NGƯỜi coi thi đ ĐỀ chính thứC



tải về 79.47 Kb.
Chuyển đổi dữ liệu13.08.2016
Kích79.47 Kb.
PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO VŨ QUANG NGƯỜI COI THI

Đ
ĐỀ CHÍNH THỨC
Ề THI HỌC SINH GIỎI LỚP 9 - VÒNG 2



Họ và tên



1.





2.




Năm học: 2012 – 2013

Điểm

Chữ ký GK






Môn thi: Tiếng Anh

Thời gian làm bài: 150 phút

Ngày thi: ……………………..


Số phách


Chủ tịch HĐ chấm thi ghi số phách

(Bài thi gồm 5 trang, Thí sinh làm bài vào tờ giấy thi này

và không được sử dụng bất cứ tài liệu nào kể cả Từ điển.)

I. Select A, B, C or D only to indicate the word whose bold and underlined part is

pronounced differently from the rest in the following questions of 1 to 5.

1. A. root B. school C. food D. about

2. A. clothed B. impressed C.naked D. worked Kỳ thi:………………

3. A. pleased B. pleasure C. easy D. teacher Khóa ngày: ……………

4. A. village B. shrine C. river D. picnic

5. A. entrance B. banyan C. hamburger D. snack Hội đồng coi thi:………..



Your answers: 1…………… 2………….. 3.……………… …………………………….

4….............................. 5………………………. Họ và tên thí sinh:…...…

II. Select A, B, C or D only to indicate the word whose stress pattern ……………………….….

is different from the rest in the following questions of 6 to 10. Ngày sinh:……………....

Dân tộc:……… Nam/Nữ.

6. A. education B. community C. development D. unbreakable Sinh ngày ….tháng…. năm

7. A. prepare B. repeat C. purpose D. police Học sinh trường:……….….….

8. A. literature B. entertainment C. recreation D. information

9. A. chocolate B. structural C. important D. national ……………….…………

10. A. cinema B. position C. family D. popular Số báo danh:



Your answers: 6.………… 7……………….. 8.……………………


9….............................. 10………………………..

III. Choose the best option A, B, C or D to complete the following questions of 11 to 25.

11. Does Tom have any problems…………..your house?.

A. find B. finding C. to find D. for finding

12. Fiona is very angry…….. her boss’s decision to sack several members of the staff. MÔN THI:

A. against B. about C. because D. as ……………………

13. Jack’s parents………..and so I’m sure they would love to go to the exhibition.

A. like very much Picasso’s paitings B. like Picasso’s paitings very much Thí sinh không được ký tên

C. much Picasso’s paitings like D. very like Picasso’s paitings much hay viết dấu hiệu gì vào tờ

14. ………… your help things would have been a disaster. giấy thi. Trái điều này, bài

A. But for B. Thanks to C. Except for D. Unless thi sẽ bị loại.

15. I have three sisters, ………………..live in Europe.

A. that all of them B. who they all C. all of whom D. who all of them

16. It is important that he ……………… with Dr. Baker immediately.

A. speak B. spoke C. will speak D. speaks

17. Many flights to Vinh airport………because of the bad weather.

A. had to cancell B. had been to cancelled

C. had to be cancelled D. had to been cancelled

18. Jeanny never knows why she gets bad marks, …………………?

A. did not she B. doesn’t she C. does she D. did she

19. His hair is very short. I think he……………… a haircut.

A. did have B. had C. has had D. had had

20. Exactly………… we can replace our soil disappearing through erosion is not known.

A. what B. how C. if D. because




Your answers: 11.……… 12………. 13.………14…....... 15…………

16.……… 17……….. 18.……… 19…....... 20…………..
IV. Choose the underlined word or phrase (A, B, C, or D) that needs

to be changed in orfer for the sentence to be correct:

21. In 1995 the GB pound was worth almost two times as much as the US dollar

A B C D

22. Most people are surprising to see how rapidly bacteria can multiply under favorable conditions.


A B C D

23. She is the only professor who does what it take to help her students learn joyfully.

A B C D

24. The longer you delay making a decision, the worst the consequences will be A B C D



25. An octopus has three hearts to pump blood throughout their body.

A B C D


26 The news today are always full of stories about people who are unhappy.

A B C D


27. With its strong claws and tooth a tiger is an excellent hunter

A B C D


28. Never before has so many people in Viet Nam been interested in soccer

A B C D


29. Traditionally, the flag is risen in the morning and taken down at night

A B C D


30. He has been working here for sometimes

A B C D


Your answers: 21.………… 22…………….. 23.……………

24…........................ 25………….. .26.……………

27………. 28.…………… 29…................ 30……….

V. Write the right form of the CAPITAL words provided in the right column.

31. Artists are …………… people (CREATE)

32. Ba always studies his lessons very……. before each exam. (CARE)

33. He felt terrbly ……. That he didn’t win the race. (DISAPPOINT)

34. The lead in petrol produces a …….. gas collected in busy streets

surrounded by high building. (POISON)

35. The tallest buildings in London are small in …….. with those

in NewYork. (COMPARE)

36. We see that adults often find it hard to learn English,

…… the way they speak. (especial)

37. We placed our advertisements in a lot of …….newspapers. (NATION)

38. English spelling presents special……for foreign learners .(DIFFICULT)

39. The teaching staff in this school are well- …….(QUALIFY)

40. It was getting dark, so we ………gathered our things and

ran to the bus stop. (HURRY)

Your answers: 31. ……………………. 32 …………………………..

33.…………………………….. 34.………………………….


36. ……………………………….. 37. …………………………………

38. ……………………………… 39. ……………………………. 40. ……………………..…………



VI. Eache sentence has each 1 mistake. Underline the mistakes and correct them in the space provided in the column on the right.

41. Sometimes I get so bore in class that I fall asleep.

42. Sarah asked me how long had I been working there.

43. To save water, remember turning off the faucets carefully when you do not use it.

44. She said to me whether I could use a computer or not

45. I’d like you sending me some more details of the course.

46. Newton’s father was died long before he was born, so Newton was brought up by his mother and uncles.

47. Mrs. Smith has kind provided a picnic lunch for the boys.

48. The road was underwater, However, the police closed it to traffic.

49 These letters can mail at the corner. There is a mailbox there.

50. Vietnamese women today prefer modern clothes than the Ao Dai.

Your answers: 41.……………………… 42………………………….. 43.……………….………

44….............................. 45………………………..…..46.………………….……

47……………………. 48.…………………… 49…....................... 50………………..………..
VII. Supply the correct form of the VERB in brackets to complete the passage. Write your answer in the numbered box.

The Bear and the Two Travelers

Two Friends ……51…(travel) together, when a Bear suddenly appeared before them. One of them, ……52…….(think) of his own safety climbed up quickly into a tree, without trying………..53…(help) his friend do the same. The other…………54…(not have) time to hide, …………55…… (fall) flat on the ground, without moving at all, as if he were dead. The Bear came up and ………….56….(smell) him all over, and after a while, thinking he was dead,…………..57…(walk) away. When the danger was gone, the other Traveler climbed down from the tree, and, laughing at his friend…………58….(ask) him:

“What did the bear whisper in your ear?”

“He gave me this advice,” the other replied. “Never …59…(travel) with a friend who …..60…(leave) you in the lunch.”

Misfortune reveals the true nature of friends.

Your answers: 51.……………………… 52………………………….. 53.……………….………

54….............................. 55………………………..…..56.………………….……

57……………………. 58.…………………… 59…....................... 60………………..………..
VIII. Complete the following passage by choosing the best option, A, B, C or D for questions from 61 to 70.

Making improvements to your lighting is one of the fastest ways to cut your…(61)…..bills. An average household uses 10 percent of……(62)……energy budget for lighting. Using new lighting technologies can………(63)……lighting energy use in your home…………(64)……….50 percent to 75 percent. Advances in lighting controls offer further energy savings by reducing the………(65)………..of time lights are on but not being used.

Compact Fluorescent Bulbs provide bright, warm light and use about 75 percent……(66)……energy than standard lighting, produce 75 percent less heat, and last up to 10 times longer.

For indoor lighting, use energy efficient campact flourescent light bulbs (CFLs) in fixtures……(67)……..your home to provide high-qualify and high-efficiency lighting. Flourescent lamps are much more efficient than incandescent (standard) bulbs and last about 6 ………(68)……..12 times longer. Today’s CFLs offer brightness and color rendition that is comparable to incandescent bulbs. Although CFLs cost a bit more than incandescent bulbs initially, over their lifetime they are………(69)……….because of how little electricity they use. CFLs lighting fixtures now available are compatible with dimmers……(70)…….. operate like incandescent fixtures.

61. A. gas B. energy C. water D. paying

62. A. their B. our C. it D. its

63. A. lower B. increase C. reduce D. add

64. A. by B. between C. of D. till

65. A. number B. amount C. figure D. waste

66. A. more B. little C. less D. few

67. A. all B. through C. around D. throughout

68. A. onto B. into C. to D. or

69. expensive B. efficient C. cheaper D. smaller

70. A. and B. to C. that D. which



Your answers: 61.……………………… 62………………………….. 63.……………….………

64….............................. 65………………………..…..66.………………….……

67……………………. 68.…………………… 69…....................... 70………………..………..
IX. Read the following passage and answer the following questions from 71 to 75 by choosing one answer A, B, C or D only.

Canning is a method of preserving food over extended periods of time. The process involves sealing food in containers and heating it in order to kill bacteria that could eventually cause spoilage. White most canned food is produced by commercial companies, some is done at home. Homegrown fruits and vegetables such as apples and tomatoes are the most popular foods to can. Even certain kinds of meats are suitable for canning. However, it is not advisable to heat products such as avocados because of the changes in taste and texture that occur. Other foods, including cucumbers and peppers, can be canned only if they are first pickled and then cooked at very low temperatures. Properly canned food can be saved for as long as three years. If not properly sealed, the food can be sponed by the growth of organisms. In severe case, bacteria can cause a fatal form of poisoning called “botulism”. For this reason, it is very important to check the seal of the jar or bottle regularly to make sure it has remained undisturbed.

71. According to the passage, what is needed to kill bacteria that spoil food?

A. An airtight seal B. Heat

C. A commercial company D. Homegrown produce

72. According to the passage, which of the following is NOT suitable for canning?

A. Apples B. Tomatoes C. Cucumbers D. Avocados

73. In line 7, the phrase “as long as” can best be replaced by which of the following?

A. up to B. a minimum of C. exactly D. while

74. It can be inferred from the passage that bacteria………………….

A. is rarely harmful B. develops very slowly

C. is one type of organism D. is a result of canning foods

75. According to the passage, botulism can be avoided by…………………..

A. disturbing the container from time to time

B. properly sealing a jar or bottle

C. rehearing the canned food

D. promoting the growth of beneficial organisms

Your answers: 71.……………………… 72………………………….. 73.……………….………

74….............................. 75……………………….

X. Read the following passage and complete the numbered blanks from 76 to 85 with one suitable word only.

Like other …(76)….., English is always changing, but it changes very slowly. People invent new words, borrow words from other languages, and change the …(77)…...of words as needed. For ..(78)..., the English word byte was…(79)…by computer specialists in 1959. The word tomato was …(80)….from Nahualt, an American Indian language….(81)…..in Mexico. The word meat once…..(82)…..to food in general. People learn English as well as….(83)…..by listening, copying what they hear, and hearing, …..(84) language. Most school children learn the……(85)…language easily-and sometimes other languages as well.



Your answers: 76.……………………… 77………………………….. 78.……………….………

79….............................. 80………………………..…..81.………………….……

82……………………. 83.…………………… 84…....................... 85………………..………..

XI. Use the following sets of word and phrases to write complete sentences.

86. They/ have/supper/ at the moment.

->

87.You/ finish/ write/ your composition/yet?



->

88. The children/ do / homework/ when/ their mother/ get/ home

->

89. The English/ be used to/ drive/ left-hand side/ the road



->

90. He/ regret/ tell/ her/ bad news

->

91. I/ suggest/ they/ have/ holiday/ near the sea.



->

92. When/ we/ arrive/ the stadium/ all the good seats/ already/ taken.

->

93. He / tired/ because/ driving/ four hours long.



->

94. If/ I/ be/ your position/ I/ not interrupt/ her speech.

->

95. I/ be/ allow/ use /car/father/ when/ I/ have/ appointment.



->

XII. Rewrite the following sentence with suggested words. DO NOT CHANGE THE GIVEN WORDS

96. Michael laughed when I told him the joke. (JOKE WHICH)

->


97. She won’t help unless you ask her. (ONLY IF)

->


98. I spent half as much money as my brother. (TWICE)

->


99. Listen carefully and you will know what to do. (UNLESS)

->


100.My father said I could use his car. (ALLOWED)

->


The end


PHÒNG GD & ĐT VŨ QUANG




ĐỀ CHÍNH THỨC




HƯỚNG DẪN CHẤM

ĐỘI TUYỂN HỌC SINH GIỎI CẤP TỈNH

NĂM HỌC 2012 - 2013

Môn thi: Tiếng Anh (Lớp 9)

Ngày thi: tháng 01 năm 2013

Thời gian làm bài: 150 phút


(Tổng điểm: 20 điểm)

I. 1pt: (Mỗi câu đúng 0.2 điểm)

1. D 2. A 3. B 4. B 5. A


II. 1pt: (Mỗi câu đúng 0.2 điểm)

6. A 7. C 8.A 9. C 10. B
III. 2pts: (Mỗi câu đúng 0.2 điểm)
11. B 12. B 13. B 14. A 15. C

16. A 17. C 18. C 19. C 20. A



IV. 2pts: (Mỗi câu đúng 0.2 điểm)

21. C 22. A 23. C 24. C 25. D

26. B 27. C 28. A 29. A 30. D
V. 2pts: (Mỗi câu đúng 0.2 điểm)

31. creative 32. carefully 33. disappointed 34. poisonous 35. comparison 36. especially

37. national/ international 38. difficulty 39. qualified 40. hurriedly
VI. 2pts: (Mỗi câu đúng 0.2 điểm)

41. ….bore……..-> bored 46. … was died ….-> died

42. … had I ….-> I had 47. ….kind……..-> kindly

43 ….turning……..-> to turn 48. … however ….-> therefore

44. … said to ….-> asked 49. ….can mail……..-> can be mailed

45. ….sending……..-> to send 50. … than ….-> to



VII. 2pts: (Mỗi câu đúng 0.2 điểm)

51. were travelling/ were traveling 56. smelt

52. thought 57. walking

53. to help 58. asked

54. did not have 59. travel

55. falling 60. leaves



VIII. 2pts: (Mỗi câu đúng 0.2 điểm)

61. B 62. D 63. C 64. A 65. B

66. C 67. D 68. C 69. C 70. A
IX. 1pt: (Mỗi câu đúng 0.2 điểm)

71. A 72. D 73. A 74. C 75. B


X. 2pts: (Mỗi câu đúng 0.2 điểm)

76. languages 77. meaning 78. example 79. invented 80. borrowed

81. spoken 82. referred 83. languages 84. the 85. first

XI. Use the following sets of word and phrases to write complete sentences. 2pts: (Mỗi câu đúng 0.2 điểm)

86. They are having a supper at the moment.

87. Have you finished writing your composition yet?

88. The children were doing the/ their homework when their mother got home

89. The English/English people are used to driving on the left-hand side on the road

90. He regrets telling/ having told her those/ the/ some bad news

91. I suggested that they (should) have their holiday near the sea.

92. When we arrived at the stadium all the good seats had been already taken.

93. He was tired because of driving for four hours long.

94. If I were in your position I would not interrupt her speech.

95. I was allowed to use the car by my father when I had an appointment.

XII. Rewrite the following sentence with suggested words. DO NOT CHANGE THE GIVEN WORDS 1pt: (Mỗi câu đúng 0.2 điểm)

96. The joke which I told made Michael laugh

97. Only if you ask her will she help.

98. My brother spent twice as much money as I did.

99. Unless you listen carefully, you won’t know what to do.

100. My father allowed me to use his car./ I was allowed to use the car by my father.



The end






Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2016
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương