Time alotted: 45 minutes Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (ứng với a hoặc B, C, D) cho 5 câu sau



tải về 58.41 Kb.
Chuyển đổi dữ liệu08.11.2017
Kích58.41 Kb.
Name: ………………………… TEST OF ENGLISH Mã Đề 001

Class: 11CB ….. Time alotted: 45 minutes


Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (ứng với A hoặc B, C, D) cho 5 câu sau.

We are slowly destroying the earth. The seas and the rivers are too dirty to swim in. There is so much smoke in the air that it is unhealthy to live in many of the world’s cities. In one well-known city, for example, poisonous gases from cars pollute the air so much that traffic policemen have to wear oxygen masks.

We have cut down so many trees that there are now vast areas of waste-land all over the world. As the result, farmers in parts of Africa cannot grow enough to eat. In certain countries in Asia there is too little rice. Moreover, we do not take enough care of the countryside. Wild animals are quickly disappearing. For instance, tigers are rare in India now because we have killed too many to survive. However, it is not enough simply to talk about the problem. We must act now before it is too late to do anything about it. Join us now. Save the Earth. This is too important to ignore.

Câu 1: The seas and rivers nowadays ………………………

A. are dirty enough to swim in B. are less dirty than they are used to be

C. cannot be swum in D. are too dirty to swim in



Câu 2: Smoke …………………………………………

A. causes an healthy life B. is full in the big cities

C. is harmful to health D. makes life in big cities difficult

Câu 3: In one well-known city, traffic policemen have to wear oxygen masks ………….

A. in order to protect themselves from being injured B. because there are so many cars on the streets

C. because of air pollution D. in spite of poisonous gases

Câu 4: Why do farmers in parts of Africa and Asia not grow enough to eat?

A. Because there is too little rice.

B. Because people cut down many trees.

C. Because there are large areas of land that can not be used.

D. Because many trees have been planted

Câu 5: Wild animals are …………………………….

A. being protected from natural environment B. so rare animals that cannot survive.

C. in danger of extiction D. killed so many that they cannot live in the forests

Chọn từ/cụm từ thích hợp (ứng với A hoặc B, C, D) để hoàn thành mỗi câu sau.

Câu 6: Nuclear energy is unlimited but it is very ……….to human beings and the environment.

A. extinct B. released C. endangered D. dangerous



Câu 7: These newspapers, ………….you can buy in any bookstall, will give you some information about Osama Bin Laden.

A. that B. which C. whose D. who



Câu 8: The cake …………….by my mother was very delicous.

A. making B. made C. makes D. to make



Câu 9: Most of the people ……….live in Australia speak German.

A. in whom B. whom C. who D. which



Câu 10: Oil, coal and natural gas are……..fuels made from decay material.

A. fossil B. unleaded C. smokeless D. solid



Câu 11: The composition ………….by Jane was really interesting.

A. written B. All are correct C. which was written D. that was written



Câu 12: The music ………….you are listening sounds really interesting.

A. which B. to that C. to which D. to whom



Câu 13: Many rare ………of animals and plants are in danger of extinction.

A. pairs B. geings C. species D. classes



Câu 14: Gas, oil, pertroleum and cold are ……..resources because they can’t be replaced after using.

A. renewable B. non-renewable C. unlimited D. pollutants



Câu 15: The flat ……….he lives is very dirty.

A. who B. in which C. which D. in that



Câu 16: All post offices in our country are equipped with advanced ………………..

A. knowledge B. technology C. machine D. science



Câu 17: If you go to the post office, please post these letters for me. The word “post” is best replaced with …..

A. send B. write C. sign D. stamp



Câu 18: The boy ……….father is my brother is coming to see me today.

A. that B. whose C. who D. whom



Câu 19: By cutting down trees, we ……………..the natural habitat of birds and animals.

A. damage B. hunt C. injure D. hurt



Câu 20: Dinosaurs became ………. millions of years ago.

A. develop B. extinct C. increase D. decrease



Câu 21: This is my best friend ………. I stayed during the summer holiday.

A. with that B. with whom C. with who D. who



Câu 22: He was the first man ………. me the truth.

A. telling B. told C. to tell D. to be told



Câu 23: Do you want to send your EMS by air or ………………..mail?

A. sea B. ocean C. land D. surface



Câu 24: An alternative source of energy is ……………, which comes from deep inside the earth.

A. geothermal heat B. solar energy C. wind power D. water anergy



Câu 25: The men ……. here are very humorous.

A. worked B. working C. are working D. to work



Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (ứng với A hoặc B, C, D) theo thứ tự cho 5 chỗ trống sau.

Conservation, sustainable use and protection of (26)………….. resources include plants, animals, mineral deposits, soil, clean (27)………….., clean air and fossil fuels such as coal, petroleum, and natural gas. Natural (28)………….. are grouped into two categories, renewable and non-renewable. A (29)………….. resource is one that may be replaced over time by natural, such as fish populations, solar anergy, wind and water power and natual vegetable. (30)………….. resources are those in limited supply and cannot be replaced, such as coal, petroleum, and natural gas.



Câu 26: A. natural B. national C. lively D. international

Câu 27: A. sand B. lakes C. water D. stones

Câu 28: A. resources B. gases C. fuels D. plants

Câu 29: A. renewable B. nonrenewable C. new D. morden

Câu 30: A. nuclear B. geothermal C. solar D. nonrenewable

Chọn phương án đúng (ứng với A hoặc B, C, D) để kết hợp các cặp câu sau thành một.

Câu 31: Some buildings were hit by the bombs. They are still burning.

A. Some buildings by the bombs are still burning.

B. Some buildings hit by the bombs are still burning.

C. Some buildings which were hit by the bombs are still burning.

D. B & C are correct.

Câu 32: She is the woman. Her briefcase was stolen.

A. She is the woman whose briefcase was stolen. B. She is the woman whose her briefcase was stolen.

C. She is the woman of which briefcase was stolen. D. She is the woman, whose briefcase stolen.

Câu 33: Religion is a subject. People hold every firm opinions on it.

A. Religion is a subject which people hold every firm opinions on.

B. Religion is a subject on which people hold every firm opinions.

C. Religion is a subject on which people hold every firm opinions on it.

D. A & B are correct.

Chọn từ (ứng với A hoặc B, C, D) có phần gạch chân được phát âm khác với những từ còn lại.

Câu 34: A. answer B. sweater C. switch D. swim

Câu 35: A. how B. know C. grow D. follow

Chọn từ (ứng với A hoặc B, C, D) có cách phát âm khác với những từ còn lại trong mỗi câu sau.

Câu 36: A. alternative B. environment C. exhausted D. plentiful

Câu 37: A. nature B. industry C. human D. destroy

Xác định từ/cụm từ có gạch dưới (ứng với A hoặc B, C, D) cần phải sửa để những câu sau trở thành chính xác.

Câu 38: My friend, whom visited me last week, is taking a holiday soon.
A B C D

Câu 39: The knife with which I cut bread with is very sharp.
A B C D

Câu 40: Coal was the first energy is used to power machinery.
A B C D

Đáp án :





1. D 2. C 3. C 4. C 5. C 6. D 7. B 8. B 9. C 10. A 11. C 12. C 13. C 14. B 15. B 16. B 17. A 18. B 19. A 20. B 21. B 22. C 23. D 24. A 25. B 26. A 27. C 28. A 29. A 30. D 31. D 32. A 33. B 34. A 35. A 36. D 37. D 38. B 39. C

40. B




Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2016
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương