BÌnh giang đỀ chính thứC ĐỀ thi chọn hsg huyện vòng II



tải về 381.35 Kb.
trang1/2
Chuyển đổi dữ liệu06.08.2016
Kích381.35 Kb.
  1   2

PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

BÌNH GIANG


ĐỀ CHÍNH THỨC





ĐỀ THI CHỌN HSG HUYỆN VÒNG II

Môn thi : Tiếng Anh – Lớp 9

Năm học: 2011 – 2012

Thời gian làm bài: 150 phút

(Đề thi gồm 04 trang)




*Học sinh lưu ý: - Làm bài vào tờ giấy thi, KHÔNG làm bài vào đề thi

- Phần trắc nghiệm: Ghi rõ Phần, Câu, Ý và viết phương án chọn A, B, C, hoặc D

(KHÔNG phải ghi rõ nội dung của phương án mình chọn)

- Phần tự luận : Ghi rõ Phần, Câu, Ý và viết đầy đủ theo yêu cầu của bài.

  1. LISTENING

I. Listen to Simon’s talking about his 1990s twice then choose the best answer for each question. (10 points)

1. What did he do after he left school?

A. He went to university. B. He worked for an advertising agency.

C. He went abroad. D. He helped his father on the farm.

2. When did he get a job?

A. In 1990 B. In 1994 C. In 1997 D. In 1998

3. What happened in 1998?

A. He lost his job. B. He met Zoe, his present girlfriend.

C. He and Zoe bought a flat together. D. Tony Blair became Prime Minister.

4. How many countries in Europe began to use the Euro in 1999?

A. 6 B. 8 C. 10 D. 11

5. Where was he when millions of people came to London for Princess Diana’s funeral in 1997?

A. In Paris B. In London C. In Berlin D. In the White House


  1. PHONETICS

I. Choose the word that has a different stress pattern from the others in the group. (5 points)

6. A. introduction B. reputation C. federation D. television

7. A. editorial B. advantageous C. competitive D. popularity

8. A. cartoon B. open C. visit D. answer

9. A. plastic B. technique C. challenge D. treatment

10. A. accurate B. instruction C. computer D. important



  1. GRAMMAR – VOCABULARY – LANGUAGE FUNCTIONS

I. Choose the word or phrase which best completes each sentence. (10 points)

11. There's a good film ________ town.

A. on at B. in over C. on in D. in on

12. She has to get her picture __________ for her facebook.

A. take B. taken C. taking D. to take

13. I am tired of my neighbours __________ every day.

A. to argue B. argue C. argued D. arguing

14. The staff are working hard __________ delay the project any further.

A. so that not to B. in order to not C. so as not to D. for not

15. He __________ very well with his father now, they never have any arguments.

A. goes on B. carries on C. gets on D. puts on

16. Neither Hoa nor her mother __________lazy.

A. is B. have been C. are D. were

17. The librarian told me __________ to find the book.

A. whom B. which C. where D. what

18. You used to learn hard when you were at school, __________?

A. weren’t you B. don’t you C. did you D. didn’t you

19. There are a variety ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­___________ programs for you to choose.

A. of B. with C. for D. in

20. Because his explanation was so confusing, ___________ people understood it.

A. a few B. much C. few D. many

II. Give the correct form of the words in brackets to complete the sentences (10 points).

21. If you behave with this sort of __________ to your other customers, I don’t think you will remain

in business long. (polite)

22. __________ released from these factories are a danger to the environment. (Pollute)

23. A holiday in America can be __________ cheap. (surprise)

24. In March, the days start to __________ . (long)

25. My tooth was really __________, so I went to see the dentist. (pain)

26. The __________ of the film star, Jimmy Halton, made everyone sad. (die)

27. She extremely is__________ about the history of art . (know)

28. There are several reasons for the enormous population __________. (grow)

29. September 2nd is celebrated as Vietnam's __________ Day. (Depend)

30. Some of these dresses need __________ . (modern)



III. Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correction (5 points).

31. The food that Daisy is cooking in the kitchen is smelling delicious.

A B C D

32. Dr. John was honored by an award for his excellent research in the medical profession.

A B C D

33. Work all day is not good for our health, is it ?

A B C D

34. That secretary of mine is so efficient that she always amazes myself with her speed.



A B C D

35. Both cattle or railroads helped build the city of Chicago.

A B C D

IV. Match each sentence in column A with its suitable response in column B. Use each response once only (5 points).


A

B

36. I don't like hunting.

37. Nam isn’t a good football player.

38. Why don’t we go out for dinner?

39. Can I go to the concert?

40. Would you like to watch TV ?


A. Yes, you can take it with you.

B. Good idea. I have just had dinner.

C. Yes, I do.

D. Neither do I

E. I am not either.

F. Yes, especially series.

G. I really want but we can’t afford it .

H. I am afraid you can’t.






  1. READING

I. Read the following passage and decide which option A, B, C, D best fits each space. (10 points)

Television first appeared some fifty years ago in the 1950s. Since then, it (41) ________ one of the most popular sources of entertainment for (42) ________ the old and the young. Television can actually satisfy almost all kinds of taste. It (43) ________ cartoons for children, world news, music and many other programs. If someone is interested in (44) ________, for example, he can just choose the right sports channel. There he (45) ________ enjoy a broadcast of an international football match (46) ________ it is actually happening. Television is also a very (47) ________ way for companies to advertise their products.

It is not too hard for us to see (48) ________ there is a TV set in almost every home today. And, engineers are developing (49) ________ TV which allows communication between (50) ________ and producers.

41. A. is B. was C. has been D. will be

42. A. between B. both C. only D. most

43. A. offers B. performs C. gives D. shows

44. A. games B. channels C. entertaiment D. sports

45. A. must B. can C. should D. ought to

46. A. while B. during C. before D. then

47. A. cheap B. helpful C. useful D. economic

48. A. who B. where C. why D. when

49. A. interact B. interactive C. interacted D. interaction

50. A. buyers B. farmers C. teachers D. viewers

II. Read the following passage and fill in each numbered blank with one suitable word. (10 points)

The world's oceans are so vast that they can deal with the present levels of pollution. However, little (51) ________ known about the long-term effects (52) ________ such slow poisoning. The most serious (53) ________ of modern time is that man is destroying the earth's natural resources and transforming huge areas into wasteland. As (54) ________ result, it is becoming very difficult to grow enough to feed the world's rapidly increasing (55) ________. A way of protecting all the wildlife on the earth must also (56) ________ found as many species are in (57) ________of disappearing completely from the face of the earth. The dangers, however, are not only limited to the land and the (58) ________. The smoke in the atmosphere, for example, is increasing so (59) ________ that the amount of sunlight has been reduced in many cities. Man's whole environment is (60) ________ changed in a serious way.



III. Read the following passage and choose the correct answer A, B, C or D. (10 points)

One of the most urgent environmental problems in the world today is the shortage of clean water. Having clean drinking water is basic human right. But acid rain, industrial pollution and garbage have made many sources of water undrinkable. Lakes and even entire seas have become vast pools of poison. Lake Baikal in Russia is one of the largest lakes in the world. It contains a wide range of animals and plants, including 1,300 rare species that do not exist anywhere else in the world. But they are being destroyed by the massive volumes of industrial effluent which pour into the lake every day. Even where law existed, the government did not have the power to enforce them. Most industries simply ignore the regulations. The Mediterranean Sea occupies 1% of the world’s water surface. But it is the dumping ground for 50% of all marine pollution. Almost 16 countries regularly throw industrial wastes a few miles off shore.

Water is free to everyone. A few years ago people thought that the supply of clean water in the world was limitless. Today, many water supplies have been ruined by pollution and sewage. Clean water is now scarce, and we are at last beginning to respect this precious source. We should do something now.

61. According to the writer, one environmental problem in the world today is ________ .

A. acid rain B. industrial pollution

C. safe water shortage D. population explosion

62. Many sources of water are not drinkable because of _______ .

A. acid rain B. industrial pollution

C. garbage D. all A, B, C are correct

63. What is the serious problem of Lake Baikal in Russia?

A. It contains a wide range of animals and plants.

B. It is polluted by massive volumes of industrial wastes discharged into it.

C. It has 1,300 rare species that do not exist anywhere else in the world.

D. The government did not have the power to enforce laws and regulations.

64. How many countries throw industrial wastes into the Mediterranean Sea regularly?

A. nearly 16 B. exactly 16

C. exactly 15 D. less than 15

65. What is the message to readers?

A. We should take action to protect our water resources.

B. We should take all water resources into account.

C. We should limit the use of water resources.

D. We should encourage people to use safe water.


  1. WRITING

I. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it (5 points).

66. As people get older, their eyesight becomes weaker.

=> The ­­­­­­­­­­­_____________________________________________________.

67. The questions were so easy that all the students could give the correct answers. => The questions _____________________________________________.

68. It is not a habit of mine to drive to the left of the road.

=> I am _____________________________________________________.

69. Peter is the best player in our school team.

=> No one __________________________________________________.

70. Nobody has cleaned the streets this week.

=> The streets _______________________________________________.



II. Use the suggested words and phrases to write complete sentences of a passage. (10 points)

71. Jack London/ famous/ American writer.

72. He/ bear/ January 13th/1876/ San Francisco/ California.

73. family/ poor/ he/ have/ leave/ school/ make money.

74. He/ work/ hard/ different jobs.

75. Later/ he/ return/ school/ where/ he/ not/ stay/ long.

76. 1897/ he/ go/ Alaska/ find/ gold.

77. There/ he/ find/ ideas/ books / stories.

78. He/ come/ home/ start/ write.

79. writings/ successful/ he/ become/ rich/ famous/ twenties.

80. poor health/ he/ die/1916/ age/ 40.

III. Many people say that country life is more interesting than city life. Do you agree or disagree? In about 120-150 words, express the reasons why you agree or why not. (10 points)

- You should develop your writing in three parts as the followings:

+ Introduction: Introduce the people’s opinion and express whether you agree with it or not

+ Body: Give specific reasons and examples where possible

+ Conclusion: Sum up your writing

========== THE END ==========

Họ và tên thí sinh: ................................................... Số báo danh ................

Họ tên, chữ ký giám thị 1: ............................................................................

Họ tên, chữ ký giám thị 2: ............................................................................



PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO

BÌNH GIANG

HƯỚNG DẪN CHẤM THI HỌC SINH GIỎI VÒNG II

Môn thi : Tiếng Anh- Lớp 9

Năm học: 2011 – 2012

  1. LISTENING (10 points)

I. Listen to Simon’s talking about his 1990s twice then choose the best answer for each question.(10 points)

Tổng 10 điểm, mỗi câu đúng cho 2 điểm.

1. A

2. C

3. B

4. D

5. B

  1. PHONETICS (5 points)

I. Choose the word that has a different stress pattern from the others in the group.

Tổng 5 điểm, mỗi câu đúng cho 1 điểm.

6. D

7. C

8. A

9. B

10. A

  1. GRAMMAR – VOCABULARY – LANGUAGE FUNCTIONS

I. Choose the word or phrase which best completes each sentence (10 points).

Tổng 10 điểm, mỗi câu đúng cho 1 điểm.

11. C

12. B

13. D

14. C

15. C

16. A

17. C

18. D

19. A

20. C

II. Give the correct form of the words in brackets to complete the sentences (10points).

Tổng 10 điểm, mỗi câu đúng cho 1 điểm.

21. impoliteness 22. pollutants 23. surprisingly 24. lengthen 25. painful

26. death 27. knowledgeable 28. growth 29. Independence 30. modernising

(modernizing)



III. Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correction (5 points).

Tổng 5 điểm, mỗi câu đúng cho 1 điểm.

31. D

32. B

33. A

34. C

35. B

IV. Match each sentence in column A with its suitable response in column B. Use each response once only (5 points).

Tổng 5 điểm, mỗi câu đúng cho 1 điểm.


A+B

A

B

36. D

36. I don't like hunting.

D. Neither do I

37. E

37. Nam isn’t a good football player.

E. I am not either.

38. G

38. Why don’t we go out for dinner?

G. I really want but we can’t afford it .

39. H

39. Can I go to the concert?

H. I am afraid you can’t.

40. F

40. Would you like to watch TV ?

F. Yes, especially series.




  1. READING

I. Read the following passage and decide which option A, B, C, D best fits each space (10 points).

Tổng 10 điểm, mỗi câu đúng cho 1 điểm.

41. C

42. B

43. A

34. D

45. B

46 A.

47. C

48. C

49. B

50. D

II. Read the following passage and fill in each numbered blank with one suitable word (10 points)

Tổng 10 điểm, mỗi câu đúng cho 1 điểm.

51. is 52. of 53. problem/thing 54. a 55. population

56. be 57. danger 58. sea (water/ oceans) 59. much/fast/quickly 60. being

III. Read the following passage and choose the correct answer A, B, C or D (10 points)

Tổng 10 điểm, mỗi câu đúng cho 2 điểm.

61. C

62. D

63. B

64. A

65. A

  1   2


Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2016
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương