TRƯỜng thcs đa phưỚc hội thư viện câu hỏi bộ môn: Tiếng Anh Lớp: 8 Unit 1: my friends



tải về 0.55 Mb.
Chuyển đổi dữ liệu07.02.2018
Kích0.55 Mb.
TRƯỜNG THCS ĐA PHƯỚC HỘI THƯ VIỆN CÂU HỎI

Bộ môn: Tiếng Anh Lớp: 8



Unit 1: MY FRIENDS

Phần 1: Trắc nghiệm khách quan (28 câu)

A. Language focus

Câu 1+2+3+4 (Nhận biết): Present simple tense

1/ The River Amazon …………….into the Atlantic Ocean.

A. flow B. to flow C. flows D. is flowing

2/ Where …………. Nien…………from? She’s Vietnamese.

A. is-comes B. does-come C. does-comes D. is-come

3/ My parents………..doctors. They ………..in the hospital.

A. is-works B. is- work C. are- works D. are- work

4/ Ba………….lucky having a lot of friends.

A. feel B. feels C. felt D. feeling

Đáp án: 1- C 2- B 3- D 4- B

Câu 5+6 (Nhận biết): Stress

5/ Which word is not stressed on the first syllable?

A. sociable B. volunteer C. character D. generous

6/ Choose the word is stressed different from the others:

A. enjoy B. invent C. arrange D. order

Đáp án: 5- B 6- D

Câu 7+8 (Nhận biết): Pronunciation

7/ Choose the word is pronounced different from the others:

A. Character B. Christmas C. Chocolate D. Chemistry

8/ Choose the word is pronounced different from the others:

A. wrong B. weigh C. wait D. weather

Đáp án: 7- C 8- A

Câu 9+10+11+12 (Nhận biết): Past simple tense

9/ Last year Hoa..........in Hue but now she lives in Ha Noi.

A. live B. living C. to live D. lived

10/ I ………………….a letter to my old friend last week.

A. sent B. send C. sends D. sending

11/ Her mother ……………..this city two years ago.

A. left B. leaves C. is leaving D. will leave

12/ Choose the word is not correct:

Hoa is very happy when she received a letter from her friend this morning.

A B C D


Đáp án: 9- D 10- A 11- A 12- A

Câu 13+14+15+16 (Nhận biết): Prepositions

13/ ………..July 20, 1969, Neil Armstrong was the first human to step………the moon.

A. in-in B. in-on C. on-on D. at-at

14/ He spends his free time ………..a local orphanage.

A. at B. in C. to D. with

15/ There are lots of parties…………Christmas.

A. in B. on C. at D. about

16/ My friends usually enjoy my sense………..humor.

A. of B. with C. to D. on

Đáp án: 13- C 14- A 15- C 16- A

Câu 17+18+19+20+21 (Nhận biết): Words describing appearance

17/ He looks so…………. He should take exercise everyday.

A. thin B. fat C. strong D. tall

18/ Her daughter has…………

A. a short black hair B. a black short hair

C. short black hair D. black short hair

19/ Mary has ………………….

A. long curly blond hair B. curly long blond hair

A. hair long curly blond D. long hair curly blond

20/ What does he look like? He’s ………………

A. reserved B. generous C. short D. kind

21/ What’s she like? She’s……………..

A. thin B. tall C. short D. kind

Đáp án: 17- B 18- C 19- A 20- C 21- D

Câu 22+23+24: (thông hiểu): Words from planets

22/ The sun………..in the East and ……….in the West.

A. set-rise B. rise- set C. sets- rises D. rises- sets

23/ The………….goes around the sun.

A. moon B. sun C. earth D. mars

24/ The………….near the sun.

A. Mars B. Mercury C. Moon D. Earth

Đáp án: 22- D 23- C 24- B

B. Reading: (Thông hiểu):

Students will be able to read a passage for general or specific information

Read passage:

Do you have any close friends? I think everybody at least has one close friend in their life. And so do I. I have two close friends, Hanh and Mai. We are in the same class at primary school, and then secondary school. We are also neighbors so we spend most of our time in learning and playing together. Hanh is a beautiful girl with big black eyes and an oval rosy face. She is an intelligent student who is always at the top of the class. She likes reading, and she often goes to the library whenever she has free time. Mai isn’t as beautiful as Hanh, but she has a lovely smile and looks very healthy. Mai is very sporty. She spends most of her free time playing sports. Mai is a volleyball star of our school. She is also very sociable and has a good sense of humor. Her jokes always make us laugh. I love both of my friends and I always hope our friendship will never die.



Circle the correct letter A, B, C or D to complete the sentences:

  1. How many friends does the write have?

A. 1 B. 2 C. 3 D. 4

  1. How does Hanh study at school?

A. She studies goodly. B. She studies badly.

C. She studies well. D. She studies hardly.



  1. What does Mai look like?

A. She’s very healthy. B. She’s very beautiful.

C. She’s very weak. D. She’s very strongly.



  1. Mai often tells............to make her friends laugh.

A. folktale B. jokes C. funny stories D. B and C are correct

Đáp án: 1- B 2- C 3- A 4- D

Phần 2: Tự luận (14 câu)

C. Listening: (Vận dụng cao) (5 câu): Students will be able to listen for general or specific information to answer the questions

1/ How is she?

2/ How is her hair?

3/ What does she usually wear?

4/ What colors of clothes doesn’t she like?

5/ What can she do well?



Đáp án: 1- She’s a slender young girl.

2- It is long, straight and black.

3- She usually wears a T-shirt, jeans and white leather shoes.

4- She doesn’t like dark clothes.

5- She can play the piano and draw well.

* Tape script:

My name is Lan. I am a slender young girl. I have long straight black hair. I have big beautiful eyes, high nose and brown skin. I usually wear a T-shirt, jeans and white leather shoes. However I do not like dark clothes, for example, black, brown, etc. I hate wearing a dress or skirt. I am a very friendly and honest person. I am very musical and artistic as I play the piano very well and draw well. I love plants and animals very much.



D. Speaking: (4 câu) (thông hiểu): Students will be able to put the expressions to complete the dialogue

Put the following expressions to complete the dialogue:

a/ Tan: Nice to meet you, Nga.

b/ Hoa: Hi, Tan.

Tan, I’d like you to meet Nga.



c/ Nga: Nice to meet you Tan.

d/ Tan: Hello, Hoa.

Đáp án: 1- d

2- b

3- a

4- c
E. Writing:

Câu 1+2 (Vận dụng thấp): Students will be able to make sentences, using

adjective+ enough to+ infinitive”

1/ She is tall. She can play volleyball.

=> She is tall.......................................................................................................

2/ The worker is clever. He can make fine things from wood.

=> The worker is clever......................................................................................



Đáp án: 1- She is tall enough to play volleyball.

2- The worker is clever enough to make fine things from wood.

Câu 3: (Vận dụng thấp): Students will be able to make questions with the provided questions words

3/ There are four people in the picture. (Make question with “How many”)

=> How many.................................................................................?

Đáp án: 3/ How many people are there in the picture?

Câu 4+5: (Vận dụng cao): Students will be able to make questions with the provided questions words

4/ He is tall, thin and has short black hair. (Make question with “What”)

=> What......................................................................................?

5/ Nam is sociable and kind. (Make question with “What”)

=> What......................................................................................?

Đáp án: 4/ What does he look like?

5/ What’s Nam like?


Unit 2: MAKING ARRANGEMENTS

Phần 1: Trắc nghiệm khách quan (32 câu)

A. Language focus

Câu 1+2 (Nhận biết): Stress

1/ Which word is not stressed on the second syllable?

A. orphanage B. electric C. emigrate D. sociable

2/ Choose the word is stressed different from the others:

A. telephone B. furniture C. customer D. invention

Đáp án: 1-B 2- D

Câu 3+4 (Thông hiểu): kinds of word

3/ Odd one out

A. inside B. here C. because D. downstairs

4/ Odd one out

A. experiment B. invention C. assistant D. introduction

Đáp án: 3- C 4- C

Câu 5+6+7 (Nhận biết): Pronunciation

5/ Choose the word is pronounced different from the others:

A. telephoned B. transmitted C. called D. lived

6/ Choose the word is pronounced different from the others:

A. experiment B. transmit C. live D. furniture

7/ Which word is pronounced /t/

A. worked B. invented C. conducted D. intended

Đáp án: 5- B 6- A 7- A

Câu 8+9+10 (Thông hiểu): Adverbs of place

8/ Don’t come in. Please wait…………….for your turn.

A. inside B. downstairs C. outside D. upstairs

9/ She ran…………. to open the door for him.

A. downstairs B. outside C. inside D. out

10/ Choose the word is not correct:

Why don’t you go upstairs and sit in the sun?

A B C D


Đáp án: 8- C 9- A 10- B

Câu 11+12+13+14+15 (Nhận biết): Infinitive

11/ Let’s………..outside the movie theater.

A. meets B. to meet C. met D. meet

12/ Can I………….to Hoa, please?

A. to speak B. speak C. speaking D. speaks

13/ I’m going ……………..the movie Dream City at 6.45 this evening.

A. see B. to see C. seeing D. saw

14/ Would you like………..a message?

A. to leave B. leave C. leaving D. leaves

Đáp án: 11- D 12- B 13- B 14- A

Câu 15 (thông hiểu): Adverbs of time

15/ I am using my cousin’s bike …………….

A. yesterday B. last night

C. tonight D. 2 days ago



Đáp án: 15- C

Câu 16 (Thông hiểu): Vocabulary

16/ Alexander Graham Bell…………….to Canada and then to America.

A. emigrated B. started C. demonstrated D. delivered

Đáp án: 16- A

Câu 17+18+19 (Nhận biết): Prepositions

17/ Mrs. Lien said you could reach her..........8 603 423.

A. to B. with C. about D. at

18/ The post office is ………..from my house.

A. near B. far C. next D. beside

Đáp án: 17- D 18- B

Câu 20 (Thông hiểu): Prepositions

19/ She came…………with a new idea for increasing sale.

A. in B. on C. to D. up

Đáp án: 20- D

Câu 20+21+22 (Thông hiểu): Names of telecommunication devices

20/ We can look for someone’s telephone number in the ………………….

A. address book B. telephone directory

C. answering machine D. fax machine

21/ ……………..is so small that we can take it for calling when we are out.

A. address book B. telephone directory

C. mobile phone D. public telephone

22/ If there is no answer when you phone, you can leave a message on the……………

A. telephone B. telephone directory

C. answering machine D. fax machine



Đáp án: 20- B 21- C 22- C

Câu 23 (thông hiểu): Conjunction

23/ Mr. Toan took a message ………… his boss was out.

A. before B. when C. and D. so that

Đáp án: 23- B

B. Listening: (Nhận biết) (5 câu): Students will be able to listen for general or specific information

* Listen to the conversation and fill in the form:


The English Club Enrolment Form

Name: (1)-------------------------

Class: (2)-------------------------------

Your English capacity: (3)-----------------------------------

Reason for joining the club: (4) to improve my----------------and make friends

Sort of club you want to take part in: (5)----------------------------


1- A. Nga B. Hoa C. Ba D. Nguyen

2- A. 8/3 B. 8/2 C. 8A D. 8B

3- A. Good B. not good C. bad D. excellent

4- A. Math B. Physics C. English D. Electronics

5- A. Studying B. Reading C. Listening D. Discussing



Đáp án: 1- A

2- D

3- A

4- C

5- D

* Tape script:

Lan: Hello, can I help you?

Nga: Good morning. I am enrolling for the English club.

Lan: Ok. Let me get an application form and we can fill it out. What is your full name?

Nga: Nguyen Minh Nga.

Lan: Which class are you in?

Nga: 8B

Lan: How is your English?



Nga: Oh, good, I think.

Lan: Why do you join the club?

Nga: To improve my English and make friends.

Lan: What sort of club do you want to participate?

Nga: Discussing in English.

Lan: Well, please take this form to your teacher and ask her to sign it. The, bring it back to me.

Nga: Thank you.

C. Reading: (Thông hiểu):

Students will be able to read a passage for general or specific information

Read the passage:

Alexander Graham Bell was born in Scotland in 1847, but when he was a young man of twenty-three he moved with his parents to Canada. Before the year was over, young Graham had left his family and gone to Boston. Though Bell was a dreamer, he was also a practical thinker and man of action. In Boston, where he worked by day as a teacher of the deaf-mute, he worked far into the night experimenting with the electrical transmission of the sound. This led to the invention of the telephone.



* Choose the best answer for each question:

1/ Alexander G. Bell ..........................

A. was born in England B. was born in the 19th century

C. was an English D. left family when he was 20

2/ When did he emigrate to Canada?

A. 1874 B. 1867 C. 1870 D. 1871

3/ In Boston, he taught people who could....................................

A. neither speak nor see B. neither hear nor see

C. neither speak nor learn D. neither speak nor hear

4/ Which of the following is not used to describe A.G. Bell?

A. sociable B. practical C. dreamy D. active

Đáp án: 1- B 2- C 3- D 4- A

Phần 2: Tự luận (16 câu)

* Answer the quetions: (Thông hiểu)

1/ When was Bell born?

2/ Where did he go after leaving his family?

3/ What did he invent?



Đáp án:.

1/ He was born in 1847.

2/ He went to Canada after leaving his family.

3/ He invented the telephone.

D. Writing:

Câu 1+2+3 (Vận dụng cao): Students will be able to make sentences, using

“be going to……”

1/ Nga bought a new comic yesterday. (using “be going to….”)

=> She.......................................................................................................

2/ The window is very dirty. (using “be going to….”)

=> I......................................................................................

3/ His mother bought him a new ball and he likes soccer very much. (using “be going to….”)

=> He......................................................................................

Đáp án: 1- She’s going to read the new comic.

2- I am going to clean the window.

3- He is going to play soccer.

Câu 4: (Vận dụng cao): Students will be able to make questions with the provided questions words

4/ Bell invented the telephone in 1876. (Make question with “When”)

=> When......................................................................................?

Đáp án: 4/ When did he invent the telephone?

Câu 5+6+7+8: (Vận dụng cao): Students will be able to rewrite the sentences with the provided words

5/ Bell invented the telephone. (Rewrite the sentence)

=> Bell was......................................................................................

6/ Remember to turn off the light before going out. (Rewrite the sentence)

=> Don’t.....................................................................................

7/ They demonstrated the telephone to the public. (Make question with “What”)

=> What.....................................................................................?

8/ Marie Curie was born in Poland. (Make question with “Where”)

=> Where.....................................................................................?

Đáp án: 5- Bell was an inventor of the telephone.

6- Don’t forget to turn off the light before going out.

7- What did they demonstrate to the public?

8- Where was Marie Curie born?

Câu 7: (Vận dụng thấp): Students will be able to rewrite the sentences with the provided words

7/ The theater is near Hoa’s house. (Rewrite the sentence)

=> The theater isn’t.....................................................................

Đáp án: 7/ The theater isn’t far from Hoa’s house.

E. Speaking: (Thông hiểu) (Vận dụng thấp)

Complete the dialogue:

Hoa: Hello. 8 257 316

Nga: (1)……… ……………………?

Hoa: Hello, Nga. How are you?

Nga: (2)………….. ……………….?

Hoa: Great. Me too.

Nga: (3)…………………………….?

Hoa: I’m sorry. I can’t come to your house tonight.

Nga: (4)…………………………….?

Hoa: Yes. Tomorrow evening is fine.

Nga: See you tomorrow evening. Bye.

Hoa: Bye.



Đáp án: 1- Hello. Can I speak to Hoa?

2- I’m fine, thank you. And you?

3- Would you like to come to my house tonight?

4- How/ What about tomorrow?

Unit 3: AT HOME

Phần 1: Trắc nghiệm khách quan (32 câu)

A. Language focus

Câu 1+2 (Nhận biết): Stress

1/ Which word is not stressed on the second syllable?

A. beneath B. scissors C. steamer D. cover

2/ Choose the word is stressed different from the others:

A. cover B. injure C. destroy D. visit

Đáp án: 1-A 2- B

Câu 3+4 (Thông hiểu): kinds of word

3/ Odd one out

A. scissors B. knives C. beads D. candies

4/ Odd one out

A. dangerous B. socket C. electrical D. suitable

Đáp án: 3- C 4- C

Câu 5+6+7 (Nhận biết): Pronunciation

5/ Choose the word is pronounced different from the others:

A. reach B. such C. chemical D. chore

6/ Choose the word is pronounced different from the others:

A. knife B. socket C. desk D. bookshelf

7/ Which word is pronounced /ʃ/

A. touch B. machine C. cheap D. children

Đáp án: 5- C 6- A 7- B

Câu 8+9+10 (Thông hiểu): Modal verbs

8/ Vietnamese children…………….wear uniform when they go to school.

A. must B. have to C. mustn’t D. ought

9/ I…………. work everyday from 8.30 to 5.30.

A. ought to B. must C. should D. have to

10/ Choose the word is not correct:



You must let children play in the kitchen?

A B C D


Đáp án: 8- B 9- D 10- B

Câu 11+12+13 (Nhận biết): Reflexive pronouns

11/ The children are old enough to look after .………..

A. themselves B. them C. their D. themself

12/ Let’s paint the house………….

A. yourself B. herself C. ourselves D. themselves

13/ Boys and girls. You should do the homework………..



A. yourselves B. yourself C. myself D. ourselves

Đáp án: 11- A 12- C 13- A

B. Speaking

Câu 14+15+16+17 (Nhận biết): Words in the kitchen

* Look at the picture and put the following words into the correct orders

14/ is/ the fruit/ the bowl/ in.

15/ the table/ on/ is/ the plate.

16/ between/ is/ the clock/ the refrigerator/ the calendar/ and.

17/ to/ is/ the stove/ the sink/ next.

Đáp án: 14- The fruit is in the bowl.

15- The plate is on the table.

16- The calendar is between the refrigerator and the clock.

17- The stove is next to the sink.

Câu 18+19+20+21 (Nhận biết): Prepositions

18/ Keep those medicines..........of the children’s reach.

A. out B. with C. in D. at

19/ Please put these books………..the bookshelf.

A. at B. above C. in D. on

20/ Come in and sit ………..Nam and Ba.

A. down B. next C. between D. besides

21/ My house is…………to hers.

A. near B. next C. behind D. in front

Đáp án: 18- A 19- D 20- C 21- B

Câu 22+23 (Thông hiểu): Wrong vocabulary

* Choose the word that needs correcting:

22/ Don’t let children play in the kitchen because it’s a suitable place to play.

A B C D


23/ Let’s putting the armchair opposite the couch in the living room.

A B C D


Đáp án: 22- D 23- B

C. Listening: (Vận dụng thấp) (5 câu): Students will be able to listen for general or specific information

* Listen to the text and decide if the given statements are true (T) or false (F)

1/ The house has four rooms with a bad kitchen.

2/ There are two pictures on the wall in the sitting room.

3/ There is a pool behind the house.

4/ She keeps a dog and two cats in the garden.

5/ Children can play with a swing on a small playground.



Đáp án: 1- F

2- T

3- F

4- F

5- T

* Tape script:

The house has four rooms with a well-furnished kitchen and modern bathroom. The living rooms are comfortable with a sofa, chairs and a central table. There are two pictures on the wall and a vase of red roses on the table. Each room has a radio and a TV so that one can enjoy programs from the bed. In front of the house, there is an artificial pool. There is a garage at the side of the house for my car. I keep a cat and two dogs in the playground for my children with a swing.



D. Reading: (Thông hiểu):

Students will be able to read a passage for general or specific information

Read the passage:

We have just moved into a new house and I have been working hard all morning. I have been trying to get my new house in order. This has not been easy because I own over a thousand books. To make matters worse, the room is rather small, so I have temporarily put my books on the floor. At the moment, they cover every inch of floor space and I actually have to walk on them to get in or out of the room. My sister helped me to carry one of my old bookcases up the stairs. She went into my room and got a big surprise when she saw all those books on the floor. This is the prettiest carpet I have ever seen, she said. She looked at it for a while the added, “You don’t need bookcase at all. You can sit here on your spare time and read the carpet!”.



* Answer if the following statements are true or false?

1/ The writer are trying to arrange her new house neatly.

2/ The room isn’t big enough to hold all of her books.

3/ The writer has more than one bookcases.

4/ The writer has a beautiful carpet.

Đáp án: 1- T 2- F 3- T 4- F

Phần 2: Tự luận (16 câu)

* Answer the quetions: (Thông hiểu)

1/ Where does the writer put his books?

2/ Who helped him bring the bookcase up the stairs?

3/ How did his sister feel when she saw his room?

4/ Did she like his room?

Đáp án:.

1/ He put his books on the floor.

2/ His sister helped him bring the bookcase up the stairs

3/ She felt surprised/ angry when she saw his room.

4/ No, she doesn’t.

E. Writing:

Câu 1+2+3+4 (Vận dụng cao): Students will be able to give advice with “ought to….”

1/ My sister always get bad marks. (Give advice)

=> She......................................................................................

2/ I often late for school. (Give advice)

=> You......................................................................................

3/ Mr Tan has a bad stomachache. (Give advice)

=> He......................................................................................

4/ It’s eight o’clock. Helen is still sleeping. (Give advice)

=> Helen................................................................................

Đáp án: 1- She ought to study harder.

2- You ought to go to bed early/ get up earlier.

3- He ought to go to the doctor’s/ hospital.

4- Helen ought to get up earlier.

Câu 5+6+7: (Vận dụng cao): Students will be able to make questions with the provided questions words

5/ We have to go home early. (Make question with “What time”)

=> What time......................................................................................?

6/ He’ll have to go somewhere for a few days. (Make question with “Where”)

=> Where......................................................................................?

7/ I had to go to the police station last week. (Make question with “Why”)

=> Why......................................................................................?

Đáp án: 5/ What time do you have to go home?

6/ Where will he have to go for a few days?

7/ Why did you have to go to the police station last week?

Câu 8: (Vận dụng cao): Students will be able to rewrite the sentences with the provided words

8/ I usually empty the garbage every morning. (Rewrite the sentence)

=> Yesterday morning......................................................................................

Đáp án: 8- Yesterday morning I emptied the garbage.

Câu 9+10+11+12: (Vận dụng thấp): Students will be able to complete the sentences with the provided words

* Complete the following sentences with “There is/ are……..”:

9/ table, two armchairs, vase with flowers, picture, lamp/ room.

=>...............................................................................................

10/ picture/ the wall/ near/ window

=>...............................................................................................

11/ four chairs/ around/ table.

=>...............................................................................................

12/ reading lamp/ table/ between/ two chairs.

=>...............................................................................................

Đáp án: 9/ There is a table, two armchairs, a vase with flowers, a picture, and a lamp in the room.

10/ There is a picture on the wall and near the window.

11/ There are four chairs around the table.

12/ There is a reading lamp on the table and between two chairs.
Unit 4: OUR PAST

Phần 1: Trắc nghiệm khách quan (32 câu)

A. Language focus

Câu 1+2 (Nhận biết): Stress

1/ Which word is stressed on the third syllable?

A. electricity B. equipment C. traditional D. unfortunately

2/ Choose the word is stressed different from the others:

A. married B. harvest C. appear D. village

Đáp án: 1-A 2- D

Câu 3+4 (Thông hiểu): kinds of word

3/ Odd one out

A. light B. left C. found D. made

4/ Odd one out

A. servant B. master C. owner D. wisdom

Đáp án: 3- A 4- D

Câu 5+6+7 (Nhận biết): Pronunciation

5/ Choose the word is pronounced different from the others:

A. called B. returned C. used D. dropped

6/ Choose the word is pronounced different from the others:

A. choose B. door C. soon D. foolish

7/ Which word is pronounced /z /

A. escape B. house C. wisdom D. festival

Đáp án: 5- D 6- B 7- C

Câu 8+9+10+11+12+13+14 (Thông hiểu): Vocabulary

8/ How did you……………. to school?

A. have B. get C. take D. sit

9/ I used to get up late…………. I get up early now.

A. and B. because C. but D. when

10/ Nga’s grandmother……………live in the North, but now she lives in the South because it’ll be good for her health.

A. has to B. had to C. ought to D. used to

11/ She feels………….that we didn’t tell her the truth.

A. cruel B. greedy C. upset D. happy

12/ Choose the word is not correct:



Did she leave a message after she went?

A B C D


13/ Our life is much better with the help of modern……………

A. wisdom B. equipment C. novel D. folktale

14/ Everyone was very……………..after hearing good news.

A. excited B. upset C. sad D. unhappy



Đáp án: 8- B 9- C 10- D 11- C

12- C 13- B 14- A

Câu 15+16+17 (Nhận biết): Prepositions

15/ My mother used to live .………..a farm when she was young.

A. on B. during C. at D. in

16/ They must be here………….7.30 and 8.30

A. on B. in C. at D. between

17/ The classes start at 7am. If you arrive………..7.00, the school will be closed.

A. before B. after C. during D. at

Đáp án: 15- A 16- D 17- B

B. Speaking

Câu 18+19+20+21(Nhận biết): Ss will be able to use the provided questions to complete the dialogue

* Choose the suitable questions and put them into the correct positions:


a/ How did you travel? b/ Did you stay at a hotel?

c/ Where did you go last summer? d/ Did you go alone?

S1: (18)------------------------------?

S2: I went to Nha Trang.

S1: (19)------------------------------?

S2: No, I didn’t. I went with my parents.

S1: (20)------------------------------?

S2: We traveled by train.

S1: (21)------------------------------?

S2: Yes, we did. We stayed at Thang Loi Hotel.

Đáp án: 18- c

19- d

20- a

21- b

Câu 22+23+24+25 (Nhận biết): Verbs

22/ I was very tired, so I..........to bed early.

A. to go B. go C. went D. am going

23/ He used………..soccer in his free time.

A. to play B. play C. played D. to playing

24/ She didn’t ………..have short hair.

A. used to B. use to C. using to D. use

25/ Last night she …………home at 10 pm.

A. comes B. will come C. coming D. came

Đáp án: 22- C 23- A 24- B 25- D

Câu 26+27 (Thông hiểu): Wrong vocabulary

* Choose the word that needs correcting:

26/ Students don’t have to go to school on Friday every week.

A B C D

27/ Although she studied hardly but she failed her English test.



A B C D

Đáp án: 26- D 27- B

C. Reading: (Thông hiểu):

Students will be able to read a passage for general or specific information

Read the passage:

There are such moving incidents in our lives that we can never forget. As for me, the most remarkable event in my life is the memory of my first day at school. That morning, after walking me up earlier than usual, my mother helped me wash my face and get dressed. My mother put the school things carefully in the new brown leather schoolbag the day before. On the way to school, my mother tenderly held my hand and looked at me fondly. The road to school now seemed quiet strange. A strange feeling bloomed in my heart. I had a feeling of worry and fear when I saw the school in front of me: It looked so large. The schoolyard was full of pupils and their parents. We stood in line and went into our classroom. A young teacher greeted us At the door. And in a gentle voice he taught us the first lesson.



* Choose the most suitable option ( a, B, C or D ) to end each of the sentences:

28/ The writer------------------

A. remembers the first day he came to the primary school.

B. remembers the first day he came to the secondary school.

C. forgets the first day he came to the primary school.

D. forgets the first day he came to the secondary school.

29/ In the morning the write got up earlier and his mother helped him--------------

A. prepare clothes B. cook breakfast

C. wear clothes D. wash clothes

30/ His mother prepared all school things-----------------

A. at that time B. yesterday C. one hour ago D. two days ago



31/ What did the writer feel on the way to school?

A. very happy B. very sad C. excited D. strange



32/ The schoolyard was full of--------------------

A. teachers B. pupils C. parents D. pupils and parents



Đáp án: 28- A 29- C 30- B 31- B 32- D

Phần 2: Tự luận (16 câu)

D. Listening: (Vận dụng thấp) (5 câu): Students will be able to listen for details

* Listen to the story and fill in the missing words:

Once a farmer lived a comfortable life with his family. His chickens laid many eggs which the farmer used to sell to buy (1)............... and clothing for his family.

One day, he went to collect the eggs and discovered one of the chickens laid a (2)………… egg. He shouted excitedly to his wife, “We’re rich! We’re rich!”

His wife ran to him and they both looked at the egg in amazement. The wife wanted more, so her husband decided to (3)………..… all the chickens and find more gold eggs. Unfortunately, he couldn’t find any eggs. When he finished all, the chickens were (4)………

There were no more eggs of any kind for the (5)…………… farmer and his (6)………… wife.

Đáp án: 1- food

2- golden

3- cut open

4- dead

5- foolish

6- greedy

* Tape script:

Once a farmer lived a comfortable life with his family. His chickens laid many eggs which the farmer used to sell to buy food and clothing for his family.

One day, he went to collect the eggs and discovered one of the chickens laid a golden egg. He shouted excitedly to his wife, “We’re rich! We’re rich!”

His wife ran to him and they both looked at the egg in amazement. The wife wanted more, so her husband decided to cut open all the chickens and find more gold eggs. Unfortunately, he couldn’t find any eggs. When he finished all, the chickens were dead.

There were no more eggs of any kind for the foolish farmer and his greedy wife.
E. Writing:

Câu 1+2 (Vận dụng cao): Students will be able to make questions with the provided question words

1/ I bought some souvenirs in Nha Trang. (Make question)

=> What............................................................................?

2/ The food was very delicious. (Make question)

=> How.............................................................................?

Đáp án: 1- What did you buy in Nha Trang?

2- How was the food?

Câu 3+4+5+6+7+8: (Vận dụng cao): Students will be able to write sentences with the provided words

* Write the sentences, using the cues words.

3/ I/ used/ look after/ younger/ brother/ when/ parents/ go/ work.

4/ Last night/ she/ come home/ 10.30 and 11 o’clock.

5/ Jazz/ become/ popular/ United States/ the 1920s.

6/ Last week/ Tina/ break/ arm/ and/ have to/ go/ hospital.

7/ The first man/ walk/ moon/ 21 July 1969.

8/ I lived on a farm once, but I don’t any more.

=> I used......................................................................................



Đáp án:

3/ I used to look after my younger brother when my parents went to work.

4/ Last night she came home between 10.30 and 11 o’clock.

5/ Jazz became popular in the United States in the 1920s.

6/ Last week Tina broke her arm and she had to go to the hospital.

7/ The first man walked on the moon on 21 July 1969.

8/ I used to live on a farm.

Câu 9+10: (Vận dụng thấp): Students will be able to use the correct form of the verbs in brackets to complete the sentences.

* Complete the sentences with the correct form of the verbs in brackets

9/ We went to Kate’s house but she…………. (be) at home.

10/ She was in a hurry, so she……………(have) time to phone you.

Đáp án:

9/ wasn’t

10/ had

Unit 5: STUDY HABITS

Phần 1: Trắc nghiệm khách quan (32 câu)

A. Language focus

Câu 1+2 (Nhận biết): Stress

1/ Which word is stressed on the second syllable?

A. language B. homework C. report D. passage

2/ Choose the word is stressed different from the others:

A. receive B. report C. improve D. highlight

Đáp án: 1- C 2- D

Câu 3+4 (Nhận biết): Pronunciation

3/ Choose the word is pronounced different from the others:

A. your B. hour C. proud D. sound

4/ Choose the word is pronounced different from the others:

A. promise B. revise C. stick D. visit

Đáp án: 3- D 4- B

Câu 5+6+7+8 (Nhận biết): Prepositions

5/ His parents are always proud……………. him.

A. about B. of C. on D. with

6/ My sister is not good …………. Math.

A. at B. for C. with D. on

7/ He should work harder……………his English pronunciation.

A. to B. with C. on D. in

8/ Try to learn the meaning of new words………….heart.

A. with B. for C. from D. by

Đáp án: 5- B 6- A 7- C 8- D

Câu 9+10+11+12 (Nhận biết): Question words

9/.………..do you have Math?- Twice a week.

A. How many B. How often C. How long D. When

10/ ………….did Tim study this semester? – He studied very well.

A. What B. Where C. Why D. How

11/ ………..subjects do you need to improve?

A. How much B. How C. Which D. Why

12/ ………. time do you spend on English? – Half an hour.

A. How much B. How many C. What D. Which

Đáp án: 9- B 10- D 11- C 12- A

Câu 13+14+15+16 (Nhận biết): Adverbs of manner+ Reported Speech

* Choose the word or phrase that needs correcting:

13/ She cried hardly when she failed her English test.

A B C D

14/ She asked we to write new words on pieces of paper.



A B C D

15/ Language learners should trying different ways of learning words.

A B C D

16/ My mother told me don’t spend much time on watching TV.



A B C D

Đáp án: 13- B 14- B 15- B 16- B

Câu 17+18+19+20 (Thông hiểu): Vocabulary

17/ She grew up in Spain, so her..........is Spanish.

A. mother tongue B. first language C. foreign language D. A and B

18/ John………..an old school friend in the street this morning.

A. carried on B. got along C. came across D. turned off

19/ He does morning exercises regularly ………..improve his health.

A. in order for B. so as to C. so that D. in order that

20/ The movie was so …………that we couldn’t sleep last night.

A. excite B. excited C. exciting D. excitedly

Đáp án: 17- D 18- C 19- B 20- C

C. Reading: (Thông hiểu):

Students will be able to read a passage for general or specific information

I/ Read the passage:

Learning a language in, in some ways, like learning how to fly or play the piano. There are some differences, but there is a very important similarity. It is this: learning how to do such things needs lots of practice. It is never enough simply to “know” something. You must be able to “do” things with what to know. For example, it is not enough simply to read a book on how to fly an aeroplane. A book can give you lots of information about how to fly, but if you only read a book and then try to fly without a great deal of practice first, you will crash and kill yourself. The same is true of learning the piano or learning a foreign language. Can you speak English well without having lots of practice? “Practice makes perfect” is what every learner of a foreign language should know.



* Write true (T) or false (F) for the following sentences:

21/ Learning a foreign language and learning to fly are the same in an important way

22/ Information about flying from books is enough for someone to fly.

23/ It is dangerous to try to fly without any real practice.

24/ Talking to a negative speaker can be a good way to speak English well.

25/ Language learners can make their English perfect without practice.

Đáp án: 21- T 22- F 23- T 24- T 25- F

II/ Choose the suitable word or phrase to complete the following passage:


remember mother tongue piece of paper by heart make a list use example sentences

Language learners learn words in different ways. Some learners (26)………….and put into it the meaning of new words in their (27)………….., and try to learn them (28)………….. However, others do not. Instead, they write one or two (29)…………with each new word in order to remember how to use the word in the right way.

In order to remember words better, some learners even write each word and its (30)…………..on a small (31)……….......and stick it somewhere in their (32)…………so as to learn it at any time.



Đáp án: 26- make a list 27- mother tongue 28- by heart

29- example sentences 30- use 31- piece of paper

32- house

Phần 2: Tự luận (16 câu)

B. Speaking

Câu 1+2+3+4 (Thông hiểu): Ss will be able to use the provided questions to complete the dialogue

* Choose the suitable phrases and put them into the correct positions:


a/ do grammar exercises d/ my sister b/ half an hour

c/ after dinner e/ at school

S1: When do you do your homework?

S2: I do my homework (1)…………….

S1: Who helps you with your homework?

S2: (2)………….helps me with my homework.

S1: How much time do you spend on English?

S2: (3)……………

S1: What do you do to improve English?

S2: I (4)……………and read English stories.

Đáp án: 1- after dinner

2- My sister

3- half an hour

4- do grammar exercises

D. Vocabulary: (Vận dụng thấp) (4 câu): Students will be able to complete the sentences with the correct form of the words:

* Complete the sentences with the correct form of the words in brackets:

5. What is the correct…………..of this word? (pronounce)

6. Last year we had an…………summer holiday. (enjoy)

7. He was…………..of his achievements in the field of politics. (pride)

8. You’d better do some………….for the final exams. (revise)

Đáp án: 5- pronunciation

6- enjoyable

7-proud

8- revision

E. Writing:

Câu 9+10+11+12 (Vận dụng cao): Students will be able to rewrite the sentences correctly

* Put these sentences into directed speech:

9/ The teacher asked Susan to go to the blackboard.

=> The teacher...............................................................

10/ He told me not to leave the door open.

=> He.............................................................................

11/ Mrs Jackson said Tim should improve his Spanish pronunciation.

=> Mrs Jackson.............................................................

12/ Nam’s mother advised him not to drive too fast.

=> Nam’s mother..........................................................

Đáp án: 9- The teacher said to Susan, “Go to the blackboard, please”.

10- He said, “Don’t leave the door open.”

11- Mrs Jackson said to Tim, “You should improve you Spanish pronunciation”

12- Nam’s mother said, “ You shouldn’t drive too fast, Nam.”

Câu 13+14+15+16: (Vận dụng cao): Students will be able to rewrite sentences correctly

* Put the following commands and requests into reported speech.

13/ The teacher said: “You should improve your English grammar”

14/ Mr Minh said: “Please give the report card to your parents”

15/ The policeman said to me “Please move your car”

16/Their mother said to them “Don’t stay up late”

Đáp án:

13/ The teacher said I should improve my English grammar.

14/ Mr Minh asked me to give the report card to my parents.

15/ The policeman asked/ told me to move my car

16/ Their mother asked them not to stay up late.

Unit 6: THE YOUNG PIONEERS CLUB

Phần 1: Trắc nghiệm khách quan (32 câu)

A. Language focus

Câu 1+2 (Nhận biết): Stress

1/ a/ Which word is stressed on the first syllable?

A. activity B. community C. citizenship D. participate

b/ Which word is not stressed on the first syllable?

A. enroll B. summer C. hobby D. favor

2/ Choose the word is stressed different from the others:

a/ A. encourage B. assistance C. resources D. voluntary

b/ A. popular B. business C. America D. personal



Đáp án: 1a/- C b/ A 2a/ D b/ C

Câu 3+4 (Thông hiểu): Odd one out

3/ Choose the phrase which is not Y&Y’ activity:

A. cleaning up beaches B. helping blind people

C. caring for animals D. taking part in sports

4/ Choose the phrase is different from the others:

A. Could you help me, please? B. I need a favor

C. Could you do me a favor? D. Do you need any help?

Đáp án: 3- C 4- D

Câu 5+6+7+8 (Nhận biết): Prepositions

5/ She care……………. her baby.

A. for B. of C. on D. with

6/ They recycle glass …………. old bottles.

A. at B. from C. with D. on

7/ He likes participating……………Sea Games 22.

A. to B. with C. on D. in

8/ Can you fill………….this form for me, please?

A. with B. for C. out D. by

Đáp án: 5- A 6- B 7- D 8- C

Câu 9+10+11+12 (Nhận biết): Question words

9/.………..do they collect and empty garbage?- On January 9.

A. How many B. How often C. How long D. When

10/ ………….do they finish work? – At 5 p.m.

A. What time B. Where C. Why D. How

11/ At ………..age can one join the Youth Union? From 16 to 30.

A. How old B. What C. Which D. How

12/ ………. established the guidelines for the Vietnamese Youth? – President Ho Chi Minh.

A. When B. How C. What D. Who

Đáp án: 9- D 10- A 11- B 12- D

Câu 13+14+15+16 (Nhận biết): Gerunds + modal verbs

* Circle the letter A, B, C or D to complete the sentence:

13/ Most people enjoy………to different parts of the world.

A. to travel B. travel C. traveled D. traveling

14/ He likes………stamps in his free time.

A. collects B. collect C. collecting D. collected

15/ I need some help with this table……….. you lift the other end?

A. May B. Should C. Could D. Shall

16/ Lan doesn’t love………..up and she hates………….meals, either.

A. washing/ cooks B. washing/ cooking

C. washes/ cooks D. washes/ cooking



Đáp án: 13- D 14- C 15- C 16- B

Câu 17+18+19+20 (Thông hiểu): Vocabulary

17/ You should walk on the...........

A. street B. sidewalk C. avenue D. road

18/ She is studying hard………..the final exam.

A. but for passing B. so as pass C. so that she pass D. in order to pass

19/ The World Health ………..is an international one.

A. organize B. organization C. organizing D. organizes

20/ Fishing is an …………my father enjoys best.

A. action B. act C. acting D. activity

Đáp án: 17- B 18- D 19- B 20- D

C. Reading: (Thông hiểu):

Students will be able to read a passage for general or specific information

I/ Read the passage:

Ho Chi Minh Communist Youth Union is an organization for Vietnamese youth from 16 to 30 years of age. The Union builds good character, love for the nation, and encourages good citizenship, soft skills and personal fitness.


The Union was founded on March 26 1931 by the beloved President Ho Chi Minh. It had different names over the years. One of its first names was “Vietnam Comunist Youth Union”. In December 1976, it was officially named as it is called today: Ho Chi Minh Communist Youth Union. However, people normally use the name “The Youth Union” for short.

The Youth Union, together with other youth organizations such as the Young Pioneers organization, the Vietnam Youth Federation, the Vietnam Students Union, often hold social activities such as Helping the Handicapped, Cleaning the Environment, Green Summer Volunteers Campaign, and other similar movements. These activities aim to help the young develop their public awareness and form their personality.

Ever since the Union was founded. Its aims and principles, established by President Ho Chi Minh, have been the guidelines for the young Vietnamese people of today and tomorrow.

* Decide whether the statements are true (T), false (F) or not given (NG): (1.0m)

T F NG

21. The people at the age of 14 can take part in the Youth Union.


22. The Youth Union builds love for the Vietnamese people.

23. President Ho Chi Minh founded the Union in March.


24. The Union was founded in Ha Noi.



* Circle the correct letter A, B, C or D to complete the sentences: (1.5m)

25. The Youth Union was ....................... in 1931.

A. named B. called C. founded D. found

26. In .................... the Youth Union was officially named as it is called today.

A. 1931 B. 1913 C. 1930 D. 1976

27. The Youth Union’s ..................... aim to help the young develop their public

awareness and form their personality.

A. activities B. guidelines C. character D. citizenship

28. ....................is not the activity of the Youth Union.

A. Caring for animals B. Helping the Handicapped

C. Green Summer Volunteers Campaign D. Cleaning the Environment

29. What did President Ho Chi Minh established after the Union was founded?

A. awareness B. principles C. character D. citizenship

30. President Ho Chi Minh established the guidelines for....................

A. the Vietnamese people B. the Vietnamese children

C. the Vietnamese students D. the Vietnamese youth



Đáp án: 21- F 22- T 23- T 24- NG

25- C 26- D 27- B 28- A 29- B 30- D

Phần 2: Tự luận (16 câu)

B. Speaking

Câu 1+2+3+4 (Thông hiểu): Ss will be able to use the provided questions to complete the dialogue

* Complete the dialogue with the suitable words or phrases:

Mother: (1)…………….me, Nam?

Nam: Sure, Mom. (2)……………for you?

Mother: I want some potatoes. (3)………….them for me?

Nam: (4)…………… I’ll go and buy soon.

Đáp án: 1- Can you help

2- What can I do for

3- Could you buy

4- Certainly / Sure

D. Vocabulary: (Vận dụng thấp) (4 câu): Students will be able to complete the sentences with the correct form of the words:

* Complete the sentences with the correct form of the words in brackets:

5. We should save…………..resources? (nature)

6. He should say a few words of…………. (explain)

7. We will interview only three…………..for the job. (apply)

8. Children need to have a good………….. (educate)

Đáp án: 5- natural

6- explanation

7- application

8- education

E. Writing:

Câu 9-> 16 (Vận dụng cao): Students will be able to write the letter by using the provided words

* Use the cue words to make each sentence in the letter:

Dear Tim,

9/ I/ glad/ tell/ you/ I/ going/ join/ Y&Y Green Group.

10/ We/ having/ environment month.

11/ We/ going/ clean/ streets/ weekends.

12/ We/ going/ plant trees and flowers/ in the school garden/ water/ every afternoon/ class.

13/ We/ also/ planting/ young trees/ plants/ sell/ other schools.

14/ I/ hope/ we/ give/ more green color/ city/ earn some money/ school Y&Y.

15/ It/ interesting/ useful/ isn’t it?

16/ Write/ me/ soon/ tell/ all your news.

Love,

Hoa


Đáp án:

Dear Tim,

9/ I’m glad to tell you that I am going to join the Y&Y Green Group.

10/ We are having an environment month.

11/ We’re going to clean streets on the weekends.

12/ We’re going to plant trees and flowers in the school garden and water them every afternoon after class.

13/ We are also planting young trees and plants to sell to other schools.

14/ I hope we will give more green color to the city and earn some money for our school Y&Y.

15/ It’s interesting and useful, isn’t it?

16/ Write to me soon and tell me all your news.

Love,

Hoa


Unit 7: MY NEIGHBORHOOD

Phần 1: Trắc nghiệm khách quan (32 câu)

A. Language focus

Câu 1+2 (Nhận biết): Odd one out

(Help Ss recognize the word different from the others)

1/ A. grocery store B. hairdresser C. drugstore D. stadium

2/ A. resident B. owner C. neighborhood D. customer

Đáp án: 1- B 2- C

Câu 3( a+b+c+d) (Nhận biết): Pronunciation

(Help Ss recognize the word pronounced different from the others)

3/ Choose the word is pronounced different from the others:

a/ A. meeting B. cheap C. weekend D. weather

b/ A. soccer B. notice C. photo D. grocery

c/ A. match B. mall C. bank D. hat

d/ cook B. food C. too D. pool

Đáp án: 3a- D 3b- A 3c- B 3d- D

Câu 5+6+7+8 (Nhận biết): Adverbs “since/ for”

(Help Ss remember the use of “since/ for”)

5/ I have known her……………. three days.

6/ She has lived in London …………. 1985.

7/ I haven’t seen Tom……………we left school.

8/ I have stayed here………….January.

Đáp án: 5- for 6- since 7- since 8- since

Câu 9+10+11+12 (Nhận biết): Grammar

(Help Ss recognize the mistakes of sentences)

9/ I’d like sending these postcards to America.

A B C D

10/ The new shopping mall is quite different with the present shopping area.



A B C D

11/ Shopping in the mall is more comfort than in the market.

A B C D

12/ I’ve studied English since I have started high school.



A B C D

Đáp án: 9- B 10- C 11- B 12- C

Câu 13+14+15+16 (Nhận biết): Multiple choice

(Help Ss use grammar they have learnt to do exercise)

* Choose the right words, phrases or sentences to fill in the blanks:

13/ They have studied………….six o’clock.

A. in B. at C. since D. for

14/ My mother was ………….last night, so we went out for dinner.

A. tired enough to cook B. too tired to cook C. very tired to cook D. tired for cooking

15/ The new shopping mall is quite………….the present shopping area.

A. different from B. the same C. like to D. similar

16/ …………have you lived in this town? – For nearly 20 years.

A. How much B. How many C. How far D. How long

Đáp án: 13- C 14- B 15- A 16- D

Câu 17+18+19+20 (Thông hiểu): Vocabulary

(Help Ss choose the suitable word to complete the sentence)

17/ They are offering a 10%..........on all sofas this month.

A. reward B. discount C. reduce D. cut

18/ Customers can shop in ………..in the new shopping mall in town.

A. concern B. convenience C. comfort D. community

19/ Mr. Thanh went to the………..to buy some fish.

A. grocery store B. wet market C. clothes shop D. drugstore

20/ He’ll go to the souvenir shop tonight because he wants to buy a ………… A. house B. fish C. stamp D. gift



Đáp án: 17- B 18- C 19- B 20- D

C. Reading: (Thông hiểu):

Students will be able to read a passage for general or specific information

I/ Choose the suitable word to complete the passage:

Our world is changing (21)………… Every day we are going farther faster. Sixty years ago we didn’t have airplanes, but today we are sending men into (22)………… Every day we are sending news faster. Today a family in San Francisco can (23)…………in its living room and watch a (24)…………television program from Paris. And every day we are conquering more (25)……….. Less than ten years ago people feared the dreaded disease (26)……….polio, but today powerful vaccines have (27)………..wiped it out.

Our (28)…………world is not always comfortable and secure. Many people don’t like to change. They like the (29)…………it is. Yet more changes are coming: Ten years (30)………….now few people will live the way they are living.

Conquer: chế ngự polio: bệnh bại liệt wipe out: tiêu diệt

21. A. carefully B. rapidly C. hardly D. slowly

22. A. sky B. area C. universe D. space

23. A. place B. stand C. sit D. lie

24. A. live B. living C. life D. lived

25. A. sickness B. disease C. illness D. affection

26. A. called B. said C. told D. asked

27. A. most B. mostly C. almost D. hardly

28. A. change B. changed C. changing D. unchanged

29. A. life B. mean C. method D. way

30. A. to B. from C. on D. in



Đáp án: 21- B 22- D 23- C 24- A 25- B

26- A 27- C 28- C 29- D 30- B

Phần 2: Tự luận (16 câu)

B. Speaking

Câu 1+2+3+4 (Thông hiểu): Ss will be able to use the provided sentences to complete the dialogue

* Choose the suitable sentences and put them into the correct positions:


a/ That’ll be 1,500 dong b/ I don’t want to send it surface mail

c/ I’ll send it surface mail d/ I’m not sure e/ I want to send this letter to Kon Tum.


S1: Next, please!

S2: (1)………………………..

S1: Do you want to send it airmail or surface mail?

S2: (2)…………... How much is surface mail?

S1: I’ll have to weight the letter first. 20 gram. (3)……………...

S2: Ok. (4)………………...

Đáp án: 1- I want to send this letter to Kon Tum.

2- I’m not sure

3- That’ll be 1,500 dong

4- I’ll send it surface mail

D. Vocabulary: (Vận dụng thấp) (4 câu): Students will be able to complete the sentences with the correct form of the words:

* Complete the sentences with the correct form of the words in brackets:

5. Hoa and Nien used to be next-door………….. (neighborhood)

6. Surface mail is much…………than airmail. (cheap)

7. Nam thinks the food in this restaurant is…………... (taste)

8. …………., I won’t be able to attend the meeting. (fortunate)

Đáp án: 5- neighbors

6- cheaper

7- tasty

8- Unfortunately

E. Writing:

Câu 9+10+11+12 (Vận dụng cao): Students will be able to rewrite the sentences correctly

* Comlete the second sentence so that it has a similar meaning to the first:

9/ The last time we saw her was on Christmas Day.

=> We haven’t...............................................................

10/ I haven’t eaten this kind of food before.

=> This is.............................................................................

11/ It started raining an hour ago.

=> It has.............................................................

12/ I have studied English for three days.

=> I began..........................................................

13/ When did you start learning English?

=> How long.......................................................... ?

14/ Jane is as tall as her elder sister.

=> Jane is the same..........................................................

15/ These houses are not as large as those houses.

=> Those houses are..........................................................

16/ Your backpack is not the same as mine.

=> My backpack is..........................................................

Đáp án: 9- seen her since Christmas Day 10- the first time I eat this kind of food

11- rained for an hour

12- studying English 3 days ago

13/ have you learnt/ learned English

14/ age as her elder sister

15/ larger than these houses

16/ different from your one/ backpack

Unit 8: COUNTRY LIFE AND CITY LIFE

Phần 1: Trắc nghiệm khách quan (32 câu)

A. Language focus

Câu 1+2 (Nhận biết): Odd one out

(Help Ss recognize the word different from the others)

1/ A. quiet B. peaceful C. calm D. noisy

2/ A. mall B. house C. supermarket D. store

Đáp án: 1- D 2- B

Câu 3( a+b+c+d) (Nhận biết): Stress

(Help Ss recognize the word stressed different from the others)

3/ Choose the word is pronounced different from the others:

a/ A. village B. relative C. facility D. countryside

b/ A. permanently B. information C. electricity D. entertainment

c/ A. modern B. dirty C. remote D. peaceful

d/ A. accessible B. definite C. neighborhood D. government

Đáp án: 3a- C 3b- A 3c- C 3d- A

Câu 5+6+7+8 (Nhận biết): Adjectives

(Help Ss the suitable adjectives to complete the sentences)

5/ I’m interested……………. farming.

6/ My grandmother prefers living in the countryside …………. living in the city.

7/ My parents are tired……………living in the city.

8/ She’s still looking………….a job.

Đáp án: 5- in 6- to 7- of 8- for

Câu 9+10+11+12 (Nhận biết): Grammar

(Help Ss recognize the mistakes of sentences)

9/ My uncle and aunt lived in this village for over twenty years.

A B C D

10/ You should take a taxi although it’s raining hard.



A B C D

11/ We are going to study tonight until we will finish our homework.

A B C D

12/ Our new car is hard to drive than our old car.



A B C D

Đáp án: 9- A 10- C 11- C 12- B

Câu 13+14+15+16 (Nhận biết): Multiple choice

(Help Ss use grammar they have learnt to do exercise)

* Choose the right words, phrases or sentences to fill in the blanks:

13/ I often spend my weekends ………….through pleasant open countryside..

A. travel B. to travel C. to traveling D. traveling

14/ Which one is …………., milk or orange juice?

A. the best B. better C. good D. well

15/ Could you talk………….? I’m trying to work.

A. more quietly B. quieter than C. more quiet D. quiet

16/ Thank you! That’s…………I’ve ever received.

A. the nicer gift B. the nicest gift C. nice gift D. nicest gift

Đáp án: 13- D 14- A 15- A 16- B

Câu 17+18+19+20 (Thông hiểu): Vocabulary

(Help Ss choose the suitable word to complete the sentence)

17/ He went to school late because he was stuck in the..........this morning.

A. rush-hour B. traffic-light C. traffic-jam D. cross-roads

18/ Farmers often ………..other work when they need more money.

A. look for B. look at C. look after D. look over

19/ Typhoons, floods or droughts can easily………..a harvest.

A. destroy B. finish C. provide D. defeat

20/ The countryside is …………quiet………..I don’t want to live there permanently.

A. too/ that B. very/ until C. such/ that D. so/ that

Đáp án: 17- C 18- A 19- A 20- D

C. Reading: (Thông hiểu):

Students will be able to read a passage for general or specific information

I/ Complete the passage with the suitable words from the box:


services neighbors friends polluted advantages



isolated hurry which means environment

The country and the city have (21)………… and disadvantages. People in the country live in more beautiful (22)………… They enjoy peace and quiet, and can do their work at their own pace because no one is in a(23)…………They live in larger, more comfortable houses, and their(24)…………are more friendly, and ready to help them when they need it. Their life can be monotonous and they can be (25)……….. a long way from the nearest town, (26)……….is a serious problem if they Are ill or have to take children to school.

The city has all the (27)………..the country lacks, but it also has a lot of disadvantages. Cities are often ugly and (28)…………, they not only have bad air but are also noisy. Everyone is always in a haste and this (29)…………that people have no time to get to know each other and make (30)………….

Đáp án: 21- advantages 22- environment 23- hurry 24- neighbors

25- isolated 26- which 27- services 28- polluted 29- means 30- friends

Phần 2: Tự luận (16 câu)

B. Listening

Câu 1+2+3+4 (Thông hiểu): Ss will be able to listen to details for answering the questions

* Listen to the dialogue and answer the following questions:

1/ Who is calling?

2/ Where is she calling from?

3/ When is she arriving?

4/ Who is she going with?

Đáp án: 1- Aunt Hang

2- Hue

3- Next/ On Thursday

4- Uncle Chi

* Tape transcript:

Lan: Hello

Aunt Hang: Hello. Is that Lan?

Lan: Yes. Who is that?

Aunt Hang: It’s Aunt Hang. How are you?

Lan: I’m fine. Where are you phoning from?

Aunt Hang: Hue. I’m calling to tell you Uncle Chi and I are coming to visit you next week.

Lan: Great! When are you arriving?

Aunt Hang: On Thursday. We’re arriving in Ha Noi in the late afternoon.

Lan: OK. Do you want to speak to my mom?

Aunt Hang: Yes, please.

Lan: Hold on a moment and I’ll call her.



D. Vocabulary: (Vận dụng thấp) (4 câu): Students will be able to complete the sentences with the correct form of the words:

* Complete the sentences with the correct form of the words in brackets:

5. There is no………….. in the countryside (entertain)

6. She has no parents or close………… (relate)

7. The air is heavily…………... with traffic fumes (pollute)

8. The remote desert area is ………….only by helicopter (access)

Đáp án: 5- entertainment

6- relatives

7- pollution

8- accesible

E. Writing:

Câu 9+10+11+12 (Vận dụng cao): Students will be able to rewrite the sentences correctly

* Comlete the second sentence so that it has a similar meaning to the first:

9/ Richard is younger than he looks

=> Richard isn’t...............................................................

10/ This hotel is more comfortable than all the others.

=> This hotel.............................................................................

11/ The table and the desk are the same size.

=> The table.............................................................

12/ I’m not so fit as my brother.

=> My brother is..........................................................

Đáp án:

9- Richard isn’t as old as he looks

10- This hotel is the most comfortable.

11- The table is as big as the desk.

12- My brother is fitter than I am.

* Write sentences from the notes:

13/ This stadium/ modern/ Europe

14/ Melaine/ kind/ girl/ I know

15/ What/ happy/ day/ your life

16/ This Beatles album/ good/ they ever made

Đáp án:

13/ This stadium is the most modern in Europe

14/ Melaine is the kindest girl/ I know

15/ What is the happiest day of your life?

16/ This Beatles album is the best (one) they ever made.

Unit 9: A FIRST-AID COURSE.

Phần 1: Trắc nghiệm khách quan (32 câu)

A. Language focus

Câu 1+2 (Thông hiểu):

(Help Ss recognize the word different from the others)

* Odd one out

1/ A. fainting B. burn C. shock D. victim

2/ A. wheelchair B. hospital C. eye chart D. stretcher

Đáp án: 1- D 2- B

Câu 3( a+b) (Nhận biết): Pronunciation

(Help Ss recognize the word pronounced different from the others)

3/ Choose the word is pronounced different from the others:

a/ A. bleed B. heat C. head D. tea

b/ A. burned B. stopped C. asked D. promised

Đáp án: 3a- C 3b- A

Câu 5+6+7+8 (Nhận biết): Prepositions

(Help Ss the suitable adjectives to complete the sentences)

* Choose the best preposition to complete the sentence:

5/ She fell……………. her bike and hit her head on the road.

A. on B. off C. of D. with

6/ The hospital is …………. Quang Trung Street and Tran Hung Dao Street.

A. on B. at C. to D. between

7/ Cover the burned area……………a thick sterile dressing.

A. with B. by C. on D. over

8/ The victim should drink a cup………….tea when reviving.

A. with B. on C. in D. of

Đáp án: 5- B 6- D 7- A 8- D

Câu 9+10+11+12+13+14 (Nhận biết): Grammar

(Help Ss recognize the mistakes of sentences)

9/ John didn’t write to me since he came back to his country.

A B C D

10/ They are working at weekends so as to not delay the project.



A B C D

11/ I will give it to him when I will see him tomorrow afternoon.

A B C D

12/ The movie starts at 7.30, so I think I leave home now.



A B C D

13/ The ambulance is going to be there in about 10 minutes.

A B C D

14/ John didn’t write to me since he came back to his country.

A B C D

Đáp án: 9- A 10- C 11- C 12- D 13- A 14- A
Câu 15+16+17+18 (Nhận biết): Multiple choice

(Help Ss use grammar they have learnt to do exercise)

* Choose the right words, phrases or sentences to fill in the blanks:

15/ She promises she ………….me up at 7.30.

A. picks B. pick C. is going to pick D. will pick

16/ Are you looking forward …………. on holiday?

A. to going B. going C. to go D. that you go

17/ Leave the victim…………. flat and don’t let him………….chilled.

A. lying/ become B. lying/ to become

C. to lie/ become D. to lie/ to become

18/ Shall I do the washing up?…………

A. I’m afraid not B. I don’t think so

C. No, thanks. I can do it myself D. I’m sorry I can’t

Đáp án: 15- D 16- A 17- A 18- C

Câu 19+20+21+22 (Thông hiểu): Vocabulary

(Help Ss choose the suitable word to complete the sentence)

19/ Cool the burns immediately so as to..........tissue damage.

A. ease B. relieve C. minimize D. maximize

20/ People use first-aid ………..ease the victim’s pain and anxiety.

A. so that B. in order to C. so as not to D. in order that

21/ ………..is used to check one’s eyesight.

A. Eye-shade B. Eyeglass C. Eyepiece D. Eye chart

22/ He broke his legs, so he has to use a(n) …………to get around.

A. stretcher B. wheelchair C. ambulance D. scale

Đáp án: 19- C 20- B 21- D 22- B

B. Reading: (Thông hiểu):

Students will be able to read a passage for general or specific information

I/ Read the passage, then write true ( T ) or false ( F ) for the following sentences:

When people have a cold, a fever, or the flu, they usually go to the doctor for help or they get some medicine from the drugstore. But many people also use home remedies for common illness.

Lots of people drink hot chicken soup when they have a cold. They find it clears the head and the nose. Some people rub oil on the chest for a cold. Other people drink a mixture of red pepper, hot water, sugar, lemon juice, and milk or vinegar. Here are some simple home remedies.

Bee stings and insect bites: Wash the sting or bite. Put some meat tenderizer on a handkerchief and then put it on the bite for half an hour.

Burns: Put the burn under cold water or put a cold handkerchief on it. But don’t put ice on the burn.

Coughs: Drink warm liquids or take some honey.

Indigestion ( chứng khó tiêu): Drink some water with a teaspoon of baking soda in it.

Insomnia (Chứng mất ngủ): Drink a large glass of warm milk.

* Questions:

23/ People use home remedies for every disease.

24/ Hot chicken soup is good for a cold.

25/ Meat tenderizer helps an insect bite.

26/ Ice is good for a burn.

27/ Honeys helps a cough.

28/ Hot liquids are good for indigestion.

29/ Warm milk helps you go to sleep.



Đáp án: 23- F 24- T 25- T 26- F

27- T 28- F 29- T

C. Speaking: Câu 30+31+32(Thông hiểu)

Students will be able to choose the suitable requests or offers for speaking.

* Choose the most suitable sentence:

30/ A: a- Would you like a cup of tea?

b- Do you like a cup of tea?

B: Yes, please.

31/ A: I promise I will be punctual.

B: a- Don’t forget. I’ll wait.

b- Sure. I’ll do it.

32/ A: a- Shall I open the windows?

b- Will you open the windows?

B: That would be nice.



Đáp án: 30- a 31- a 32- a

Phần 2: Tự luận (16 câu)

D. Writing: (Vận dụng thấp) (4 câu): Students will be able to complete the sentences with the correct form of the words:

* Complete the sentences with the correct form of the words in brackets:

1. The nurse is giving Lan some first-aid………….. (instruct)

2. She was…………for days after the accident. (conscious)

3. She is very…………... about her mother’s health. (anxiety)

4. Put the ………….on the wound so that it stops bleeding. (press)

Đáp án: 5- instructions

6- unconscious

7- anxious

8- pressure

Câu 5+6+7+8 (Vận dụng cao): Students will be able to rewrite the sentences correctly

* Comlete the second sentence so that it has a similar meaning to the first:

5/ Do you want me to drive?

=> Shall...............................................................?

6/ I want you to help me carry my bags.

=> Can..................................................................?

7/ Hanh is studying very hard because he doesn’t want to fail in the exam.

=> Hanh is studying very hard in order............................................................

8/ I have decided to help him revise his lessons.

=> I am..........................................................

Đáp án:

5- I drive?

6- you help me carry my bags?

7- not to fail in/ to pass the exam.

8- going to help him revise his lessons.

Câu 9+10+11+12 (Vận dụng thấp): (Students will be able to use the correct form of the verb to complete the sentence)

* Give the right form of the verbs in brackets:

9/ He promises he………….(leave) before the sun…………….(rise)

10/ You…………..(be) late if you…………..(not/ hurry)

11/ When I…………..(see) Mr. Pike tomorrow, I……………(give) him your message.

12/ I…………..(come) and see them before I……………(leave) here.

Đáp án: 9/ will leave - rises

10/ will be – are not hurry

11/ see – will give

12/ will come – leave

Câu 13+14+15+16 ( Vận dụng cao): (Students will be able to use their own words to complete the sentence)

* Complete the following sentences so that they are meaningful:

13/ I got up early this morning in order ………………………………

14/ We try our best to study so as………………………………………

15/ My father turns on the TV in order…………………………………



16/ The students were in a hurry so as………………………………….

Đáp án: 13/ not to be late for school

14/ to pass the exam

15/ to see the news

16/ to catch the bus in time


Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2016
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương