TRƯỜng thpt núi thàNH



tải về 106.52 Kb.
Chuyển đổi dữ liệu30.08.2016
Kích106.52 Kb.

SỞ GD & ĐT QUẢNG NAM

TRƯỜNG THPT NÚI THÀNH


ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP TRƯỜNG LỚP 11

NĂM HỌC 2012-2013

Môn thi: TIẾNG ANH 11-Thời gian làm bài: 120 phút


Giám khảo

Điểm

Họ, tên:

Lớp : SBD:

Giám thị



(Đề thi gồm có 6 trang)

( Học sinh làm bài trên tờ đề thi)

A. VOCABULARY & GRAMMAR:

I. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.( 20pts)

1: John ___________ to return my book the next Friday.

A. suggested B. promised C. proposed D. reminded

2: - "Would you like to join our volunteer group this summer?"- "______"

A. Do you think I would? B. I wouldn't. Thank you.

C. Yes, you're a good friend. D. Yes, I'd love to. Thanks.

3: The first person ________ the classroom last Monday might know the reason.

A. entered B. to enter C. who enters D. whom entered

4: People are destroying the environment by adding ____________ to it.

A. pollutes B. pollutions C. pollutives D. pollutants

5: Not until the end of the 19th century ______ become a scientific discipline.

A. plant breeding has B. did plant breeding

C. plant breeding had D. has plant breeding

6: He always ______ the crossword in the newspaper before breakfast.

A. writes B. makes C. works D. does

7: It is hard to get ______ him; he is such an aggressive man.

A. by B. on with C. into D. over to

8: The new director of the company seems to be an intelligent and ______ man.

A. well-educated B. well-educate C. well-educational D. well-education

9: In 2000, the world population________ the figure of 6.6 billion.

A. increased B. got C. reached D. went

10: By ______ the housework done, my mother has more time to pursue her career.

A. ordering B. taking C. having D. making

11: The youths nowadays have many things to do in their ______ time.

A. leisure B. entertainment C. fun D. amusement

12: This factory produced ______ motorbikes in 2008 as in the year 2006.

A. twice as many B. as twice as many

C. as twice many D. as many as twice

13: Had she worked harder last summer, she ______.

A. wouldn't have been sacked B. wouldn't have sacked

C. wouldn't sack D. wouldn't be sacked

14. ________ too much, he found difficult to drive home.

A. Drunk B. Have drunk C. Having drunk D. To drink

15. Have you told________ about the letter?

A. no one B. anyone C. ones D. one

16. During Tet holiday, homes are decorated ________ plants and flowers.

A. of B. with C. for D. in

17. Mary told him that she would help him to learn English if she has time.

A B C D .

18. The thief, “I didn’t take any of the money.”

A. The thief admitted to taking any of the money.

B. The thief admitted not to take any of the money.

C. The thief denied taking some of the money.

D. The thief admitted not to taking any of the money

19. The new students hope _______ in many of the school’s social activities.

A. to be included B. to include C. including D.being included

20. It is vital that we _______ a change in people's attitudes.

A. bring down B. bring back C. bring about D. look after


Write your answers here:

1.

2.

3

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

II. Use the words given in capitals at the end of each line to form a word that fits in the space in the same line (10 pts)

  1. This scheme could be ______ for people in low incomes. ADVANTAGE

  2. An only child often creates an ________ friend to play with. IMAGINE

  3. He tried his best to make his birthday party more _______ . ẸNJOY

  4. The second solution is to provide safe, ______ birth-control EXPENSIVE

methods.

  1. The rapid growth of population led to an acute _______ of SHORT

housing.

6. The weather was terrible, so we had a very ______ holiday. PLEASE

7. It’s forbidden to destroy ________ buildings. HISTORY

8. John likes a lot of dishes of Vietnam, ________ pho. SPECIAL

9. When you are late for school, you should ______ to your teacher. APOLOGY

10. Environmental _______ is everybody’s responsibility. PROTECT


Write your answers here:

1.

6.

2.

7.

3.

8.

4.

9.

5.

10.


III. Complete the following sentences with the correct form of the verbs in brackets. (5 pts)

1. I suddenly remembered that I ........... to bring my keys. (forget)

2. The scientist said the earth ……….. around the sun. (go)

3. The preparation ............. by the time the guest arrived (finish)

4. I thought he …………. when he said he'd resigned. (joke)

5. At the turn of the twentieth century, many discoveries ………. (make)

in physics and others sciences.
Write your answers here:


1.

3

2.

5

3.





IV. Complete each of the sentences with the appropriate word or preposition: (5pts)

  1. They give care and comfort ______ disadvantaged children.

  2. ________ my experience, very few people really understand the problem.

  3. When they finished singing, Lisa _______ out the candles on the cake.

  4. Friendship is a two-side ________; it lives by give-and-take.

  5. I often ______ of being famous when I was younger.

Write your answers here:



1.

3

2.

5

3.





B. READING COMPREHENSION

I. Read the passage then choose the best answer (10 pts)

REMEMBER?

Your mind's ability to bring back experiences you have had is your memory. There are two kinds of remembering, recall and recognition. For instance, you may not be able to recall the poem you read yesterday in class, but if you see it again, you will know it instantly because you recognize it.

Some few people have 'total recall,' often spoken of as photographic memory. A person with total recall can recite a whole page of a book he has read only once, or playa musical composition after hearing it once. This is very unusual, however, and most people have difficulty in remembering even names they heard the day before. This is not because most people lack the ability to remember, but because they had not paid much attention to what they heard. They felt no personal reasons to remember. Having a personal reason for remembering is one of the most important factors in a good memory.

When you have a strong reason for remembering, concentrate as you read or listen, and try to connect the new information to things you I already know. A detail is easy to remember when it fits into a whole that makes sense. If you understand the entire history lesson before you try to remember any particular dates, your memory may surprise you.


  1. While not directly stated, it may be inferred from the article that ________.

a. details are more easily remembered by fitting them into a whole

b. recall and recognition are the same thing

c. wanting to do a thing is very important to being able to do it

d. if he will try hard enough, one man can remember as well as Mother



  1. This article as a whole tells us about ________.

a. people who can remember whole pages

b. people who can't remember names

c. our memory and how to improve it

d. recognition and recall



  1. A person with photographic memory is ________.

a. can only remember things if he looks at a photograph

b. can remember every detail of what he sees or hears

c. can be found in mental hospitals

d. brings his camera everywhere he goes



  1. One way to improve our memory is ________

a. to ask other people to repeat something you want to remember.

b. to have a camera with you all the time

c. to concentrate on what you hear or read

d. to learn everything by heart



  1. Which sentence is not true?

a. If you can't remember things, you have no memory.

b. Recognition and recall are the two kinds of memory.

c. Total recall is remembering something in its entirely.

d. A person can remember anything better if he has a strong reason for doing it.


Write your answers here:

1.

2.

3.

4.

5.


II. Choose a suitable word/ phrase to complete the following passage.( 10 pts)

Everyone wants (0) _____ pollution. But the pollution problem is (1)______ complicated as it is serious. It is complicated (2)______ much pollution is caused by things that benefit people. (3)______, exhaust from automobiles causes a large percentage of air pollution. But the automobile (4)______ transportation for millions of people. Factories discharge much (5)______ the material that pollutes the air and water, but factories give employment to a large number of people.

Thus, to end (6)_______ greatly reduce pollution immediately, people would have to ( 7)______ using many things that benefit them. Most of the people do not want to do that, of course. But pollution can be (8)______ reduced in several ways. Scientists and engineers can work to find ways to lessen the (9)______ of pollution that such things as automobiles and factories cause. Governments can pass and enforce laws that (10)______ businesses and traffic to stop, or to cut down on certain polluting activities.

0. A. reduce B. to reduce C. reducing D. reduced

1: A. as B. more C. less D. like

2: A. so B. while C. though D. because

3: A. Specific B. For example C. Such as D. Like

4: A. takes B. affords C. carries D. provides

5: A. about B. for C. of D. with

6: A. or B. and C. as well D. then

7: A. start B. continue C. stop D. go on

8: A. carefully B. unexpectedly C. gradually D. little

9: A. way B. figure C. number D. amount

10: A. forbid B. prevent C. request D. Require


Write your answers here:

0. B

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.





III. Fill in each numbered space with one appropriate word. (10 pts)

The birthday cake is traditionally highly decorated, and typically covered (1)…………lit candles when presented; the number of candles often equals the (2)……….of the person. The person (3)…………birthday it is makes a silent wish and then 4)………….out the candles; if done in one breath, the wish is supposed to come (5)……….., but only if the person keeps the wish to himself (or herself). It is also commonfor the “birthday boy” or ‘birthday girl” to cut the initial piece of (6)………….cake as newlywed couple might with a wedding cake. Birthday cakes (7)…………..been a tradition dating back as far as the Middle Ages when the English would conceal symbolic items(8)………..…as gold coins, rings, and thimbles inside their cakes. (9)………. item was associated with a prediction. For example, a person (10)…………..a gold coin in a birthday cake would supposedly become wealthy.


Write your answers here:

1.

6.

2.

7.

3.

8.

4.

9.

5.

10.

C. WRITING

I. Rewirte each sentence, beginning as shown, so that the meaning stay the same.(10 points)

1. My father is out of work, so he spends a lot of time at home.

Being .......................................................................

2. “ You have broken my vase of flowers, Jane.” John said.

John accused .......................................................................

3. It rains heavily, I can’t pick you up at the station tonight.

Unless.............................................................................................

4.My mother was the most warm-hearted person I’ve ever known.

I’ve .......................................................................

5.They were seasoned travelers, which we hadn't expected them to be!

Contrary .......................................................................
II. Write a new sentence similar in meaning to the one given, using the word given in brackets. (10 points)

1. “ If I were you, I wouldn’t help Alice do this”. Lan said to me ADVISED

..........................................................................................................................

2. Learning English everyday is my pleasure. ENJOY

........................................................................................................................

3. I couldn't go to work because of the flood. PREVENTED

........................................................................................................................

4. If we took effective action now, we could still save the rainforest. WERE

........................................................................................................................

5. Some high school students participate in helping disadvantaged or TAKE

handicapped children

........................................................................................................................



III. Write a paragraph (about 120 words) to say “Do you like the Teacher’s Day ?Why or why not?” (10 points)

...............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
KEY

A. VOCABULARY & GRAMMAR:



I.Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.( 20pts) Mỗi câu 0,1 điểm

1.B

2.D

3. B

4. D

5. B

6. D

7. B

8.A

9. C

10. C

11. A

12. A

13.A

14. C

15. B

16. B

17. D

18. C

19. A

20. C

III. WORDFORM : Use the words given in capitals at the end of each line to form a word that fits in the space in the same line (10 pts) Mỗi câu 0,1 điểm

1. advantageous 2. imaginary 3. enjoyable 4. inexpensive 5. Shortage

6. unpleasant / unpleasing 7. Historical 8. specially 9. apologize 10. protection

III. Complete the following sentences with the correct form of the verbs in brackets. (5 pts) Mỗi câu 0,1 điểm

1. had forgotten 2. goes 3. had been finished 4. was joking 5. were being made

IV. Complete each of the sentences with the appropriate word or preposition: (5pts)

Mỗi câu 0,1 điểm

1. to 2. In 3. blew 4. affair 5. dreamed



B. READING :

I. Read the passage then choose the best answer (10 pts) Mỗi câu 0,2 điểm

1D 2C 3B 4C 5A



II. Choose a suitable word/ phrase to complete the following passage.( 10 pts) Mỗi câu 0,1 điểm

1. A 2. D 3. B 4. D 5. C

6. A 7. C 8. C 9. D 10. D

III. Fill in each numbered space with one appropriate word. (10 pts) Mỗi câu 0,1 điểm

1. with 2. age 3. whose 4. blows 5. true

6. the 7. have 8. such 9. Each 10. finding

C. WRITING

I. Rewirte each sentence, beginning as shown, so that the meaning stay the same.(10 points)

Mỗi câu 0,2 điểm


  1. Beingg out of work, my father spends a lot of time at home.

  2. John accused Jane of having broken his vase of flowers.

  3. Unless it rained heavily, I could pick you up at the station tonight.

  4. I’ve never known a more warm-hearted person than my mother (was).

5. Contrary to what we had expected ( them to be) / our expectation, they were seasoned travellers

II. Write a new sentence similar in meaning to the one given, using the word given in brackets. (10 points)

Mỗi câu 0,2 điểm

  1. Lan advised me not to help Alice do that.

  2. I enjoy learning English everyday.

  3. The flood prevented us from going to work.

  4. If effective action were taken now, we could still save the rainforest.

5. Some high school students take part in helping disadvantaged or handicapped children

III. Write a paragraph (about 120 words) to say what is the most memorable Teacher’s Day in your life .. (10 points)

Yêu cầu: + phải viết được các ý sau:



    • Teacher’s day có ý nghĩa như thế nào?

    • Suy nghĩ của mình về ngày lễ này

    • Các hoạt động diễn ra (được làm ) trong ngày lễ này

    • Điều gì làm mình nhớ nhất ấn tượng nhất

+ bố cục mạch lạc, rõ ràng

+ viết chính xác ngữ pháp, chính tả

+ sử dụng được liên từ thích hợp để liên kết các ý
A. VOCABULARY & GRAMMAR:

I. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.( 20pts)

Write your answers here:



1.

2.

3

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

II. Use the words given in capitals at the end of each line to form a word that fits in the space in the same line (10 pts)
Write your answers here:

1.

6.

2.

7.

3.

8.

4.

9.

5.

10.


III. Complete the following sentences with the correct form of the verbs in brackets. (5 pts)
Write your answers here:

1.

3

2.

5

3.





IV. Complete each of the sentences with the appropriate word or preposition: (5pts)
Write your answers here:

1.

3

2.

5

3.





B. READING COMPREHENSION

I. Read the passage then choose the best answer (10 pts)

Write your answers here:



1.

2.

3.

4.

5.


II. Choose a suitable word/ phrase to complete the following passage.( 10 pts)
Write your answers here:

0. B

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.





III. Fill in each numbered space with one appropriate word. (10 pts)

Write your answers here:



1.

6.

2.

7.

3.

8.

4.

9.

5.

10.

C. WRITING

I. Rewirte each sentence, beginning as shown, so that the meaning stay the same.(10 points)
II. Write a new sentence similar in meaning to the one given, using the word given in brackets. (10 points)

III. Write a paragraph (about 120 words) to say (10 points)

...............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
KEY

A. VOCABULARY & GRAMMAR:



I.Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.( 20pts) Mỗi câu 0,1 điểm

III. WORDFORM : Use the words given in capitals at the end of each line to form a word that fits in the space in the same line (10 pts) Mỗi câu 0,1 điểm



III. Complete the following sentences with the correct form of the verbs in brackets. (5 pts) Mỗi câu 0,1 điểm

IV. Complete each of the sentences with the appropriate word or preposition: (5pts)



Mỗi câu 0,1 điểm

B. READING :

I. Read the passage then choose the best answer (10 pts) Mỗi câu 0,2 điểm

II. Choose a suitable word/ phrase to complete the following passage.( 10 pts) Mỗi câu 0,1 điểm

III. Fill in each numbered space with one appropriate word. (10 pts) Mỗi câu 0,1 điểm

C. WRITING

I. Rewirte each sentence, beginning as shown, so that the meaning stay the same.(10 points)

Mỗi câu 0,2 điểm

II. Write a new sentence similar in meaning to the one given, using the word given in brackets. (10 points)

Mỗi câu 0,2 điểm
III. Write a paragraph (about 120 words) to say what is the most memorable Teacher’s Day in your life .. (10 points)

Yêu cầu: + phải viết được các ý sau:

+ bố cục mạch lạc, rõ ràng

+ viết chính xác ngữ pháp, chính tả

+ sử dụng được liên từ thích hợp để liên kết các ý

………………………..



………………………….




Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2016
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương