Question 46: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each
Alice: Thank you for a lovely evening. Carol: _______________
A. Don’t mention it. B. I’m glad you enjoyed it.
C. Yes, I’d like that. D. Yes, that would be very nice.
Question 47: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each
Wendy: “Why don’t we get together next week?” Cindy: “_______________”
A. I didn’t have the time
B. Not again
C. That’s a good idea
D. It’ll take three hours
Question 48: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each
Marie: “I’ve passed the final exam!” → Tony: “……………………..”
A. Sorry to hear that.
B. Yes, that’s right.
C. I hope not.
Question 49: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each
Tom. ''Your hairstyle is terrific, Mary" -Mary: “__________________."
A. Thanks. That's a nice compliment
B. I think so
C. Why do you say so?
D. Sorry, I don't like it
Question 50: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each
- Hung: "Thank you very much for a lovely party"
- Hoa: "___________________."
B. You are welcome
D. Have a good day
Read the following passage taken from Microsoft Encarta and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word(s) for each of the blanks from 51 to 60.
Some students at the Open University left school 20 years old. Others are younger but ___51___ must be at least 21 years old. This is one example of how the Open University is ___52___ from all other universities. Its students must either work full-time ___53___ be at home all day, For instance mothers of families. They do not ___54___ to pass any examinations before they are accepted as students. This is why the university is called ‘open’. The university was started in ___55___ to help a group of people who missed having a university education when they were young.
The first name for the Open University was ‘The University of the ___56___’. The idea was to teach ‘on the air’, in other words on radio and television. Most of the teaching is done like this. Radio and television ___57___ brought the classroom into people’s families . But this, on its own, is not ___58___ for a university education. The Open University student also receives advice at one of 283 study centers in the country. 36 weeks of the year he has to send ___59___ work to a ‘tutor’, the person who guides his studies. He must also spend 3 weeks every summer ___60___ a full-time student. The tutors and students meet and study together, as in other universities. At the end, of the Open University’s first year, the results were good. 3 out of every 4 students passed their examinations. If they do this every year, they will finish their studies in 4 or 5 years.
C. the others
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 61 to 70
The countryside of Britain is well known for its beauty and many contrasts: its bare mountains and moorland, its lakes, rivers and woods, and its long, often wild coastline. Many of the most beautiful areas are national parks and are protected from development. When British people think of the countryside they think of farmland, as well as open spaces. They imagine cows or sheep in green fields enclosed by hedges or stone walls, and fields of wheat and barley. Most farmland is privately owned but is crossed by a network of public footpaths.
Many people associate the countryside with peace and relaxation. They spend their free time walking or cycling there, or go to the country for a picnic or a pub lunch. In summer people go to fruit farms and pick strawberries and other fruit. Only a few people who live in the country work on farms. Many commute to work in towns. Many others dream of living in the country, where they believe they would have a better and healthier lifestyle.
The countryside faces many threats. Some are associated with modern farming practices, and the use of chemicals harmful to plants and wildlife. Land is also needed for new houses. The green belt, an area of land around many cities, is under increasing pressure. Plans to build new roads are strongly opposed by organizations trying to protect the countryside. Protesters set up camps to prevent, or at least delay, the building work.
America has many areas of wild and beautiful scenery, and there are many areas, especially in the West in states like Montana and Wyoming, where few people live. In the New England states, such as Vermont and New Hampshire, it is common to see small farms surrounded by hills and green areas. In Ohio, Indiana, Illinois and other Midwestern states, fields of corn or wheat reach to the horizon and there are many miles between towns.
Only about 20% of Americans live outside cities and towns. Life may be difficult for people who live in the country. Services like hospitals and schools may be further away and going shopping can mean driving long distances. Some people even have to drive from their homes to the main road where their mail is left in a box. In spite of the disadvantages, many people who live in the country say that they like the safe, clean, attractive environment. But their children often move to a town or city as soon as they can.
As in Britain, Americans like to go out to the country at weekends. Some people go on camping or fishing trips, others go hiking in national parks.
Question 61: We can see from the passage that in the countryside of Britain ______.
A. it is difficult to travel from one farm to another B. only a few farms are publicly owned
C. none of the areas faces the sea D. most beautiful areas are not well preserved
Question 62: The word “enclosed” in paragraph 1 is closest in meaning to ______.
A. embraced B. surrounded C. blocked D. rotated
Which of the following is NOT mentioned as an activity of relaxation in the countryside of Britain?
A. Going swimming B. Going for a walk C. Riding a bicycle D. Picking fruit
Question 64: What does the word “they” in paragraph 2 refer to?
A. Those who go to fruit farms in summer B. Those who go to the country for a picnic
C. Those who commute to work in towns D. Those who dream of living in the country
Question 65: Which of the following threatens the countryside in Britain?
A. Protests against the building work. B. Plants and wildlife.
C. Modern farming practices D. The green belt around cities
Question 66: The phrase “associated with” in paragraph 3 is closest in meaning to ______.
A. separated from B. supported by C. related to D. referred to
Question 67: According to the passage, all of the following are true EXCEPT ______.
A. all organizations strongly oppose plans for road construction
B. the use of chemicals harms the environment of the countryside
C. camps are set up by protesters to stop the construction work
D. the green belt is under pressure because of the need for land
Question 68: The phrase “reach to the horizon” in paragraph 4 is closest in meaning to ______.
A. are varied B. are endless C. are horizontal D. are limited
Question 69: According to the passage, some Americans choose to live in the country because ______.
A. they enjoy the safe, clean, attractive environment there
B. hospitals, schools and shops are conveniently located there
Question 70: Which of the following is NOT mentioned in the passage?
A. Both British and American people are thinking of moving to the countryside.
B. Towns in some Midwestern states in the US are separated by long distances.
C. Many British people think of the country as a place of peace and relaxation.
D. The majority of American people live in cities and towns.
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 71 to 80
Mickey Mantle was one of the greatest baseball players of all time. He played for the New York Yankees in their years of glory. From the time Mantle began to play professionally in 1951 to his last year in 1968, baseball was the most popular game in the United States. For many people, Mantle symbolized the hope, prosperity, and confidence of America at that time.
Mantle was a fast and powerful player, a “switch-hitter” who could bat both right-handed and left-handed. He won game after game, one World Series championship after another, for his team. He was a wonderful athlete, but this alone cannot explain America’s fascination with him.
Perhaps it was because he was a handsome, red-haired country boy, the son of a poor miner from Oklahoma. His career, from the lead mines of the West to the heights of success and fame, was a fairy-tale version of the American dream. Or perhaps it was because America always loves a “natural”: a person who wins without seeming to try, whose talent appears to come from an inner grace. That was Mickey Mantle.
But like many celebrities, Mickey Mantle had a private life that was full of problems. He played without complaint despite constant pain from injuries. He lived to fulfill his father’s dreams and drank to forget his father’s early death.
It was a terrible addiction that finally destroyed his body. It gave him cirrhosis of the liver and accelerated the advance of liver cancer. Even when Mickey Mantle had turned away from his old life and warned young people not to follow his example, the destructive process could not be stopped. Despite a liver transplant operation that had all those who loved and admired him hoping for a recovery, Mickey Mantle died of cancer at the age of 63.
Question 71: What is the main idea of the passage?
A. Mickey Mantle as the greatest baseball player of all time
B. Mickey Mantle’s success and private life full of problems
C. Mickey Mantle and his career as a baseball player
D. Mickey Mantle and the history of baseball
Question 72: It can be inferred from paragraph 1 that Mantle ______.
A. earned a lot of money from baseball B. played for New York Yankees all his life.
C. introduced baseball into the US D. had to try hard to be a professional player.
Question 73: According to the passage, Mantle could ______.
A. hit the ball to score from a long distance B. hit with the bat on either side of his body
C. bat better with his left hand than with his right hand D. give the most powerful hit in his team
Question 74: The word “this” in paragraph 2 refers to ______.
A. Mantle’s being a fast and powerful player. B. Mantle’s being a wonderful athlete.
C. Mantle’s being fascinated by many people. D. Mantle’s being a “switch-hitter”.
Question 75: It can be inferred from the passage that for most Americans ______.
A. success in Mantle’s career was difficult to believe