Part a: grammar vocabulary language functions



tải về 53.61 Kb.
Chuyển đổi dữ liệu20.05.2018
Kích53.61 Kb.

TRƯỜNG THCS VĂN GIANG


ĐỀ THI THỬ LẺ





ĐÊ THI THỬ TUYỂN SINH LỚP 10 THPT

NĂM HỌC 2016 - 2017

MÔN : TIẾNG ANH (Lần 2) - 20/5/2016

Thời gian làm bài 60 phút, không kể giao đề


PART A: GRAMMAR – VOCABULARY – LANGUAGE FUNCTIONS

Choose the word, phrase or expression that best completes each sentence (5.0 points):

1. Family members _________ live apart often try to be together at Tet.

A. who B. whom C. whose D. which



2. When a tropical storm reaches 120 kilometers per hour, it is called a _____________ in Australia.

A. typhoon B. hurricane C. tornado D. cyclone



3. She had no money, _____________she couldn’t buy her mother a present.

A. though B. but C. because D. so



4. “Let’s go on a picnic on the other side of the river.” - “_____________”

A. It’s a nice day! B. Have a good trip! C. Great idea! D. Congratulations!



5. She _____________ the new words before using them in her writing.

A. looked up B. looked after C. looked at D. looked out



6. Internet users sometimes have to suffer various risks, ____________?

A. haven’t they B. aren’t they C. don’t they D. won’t they



7. A Ferrari is very expensive. I wish I __________ enough money to buy it.

A. was have B. had C. would have D. will have



8. “That’s a lovely birthday cake, John!” – “_____________________”

A. You’re welcome. B. You are right. C. I’m sorry. D. It’s nice of you to say so.



9. What _______you do if you _____________ me?

A. would/ was B. would/ were C. will/ are D. did/ would be



10. Many people are interested ___________ the products that save energy.

A. on B. in C. to D. for



11. “_____________________” – “Don't worry. I can fix it”.

A. Are you worried? B. May I fix your TV?

C. The TV is out of order again. D. I want to fix your TV.

12. We felt __________ when the New Year's Eve was coming near.

A. excitement B. excited C. excitedly D. exciting



13. “Would you like a cup of coffee?” - “_____________________”

A. Yes, I’d love to. B. Yes, please. C. Yes, that’s right. D. Yes, I do.



14. “Pass me that pen, please!” - “__________________”.

  A. Here you are B. No, it isn’t           C. Yes, please           D. It doesn’t matter



15. ______ the young man didn’t know how to swim, he jumped into the cold water to save the child.

A. Although B. However C. Because D. Despite



16. “……………………………..?” – “ She is very tall and pretty”

A. What does Anne look like? B. What does Anne like?

C. How is Anne? D. Who does Anne look like?

17. Mathematics and Literature are ______ subjects in high schools.

A. adding B. compulsory C. optional D. religious



18. He is a strict……………....

A. exam B. examination C. examine D. examiner



19. A tropical storm, which reaches 120 kilometers an hour, is called a ………………….... in North and South America.

A. typhoon B. cyclone C. hurricane D. tornado



20. This work needs.......................on time.

A. finish

B. to finish

C. finishing

D. to have finished

PART B: READING. Read the following passage then answer the questions. (2.5ps)

Easter is in on different Sunday each year. But it is always in March or April. Easter is not a national holiday. It is a religious holiday for Christians. For many people, Easter celebrates the beginning of spring.

The English word for Easter comes from the old English word Easter. Easter was the name of the goddess of spring and light. In the spring, flowers bloom and trees become green. The earth wears new clothes. Many people wear new clothes on Easter Sunday, too.

Eggs and rabbits are new signs of spring and new life. American children believe in an imaginary rabbit, the Easter Bunny. The night before Easter, the Easter Bunny visits many homes. He brings children Easter basket with eggs and candy. Some Easter eggs are hard -boiled eggs in different colors. Others Easter eggs are chocolates. The Easter Bunny hides the eggs in the house or outside in the yard. On Easter morning, children look for eggs from the Easter Bunny.

On Easter Sunday, family often come together for a dinner of ham or lamb with fresh spring vegetables. Desert is often cake in the shape of a lamb or rabbit. And there is plenty of candy from the Easter Bunny.

1. When does Easter often occur?

-> ........................................................................................................................



2. Is it a religious day for all religions?

-> ................................................................................................................



3. What are new signs of spring and new life?

-> ........................................ …....................................................



4. What does Easter Bunny bring children?

-> ...............................................................................................................



5.What do family often have for dinner on Easter Sunday?

-> ……………………………………………………………………………………..............................................



PART C: WRITING

I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it (1.5 point):

1. They said to her, “You must help us with these tasks now.”

=> They told __________________________________________________________________.

2. “Why don’t you put your books in your bag?”, he said to me.

=> He suggested _______________________________________________________________.



3. He last ate this kind of food two months ago.

=> He ________________________________________________________________________.



4. I have so many subjects to learn that I don’t have enough time for English.

=> I don’t _____________________________________________________________________.



5. Their teacher gave them some more exercises on protecting the environment.

=> They _______________________________________________________________________.



6. Learning English is very necessary.

=> It is...................................................................................



II. Write a passage (80-100 words) about advantages of using the Internet. The following words may help you. (1p)

- The Internet is a source of information. (get the latest information, communicate………)

- The Internet is a source of entertainment. (listen to music/ watch movies/ play games on-line/ …)

- The Internet is a source of education. (take part in on-line schools/ online lessons/ self-study…)

………………………………………………….………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………………………………..…………………………………………………....……………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

………………………………….………………………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………….……………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

……………………………………………….…………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………………………………….


Họ và tên thí sinh: ................................................... Số báo danh ................


Họ tên, chữ ký giám thị 1: .............................................................................

Họ tên, chữ ký giám thị 2: .............................................................................








HƯỚNG DẪN CHẤM

THI THỬ VÀO LỚP 10 THPT NĂM HỌC 2016-2017

Môn: Tiếng Anh



Phần

NỘI DUNG ĐÁP ÁN/ YÊU CẦU

Số điểm

A.


20 x 0.25đ = 5đ

1. D

2. A

3. C

4. D

5. A

6. B

7. C

8. D

9. B

10. A

11. A

12. A

13. B

14. D

15. D

16. A

17. B

18. D

19. C

20. C




5.0

B.


5x 0,5đ = 2.5đ

  1. Answer True or False: (1pt)

  1. T

  2. F

  1. Answer the questions: (1.5pt)

  1. They / You should make use of every opportunity to speak English with friends in class or at English speaking clubs or even with yourselves / themselves in front of the mirror.

  2. No, it can’t.

  3. They / Language learner should practice speaking a lot.

(Practicing speaking a lot is a good way to correct your mistakes.)

2.5

C.

I/

6 x 0.25đ = 1.5đ

  1. Raw sewage is pumped directly into the sea.

  2. If you aren’t careful, you might fall.

  3. They suggested that we should leave the place at once.

  4. They have built this school for 4 months.

  5. Although he is old, he goes jogging every morning.

  6. The students said they would plant some more trees there the next weekend.




1.5

II/

Write a passage about your recent picnic, using these questions as cues: (1pt)

  1. When and where did you go? (0,2pt)

  2. Who did you go with? (0,2pt)

  3. How did you go there? (0,1pt) What was the weather like? (0,1pt)

  4. What did you do there? (0,2pt)

  5. When did you go home? (0,1pt) How did you feel? (0,1pt)

Chú ý:

- Nếu sai 2 lỗi chính tả trừ 1/2 số điểm của câu

- Nếu chia sai động từ trừ cả câu

1.0



Tổng số điểm là 10, lấy đến số thập phân thứ nhất sau khi đã làm tròn.

(Học sinh làm theo cách khác, giám khảo xem xét nếu thấy đúng vẫn cho điểm tối đa)



Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2016
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương