / was / has / he.

- …………………………………………………………………………………….

2. tomorrow / can / not / we / somewhere / I / so / working / go / am.

- ……………………………………………………………………………………..

3. back / in / months / England / going / two / are / to / they.

- ………………………………………………………………………………………..

4. information / entertainment / also / is / TV / only / but / not / bringing .

- ………………………………………………………………………………………..

5. struggle / on / always / nature / home / life / at / is / the farm / with / a.



- ……………………………………………………………………………………….

biÓu ®iÓm §Ò sè 38

I/ 5 điểm – Mỗi câu đúng 1 diÓm

1- C

2- D

3- B

4 – A

5 – A


II/ 5 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm

1 – B

2- D

3-A

4- C

5- B


III/ 15 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm

1- A

2 – C

3 - D

4 - A

5 – C

6 – A

7 – B

8 – D

9 – C

10 – B

11 – A

12 – B

13 – B

14 – D

15 – A


IV/ 10 điểm – Mỗi động từ đúng 1 điểm

1. are caried out

6. have invented

2. working

7. organizing

3. are

8. be developed

4. to invent

9. to consider

5. attempts

10. be wanted


V/ 10 điểm – Mỗi giới từ đúng 1 điểm

1. with

2. off

3. to

4. into

5.by

6. betwwwn

7. up

8. for

9. in / for





VI/ 10 điểm – Mỗi từ đúng 1 điểm

1. deliveries

3. activities

5. frightening

7. solution

9. arrangement

2. explanation

4. sunny

6. friendly

8. carefully

10. skillful


VII/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm

1. interested -> interesting

3. gone -> went

5. had -> was

2. him -> his

4. among -> between

6. bought -> buy

7. wetter -> wettest

9. did -> done




8. since -> for

10. any -> some





VIII/ 10 điểm – Mỗi từ đúng 1 điểm

1. learning

2. are

3. of

4. you

5. how

6. book

7. fly

8. yourself

9. playing

10. practice


IX/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm

1. Minh does morning exercises regularly so as to be healthy.

2. I’m learning English in order to read book in English.

3. She said nothing so as not to make him angry.

4. The man injured in the accident was taken to the local hospital.

5. The musician appearing in the concert last night is internationally famous.



X/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm

1. It’s very inportant to keep the environment clean.

2. The time machine will be shown to the public when it is finished.

3. He was delighted that his aunt sent him a letter.

4. People recycle old car tires to make shoes and sandals.

5. I’m very sad not to be accepted in that group.

6. I haven’t spoken to her for three years.

7. Tam used to type faster than she can/ does now.

8. My father asked me to turn down the radio for him.

9. It’s Lan’s fifteenth birthday next week.

10. When did you use the pen?

XI/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 2 điểm

1. Minh has collected stamps since he was a child.

2. I am not working tomorrow so we can go somewhere.

3. They are going back to England in two months.



4. TV bringing not only information but also entertaiment.

5. At home on the farm life is always a struggle with nature.




Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2019
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương