MÔN: tiếng anh lớP 12



tải về 85.95 Kb.
Chuyển đổi dữ liệu02.09.2016
Kích85.95 Kb.
SỞ GD&ĐT QUẢNG BÌNH ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I - NĂM HỌC 2014- 2015

Họ tên HS:.......................................... MÔN: TIẾNG ANH LỚP 12

Số báo danh:........................................ Thời gian: 45 phút ( không kể thời gian giao đề)

(Đề gồm có 02 trang, 40 câu ) MÃ ĐỀ: 01

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lưu ý: Thí sinh làm bài trên phiếu trả lời trắc nghiệm.


Chọn từ (ứng với A, B, C, D ) có phần gạch chân phát âm khác với những từ còn lại.

1. A. laughed B. contained C. established D. talked


2. A. delights B. tasks C. feelings D. hopes

3. A. choice B. chemistry C. character D. school



Chọn từ (ứng với A, B, C, D ) có vị trí trọng âm khác với những từ còn lại.

4. A. confidence B. television C. interesting D. international

5. A. arrive B. apply C. nation D. between

Chọn từ, cụm từ hoặc câu (ứng với A, B, C, D ) để hoàn thành những câu sau.

6. We .................Dorothy since last Saturday.

A. don't see B. haven't seen C. didn't see D. hadn't seen

7. She has made an ......................for the job as a nursery teacher because she likes children.

A. apply B. applicant C. application D. applying


  1. Many children are under such a high ................of learning that they do not feel happy at school.

A. recommendation B. interview C. pressure D. concentration

9. He started going to school...................the age of five. So now he’s been at school ..................five years.

A. at / for B. at / since C. when / for D. by / since

10. Tom .....................that he was having a party there in the evening.

A. asked B. told C. said to D. said

11. The preparations .................by the time the guests ....................

A. had been finished / arrived C. had finished / were arriving

B. have finished / arrived D. have been finished / were arrived



  1. He is the man .....................car was stolen last week.

A. whom B. that C. which D. whose

  1. I saw a bear while I..................in the forest.

A. am walking B. walked C. were walking D. was walking

  1. Body language is a potent form of........................ communication.

A. verbal B. non-verbal C. tongue D. oral

15. The teacher advised him ................harder.

A. study B. to study C. studying D. studies

16. That's a very nice dress you're wearing. - …......................

A. That's nice B. I'm glad you like it C. That's all right D. You're quite right

17. " I'm taking my first term examination tomorrow" - "..................................."

A. Good luck! B. Congratulations! C. The same to you! D. Thank you!

18. "........................" is used to express disagreement.

A. I can't help agreeing with you. C. That's what I'm not thinking of.

B. That isn't the way I often cross. D. That's not a good idea.

19. I can't still believe it! My bicycle......................some minutes ago.

A. stole B. is stole C. had been stolen D. was stolen

20. ...............I had free time yesterday, I would have gone out with you.

A. Did B. Were C. Had D. Should



  1. Schooling is..................... for all English children from the age of five to sixteen.

A. compulsory B. advised C. selected D. encouraged

22. Not all teenagers are well-……………. for their future job when they are at high school.

A. interested B. satisfied C. concerned D. prepared

Chọn từ hoặc cụm từ (ứng với A, B, C, D ) có phần gạch chân cần phải sửa.

23. After George had returned to his house, he was reading a book.

A B C D

24. We bought the stereo who had been advertised at a reduced price.

A B C D

25. They asked me how long did it take to get to Paris by train .



A B C D

26. The work performed by these officers are not worth our paying them any longer.

A B C D

Chọn từ hoặc cụm từ (ứng với A, B, C, D ) để hoàn thành đoạn văn sau.

The secret of a good interview is preparing for it. What you wear is always important as it creates the first impression. So (27) ............ neatly, but comfortably. Make (28) ............... that you can deal with anything you are (29) ................ Prepare for questions that are certain to come up, (30)..............example: Why do you want to become a nurse? What is the most important quality a good nurse should have? Apart from nursing, what other careers have you considered? What are your interests and hobbies? Don’t forget to (31).................. goodbye to the interviewer before leaving the office.

27. A. dress B. put off C. have on D. try

28. A. evident B. clear C. sure D. definite

29. A. questioned B. enquired C. requested D. asked

30. A. with B. from C. for D. at

31. A. speak B. say C. talk D. tell

Đọc đoạn văn và chọn câu trả lời đúng ( ứng với A, B, C, D )

Sometimes people add to what they say even when they don't talk. Ges­tures are the "silent language" of every culture. We point a finger or move another part of the body to show what we want to say. It is important to know the body language of every country or we may be misunderstood. In the United States, people greet each other with a handshake in a formal introduction. The handshake must be firmed.

Space is important to Americans. When two people talk to each other, they usually stand about two and a half feet away and at an angle, so they are not facing each other directly. Americans get uncomfortable when a person stands too closely. Americans like to look the other person in the eyes when they are talking. If you don't do so, it means you are bored, hiding something, or are not interested. But when you stare at someone, it is not polite. For Americans, thumbs-up means yes, very good, or well done. Thumbs-down means the opposite.

32. From the passage we can learn that........................ .

A. gestures don't mean anything while talking

B. It's confusing to understand a culture's body language

C. gestures can help us to express ourselves

D. American people don't use body language in communication

33. If you are introduced to a stranger from the USA, you should ......................... .

A. greet him with a hug C. shake his hand weakly

B. place a hand on his shoulder D. shake his hand firmly

34. American people often ...................... .

A. get uncomfortable when you stand or sit too close to them

B. show their friendship by touching each other

C. face each other directly when they are talking

D. say "Pardon me" to each other when they are talking

35. When your friend gives you a thumbs-up, he, in fact, ...................... . .

A. shows his rudeness to you C. expresses his sadness to you

B. shows his anger to you D. expresses his satisfaction to you

Chọn cụm từ hoặc câu (ứng với A, B, C, D ) có nghĩa gần nhất với câu đã cho.

36. The last time my father played tennis was in 1990.

A. My father has played tennis since 1990. C. My father started playing tennis in 1990.

B. My father hasn’t played tennis since 1990. D. My father has started playing tennis since 1990.

37. People believe that he is a good person.

A. It was believed that he is a good person. C. That he was a good person is believed.

B. It is believed that he is a good person. D. He is believed a good person.


  1. He didn’t go to school because he was ill.

A. If he had been ill, he would have gone to school. C. If he weren’t ill, he would go to school.

B. If he hadn't been ill, he would have gone to school. D. If he were ill, he wouldn't go to school.



  1. "Are you the new manager, Daisy? Congratulations!” said Billy.

A. Billy looked forward to being the new manager.

B. Billy congratulated Daisy from being the new manager.

C. Billy dreamed of being the new manager.

D. Billy congratulated Daisy on being the new manager.

40. The church is over 500 years old. Our class visited it last summer.

A. The church which our class visited it last summer is over 500 years old.

B. The church that our class visited it last summer is over 500 years old.

C. The church which our class visited last summer is over 500 years old.

D. The church our class visit last summer is over 500 years old.
................THE END...............

SỞ GD&ĐT QUẢNG BÌNH KIỂM TRA HỌC KỲ I- NĂM HỌC 2014- 2015

HƯỚNG DẪN CHẤM

MÔN: TIẾNG ANH LỚP 12

MÃ ĐỀ: 01


Tổng số điểm toàn bài: 10,0 điểm.
Từ câu 1 đến câu 40, mỗi câu đúng cho 0,25 điểm.


1. B

2. C

3. A

4. D

5. C

6. B

7. C

8. C

9. A

10. D

11. A

12. D

13. D

14. B

15. B

16. B

17. A

18. D

19. D

20. C

21. A

22. D

23. D

24. B

25. B

26. B

27. A

28. C

29. D

30. C

31. B

32. C

33. D

34. A

35. D

36. B

37. B

38. B

39. D

40. C


SỞ GD&ĐT QUẢNG BÌNH ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I - NĂM HỌC 2014- 2015

Họ tên HS:.......................................... MÔN: TIẾNG ANH LỚP 12

Số báo danh:...................................... Thời gian: 45 phút ( không kể thời gian giao đề)

(Đề gồm có 02 trang, 40 câu ) MÃ ĐỀ: 02

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lưu ý: Thí sinh làm bài trên phiếu trả lời trắc nghiệm.
Chọn từ hoặc cụm từ ( ứng với A, B, C, D ) để hoàn thành đoạn văn sau.

The secret of a good interview is preparing for it. What you wear is always important as it creates the first impression. So (1) ............ neatly, but comfortably. Make (2) ................... that you can deal with anything you are (3) ................ Prepare for questions that are certain to come up, (4)..............example: Why do you want to become a nurse? What is the most important quality a good nurse should have? Apart from nursing, what other careers have you considered? What are your interests and hobbies? Don’t forget to (5).................. goodbye to the interviewer before leaving the office.

1. A. have on B. put off C. dress D. try

2. A. evident B. sure C. clear D. definite

3. A. questioned B. enquired C. requested D. asked

4. A. for B. from C. with D. at

5. A. speak B. say C. talk D. tell

Đọc đoạn văn và chọn câu trả lời đúng (ứng với A, B, C, D)

Sometimes people add to what they say even when they don't talk. Ges­tures are the "silent language" of every culture. We point a finger or move another part of the body to show what we want to say. It is important to know the body language of every country or we may be misunderstood. In the United States, people greet each other with a handshake in a formal introduction. The handshake must be firmed.

Space is important to Americans. When two people talk to each other, they usually stand about two and a half feet away and at an angle, so they are not facing each other directly. Americans get uncomfortable when a person stands too closely. Americans like to look the other person in the eyes when they are talking. If you don't do so, it means you are bored, hiding something, or are not interested. But when you stare at someone, it is not polite. For Americans, thumbs-up means yes, very good, or well done. Thumbs-down means the opposite.

6. From the passage we can learn that........................ .

A. gestures can help us to express ourselves

B. gestures don't mean anything while talking

C. It's confusing to understand a culture's body language

D. American people don't use body language in communication

7. If you are introduced to a stranger from the USA, you should ......................... .

A. greet him with a hug C. shake his hand weakly

B. shake his hand firmly D. place a hand on his shoulder

8. American people often ...................... .

A. get uncomfortable when you stand or sit too close to them

B. show their friendship by touching each other

C. face each other directly when they are talking

D. say "Pardon me" to each other when they are talking

9. When your friend gives you a thumbs-up, he, in fact, ...................... .

A. expresses his satisfaction to you C. shows his anger to you

B. expresses his sadness to you D. shows his rudeness to you

Chọn từ hoặc cụm từ (ứng với A, B, C, D ) có phần gạch chân cần phải sửa.

10. They asked me how long did it take to get to Paris by train .

A B C D

11. After George had returned to his house, he was reading a book.

A B C D

12. We bought the stereo who had been advertised at a reduced price.

A B C D

13. The work performed by these officers are not worth our paying them any longer.

A B C D

Chọn từ, cụm từ hoặc câu (ứng với A, B, C, D ) để hoàn thành những câu sau.

14. The preparations .................by the time the guests ....................

A. had been finished / arrived C. had finished / were arriving

B. have finished / arrived D. have been finished / were arrived

15. That's a very nice dress you're wearing. - …...........................

A. That's all right B. I'm glad you like it C. That's nice D. You're quite right

16. We..................Dorothy since last Saturday.

A. don't see B. haven't seen C. didn't see D. hadn't seen

17. Many children are under such a high ................of learning that they do not feel happy at school.

A. recommendation B. interview C. pressure D. concentration

18. Tom .....................that he was having a party there in the evening.

A. asked B. told C. said to D. said

19. He is the man .....................car was stolen last week.

A. whom B. that C. which D. whose

20. Schooling is..................... for all English children from the age of five to sixteen.

A. compulsory B. advised C. selected D. encouraged

21. I saw a bear while I..................in the forest.

A. am walking B. walked C. were walking D. was walking

22. She has made an ......................for the job as a nursery teacher because she likes children.

A. application B. applicant C. apply D. applying



  1. Body language is a potent form of........................ communication.

A. verbal B. non-verbal C. tongue D. oral

24. He started going to school...................the age of five. So now he’s been at school ..................five years.

A. when / for B. at / since C. at / for D. by / since

25. " I'm taking my first term examination tomorrow" - "..................................."

A. Good luck! B. Congratulations! C. The same to you! D. Thank you!

26. I can't still believe it! My bicycle......................some minutes ago.

A. was stolen B. is stole C. had been stolen D. stole

27. The teacher advised him ................harder.

A. study B. to study C. studying D. studies

28. "........................" is used to express disagreement.

A. I can't help agreeing with you. C. That's what I'm not thinking of.

B. That isn't the way I often cross. D. That's not a good idea.

29. ...............I had free time yesterday, I would have gone out with you.

A. Did B. Had C. Were D. Should

30. Not all teenagers are well-……………. for their future job when they are at high school.

A. interested B. satisfied C. concerned D. prepared



Chọn cụm từ hoặc câu (ứng với A, B, C, D ) có nghĩa gần nhất với câu đã cho.

31. The church is over 500 years old. Our class visited it last summer.

A. The church which our class visited last summer is over 500 years old.

B. The church which our class visited it last summer is over 500 years old.

C. The church that our class visited it last summer is over 500 years old.

D. The church our class visit last summer is over 500 years old.

32. People believe that he is a good person.

A. It was believed that he is a good person. C. That he was a good person is believed.

B. It is believed that he is a good person. D. He is believed a good person.

33. He didn’t go to school because he was ill.

A. If he had been ill, he would have gone to school. C. If he weren’t ill, he would go to school.

B. If he hadn't been ill, he would have gone to school. D. If he were ill, he wouldn't go to school.

34.“Are you the new manager, Daisy? Congratulations!” said Billy.

A. Billy looked forward to being the new manager.

B. Billy congratulated Daisy on being the new manager.

C. Billy congratulated Daisy from being the new manager.

D. Billy dreamed of being the new manager.

35. The last time my father played tennis was in 1990.

A. My father has played tennis since 1990. C. My father started playing tennis in 1990.

B. My father has started playing tennis since 1990. D. My father hasn’t played tennis since 1990.



Chọn từ (ứng với A, B, C, D ) có phần gạch chân phát âm khác với những từ còn lại.

36. A. talked B. laughed C. contained D. established


37. A. tasks B. delights C. feelings D. hopes

38. A. chemistry B. character C. choice D. school



Chọn từ (ứng với A, B, C, D ) có vị trí trọng âm khác với những từ còn lại.

39. A. confidence B. international C. television D. interesting

40. A. arrive B. apply C. nation D. between

............THE END............



SỞ GD&ĐT QUẢNG BÌNH KIỂM TRA HỌC KỲ I- NĂM HỌC 2014- 2015

HƯỚNG DẪN CHẤM

MÔN: TIẾNG ANH LỚP 12

MÃ ĐỀ: 02


Tổng số điểm toàn bài: 10,0 điểm.
Từ câu 1 đến câu 40, mỗi câu đúng cho 0,25 điểm.


1. C

2. B

3. D

4. A

5. B

6. A

7. B

8. A

9. A

10. B

11. D

12. B

13. B

14. A

15. B

16. B

17. C

18. D

19. D

20. A

21. D

22. A

23. B

24. C

25. A

26. A

27. B

28. D

29. B

30. D

31. A

32. B

33. B

34. B

35. D

36. C

37. C

38. C

39. B

40. C


Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2016
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương