I. some grammatical points



tải về 2.27 Mb.
trang6/8
Chuyển đổi dữ liệu08.05.2018
Kích2.27 Mb.
1   2   3   4   5   6   7   8

11. TEST OF UNIT 13
Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct option to fill each of the following blanks.

1. The ASEAN Para-Games are hosted by the same country where the SEA Games took place.

A. organized B. impressed C. participated D. defended

2. Vietnam’s successful hosting of the 22nd SEA Games is considered a/ an _____ example for other countries to follow, particularly in honesty, consistence and organizing method.

A. festival B. peaceful C. energetic D. outstanding

3. ___________ is the activity of doing special exercises regularly in order to make your muscles grow bigger.

A. Wrestling B. Bodybuilding C. Weightlifting D. Badminton

4. The athlete had tried his best to ______ his SEA Games title and records.

A. carry B. perform C. defend D. support

5. They told me he had __________a gold medal in wushu.

A. won B. scored C. gained D. got

6. Singapore and Vietnam had ________who were awarded the Most Outstanding Athlete titles in the Swimming and Shooting events.

A. participates B. participations C. participants D. participated

7. The SEA Games ________every two years, with 11 countries in Southeast Asia participating.

A. comes down B. sets up C. takes place D. brings about

8. He spent a year in India and loves spicy food. ___________ the food is, ________ he likes it.

A. The hotter / the more and more B. The hotter / the more

C. The more and more hot/ the more D. The hottest / the most

9. It gets ___________ to understand what the professor has explained.

A. the more difficult B. more difficult than

C. difficult more and more D. more and more difficult

10. I feel ______________ I did yesterday

A. much more tired than B. many more tired than

C. as many tired as D. as more tired as

11. People should eat _______ and do ______ to reduce the risk of heart disease.

A. less fat/ more exercise B. less and less fat / the more exercise

C. the less fat / the more exercise D. fatter / more exercise

12. The Mekong Delta is _____________ deltas in Vietnam.

A. the largest of the two B. the more larger of the two

C. one of the two largest D. one of the two larger


Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentences which is closest in meaning to the given one.

13. No one in the team can play better than John.

A. John plays well but the others play better.

B. John as well as other players of the team plays very well.

C. Everyone in the team, but John, plays well.

D. John is the best player of the team.

14. He only feels happy whenever he does not have much work to do.

A. The more he works, the happier he feels.

B. The less he works, the happier he feels.

C. His work makes him feel happy.

D. He feels happier and happier with his work.

15. I have never met anyone who is more intelligent than Mr Ba.

A. Mr Ba is the most intelligent man I have ever met.

B. The more I meet Mr Ba, the more intelligent he seems to be.

C. Mr Ba is the most intelligent man in the world.

D. Nobody in the world is as intelligent as Mr Ba.

16. If you practise harder you will have better result.

A. The harder you practise, the better results you will have.

B. The more hardly you practise, the better results you will have.

C. The hardest you practise, the most results you will have.

D. The harder you practise, the best results you will have.

17. He tries to practise English every day so he can speak English more fluently now.

A. The more he practises English, the more he can speak English.

B. The more he practises English, the more fluently he can speak it.

C. The more he tries to practise English, the most fluently he can speak it.

D. He tries to practise English every day, but he finds it difficult to speak English


Mark the letter A, B, C or to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

18. A. hosted B. impressed C. finished D. watched

19. A. peace B. great C. increase D. team

20. A. player B. nervous C. determine D. term

21. A. host B. who C. gold D. compose

22. A. sports B. enthusiasts C. games D. thanks


Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct option to fill each of the following blanks.

23. A: “ How about a biscuit?” B: “ ________ . I’m on a diet.”

A. Yes, please B. Yes, thank you C. No, thanks D. It’s OK

24. A: “ Thanks for your help.” B: “ ________ .”

A. You are welcomed B. The same to you

C. Thank you, too D. That’s all right

25. A: “ Is Monday possible for you?” B: “ ________ .”

A. I hope so, too B. I really enjoy meeting you

C. Thank you D. Yes, that’s fine

26. Customer: “ Waiter! I’d like the menu, please.” Waiter: “ ________ .”

A. But I don’t like B. Here you are, sir

C. Here are you, sir D. Yes, thank you

27. A: “ Congratulations on your success!” B: “ ________ .”

A. Not at all B. All right C. Thank you D. The same to you


Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to complete each of the following sentences

28. Their office consisted of four rooms, ____ was used as conference room .

A. the larger of them B. larger of which. C. the largest of which D. the largest

29. At college the work is _____ than the work we did at school , but it is much____.

A. harder- more interesting B. hardest-most interesting

C. harder-most interesting D. more hard- more interesting

30.______ was debated, the more people became involved.

A. The longer the issue B. The longer issue

C. The long issue D. The longest issue

31. Hair color is one of ____ characteristics to be used in identifying people

A. the most obviously B. most obvious

C. obviously the most D. the most obvious

32. In diving competitions, women perform _____ men do.

A. dive the same as B. the same dives as

C. dive the same way as D. the diving is the same

33. The problem seems to be _______.

A. most serious B. more serious than

C. more serious D. more and more serious

34. Petrol is _____ it used to.

A. twice more than expensive B. twice expensive more than

C. twice as expensive as D. more expensive than twice

35. My neighbor is driving me mad. It seems that _____ it is at night ____ he plays his music.

A. the less/ the more loud B. the later/ the louder

C. the later/ the more loudly D. the less/ less


Mark the letter A, B, C or D to show the underlined part that needs correction.
36. We admire Lucy for her intelligence, cheerful disposition and she is honest.

A B C D


37. The suitcase seemed to get heavy and heavier as I carried it along the road.

A B C D


38. The more expensive the hotel is, the best the service is.

A B C D


39. I think she's about 20, but in fact she is much elder than she looks.

A B C D


40. As I waited for the interview, I became much and more nervous.

A B C D
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word for each of the blanks from 41 to 45


25th SEA Games Vientiane Laos

The next best thing that ever happened in living memory is that Laos has become member of ASEAN. Lao youth now have (1) ________ to freely roam around surround countries which vastly differ from Laos itself in wealth or culture. Hopefully as they travel they bring home plenty of good ideas to develop.

As member of ASEAN, Laos was given an opportunity to host SEA Games for the very first time. A week after National Day is 2nd of December, SEA Games will (2) ________ commence. Thanks to all nations which have been helping in making the biggest event to be held in Laos happen.

In less than five years rice fields have transformed into world class sport complex ever built in Laos to host the 25th SEA Games. Located approximately 15 kilometres from Vientiane Capital, many (3) ________ of Laotians and visitors will get to enjoy the stadium as ASEAN sport stars grace the arena.

There is certainly an edge of excitement in the air; way up in the sky as SEA Games is coming so close. Lao people (4) ________ all athletes, coaches, administrators and other officials with their opened arms and hearts. As a Laos born person, I am so proud and welcome!

There will always be challenge anywhere. Lao people will do the best they can. Thanks to those marvellous group of volunteers who will contribute to spectacular Opening & Closing (5) ________.  And of course all of those volunteers who will take part in helping visitors and tourists with general knowledge and information about the places they are visiting. They are amazing.

41. A. time B. money C. opportunity D. occasion

42. A. mainly B. officially C. usually D. surely

43. A. generations B. peoples C. citizens D. officers

44. A. greet B. meet C. surprise D. welcome

45. A. Holidays B. Vocations C. Festivals D. Ceremonies
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions from 46 to 47.
The Southeast Asian Games owes its origins to the Southeast Asian Peninsular Games or SEAP Games. On 22 May 1958, delegates from the countries in Southeast Asian peninsula attending the 3rd Asian Games in Tokyo, Japan had a meeting and agreed to establish a sport organization. The SEAP Games was conceptualized by Laung Sukhumnaipradit, then Vice-President of the Thailand Olympic Committee. The proposed rationale was that a regional sports event will help promote cooperation, understanding and relations among countries in the Southeast Asian region.

Thailand, Burma (now Myanmar), Malaya (now Malaysia), Laos, South Vietnam and Cambodia (with Singapore included thereafter) were the founding members. These countries agreed to hold the Games biannually. The SEAP Games Federation Committee was formed.

The first SEAP Games were held in Bangkok from 12–17 December 1959 comprising more than 527 athletes and officials from Thailand, Burma, Malaya (now Malaysia), Singapore, South Vietnam and Laos participating in 12 sports.

At the 8th SEAP Games in 1975, the SEAP Federation considered the inclusion of Indonesia and the Philippines. The two countries were formally admitted in 1977, the same year when SEAP Federation changed their name to Southeast Asian Games Federation (SEAGF), and the games were known as the Southeast Asian Games. Brunei was admitted at the 10th SEA Games in Jakarta, Indonesia, and East Timor at the 22nd SEA Games in Hanoi, Vietnam, etc.
46. Which country hosted the third Asian Games?


  1. Vietnam B. China C. Japan D. Korea

47. What was Laung Sukhumnaipradit’s attitude towards the SEAP Games?

  1. to form an idea B. to give money C. to ask for help D. to give up

48. How many countries were the former founding members of the Games?

  1. 4 B. 5 C. 6 D. 7

49. When were the first SEAP Games held?

  1. 1958 B. 1959 C. 1975 D. 1977

50. Which SEA Games was Vietnam the host country?

  1. 19th B. 20th C. 21st D. 22nd



12. TEST OF UNIT 14
I. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions:

1. A. symbol B. emergency C. poverty D. qualify

2. A. appalled B. dedicated C. designed D. injured

3. A. society B. delegate C. president D. protection


II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the rest in the position of main stress in each of the following questions:

4. A. colleague B. appall C. devote D. victim

5. A. suffering B. president C. protection D. conference
III. Mark the correct option A, B,C or D to fill each of the following blanks :
6. All payments to the ICRC are_______ and are received as donations.

A. volunteer B. voluntary C. voluntarily D. volunteered

7. One of the tasks of the Red Cross is also to support local ____ care projects.

A. health B. healthy C. healthful D. healthily

8. The international Red Cross has about 97 million volunteers whose main ______is to protect human life and health.

A. mission B. experience C. organization D. rule

9. The international Red Cross helps people in need without any discrimination based on ____, race, religion, class or political opinions.

A. national B. nationally C. nationality D. native

10. The AIDS ____ continues to spread around the word. Up to 4,000 people are infected with the HIV virus every single day.

A. treatment B. epidemic C. tsunami D. damage

11. In times of war, the Red Cross is dedicated to reducing the sufferings of wounded soldiers, civilians and prisoners of war.

A. mounted B. excited C. devoted D. interested

12. During the flood, Army helicopters came and tried to evacuate___ injured.

A. a B. an C. the D. Ø

13. Go____ this book because it has the information you need.

A. over B. by C. off D. on

14. The passengers had to wait because the plane___ off one hour late.

A. took B. turned C. cut D. made

15. Be careful! The tree is going to fall.

A. Look out B. Look up C. Look on D. Look after

16. They decided to postpone their journey till the end of the month because of the epidemic.

A. take up B. turn round C. put off d do with

17. Frankly speaking, your daughter does not take___ you at all.

A. after B. along C. up D. over

18. She is not really friendly. She does not get on well _____ her classmates.

A. from B. with C. for D. to

19. I would be grateful if you kept the news _____ yourself. Do not tell anyone about it.

A. from B. to C. for D. at

20. I do not use those things any more. You can _____them away.

A. get B. fall C. throw D. make

21. They were late for work because their car _____ down.

A. got B. put C. cut D. broke

22. It took me a very long time to recover from the shock of her death.

A. turn off B. take on C. get over D. keep up with

23. Boy! _____away your toys and go to bed right now.

A. Come B. Lie C. Put D. Sit

24. The music is too loud. Could you turn ______ the volume, please?

A. down B. up C. round D. on

25. The Red Cross gives medical aid and other help to victims of major disasters such as floods, earthquakes, epidemics, and famines.

A. shortage of water B. serious droughts

C. serious shortage of food D. poverty

26. - Could you bring me some water?         - _____________.

       A. I don’t want to  B. Certainly, sir  C. Yes, I can    D. No, I can’t

27. - How do you do?      -   ___________  .

       A. I’m well. Thank you   B. Ok  C. Not too bad    D. How do you do?

28. Thank you for the nice gift.        -  ___________   .

       A. But do you know how much it costs?   B. The same to you.

       C. In fact, I myself don’t like it    D. I’m glad you like it.

29. - Would you like something to eat?

      -   ____________   I’m not hungry now.

    A. Yes, it is   B. Yes, I would  C. No, no problem   D. No, thanks

30. - Would you like anything else?  “___________”.

A. That’s all. Thank you B. Yes, I like everything

C. Two, please D. Yes, I would


IV. Mark the letter A, B, C or D to show the underlined part that needs correction:
31. Among many other program, UNICEF also supports the international Child Rights

A B C D


Information Network.

32. They decided to turn off their journey till the end of the month because of the epidemic. A B C D

33. The World Health Organization was established in 7 April 1948.

A B C D


34. Remember to take over your shoes when you are in a Japanese house.

A B C D


35. Many people are dying by various types of cancer.

A B C D
V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence which is closest in meaning to the given one.


36. You can look up this word in the dictionary.

A. There are a lot of words in the dictionary for you to look at.

B. You can find the meaning of this word in the dictionary.

C. The dictionary contains a lot of words except the one you need.

D. You should buy this dictionary to find the word you need.

37. Do you have a good relationship with your neighbours?

A. Are you getting with your neighbours?

B. Are you going along with your neighbours?

C. Are you getting well with your neighbours?

D. Are you getting along with your neighbours?

38. After she had finished her homework, she watched television.

A. Had she finished her homework she would have watched television.

B. As soon as she finished her homework she would have watched television.

C. Before she had watch television she finished her homework.

D. She had finished her homework before she watched television.

39. People say that the price of gold is going up.

A. The price of gold is said going up

B. It was said that the price of gold is going up

C. The price of gold is said to going up

D. The price of gold is said to be going up.

40. The bridge was so low that the lorry couldn’t go under it.

A. It was so low bridge that the lorry couldn’t go under it.

B. The bridge wasn’t high enough for the lorry to go under it.

C. It was such low bridge that the lorry couldn’t go under it.

D. The bridge was too low for the lorry to go under.
VII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions from 41 to 45:
The World Health Organization (WHO) is a specialized agency of the United Nations that acts as a coordinating authority on international public health. Established on 7 April, 1948, and headquartered in Geneva, Switzerland, the agency inherited the mandate and resources of its predecessor, the Health Organization.

The WHO's constitution, states that its objective is "the attainment by all peoples of the highest possible level of health." Its major task is to combat diseases, especially key infectious diseases, and to promote the general health of the people of the world. The WHO also sponsors programs to prevent and treat serious epidemics such as SARS, malaria, and AIDS. The WHO supports the development and distribution of safe and effective vaccines, pharmaceutical diagnostics, and drugs. After over 2 decades of fighting smallpox, the WHO declared in 1980 that the disease had been eradicated - the first disease in history to be eliminated by human effort.

The WHO is nearing success in developing vaccines against malaria and aims to eradicate polio within the next few years. The organization has already endorsed the world's first official HIV/AIDS Tool kit for Zimbabwe making it an international standard. In addition to its work in eradicating disease, the WHO also carries out various health-related campaigns, for example, to boost the consumption of fruits and vegetables worldwide and to discourage tobacco use.

Experts met at the WHO headquarters in Geneva in February, 2007, and reported that their work on pandemic influenza vaccine development had achieved encouraging progress. More than 40 clinic trials have been completed or are ongoing. Most have focused on healthy adults. Some companies, after completing safety analyses in adults, have initiated clinical trials in the elderly and in children. All vaccines so far appear to be safe arid well-tolerated in all age groups tested.


41. The World Health Organization (WHO) _______.

A. works on international public health B. has no relation to the United Nations

C. only takes care of Swiss people D. has no predecessor

42. Which is not mentioned in the second paragraph 'as the tasks of the World Health Organization?

A. to promote the general health of everyone in the world

B. to support pharmaceutical diagnostics, and drugs

C. To combat diseases

D. To supply food for patients.

43. According to the text, which disease has been eradicated?

A. Malaria B. AIDS C. SARS D. Smallpox

44. According to the third paragraph, the World Health Organization ______.

A. has not developed vaccines against malaria yet.

B. doesn’t try to eradicate polio.

C. is not concerned about polio.

D. doesn’t carry out various health-related campaigns.

45. Influenza vaccine _______.

A. has only been used for adults

B. cannot be used for children

C. has appeared to be safe in all age groups tested

D. causes bad effects on children and elderly people


VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word for each of the blanks from 46 to 50:
UNICEF (The United Nations Children’s Fund) is mandated by the United Nations General Assembly to advocate for the (46) _____ of children's rights, to help meet their basic needs and to expand their opportunities to reach their full potential. UNICEF is guided by the Convention on the Rights of the Child and tries to establish children's rights as enduring ethical principles and international standards of (47) _____ towards children. UNICEF (48) _____ that the survival, protection and development of children are universal development. UNICEF mobilizes political will and material (49) _____ to help countries, particularly developing countries, ensure a "first call for children" and to, build their capacity to form appropriate policies and (50) _____ services for children and their families.
46. A. protest B. destruction C. protection D. achievement

47. A. poverty B. behavior C. medicine D. injure

48. A. insists B. devotes C. treats D. mounts

49. A. sources B. mines C. budgets D. funds

50. A. care B. appeal C. supply D. react

13. TEST OF UNIT 15
Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions:

1. A. right B. life C. limit D. childbearing

2. A. glove B. above C. love D. woman

3. A. wife B. who C. two D. power

4. A. believed B. established C. considered D. controlled

5. A. century B. culture C. society D. civilization



Mark the correct option A, B, C or D::
6. It is considered women are suited for________ childbearing and homemaking rather than social activities.

A. a B. an C. the D. Ø

7. ___________ up! The bus is coming.

A. Wash B. Put C. Wake D. Hurry

8. Because of heavy rain, the game was ___________ for a few days.

A. take out B. put off C. set up D. gotten away

9. Tom: “I think married women should not go to work.”

Cindy: “__________ It’s too boring to be housewives all their lives”.

A. Perhaps, I’m not sure B. I can’t agree with you more

C. That’s right D. I don’t agree

10. Go over that report again before we submit it.

A. Dictate B. Print C. Read carefully D. Type

11. Many women are interested in _________ issues nowadays.

A. politic B. political C. politics D. politician

12. Who is __________ after the department while you are away?

A. getting B. running C. taking D. looking

13. In the past, women were economically _________ on their husbands or fathers.

A. dependent B. reliable C. expected D. demanded

14. Salaries have not ____________ inflation in the last few years.

A. put up with B. taken up on C. kept up with D. done out of

15. Don’t you believe in __________ between men and women?

A. equal B. equality C. equalize D. equalizer

16. The bomb _________with a loud bang which could be heard all over the town.

A. went on B. went down C. went over D. went off

17. ___________history, women have always aimed for a recognized place in society.

A. During B. In C. Throughout D. For

18. Thanks to the women’s liberation, women can take part in _________ activities.

A. social B. society C. socially D. socialize

19. His parents died when he was small and he was ______ by his grandmother and aunt.

A. grown in B. helped along C. taken D. brought up

20. It is against the law to __________ on the basic of sex, age, marital status or race.

A. suit B. discriminate C. believe D. gain

21. I don’t know how they live now. I have lost __________ with them since they moved to Ho Chi Minh city.

A. money B. address C. communication D. contact

22. Nowadays women can contribute __________ the scientific and social development.

A. for B. to C. in D. at

23. Education is recognized as _________essential need for achieving equality in most walks of life.

A. a B. an C. the D. Ø

24. If you do not understand the word “superstitious”, look it up in the dictionary.

A. find its meaning B. write it C. draw it D. note it

25. My alarm clock _________ off in the middle of the night and ________ me up.

A. went/ turned B. went/ woke C. woke/ went D. woke/ turned

26. Outdoor _________ are good for children and teenagers.

A. actors B. actions C. activities D. acts

27. His father is talking _______ the head teacher ________his behavior at school.

A. to_ at B. with_ to C. to_ about D. with_ to

28. Put your shoes _________, it’s too cold to walk around barefoot.

A. off B. up C. on D. away

29. The woman sitting opposite me on the train kept _________ at me.

A. to stare B. stare C. staring D. stared

30. There have been significant changes in women’s lives since the women’s liberation movement.

A. controlled B. economic C. important D. natural



Mark the letter A, B, C or D to show the underlined part that needs correction.
31. After Mary had had a lunch and taken a map, she hurried up to the lecture hall again.

A B C D


32. Oh no! We’ve run out petrol and the nearest filling station is ten miles away.

A B C D


33. This dish tastes like it has meat in it, but it consists with vegetable.

A B C D


34. Women’s movements ensure the full education, develop and advancement of women.

A B C D


35. The Japanese are accustomed to take their shoes off when they enter their houses.

A B C D


Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence which is closest in meaning to the given one.
36. It is argued that women can not come to a decision in all matters.

A. It is argued that women cannot make up in all matters.

B. It is argued that women cannot make off in all matters.

C. It is argued that women cannot make for their mind in all matters.

D. It is argued that women cannot make up their mind in all matters.

37. Mothers have to educate and train their children to be good members for society.

A. Mothers have to bring round their children to be good members for society.

B. Mothers have to bring in their children to be good members for society.

C. Mothers have to bring up their children to be good members for society.

D. Mothers have to bring about their children to be good members for society.

38. It’s possible that we won’t take part in the match this weekend.

A. We will probably take part in the match this weekend.

B. We will not take part in the match this weekend.

C. We may not take part in the match this weekend.

D. We must not take part in the match this weekend.

39. The manager has been responsible for his work in the office.

A. The work in the office has been responsible for the manager.

B. The manager has taken on his work in the office.

C. The manager has take up his work in the office.

D. The work in the office has made the manager responsible.

40. Do you have a good relationship with neighbors?

A. Are you getting with your neighbors?

B. Are you going along with your neighbors?

C. Are you getting well with your neighbors?

D. Are you getting along with your neighbors?
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions from 41to 45:
It’s always thought that women are the second class in citizen, and men are the first. There is not a real equality of opportunity for men and women. Years ago, people were living in a man- dominated society. Women had to obey their husbands and fathers absolutely. Women’s place was in the kitchen and women’s work was housework. In many places, women were not even allowed to go to school. Women had no rights, even the right to choose a husband for themselves. Men usually occupied high positions in society so they thought they were more intelligent and important than women. Men considered women their property. Sometimes, women were mistreated by their husbands and suffered this as a fate. Many parents did not even want to have female children.

Thanks to the women’s liberation movement, women have nowadays proved that they are equal to men on every aspect. An average woman has weaker muscles than an average man but she may be as intelligent as him. Women can do everything that men can and women can do one thing that no men can; they produce children.




  1. In a man- dominated society, _________.

A. women were the first class. B. women had no right.

C. women were respected by men. D. women got a good education.

42. Years ago, women’s place was _________.

A. in society B. at school

C. in the Congress D. in the kitchen

43. In a man- dominated society, men regarded women as their ___________.

A. property B. queen C. great love D. housework

44. In a man- dominated society, ___________.

A. all parents expected to have daughters.

B. most parents liked girl babies.

C. most parents did not want to have daughters.

D. most parents did not like sons.

45. Nowadays women have proved that they are ________ men.

A. more intelligent than B. more important than

C. stronger than D. equal to
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word for each of the blanks from 46 to 50:.
Years ago, in their private family role, women quite often dominate the male members of the household. Women were quite dedicated to their families. However, the public role of women has changed (46) _____ since the beginning of World War II.

During the war, men were away from home to the battle. As a result, women were in complete control of the home. They found themselves doing double and sometimes triple duty. They began to take (47)______ the work of their absent husbands and to work outside. They accounted for 73% of the industrial labor force.



The feminist movement seems to have been (48) _____ important part in the demands (49) _____ women Equal Rights. The movement tends to have a way of changing men and women and their roles in society. In the late nineteenth century, the invention of the typewriter gave women a new skill and a. job outside the home. The Suffragettes in the turn of the century has become a (50) _____ for most women to be engaged in equality.


  1. A. unfortunately B. approximately C. nearly D. dramatically

  2. A. on B. over C. up D. to

  3. A. a B. an C. the D. Ø

  4. A. for B. in C. with D. against

  5. A. present B. souvenir C. symbol D. role


THE END

14. TEST OF UNIT 16
Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions:

  1. A. diverse B. admit C. science D. enterprise

  2. A. growth B. although C. without D. southern

  3. A. combined B. planned C. recorded D. aimed


Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the rest in the position of main stress in each of the following questions:


  1. A. technology B. situation C. development D. establishment

  2. A. agriculture B. electronic C. population D. scientific



Mark the correct option A, B, C or D to fill each of the following blanks:


  1. Don’t ___________ singing. You are very talented for it.

A. look after B. give up C. sit down D. search for

  1. ASEAN also try to solve the problems of ethnic tensions which might lead _______ civil war.

A. into B. away C. off D. to

  1. ASEAN also works for the _______ of peace and stability in the region.

A. promote B. promotion C. promotional D. promoter

  1. ASEAN was founded on 8 August, 1967 with five ________ : Thailand, Indonesia, Malaysia, Singapore, and the Philippines.

A. members B. competitors C. leaders D. statesmen

  1. ASEAN is an organization on the Southeast Asian region that aims to _______ economic growth, social progress, and cultural development.

A. account B. include C. accelerate D. respect

  1. The aims of the Association of Southeast Asia include the evolvement of economic growth, social progress, cultural development among its members, and the promotion of regional peace.

A. goals B. organizations C. missions D. plans

  1. Southeast Asia is a region of diverse cultures.

A. same B. adopted C. various D. respected

  1. One of ASEAN's objectives is to help people think about peace and _______ and do something about it.

A. origin B. justice C. statistics D. record

  1. There are plenty of industrial _______ established in the area, which also makes the government worried about pollution.

A. series B. goods C. enterprises D. relationships

  1. ASEAN helps to _______ regional cooperation in Southeast Asia in the spirit of equality and partnership

A. invest B. promote C. admit D. invest

  1. 2007 was the 40th anniversary of the _______ of ASEAN.

A. found B. founder C. foundation D. founding

  1. ASEAN economic cooperation _______ many areas, such as agriculture, industry, services, transportations, and tourism.

A. creates B. contains C. consists D. covers

  1. The 8th ASEAN Science and Technology Week is now being _______ in Manila from 1 to 11 July 2008.

A. held B. joined C. related D. combined

  1. The ASEAN Science and Technology Week aims to promote science and technology _______ in the region.

A. tourism B. solution C. forestry D. development

  1. He says the government must introduce tax incentives to encourage _______.

A. dedication B. growth C. unemployment D. investment

  1. _______, I will give him the report.

A. When he will return B. When he returns

C. Until he will return D. No sooner he returns



  1. _______ the firemen arrived to help, we had already put out the fire.

A. Until B. No sooner C. By the time D. After

  1. I have earned my own living _______ I was seven.

A. since B. when C. while D. as soon as

  1. We saw many beautiful birds _______ in the lake.

A when we are fishing B. while fishing C. while fished D. fishing

  1. _______, Peter came to see me.

A. While having dinner B. While I was having dinner

C. When having dinner D. When I am having dinner



  1. _______ my homework, I went to bed.

A. After I had finished B. After finished

C. Finished D. After had finished



  1. _______ the dance, Jerry said good-bye to his girlfriend.

A. Before left B. Before he leaves

C. Before leaving D. Before he would leave



  1. Jones _______ after everyone _______.

A. speaks / will eat B. will speak / has eaten

C. is speaking / eats D. has spoken / will have eaten



  1. _______, Joe stays in bed and reads magazines.

A. Whenever raining B. As it will be raining

C. When it will rain D. Whenever it rains



  1. As soon as I ________ a good look at the designs, I _______ them back to you.

A. have had/ sent B. have had / will send

C. have / send D. will have / send



  1. The bus came after I _____________ there for about 20 minutes.

A. standing B. stand C. was standing D. had been standing

  1. By the time we _____ to the train station, Susan ____ for us for more than two hours.

A. will get / has been waiting B. got / was waiting

C. got / had been waiting D. get / will wait



  1. We are going to visit our grandparents when we will finish our final exams.

A B C D

  1. Those boys took a long ladder .

A. so they will get the ball from the roof

B. and then get the ball from the roof

C. in order to get the ball from the roof

D. so that the ball from the roof can be gotten



  1. The more you talk about the situation, .

A. it seems the worse B. the worse it seems

C. it seems worse D. the worse does it seem


Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word for each of the blanks from 36 to 40.



ASEAN SOCIO‑CULTURAL COMMUNITY
The ASEAN Socio‑Cultural Community, in consonance with the goal set by ASEAN Vision 2020, envisages a Southeast Asia bonded together in partnership as a community of caring societies and founded on a common regional identity. The Community shall foster cooperation in social development aimed at _____ (36)______ the standard of living of disadvantaged groups and the rural population, and shall seek the active involvement of all sectors of society, in particular women, youth, and local communities.

ASEAN shall ensure that its work force shall be ____ (37)____ for, and benefit from, economic integration by investing more resources in basic and higher _____ (38)____, training, science and technology development, job creation and social protection.

ASEAN shall _____ (39)______ intensify cooperation in the area of public health, including in the prevention and control of infectious and communicable diseases. The development and enhancement of _____ (40)______ resources is a key strategy for employment generation, alleviating poverty and socio‑economic disparities, and ensuring economic growth with equity.

36. A. raising B. rising C. upgrading D. pushing

37. A. awaited B. developed C. mentioned D. prepared

38. A. education B. educate C. educator D. educational

39. A. deeper B. further C. more D. higher

40. A. human B. men C. mankind D. people


Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions from 41to 45.

The Association of Southeast Asian Nations or ASEAN was established on 18 August 1967 in Bangkok by the five original Member Countries, namely, Indonesia, Malaysia, Philippines, Singapore, and Thailand. Brunei Darussalam joined on 8 January 1984, Vietnam on 28 July 1995, Lao PDR and Myanmar on 23 July 1997, and Cambodia on 30 April 1999.

As of 2006, the ASEAN region had a population of about 560 million, a total area of 4.5 million square kilometers, a combined gross domestic product of almost US$ 1,100 billion, and a total trade of about US$ 1,400 billion.

The ASEAN Declaration states that the aims and purposes of the Association are: (1) to accelerate economic growth, social progress and cultural development in the region and (2) to promote regional peace and stability through abiding respect for justice and the rule of law in the relationship among countries in the region and adherence to the principles of the United Nations Charter.

The ASEAN Vision 2020, adopted by the ASEAN Leaders on the 30th Anniversary of ASEAN, agreed on a shared vision of ASEAN as a concert of Southeast Asian nations, outward looking, living in peace, stability and prosperity, bonded together in partnership in dynamic development and in a community of caring societies.

In 2003, the ASEAN Leaders resolved that an ASEAN Community shall be established comprising three pillars, namely, ASEAN Security Community, ASEAN Economic Community and ASEAN Socio‑cultural Community.


41. Which of the following countries is NOT the founder of ASEAN?

A. Thailand B. Malaysia C. Singapore D. Myanmar



42. In which year did Vietnam join ASEAN?

A.1984 B.1995 C.1997 D.1999



43. What was the combined gross domestic product of ASEAN in 2006?

A. US$4.5 million B. US$560 million

C. US$ 1,100 billion D. US$ 1,400 billion

44. What does the word "prosperity" in paragraph 4 mean?

A. welfare B. sincerity C. strength D. power



45. Which of the following statements is NOT true?

A. There are 5 original member countries of ASEAN.

B. One of the purposes of ASEAN is to promote regional peace and stability.

C. In 2020 the 30th Anniversary of ASEAN will be celebrated.

D. ASEAN Security Community is one pillar of ASEAN Community.
Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence which is closest in meaning to the given one.
46. As soon as you arrive, give me a call.

A. Give me a call immediately on arrival. B. Wait until I call you to arrive.

C. I will phone you on my arrival. D. Whenever you call me, I will arrive.

47. Lucy always reminds me of my youngest sister.

A. My youngest sister's name is Lucy.

B. Whenever I see Lucy, I think of my youngest sister.

C. It is Lucy who is my youngest sister.

D. I always think of Lucy, my youngest sister.

48. By the time we finished our work, Peter had already gone home.

A. Peter did not go home until we finished our work.

B. As soon as we finished our work, we would go home with Peter.

C. We finished our work before Peter went home.

D. Peter had gone home before we finished our work.

49. It is years since I last ate fish.

A. I have not eaten fish for years.

B. For many years, I have eaten only fish.

C. I like eating fish for years.

D. It is fish that I have eaten for many years.

50. It will not be long until he is at the meeting.

A. It will take him a long time to attend the meeting.

B. He will be at the meeting soon.

C. The meeting will last for a long time.

D. He has been at the meeting for a long time.


III. EXAM TESTS
1. EXAM TEST - 1
I. Mark the letter A, B, C or to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.
1. A. become B. product C. gloves D. brother

2. A. passed B. managed C. preserved D. concerned

3. A. cookers B. lovers C. doctors D. cooks

4. A. worried B. loved C. married D. parked

5. A. weeks B. laughs C. days D. stops

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct option to fill each of the following blanks

6. When Steve retired, he decided to take ________badminton.

A. over B. on C. up D. out

7.Before the interview, you have to send a letter of application and your résumé to the company.

A. recommendation B. reference C. curriculum vitae D. photograph

8. Students who need ______ extra money can find _______ part time job.

A. Ø / a B. an / the C. the / Ø D. a / the

9. Someone who is _______ is hopeful about the future or the success of something in particular.

A. powerful B. optimistic C. stagnant D. pessimistic

10. The medical community continues to make progress in the fight against cancer.

A. speed B. expectation C. improvement D. treatment

11. It was cold outside so she _______ her coat and went out.

A. turned on B. put on C. switched on D. put off

12. These steps are dangerous. I ______ on them several times.

A. fell on B. have fallen C. felt D. will fall

13. One of the household chores daughters often share with their parents is ________

A. making tables B. painting C. mending things D. washing dishes

14. By September John __________enough to buy a mountain bike

A. saves B. will have saved C. will be saving D. has saved

15. I love _______ films but I seldom find time to go the cinema.

A. see B. saw C. seen D. seeing

16. In the 19th century, it _______ two or three months to cross North America by covered wagon.

A. took B. had taken C. had taken D. was taking

17. The __________ of the central Sahara Desert is very poor and estimated to include only 500 species of plants.

A. fauna B. flora C. marine plants D. tree

18. There are rice fields ____________ for hundreds of mile in the Mekong Delta.

A. stretching B. circling C. remaining D. separating

19. “ Which of the following sports is not played in a team?”

A. water polo B. scuba diving

C. synchronized swimming D. windsurfing

20. If I _______ 10 years younger, I _______ the job.

A. am / will take B. was / have taken

C. had been / will have taken D. were / would take

21._______ here, he would help us with these troubles.

A. Were Peter B. If were Peter

C. Unless were Peter D. Unless Peter were

22. He lives in a small town _______.

A. where is called Taunton B. which is called Taunton

C. is called Taunton D. that called Taunton

23. He lent me __________ yesterday.

A. the book I need B. the book when I need

C. which book I need D. the book whose I need

24. It took me a long time __________ wearing glasses.

A. get used to B. used to C. to get used to D. to use

25. Hung: “Thank you very much for a lovely party” Hoa: “____________”

A. You are welcome B. Thanks C. Cheers D. Have a good day

26. He walked silently ______ wake up other people.

A. to not B. to avoid C. so as to not D. in order not to

27. A: “ You met Mr. John yesterday. What did he say?”

B. “ He told me that he had written a letter to congratulate his friend_________ being elected the head of the committee”

A. for B. on C. at D. to

28. An: “Do you think it will rain?” Binh: “ Oh!__________”

A. I don’t hope so B. I don’t hope C. It’s hopeless D. I hope not

29._______ colleges and _______ universities are the main institutions that provide tertiary education.

A. The / Ø B. Ø / the C. The / the D. Ø / Ø

30. The schoolboys are in a hurry ______ they will not be late for school.

A. so as to B. to C. in order that D. for

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentences which is closest in meaning to the given one.

31. The teacher gave us two difficult exercises.

A. We were given two difficult exercises.

B. Two difficult exercises were given to the teacher.

C. Two difficult exercises were given us.

D. We are given two difficult exercises

32. You can enrich your knowledge by listening to the radio.

A. You can be rich if you listen to the radio.

B. Listening to the radio makes you know less.

C. Listening to the radio enables you to be rich.

D. Listening to the radio can make you know more.

33. I have not met her for three years.

A. The last time I met her was three years ago.

B. It is three years when I will meet her.

C. I did not meet her three years ago.

D. During three years, I met her once.

34. Lan is reading an interesting storybook. You lent it to her last week.

A. Lan is reading an interesting storybook which you lent it to her last week.

B. Lan is reading an interesting storybook which you lent to her last week.

C. Lan is reading an interesting storybook who you lent it to her last week.

D. Lan is reading an interesting storybook whom you lent it to her last week.

35. If I were taller, I could reach the top shelf:

A. I am not tall enough to reach the top shelf.

B. I am too tall to reach the top shelf.

C. I cannot reach the top shelf because I am very tall.

D. In spite of being tall, I cannot reach the top shelf.
IV. Mark the letter A, B, C or D to show the underlined part that needs correction

36. Had you told me that this was going to happen, I would never believe it.

           A                      B                                 C                  D

37. Do you ever feel that life is not being fair to you because you cannot seem to get the

A B C

job where you want or that really suits you?



D

38. I feel anxiously because this is the first time I come to the interview.

A B C D

39. Because vitamins are contained in a wide variety of foods, people seldom lack of most of them. A B C D



40. Please arrive early so that we were able to start the meeting on time.

A B C D



VI. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word for each of the blanks from 41 to 45

Vietnam's economy expanded this year (2007) at the fastest pace since 1996, led by manufacturing and services, after the country (41) _____ the World Trade Organization.

Gross domestic product (GDP) increased 8.5 percent. Foreign direct investment jumped to more than $20 billion this year, from $12 billion in 2006. The government is quite (42) _____ to its economic reforms. Industry and construction account (43) _____ almost 42 percent of Vietnam's GDP. Manufacturing grew 12.8 percent, construction increased 12 percent, and the hotel and restaurant sector expanded 12.7 percent, according to today's release.

Going forward, Vietnam has a lot of (44) _____ for tourism, which expects Vietnam's economy to expand 8.5 percent in 2008. Vietnam's January accession to the World Trade Organization released it from, U.S. quotas on textile exports and detailed market access to be given to overseas companies, helping economic (45) _____. The government is targeting economic expansion of about 9 percent next year. Vietnam is an economy with much development potential and an attractive destination for international investors.

41. A. struggled B. organized C. held D. joined

42. A. committed B. excited C. encouraged D. called

43. A over B. for C. at D. in

44. A. potential B. private C. stagnancy D. exports

45. A. grow B. growth C. grew D. grown

V. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions from 46 to 40.

The 23rd Southeast Asian Games were held in the Philippines from November 27th to December 5th in 2005. The games were participated by the eleven nations of Southeast Asia. This was the first time that the opening and closing ceremonies were held in a large open field, despite the fact that Manila has many stadiums. The organization decided to hold the games at an open space to accommodate the large number of participants and spectators. As a result, the 2005 SEA Games ranked as having the largest audience - 200,000 people – during the opening and closing ceremonies. These games were also noted for having the most number of delegates in the history of the SEA Games. In the end, all participating countries received medals.

Events in men's football actually started on November 20th, prior to the opening ceremony. Water polo events began on November 21st, women's football on November 23rd, sailing on November 26th, and tennis on November 26th;

The first gold medal of the games was awarded to Singapore on November 25th when their water polo team came out undefeated during the round-robin tournament round. The Philippine team took the silver medal in that event, and Malaysia brought home the bronze.

The Games were also considered a valuable opportunity for athletes to gain competition experience and preparation for the upcoming Asian Games and Olympic Games. It was purposely created to strengthen friendship, solidarity and understanding among neighboring countries in the region.

This was the third SEA Games to be hosted by the Philippines. The last two times the Philippines hosted the games were in 1981, and again in 1991.

There were 1,461 medals awarded, 444 of which were gold, 434 were silver, and 583 were bronze.

46. Up to now, the Philippines has hosted the SEA Games _______ times.

A. 2 B. 3 C. 4 D. 5

47. According to the first paragraph, _______.

A. the opening and closing ceremonies were hold in the stadiums of Manila

B. only four of eleven participating countries got medals

C. the 23rd SEA Games had been over by the end of November, 2005

D. the number of audience in the 23rd SEA Games was about 200,000 people

48. Which sport was first competed in the 23rd SEA Games?

A. Water polo B. Tennis C. Men's football D. Sailing

49. Which was not mentioned in the 23rd SEA Games?

A. Peace B. Friendship C. Solidarity D. Understanding

50. Which country got the first gold medal in the 23rd SEA Games?

A. Vietnam B. Singapore C. The Philippines D. Malaysia


2. EXAM TEST 2
Mark the letter A , B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1: The baby will be ill____________.

A. unless you keep him warm B. if you keep him warm

C. unless you kept him warm D. if you kept him warm

Question 2: ________his parents’ encouragement, he didn’t get married until he was 40.

A. Although B. because C. Because of D. Despite



Question 3: ____________he drank, ____________he became.

A. More / more violent B. The most / the most violent

C. The more / the more violent D. The less / less violent

Question 4: The coffee was too hot for me to drink.

A. The coffee is so hot that I can’t drink it

B. The coffee is so hot that I can’t drink

C. The coffee was so hot that I couldn’t drink it

D. The coffee was so hot that I could drink it

Question 5: He forced his wife __________him the money.

A. to giving B. that she gave C. to give D. give



Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions from 6 to 10

The 22nd Southeast Asian Games were held in Ha Noi, Vietnam from the 5th to


13th December,2003. The Games were opened by Vietnamese Prime Minister Phan Van Khai in he newly constructed My Dinh National Stadium in Hanoi. The Games torch was lit by Nguyen Thuy Hien of Wushu. It was the first time in the Sea Games history that the Games venues were assigned into two cities namely Hanoi and Ho Chi Minh City.

Painter Nguyen Chi Long inspired by the 22nd Sea Games logo is based on a legendary bird named “Chim Lac”. The bird decorated the Ngoc Lu bronze drum. A typical antiquity of the ancient Dong Son Vietnamese culture. The Emblem is composed of harmonious and vigorous curves, creating a feeling of movement and strength which conforms to the Olympic Spirit: “Faster, Higher and Stronger”. The colorful whirls represent the tough competitiveness in sports.

The Games’ hymn was “For the World of Tomorrow”, composed by Nguyen Quang Vinh. Painter Nguyen Thai Hung chose “Trau Vang”, the golden water buffalo as the mascot for the 22nd Sea Games. With a gentle and harmonious nature, the clever Buffalo has become synonymous with the water and rice civilization that is so important in Vietnam as well as in other Southeast Asian countries. To Vietnamese people, the Golden Buffalo symbolizes a golden harvest, prosperity, happiness, power and the Vietnamese martial spirit.

Question 6: In which cities in Vietnam were the 22nd Southeast Asian Games held?

A. In Hanoi B. In Ho Chi Minh City

C. In Hanoi and Ho Chi Minh City D. In Hue

Question 7: What is the 22nd Sea Games logo based on?

A. A legendary bird named “Chim Lac”

B. The ancient Dong Son Vietnamese culture

C. The Ngoc Lu bronze drum.

D. The Olympic Spirit.

Question 8: What is the effect of harmonious and vigorous curves of the emblem?

A. To create a feeling of self-confidence.

B. To encourage the spirit of fair play.

C. To create a feeling of movement and strength.

D. All are correct.

Question 9: What has the mascot for the 22nd Sea Games been associated with?

A. The prosperity B. The water and rice civilization

C. Vietnamese agriculture. D. Vietnamese farmers.

Question 10:To Vietnamese people, what does the Golden Buffalo symbolize?

A. A golden harvest. B. Prosperity, happiness, and power.

C. The Vietnamese martial spirit. D. All are correct.
Mark the letter A, B, C or D to show the underlined part that needs correction.

Question 11: Although his poor health, Mr. Brown still works hard to support his family.

A B C D


Question 12: It was very kind for you to lend me the money I needed.

A B C D


Question 13: Although they are not young, they work very hardly.

: A B C D



Question 14: She likes her job but doesn’t like wear uniforms.

A B C D


Question 15 : Hoa and her dog which are standing over there go to the park every day.

A B C D


Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct option to fill each of the following blanks.

Question 16: I have ____________, but I don’t have time.

A. a vocation enough money for B. money enough for a vocation

C. enough money for a vocation D. enough money for vocation

Question 17: I was brought ____________in the countryside by my aunt after my parents had pass____________

A. on/ over B. for / on C. on / off D. up / away



Question 18: What will the relationship between computing and ____________ bring us over the next 15 years?

A. science B. scientific C. scientifically D. scientist



Question 19: Many people delay having children ____________they are too busy earning a living.

A. in spite of B. although C. because D. because of



Question 20: Is that the man ____________was broken into two days ago.

A. whose house B. the house of whom C. who’s house D. of whom the house



Question 21: He realizes that he was wasting____________

A. many times B. much times C. many time D. much time



Question 22: My father is not interested in tennis and ____________

A. I don’t, either B. neither do I C. so am I D. neither am I



Question 23: ____________by the police.

A. The stealing car has just been found B. The stolen car has just been found

C. The stealing car has just found D. The stolen car has just found

Question 24: “Would you like a piece of cake?” - ____________

A. Yes, I would B. Yes, I do like C. Yes, please D. Yes, of course



Question 25: He was ____________in his final attempt. What a pity for him!.

A. successful B. successive C. unsuccessful D. success



Question 26: It is just a small village which has about 100.000____________

A. inhabitations B. inhabitants C. habitats D. inhabits



Question 27: Can you see anybody in that classroom?

Yes, There ____________a teacher and fifty students there.

A. is B. are C. has been D. have been

Question 28: We live in the same building; ____________, we hardly see each other.

A. Therefore B. Furthermore C. However D. So



Question 29: I couldn’t find Peter at the party last night. If I ____________him, we’d have been happy.

A. meet B. met C. had met D. have met



Question 30: Excuse me! I’m doing my homework. ____________turning down your radio a bit.

A. Could you B. Can you C. Would you please D. Would you mind



Question 31: Jill failed in the final examination last term.  ____________.

A. Really? B. Sorry to hear that C. What is wrong D. I can’t believe



Question 32: We started working here three years ago.

A. We have worked here for three years. B. We worked here for three years.

C. We have no longer worked here for tree years. D. We will work here in three years.

Question 33: “____________?” – Yes, I’d like to.

A. How do you do? B. How about something to drink

C. What about going shopping? D. What do you like doing?

Question 34: You ____________have been delighted when you won the competition.

A. can B. must C. may D. could



Question 35: He remembers ____________to the zoo once a month when he was young.

A. taking B. to take C. being taken D. to be taken



Question 36: Unemployment ____________by 4% since January and now stands at just under three million.

A. was risen B. has risen C. rose D. is risen



Question 37: I’d like the blue jacket, please? Can you try it on?

- “____________”

A. Yes, you would B. Yes, you must C. Yes, certainly D. Yes, you do

Question 38: Should we wear our uniform at the meeting tomorrow?.

No, that’s only an ____________meeting.

A. unfriendly B. inattentive C. impersonal D. informal

Question 39: I’m tired because I went to bed late last night.

A. stayed up B. kept off C. put out D. brought up



Question 40: He didn’t earn enough money;__________, his wife decided to get a job.

A. Moreover B. Therefore C. Although D. but


Mark the letter A, B, C or to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.
Question 41: A. feat B. great C. seat D. beat

Question 42: A. rival B. title C. diverse D. wilderness

Question 43: A. ranged B. bathed C. borrowed D. stayed

Question 44: A. puts B. practice C. plays D. place

Question 45: A. worked B. stopped C. forced D. rained
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word for each of the blanks from 46 to 50.
Rivers are one of the most (46) ________resources. Most of big cities in the world are on large rivers and almost every country has at least one river that (47) ________ an important part of the lives of its people.

Besides transportation, rivers provide people with food and water. To get water for crops, a (48) _______is built across a river. People can use water not only to irrigate (49) _________to make electricity.

However, several rivers are (50) _________when industries develop. It is necessary to keep rivers clean if people want to get benefits of the natural resources.

Question 46 : A. nature B. natural C. nation D. national

Question 47: A. plays B. chooses C. makes D. demands



Question 48: A. pool B. pond C. well D. dam

Question 49: A. or B. nor C. but also D. either

Question 50: A. pollute B. polluted C. pollution D. polluting
…………….. The end ………………
3. EXAM TEST 3
Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentences which is closest in meaning to the given one.
1.”I will visit my grandparents tomorrow”. She said ____________.

A. she visits her grandparents the next day.

B. she will visit her grandparents the next day.

C. she would visit her grandparents the next day.

D. she would visits her grandparents the next day

2. I bought a bike yesterday.

A. A bike is bought by me yesterday.

B. A bike were bought by me yesterday.

C. A bike has been bought by me yesterday

D. A bike was bought by me yesterday

3. We will miss the train if we don’t hurry up.

A. We won’t miss the train unless we hurry up.

B. We won’t miss the train if we hurry up.

C. We will miss the train unless we don’t hurry up.

D. We will miss the train unless we hurry up.

4. Bill didn’t go to school because of his illness.

A. Because of Bill was ill, he didn’t go to school.

B. Because Bill is ill, he doesn’t go to school.

C. Because Bill was ill, he didn’t go to school.

D. Bill didn’t go to school because he is ill.

5. Shall we go for a walk?

A. What about go for a walk? B. What about going for walk?

C. What about going for a walk? D. What about going a walk?
Mark the letter A, B, C or D to show the underlined part that needs correction.
6. If she has taken the doctor’s advice, she would have been better now.

A B C D


7. We hope to invited to the Mary’s birthday party.

A B C D


8. He admitted being fining by the police last month.

A B C D


9. He had suffered from headache for many years before he had gone to a doctor.

A B C D


10. That was the man whose I talked to your sister yesterday.

A B C D


Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions from 11 to 15
The planet Earth is 4,600 million years old. It is difficult for us to think about such an enormous length of time because it has little meaning for us. We can, however, simplify the idea to make it more understandable. We can compare the planet Earth to a person of forty-six years of age.

Nothing is known about the first seven year of this person’s life. Very little information exists about the middle period either. It was only at the age of forty-two that the Earth began to flower.

Dinosaur and great reptiles did not appear until one year ago, when the planet was forty five. Mammals only arrived eight months ago. In the middle of last week, man-like apes became ape-like men and became communicate with each other. Last weekend, the Ice Age covered the Earth.

Modern man has only been around for four hours. During the last hour man discovered agriculture. The industrial Revolution and the rise of large cities began just sixty seconds ago.

During that short time, modern man has made a rubbish tip of the Earth .In one minute, he has increased his numbers to terrible proportions and has caused the death of hundreds of species of animals .He has robbed and destroyed the planet in his search for fuels. Now he stands, like a violent, spoiled child, delighted at the speech of his rise to power, on the edge of the final mass destruction and of killing all the life which exists in the solar system.
11. The passage tells us that ____________

A. a great deal is known about how the Earth was created.

B. life on Earth began relatively recently.

C. more is known about the first part of the Earth’s life than the middle part.

D. scientists are well-informed about the middle part of the Earth’s life.

12. We are informed by the author that ___________

A. the dinosaurs appeared during the middle period.

B. mammals and great reptiles both appeared at the same time.

C. there were more than forty five kinds of great reptiles.

D. ape-like men appeared before the last Ice Age.

13. The author is mainly interested in ___________

A. the time when man first evolved from apes.

B. what has happened since the Industrial Revolution.

C. the affects of farming.

D. the period before the last Ice Age.

14. It would appear that the main danger ahead is that ___________

A. man will destroy everything on Earth.

B. man will use up all the fuel.

C. there will be a population explosion.

D. more species of animal may die out.

15. The author’s general view of man seem to be that ___________

A. he has no right to be so destructive.

B. he has been the most successful animal.

C. he will be able to control the environment.

D. he has learned a lot from past mistakes.
Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct option to fill each of the following blanks.
16. They are wondering what university they should ___________ for.

A. ask B. attend C. apply D. come

17. Instead of saying the General Certificate of Secondary Education, we call the GCSE___________

A. forever B. for short C. for sure D. for convenience

18. You won’t be able to get into the___________ room if you don’t show your ID card.

A. examining B. examination C. test D. testing

19. Children at the age of 11 start moving to___________

A. kindergarten B. upper secondary C. lower secondary D. primary school

20. Schooling is___________ for all English children from the age of 5 to 16.

A. necessary B. essential C. voluntary D. compulsory

21. Schools in which all students can attend without paying tuition fees are___________

A. state schools B. public schools C. high schools D. independent schools

22. If you___________ a headache, you should take an aspirin.

A. will have B. has C. have D. had

23. We would have gone to a party on time if we___________ a bus.

A. missed. B. haven’t missed C. hadn’t missed D. had missed

24. If I___________ you, I___________ that car.

A. were-would sell B. were-will sell C. were-sold D. am-would sell

25. After___________ his homework, he went out for playing.

A. to finish B. finish C. finished D. finishing

26. The National Curriculum is set by the government and must be__________ in all state schools.

A. follow B. followed C. following D. to follow

27. She was trying___________ waiter’s attention.

A. to attract B. attract C. attracting D. attracted

28. In Vietnam, a stage of study for children aged from 11 to 15 is ___________

A. primary education B. upper secondary education

C. lower secondary education D.GCSE

29. To attract someone attention, we can use___________ forms of communication.

A.verbal B. non-verbal C. wave D. nod

30. Remember to dress neatly and___________ when you come to the interview..

A. formal B. formally C. casually D. casual

31. The factor that you think would help you succeed in a job interview is ___________

A. wearing casual clothes B. slight nod

C. feeling self-confident D. feeling nervous

32.”We were having dinner”. They said they___________ dinner.

A. had been having B. have been having C. has been having D. had had

33. The academic year in England___________ into three terms.

A. is divided B. is dividing C. divide D. to divide

34. Can you tell me___________ Saigon station?

A. how do I get to B. how did I get to C. how I get to D. how I got to

35. My mother works___________ a secretary for a big company.

A. like B. as C. similar D. unlike

36. After ten years of___________ they got divorced.

A. marriage B. friendship C. relative D. work

37. Physical___________ sometimes blinds us.

A. attract B. attractive C. attractiveness D. to attract

38. The___________ leaf hat is very popular in the middle of Vietnam.

A. cone B. conics C. conical D. conically

39. Since I came here, I___________ a lot of acquaintances.

A. have had B. had . C. have D. am having

40. We___________ that film two years ago.

A. watch B. have watched C. had watched D. watched


Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word for each of the blanks from 41 to 45

For many people, traveling by plane is an exciting experience. Others, however, find the whole idea quite terrifying _____(41)______ flying is no more dangerous than any other form of travel and some experts say it is considerably safer. It is known, however, that most accidents occur _____(42)______ take-off and landing when a pilot’s decisions are vitally important.

The people _____(43)_____ job is to look after the passengers – the stewards and the stewardesses – play an important part in helping passengers to _____(44)______ safe and comfortable. Indeed for many passengers being taken such care of is all the part of the total experience. No other form of travel involves waiting on people in quite the same ____(45)_____, with food, drink, newspapers, magazines, music and even video films.

41. A. and B. too C. although D. because

42. A. while B. through C. for D. during

43. A. their B. which C. whose D. that

44. A. rest B. feel C. experience D. lie

45. A. way B. kind C. sort D. part


Mark the letter A, B, C or to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.
46. A. parents B. brothers C. weekends D. feelings

47. A. chores B. dishes C. houses C. coaches

48. A. event B. belief C. exam D. member

49. A. family B. father C. market D. party

50. A. walked B. jumped C. played D. wished
THE END.
4. EXAM TEST 4
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions( from 1 to 3)
Question 1. A. stayed B. stopped C. walked D. laughed

Question 2. A. watches B. washes C. misses D. goes

Question 3. A. complete B. object C. defend D. prevent.
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that is differently stressed from that of the rest in each of the following questions ( from 4 to 5)
Question 4. A. forget B. prefer C. pretend D. promise

Question 5. A. computer B. telephone C. calculator D. television


Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions ( from 6 to 30)
Question 6 .When her____________ for the job was refused, she felt very disappointed.

A. applicant B. applicable C. application D. apply

Question 7. They have been in love with each other _________they were young.

A. since B. while C. until D. because

Question 8. Lack of funs prevented him ___________ continuing with his studies.

A. from B. with C. to D. of

Question 9. Parents __________ children are in college are working longer hours to pay their tuition.

A. who B. whom C. whose D. that

Question 10. The room ____________ when I arrived.

A. was being cleaned B. is cleaned

C. was cleaning D. was cleaned

Question 11: It took me weeks ________ from my illness.

A. recover B. recovering C. to recover D. recovered

Question 12. It is dark in here . Can I __________ the lights?

A. fill in B. look at C. take off D. turn on

Question 13.__________ their valuable fur, many animals are hunted.

A. Because B. In spite of C. because of D. therefore

Question 14. “When____________ ?” _ “ In 1928 ” .

A. did penicillin discovered B. penicillin was discovered

C. did penicillin discover D. was penicillin discovered

Question 15. It is _________ that I can’t put it down.

A. such interesting book B. so interesting book

C. too interesting book D. such an interesting book

Question 16. The ASEAN Para-Games are hosted by the same country where the SEA Games took place.

A. organized B. impressed C. participated D. defended

Question 17. He told me____________.

A. to give up smoke B. giving up smoking

C. to give up smoking D. gave up smoking

Question 18. Not many people find reading more ________ than watching TV.

A. interest B. interested C. interesting D. interestingly

Question 19. “Congratulations to you on passing the math exam.” “………..”

A. You’re welcome B. Never mind C. Don’t mention it D. Thanks a lot

Question 20. If you _________ right away , you would probably catch the train.

A. left B. will leave C. would leave D. leave

Question 21. _________ my father is old, he still goes jogging.

A. Although B. Because of C. So that D. Despite

Question 22. Paula wishes she __________ more time to spend on her hobbies .

A. had B. has C. can have D. will have

Question 23. In Britain it is ______ for children to attend school between the ages of five and sixteen.

A. enforced B. compulsory C. obliged D. made

Question 24. He asked me _________ to her party the day before.

A. whether I come B. if I would come C. whether I came D. if I had come

Question 25. Many species of animals have disappeared. They have become _________ .

A. die B. death C. extinct D. dangerous

Question 26. He asked me _________ home the day before.

A. what time I leave B. what time I will leave

C. what time I left D. what time I had left

Question 27. This is the shortest way to the city center; ________ it is not the only way.

A. however B. although C. therefore D. while

Question 28. A mystery is something that _________ .

A. must explain B. mustn’t explain

C. can be explained D. can’t be explained

Question 29. “I passed the driving test yesterday.” “____________!”

A. With pleasure B. Congratulations

C. Have a good time D. You’re welcome

Question 30. Johnny used to be one of the most _______ athletes in my country.

A. succeed B. success C. successful D. successfully
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction ( from 31 to 35)
Question 31. Tom used to going to a lot of parties when he was a student.

A B C D


Question 32. He apologized with me for arriving late.

A B C D


Question 33. After Tom returned to his house, he read a book.

A B C D


Question 34. Our form teacher told us not talk when the teachers were explaining the lesson A B C D

Question 35. The early we leave, the sooner we will arrive.

A B C D

Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentences which is closest in meaning to the given one ( from 36 to 40)
Question 36. He started learning French six years ago.

A. He has learned French for six years.

B. It was six years ago did he start learning French.

C. He hasn’t learnt French for six years.

D. It is six years since he has learned French.

Question 37. John is fat because he eats so many chips.

A. If John doesn’t eat so many chips, he will not be fat.

B. If John didn’t eat so many chips, he would not be fat.

C. John is fat though he eats so many chips.

D. being fat, John eats so many chips.

Question 38. “Do you believe in what the boy says, Mary?” said Tom.

A. Tom asked Mary to believe in what the boy said.

B. Tom asked Mary if she believed in what the boy said.

C. Tom said that Mary believed in what the boy said.

D. Tom asked Mary whether she believes in what the boy says.

Question 39. People say he won a lot of money on the lottery.

A. He is said that he won a lot of money on the lottery.

B. He won a lot of money on the lottery, it is said.

C. He is said to have won a lot of money on the lottery.

D. He was said to win a lot of money on the lottery.

Question 40. She is learning English because she wants to get a better job.

A. She is learning English so that she gets a better job.

B. She is learning English so as she gets a better job.

C. She is learning English in order she can get a better job.

D. She is learning English so that she will be able to get a better job
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word for each of the blanks ( from 41 to 45)
It’s quite rare to meet teenagers who don’t like sports. When you are young, you know how important (41) __________ to do physical exercise if you want to be healthy and strong, and for that reason you often concentrate on just one sport with so (42) _________ enthusiasm that in the end you can’t live without it. The problem is, though, that as you grow up you have less and less spare time. At your age you have to study harder if you want to get good marks to go to university, with perhaps only one afternoon a week to do any sport. This happens just when you are at the best (43) _________ for many sports, such as gymnastics and swimming. By the time you finish all your studies you will probably be too old to be really good at sports like those, but if you spend enough time on (44) _________ while you are young, then one day you will find that you are very good at your sport but too old to study, and you will find it (45) _________ to get a good job. Somehow, it doesn’t seem fair.
Question 41. A. this is B. you are C. it is D. things are

Question 42. A. keen B. many C. great D. much

Question 43.A. stage B. age C. period D. time

Question 44. A. training B. practice C. exercise D. sporting

Question 45. A. impractical B. unlikely C. improbable D. impossible
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions ( from 46 to 50)
Parents send their children to school to prepare for the time when they grow up. Children learn their native language so that they will be able to communicate fluently with other people around them. Moreover, they can preserve the valuable culture and literature of their country. They learn foreign languages in order to benefit from other countries’ heritage. The more foreign languages they learn, the more benefits they get. Children also learn mathematics to calculate, geography to know about nature, and history to know about human beings and historical events. Nearly everything they study at school has some practical uses in their life.
Question 46. Parents send their children to school to ______.

A. learn English B. play better

C. make them grow up D. prepare for their future

Question 47. Why do children have to learn their native language?

A. To communicate fluently with other people around them.

B. To learn foreign languages.

C. To know about nature.

D. To benefit from foreign countries' heritage.

Question 48. According to the passage, children learn history to know about ________.

A. the mankind B. people and historical events

C. practical uses in life D. events of the history

Question 49: How many school subjects are mentioned in the passage?

A. Four B. Seven C. Five D. Six

Question 50: Most of the things children learn at school _______.

A. have some practical uses B. are useless

C. have no use D. are not necessary



THE END


5. EXAM TEST 5

****


Mark the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.


  1. A. wanted B. practised C. mended D. decided

  2. A. watches B. wishes C. leaves D. introduces

  3. A. hour B. honour C. honest D. hobby

  4. A. there B. than C. thought D. though

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct option to fill in each of the following blanks.
5. Four people were seriously ________ in an accident on the motorway.

A. injured B. damaged C. spoiled D. wounded

6. “Thanks a lot for your wonderful gift, Tom .” _ Tom: “___________.”

A. Thank you B Cheers. C. Have a good day D. You are welcome

7. My father retired in 2004 and _______in a small village since then

A. had lived B. lives C. has lived D. is living

8. A big factory in this area has closed. ______, unemployment happens to local people.

A. Therefore B. So C. But D. However

9. In the late 1970s and early 1980s, there was a huge incline in the number of elephants_________ the increase in poaching.

A. despite B. due to C. because D. in spite of

10. Alice: “How about having a drive to the countryside this weekend?”

Mary: “____________.”

A. Not at all B. That’s a good idea C. No, thanks D. Let’s go

11. A wedding is a wonderful opportunity for _________ off new clothes.

A. wearing B. carrying C. showing D. putting

12. Eating and travelling in this city is getting_________.

A. more expensively B. most expensive

C. very more expensive D. more and more expensive

13. I wondered________ my brother looked like after ten years away.

A. what B. how C. whose D. that

14. It was such a good book that I couldn’t put it __________.

A. on B. down C. off D. out

15. He did all the work________ his own.

A. on B. by C. for D. with

16. May I introduce you __________Mr Ba?

A. with B. for C. from. D. to

17. It’s a ________ work, so you’ll get _______ of it.

A. bored/ tired B. boring /tiring C. boring / tired D. bored/ tiring

18. I would rather_______ by train than_______.

A. go / fly B. to go / fly C. going / flying D. to go / to fly

19. Miss Hoa has never been to London before, _____________?

A. has she B. does she C. hasn’t she D. doesn’t she

20. The poor boy was late for class yesterday, _________was unusual for him.

A. that B. when C. which D. what

21. When my aunt_____ into the airport tomorrow, I’ll be at work so I can’t pick her up.

A. will get B. got C. will have gotten D. gets

22. Do you mind_______ the shopping with me?

A. to do B. do C. doing D. did

23. Endangered species_________ by the World Wildlife Fund

A. are protected B. would protect C. be protected D. will protect

24. They are not_______ to take part in this program of the World Health Organization.

A. so old B. old enough C. enough old D. as old

25. Many people say Smith ________his father, but I don’t think they are very similar.

A. looks after B. takes after C. likes D. looks

26. By this time next week, she_________ in this company for 20 years.

A. has worked B. will work C. will have worked D. will be working

27. The kitchen_________ dirty because I have just cleaned it.

A. may be B. should be C. mustn’t be D. can’t be

28. The referee’s________ is the most important in any sport competition.

A. decide B. decisive C. decision D. decider

29. A: What do you learn English_________?

B: _____________get a good job.

A. for/To B. to/For C. for/For D. to/To

30. “How high is the Everest?” means “_____________.”

A. What is the Everest high? B. What is the Everest’s high?

C. What is the high of the Everest? D. What is the height of the Everest?


Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentences which is closest in meaning to the given one.

31. Tom is a more careful driver than Tim.

A. Tim drives more carelessly than Tom.

B. Tim doesn’t drive as carelessly as Tom.

C. Tim drives less carelessly than Tom.

D. Tim drives more carefully than Tom.

32. I came home and then took a bath immediately.

A. I took a bath as soon as I came home.

B. I had taken a bath when I came home.

C. I took a bath before I came home.

D. As soon as I took a bath, I came home.

33. My father hasn’t smoked cigarettes for a month.

A- It’s a month since my father last smoked cigarettes.

B- It’s a month ago that my father last smoked cigarettes.

C- It’s for a month that my father hasn’t smoked cigarettes.

D- It’s for a month that my father smoked a month ago.

34. I am sorry that I have made you so disappointed.

A- I regret to make you so disappointed.

B- I apologize for not making you so disappointed.

C- I apologize for not disappointing you.

D- I regret having made you so disappointed.

35. “Cigarette?” he asked. “No, thanks,” I said.

A. He asked for a cigarette, and I immediately refused.

B. He mentioned a cigarette, so I thanked him.

C. He offered a cigarette, but I promptly declined.

D. He asked if I was smoking, and I denied at once.



Mark the letter A, B, C or D to show the underlined part that needs correction.
36. My parents used to giving me some good advice whenever I had a problem.

A B C D


37. Mrs. Thatcher became the Prime Minister of Britain in 1979 after win the elections.

A B C D


38. John had so interesting and creative plans that everyone wanted to work with him.

A B C D


39. Food and supplies are often carrying through desert by camels.

A B C D


40. Don’t leave the house until I will get back.

A B C D


Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word for each of the blanks from 41 to 45

The relationship between students and teachers is less formal in the USA than in many other countries. American students do not stand up (41) ________their teacher enters the room. Students are generally encouraged to ask questions during class, to stop in the teacher’s office for extra help, and to phone if they are absent. Most teachers (42) ________ students to enter class late or leave early if necessary. (43) _______the lack of formality, students are still expected to be polite to their teachers and fellow classmates.

When students want to ask questions, they usually (44) _______a hand and wait to be called on. When a test is being given, talking to a classmate is not only rude but also risky. Most American teachers consider that students who are talking to each other (45) _______ a test are cheating.

41. A. when B. where C. that D. whether

42. A. let B. allow C. make D. encourage

43. A. Though B. In spite C. Despite D. Because of

44. A. rise B. arise C. raise D. put

45. A. in B. when C. while D. during


Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions from 46 to 50
The forests of the tropics produce a magnificent growth of trees, but commercial lumbering is inhibited by problems that increase the cost of removal. The proliferation of species that is common to all tropical forests creates difficulties because many species are worthless. The lumberman combs the forests, therefore, removing the valuable trees that are convenient to waterways, and floating them downstream to a saw-mill. Unfortunately, tropical hardwoods tend to grow slowly; an area once cleared needs substantial time to recover, forcing the saw-mill to become mobile. Distance to market tends to be considerable, raising costs of the high costs associated with production. Other trees are left untouched.

  1. What is the main topic of the passage?

A. The growth rate of hardwoods

B. The transportation difficulties

C. The number of useless trees

D. The high costs of commercial lumbering in the tropics.



  1. According to the passage, one of the problems of commercial lumbering is that ______.

A. there is little variety in the types of trees in the forests

B. selecting valuable trees is difficult

C. many of the trees are useless for timber

D. very few hardwoods grow in the forests



  1. The lumbermen search the forests for valuable trees and choose the ones that ________.

A. are easy to cut down B. mature very slowly

C. are tropical species D. are near to rivers



  1. According to the passage, the saw-mills have to be mobile because they are______.

A. used to transport wood B. floated up the rivers

C. moved away from clear areas D. transported near the market



  1. The word “valuable” in line 4 means­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­_____________

A. precious B. important C. major D. useless

ANSWER KEYS
KEY TO PRESENT AND PAST TENSES


1.B

2.D

3.A

4.C

5.D

6.A

7.D

8.B

9.B

10.B

11.A

12.A

13.D

14.C

15.C

16.B

17.A

18.A

19.B

20.D

21.D

22.D

23.B

24.C

25.A

26.D

27.C

28.B

29.D

30.B

31.A

32.A

33.A

34.D

35.C

36.A

37.D

38.C

39.B

40.B

41.D

42.A

43.D

44.C

45.A

46.A

47.C

48.B

49.B

50.D


KEY TO FUTURE TENSES


1.B

2.A

3.B

4.B

5.B

6.D

7.A

8.A

9.B

10.B

11.A

12.A

13.A

14.B

15.B

16.A

17.A

18.B

19.B

20.B

21.B

22.C

23.A

24.A

25.A

26.D

27.A

28.B

29.A

30.B

31A

32.A

33.A

34.A

35.A

36A

37.A

38.B

39.C



40. will pass 41. am going to learn 42. will be working

43. will pass 44. will be flying 45. will have finished

46. will meet/ shall I recognized/ will be wearing

47. will have lived 48. am going to developed

49. The kidnappers threatened to kill our boy if we refused to pay the ransom.

50. She said, "I will come round and see you every day."
KEY TO SUBJECT AND VERB AGREEMENT


1.C

2.B

3.A

4.D

5.D

6.C

7.C

8.C

9.B

10.B

11.B

12.D

13.D

14.D

15.D

16.B

17.C

18.D

19.D

20.A

21.D

22.A

23.C

24.A

25.A

26.B

27.A

28.D

29.B

30.C

31.C

32.B

33.C

34.B

35.B

36.B

37.C

38.B

39.B

40.D

41.D

42.B

43.C

44.C

45.B

46.B

47.C

48.B

49.D

50.B



KEY TO TAG QUESTIONS

I.


1.C

2. A

3.B

4. C

5. B

6. B

7. C

8. C

9. B

10. A

11.B

12. D

13.D

14. C

15. D

16. D

17. B

18. C

19. A

20. B

21.C

22. A

23.C

24. B

25. B

26. C

27. A

28. A

29. A

30. C

31.C

32. D

33.B

34. A

35. B















II.


1. does he 2. do they 3. is he 4. isn’t it 5. didn’t they

6. haven’t you 7. didn’t he 8. are they 9. did they 10. did it

11. didn’t she 12. is it 13. will it 14. do you 15. does it

KEY TO WISH CLAUSE


1. A

2. B

3. A

4. C

5. A

6. B

7. C

8. C

9. C

10. A

11. A

12. C

13. B

14. C

15. C

16. B

17. C

18. C

19. A

20. B

21. B

22. C

23. A

24. D

25. B

26. D

27. C

28. B

29. C

30. C

31. C

32. A

33. A

34. A

35. C

36. B

37. B

38. A








Supply the correct form of the verbs in brackets

39. hadn’t rained 40. would drive 41. wouldn’t make

42. knew 43. were not 44. were 45. hadn’t spent

Rewrite the following sentences, beginning with the given words.

46. I were in a secluded beach in Mexico. 47. You wouldn’t say things like that.

48. I had invited her to the party. 49. I wish I could help you do your homework.

50. She wishes she didn’t work with him.


KEY TO MODAL VERBS


1.D

2. C

3.C

4. B

5. A

6. C

7. B

8. B

9. C

10. B

11.A

12. C

13.C

14. A

15. D

16. C

17. C

18. B

19. C

20. A

21.D

22. C

23.D

24. D

25. B

26. C

27. A

28. D

29. C

30. C

31.B

32. D

33.A

34. C

35. A

36. B

37. C

38. A

39. D

40. B

41.D

42. C

43.B

44. B

45. C

46. A

47. A

48. C

49. B

50. C


KEY TO PHRASAL VERBS


1.C

2.C

3.A

4.A

5.D

6.D

7.C

8.A

9.A

10.C

11.D

12.C

13.D

14.C

15.A

16.C

17.B

18.C

19.A

20.C

21.A

22.D

23.C

24.A

25.B

26.D

27.B

28.A

29.B

30.B

31.A

32.D

33.C

34.B

35.A

36.A

37.B

38.D

39.A

40.C

41.C

42.D

43.B

44.C

45.A

46.C

47.A

48.B

49.A

50.A


KEY TO “TO- INFINITIVE OR BARE- INFINITIVE”

I.


1.B

2. A

3.D

4. A

5. B

6. C

7. B

8. C

9. D

10. B

11.A

12. D

13.D

14. B

15. B

16. A

17. A

18. A

19. A

20. B

21.B

22. C

23.C

24. A

25. B

26. C

27. D

28. C

29. C

30. B

31.C

32. B

33.C

34. C

35. C
















II.

  1. My parents don’t let me play games on the computer.

  2. I got my friend to answer these questions.

  3. It took him an hour to do his homework last night.

  4. I am going to the post office in order to send some letters.

  5. My grandfather is too weak to lift the box.

  6. My father allowed me to use his car.

  7. The sudden noise made me jump.

  8. Mary told John not to tell anyone her new address.

  9. I’d rather not visit the museum.

  10. Lan reminded Nam to send his parents her regard.

  11. The lesson wasn’t short enough for us to learn by heart.

  12. It was very stupid of her to go out without a raincoat.

  13. Would you please make me some tea?

  14. I watched them get out of the car.

  15. He was the first man to reach the top of the mountain.


KEY TO GERUND
I. 1. making 2. shedding 3. buying 4. building 5. listening

6. getting 7. visiting 8. taking 9. stopping 10. meeting

II. 1. Would you mind doing it for me?

2. She is not used to staying up so late.

3. The children enjoy going in the rain.

4. I suggest going out for a meal tonight.

5. She spent 2 hours driving from London to Edinburgh.

III.


1.C

2. D

3.A

4. C

5. B

6. B

7. C

8. A

9. C

10. A

11.D

12. B

13.B

14. D

15. A

16. B

17. A

18. B

19. A

20. B

21.D

22. B

23.C

24. D

25. A

26. C

27. B

28. B

29. D

30. B

31.A

32. A

33.D

34. B

35. C






KEY TO PARTICIPLES


1. B

2. D

3. C

4. A

5. B

6. A

7. A

8. D

9. B

10. B

11. C

12. D

13. A

14. C

15. B

16. A

17. B

18. A

19. D

20. D

21. A

22. B

23. A

24. C

25. B

26. A

27. B

28. A

29. A

30. B


III/.

1/.exciting / excited 2/.surprised /surprising

3/.annoying 4/.frozen 5/.disgusting

IV.

1/.  Seeing her old friends , the girl looked happy .

 The girl saw her old friends ,looking happy .

2/. Invited to the party , the woman was happy .

3/  Being tired of sleeping on the floor , the young man bought a new real bed . 4/. Broken in last night’s storm , the window has now been repaired .

5/. Finding the door unlocked , the man went into the room.

 The man found the door unlocked , going into the room.

6/. When knowing that I had no job, Tom gave me a job .

7/. When made from milk , this cake is very delicious .

8/.When exhausted from work , Tom took a rest .

9/. She has bought some food sold at the market .

10/.Mr. Brown, writing this poem , is my uncle .



KEY TO PROBLEMS WITH CLAUSES

KEY TO ADVERBIAL CLAUSE OF TIME


1. A

2. B

3. D

4. A

5. C

6. A

7. D

8. D

9. C

10. B

11. B

12. B

13. A

14. C

15. D

16. C

17. D

18. A

19. A

20. A

21. D

22. A

23. C

24. B

25. B

26. B

27. D

28. C

29. D

30. C

31. B

32. D

33. C

34. D

35. B

36. C

37. C

38. A

39. A

40. C

41. C

42. B

43. D

44. B

45. B

46. B

47. C

48. C

49. B

50. B



KEY TO ADVERBIAL CLAUSE OF RESULT

I.



1.D

2. B

3. B

4. A

5. B

6. D

7. C

8. B

9. B

10. C

11. D

12. B

13. D

14. C

15. C

11. D

12. B

13. D

14. C

15. C


II.


1. C

2. A

3. C

4. B

5. B

6. A

7. D

8. A

9. B

10. A


III.


1. D

2. B

3. C

4. A

5. D

6. B

7. B

8. A

9. B

10. D


IV.

1. The shirt is so tight that the boy can’t wear it

The shirt is too tight for the boy to wear.

2. The problem is too difficult for him to solve.

It is such a difficult problem that he can’t solve it

3. The man was too old to go on an expedition to the Middle East.

4. Hoa is so sick that he can’t sit up.

5. It was too dark for her to go out.

6 That car was so old that I couldn’t buy it.

7. It was such a funny movie that we couldn’t stop laughing.

8. The piano was too heavy to move.

9. The river isn’t clean enough for us to swim in.

10. John was so worried about the exam that he couldn’t get to sleep last night.

11. It was such a good book that I couldn’t put it down.

12. They were such beautiful flowers that we took a photograph of them.

13. She speaks English so well that you would think it was her native language.

14. I didn’t have enough money for a taxi.

15. I didn’t have enough chairs for all my guests.



KEY TO ADVERBIAL CLAUSE OF CONCESSION


1. C

2. C

3. A

4. B

5. C

6. A

7. B

8. A

9. B

10. C

11. C

12. A

13. B

14. D

15. A

16. B

17. B

18. C

19. A

20. C

21. A

22. C

23. A

24. D

25. B

26. D

27. C

28. A

29. D

30. A

31. C

32. B

33. D

34. B

35. D

36. D

37. A

38. C

39. B

40. D

41. A

42. C

43. B

44. D

45. A

46. A

47. A

48. B

49. B

50. B

51. A

52. A

53. C

54. C

55. A

56. A

57. A

58. A

59. A

60. A

61. C

62. B

63. A

64. A

65. C

66. A

67. A

68. C

69. D

70. B

71. A

72. B

73. D

74. C

75. A

76. C

77. D

78. C

79. B





D. Rewrite the sentences:

1. Despite being very disappointed, Mary tried to keep calm.

2. In spite of the heavy rain, the explorers decided to continue their journey.

3. Although he was able to do the job, he was not offered the position.

4. Even though having worked very hard, he failed.

5. In spite of (being) a poor student, Tom studied very well.

6. In spite of his telling lies, the headmaster believes him.

7. Despite the bad weather, she went to school on time.

8. In spite of my sickness, my mother told me to go to school

9. In spite of a big storm, they decided to leave home.

10. Despite Tom’s bad grades, he was admitted to the university.

11. Despite having a physical handicap, she has become a successful woman.

12. Although Tom had good salary, he gave up his job.
13. In spite of having not finished the paper, he went to sleep.
14. Even though the prices are high, my daughter insists on going to the movies.
15. Although she disliked coffee, she drank it to keep herself warm.

16. Despite working hard, he couldn’t earn enough money for living.

17. In spite of writing for the tickets, Jane still had to stand in line.

18. Despite not phoning the hotel, we get a good room.

19. Although she had low grades, she was admitted to the university.

20. Although the food is terrible, he still eats in that restaurant

21. In spite of the difficulty of the test, we did it well.

22. Despite the fog, the flight was not delayed.



23. Whatever the fruits were green, he ate them all (all of them).

24. In spite of his talent, no one likes him.

25. In spite of his hard life at that time, he studied very well.

26. Despite being was on diet, he ate the chocolate cake

27. In spite of over sixty, Mr. Pike doesn’t wear glasses.

28. Despite the heavy rain, I went to school on time.

29. No matter how noisy it was, I kept on studying.

30. No matter where he lived, he always thought of his homeland.



E. Choose the phrase or clause from the list (A-J) to complete the sentences


1. B

2. E

3. I

4. F

5. C

6. H

7. A

8. G

9. J

10. D

KEY TO ADVERBIAL CLAUSE OF REASON

I / II. MCQ


1. A

2. C

3. D

4. B

5. A

6. A

7. B

8. C

9. D

10. C

11. D

12. A

13. A

14. C

15. B

16. B

17. A

18. A

19. D

20. C

21. B

22. D

23. D

24. C

25. B

26. C

27. D

28. C

29. B

30. A

31. C

32. A

33. C

34. A

35. B

36. D

37. D

38. B

39. D

40. A

III/ Rewrite these sentences
1. He was late for school because of his broken bike.

2. Despite running very fast, he isn’t tired.

3. Because most people think jogging is a good exercise, they begin to jog.

4. People like to live there though the air in the country is polluted.

5. Because of being used for various purposes, computers become very popular today.

6. Your parents weren’t very happy because you didn’t pass the exam.

7. If the weather weren’t hot, we wouldn’t go to the beach.

8. Tom couldn’t apply in the exercises although he understands the lesson

9. Because they played very well, they won the game.

10. Tom can’t bring the suitcase because it is very heavy.


KEY TO ADVERBIAL CLAUSE OF PURPOSE
I. Combine the following sentences by using To Infinitive or To infinitive phrase to express purpose.

  1. He opened the lion’s cage to/ so as to/ in order to feed the lion.

  2. He left his rifle outside not to/ so as not to/ in order not to frighten his wife.

  3. I took off my shoes not to/ so as not to/ in order not to make any noise.

  4. I sent him out of the room for him not to hear my conversation with Mary.

  5. He learned English well for his mother to be happy.

1I. Combine the following sentences by using clauses of purpose.

6. Put the cork back so that/ in order that someone may knock the bottle over.



7. They talked in whispers so that/ in order that I couldn’t overhear them.

  1. Airplanes carry parachutes so that/ in order that the crew can escape in case of fire.

  2. I am insuring my life so that/ in order that my children can have something to live on if I am killed.

  3. Pleas shut the gate so that/ in order that the cows can’t get out of the field.

III. Choose the best answer to complete each sentence.


11.A

12. B

13.B

14. A

15. C

16. B

17. A

18. D

19. A

20. C

21.A

22. C

23.D

24. A

25. D

26. C

27. B

28. A

29. B

30. A

31.A

32. D

33.C

34. A

35. B

36. D

37. C

38. D

39. D

40. D

41.C

42. D

43.D

44. C

45. D

46. D

47. D

48. A

49. A

50. C


KEY TO ADVERBIAL CLAUSE OF CONDITION
1   2   3   4   5   6   7   8


Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2019
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương