ĐỀ CƯƠng ôn thi tốt nghiệp thpt quốc gia môn tiếng anh



tải về 4.05 Mb.
trang36/46
Chuyển đổi dữ liệu07.07.2016
Kích4.05 Mb.
1   ...   32   33   34   35   36   37   38   39   ...   46

PRACTICE TEST 17

Mark the letter A,B,C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question 1: A. eleven B. history C. nursery D. different

Question 2: A. certain B. couple C. decide D. Equal

Question 3. A. Canadian B. Vegetarian C. pedestrian D. incredible

Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.

Question 4: A. booked B. looked C. naked D. hooked

Question 5: A. hands B. parents C. chores D. boys

Mark the letter A,B,C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following question.

Question 6:If it _____ fine tomorrow, we'll go shopping.

A. was B. were C. will be D. is

Question 7: I said that I had met her _________.

A. yesterday B. the previous day C. the day D. the before day

Question 8: Put the raincoat on. It________.

A. had rained B. will be raining C. is raining D. has rained

Question 9: At this time yesterday, everyone ________. in the room.

A. is dancing B. was dancing C. dances D. Danced

Question 10: Who _____?

A. was this book written B. wrote this book by

C. was this book written by D. this book was written by

Question 11: The mother told her son _______ so impolitely.

A. not behave B. not behaving C. did not behave D. not to behave

Question 12: The _____ of this city has increased rapidly in the recent years.

A. number B. population C. crowd D. total

Question 13: John asked me _______ interested in any kind of sports.

A. if I were B. if were I C. if was I D. if I was

Question 14:Small children are often told that it is rude to point _______ other people.

A. on B. with C. at D. for

Question 15 : Each of you ________ a share in the work

A. have B. having C. has D. going to have

Question 16: Your last job was a bank manager, _____ it?

A. doesn’t B. isn’t C. wasn’t D. didn’t

Question 17:He is a _______ boy. He is often kind and helpful to every classmate.

A. frank B. lovely C. obedient D. caring

Question 18: He went to work as a driver on the Italian front where he was _____ wounded.

A. bad B. badly C. worse D. Badder

Question 19 : ‘’ Would you mind turning down your stereo ?’’ - “______”

A. I’m really sorry! I ‘m not paying attention B. Oh! I’m sorry! I didn’t realize that

C. No. I don’t D. Yes, I do

Question 20: We would _____ lung cancer if people give up smoking.

A. finish B. get rid of C. kill D. cancel

Question 21: “Hello, I’d like to speak to Mr. Green, please “ – “______”

A. Sorry, can you say that again? B. I’m sorry, I’ll call again later

C. I’m afraid I don’t know D. Let’s wait

Question 22:It is _______ not to say "Thank you" when you are given something.

A. small B. rude C. slight D. formal

Question 23:Mary: “ That’s a very nice skirt you are wearing.” Julia: “ …………..”

A. That’s nice B. I like it C. That’s all right D. I’m glad you like it

Question 24:Jim:”Do you agree that doing physical exercises can keep our body fit?” Laura:”You’re right…”

A. Of course not C. That’s very surprising

B. I’m not with you there. D. There’s no doubt about that

Question 25:My responsibility is to wash dishes and _______the garbage.

A. take off B. take out C. take care of D. take over

Question 26: It is in this house _____ he was born

A. that B. where C. which D. what

Question 27: Do you mind _____ up?

A. wash B. washing C. washed D. to wash.

Question 28: I am not used _____ up early.

A. get B. to get C. getting D. to getting

Question 29: Paster, whose _____ of a cure for a rabies made him _____ was a French scientist.

A. discover/ famous B. discovery/ fame

C. discovery/famous D. discovered/ famous

Question 30: - Helen : “ Congratulation ! You did great.” - Jane : “_______”

A. It’s my pleasure. B. You’re welcome.

C. It’s nice of you to say so .Thanks. D. That’s okay.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 31: The story told by the teacher amused children in the class.

A. frightened B. jolted C. saddened D. astonished

Question 32:Maria will take charge of the advertising for the play.

A. spend time B. be irresponsible for C. account for D.spend

Mark the letter A,B,C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that has the CLOSEST meaning to replace the underlined part without changing the meaning of the sentence

Question C. illegal D. binding 

Question 35 :Billy, come and give me a hand with cooking.

A. prepared B. be busy C. attempt D. help 33: Hypertension is one of the most widespread and potential dangerous diseases

A. colossal B. popular C. common D. scattered

Question 34 : The sales of drugs is controlled by law in most of countries

A. permitted B. restricted

Read the following passage and mark the letter A,B,C, D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks.

Looking for an unforgettable way to celebrate that special occasion? Well, the (36)__of options open today’s youngster – or even “ oldster” for that matter, is a far cry from the traditional party or restaurant visit. No longer is it (37)__sufficient to invite your friends round , buy some food and get a barker to produce a cake. No, today’s birthday boy or girl is looking for something out of the ordinary, ranging from the (38)__ expensive to the downright dangerous. Anything goes, as long as it is unusual and impressive.

Top of this year ‘s popular (39)__are as follows: taking some friends rally driving , helicopter lessons, plane trip and parachuting , and hot air ballooning . Then there is always group bungee jumping or taking your buddies on a stomach – churning , while water rafting (40)__down rapids.

The desire of adventurous celebration is not restricted to the (41)__. I recently met an octogenarian who celebrated (42)__the milestone of eighty by having a fly lesson.

Of course, if you have money the world is your oyster. A very rich relation of mine flew fifty of his friends to a Caribbean island to mark the passing of his half century. Unfortunately I was only a (43)__relation.

Undoubtedly, the more traditional forms of celebration do continue to (44)__the less extravagant or less adventurous among us. However, with my own half century looming on the horizon I would not say no to a weekend in Paris and a meal at the Eiffel Tower. I can (45)__dream. Perhaps by the time I’m eighty I’ll be able to afford it.

Question 36: A. scale B. degree C. range D. variance

Question 37: A. hoped B. decided C. marked D. considered

Question 38: A. perfectly B. dearly C. outrageously D. explicitly

Question 39: A. experiments B. extravagances. C. exposures D. expenses

Question 40: A. ride B. travel C. voyage D. crossing

Question 41: A. adolescents B. teenagers C. youth D. young

Question 42: A. attaining B. arriving C. reaching D. getting

Question 43: A. distant B. remote C. faraway D. slight

Question 44: A. pacify B. satisfy C. distract D. absorb

Question 45:A. however B. but C. nevertheless D. anyway

Read the following passage, and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Baseball evolved from a number of different ball-and stick games (paddle ball, trap ball, one-old-cat, rounders, and town ball) originating in England. As early as the American Revolution. It was noted that troops played “baseball” in their free time. In 1845 Alexander Cartwright formalized the New York Knickerbockers’ version of the game: a diamond shaped infield, with bases ninety feet apart, three strikers – you’re – out , batter out on a caught ball , three outs per inning , a nine man team. “The New York Game” spread rapidly , replacing earlier localized forms. From its beginnings, baseball was seen as a way of satisfying the recreational needs of an increasingly urban – industrial society. At its inception it was it was played by and for gentlemen. A club might consists of 40 members. The president would appoint two captains who would choose teams from among the members. Games were played on Monday and Thursday afternoons, with the losers often providing a lavish evening’s entertainments for the winners

During the 1850- 70 period the game was changing, however, with increasing commercialism (charging admission), under – the – table payments to exceptional to players, and gambling on the outcome of games. By 1868 it was said that a club would have their regular professional ten, an amateur first - nine , and their” muffins “ (the gently duffers who once ran the game) . Beginning with the first openly all – salaried team (Cincinnati’s Red Stocking Club) in 1869, the 1870- 1890 period saw the complete professionalization of baseball, including formation of the National Association of Professional baseball players in 1871. The National League of Professional Baseball Clubs was formed in 1876, run by business-minded invertors in joint-stock company clubs. The 1880s has been called Major League Baseball’s “Golden Age”. Profits soared, player’s salaries rose somewhat, a season of 84 games became one of 132, a weekly periodical “ The sporting News” came into being, wooden stadiums with double-deck stands replaced open fields, and the standard refreshment became hot dogs, soda pop and peanuts. In 1900 the Western League based in the growing cities of the Mid-west proclaimed itself the American League.

Question 46: What is the passage mainly about?

A. the origin of baseball B. the commercialization of baseball

C. the influence of the “New York Game” on baseball

D. the development of baseball in the nineteenth century

Question 47: Which of the following can be inferred from the passage?

A. the wealthy gentlemen who first played baseball, later needed to find another recreational opportunity if they did not want to mix with other or become a “muffin”

B. hot dogs would not have become as popular as they did, without the professionalism and commercialism that develop in baseball

C. the “New York “spread rapidly because it was better formalized

D. business – minded investors were only interested in profits

Question 48: The word “ inception in line 8 is closest in meaning to ____.

A. requirements B. beginning C. insistence D. rules

Question 49: The word “ lavish “ in line 11 is closest in meaning to____.

A. prolonged B. very generous C. grand D. extensive

Question 50: Which of the following is true of the way the game was played by wealthy gentlemen at its inception?

A. a team might consist of 40 members

B. the president would choose teams from among the members

C. they didn’t play on weekend

D. they might be called “duffers” if they didn’t make the first nine

Question 51 : According to the second paragraph , all of the following are true except____.

A. commercialism became more prosperous B. the clubs are smaller

C. outstanding players got extra income D. people gamed on the outcome of games

Question 52 : Which of the following is NOT mentioned as a feature of the 1880s “ Golden Age”?

A. wooden stadiums replaced open fields B. a weekly periodical commenced

C. the National Association of Professional Baseball Players was formed D. profits soared

Question 53: The word” somewhat” in line 21 is closest in meaning to ____.

A. to a significant extent B. to a minor extent C. to not the same extent D. to some extent

Question 54: The word “itself” in line 24 refers to____.

A. the Western League B. growing cities C. the Midwest D. the American League

Question 55: Where in the passage does the author first mention payments to players?

A. lines 4-7 B. lines 8-10 C. lines 11-14 D. 15- 18

Read the following passage, and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

I was born in Newcastle, a city in the North East of England. Newcastle is on the bank of the River Tyne. It is quite big, with a population of about 200,000 people. There is a cathedral and a university. There are five bridges over the River Tyne, which link Newcastle to the next town, Gateshead, where there is one of the biggest shopping centers in the world.A few years ago, the main industries were shipbuilding and coalmining, but now the chemical and soap industries are important.

I moved to London ten years ago but I often return to Newcastle. I miss the people, who are very friendly, and I miss the beautiful countryside near the city, where there are so many hills and streams.

People who are born near the River Tyne have a special name. They are called “Geodies”. I am vary pleased to be called a “Geodies”.

Question 56. The writer was born:

A. in Newcastle near the North East of England B. in a town in the North East of England

C. in a city near Newcastle D. in Newcastle, a city in the North East of England

Question 57. What is on the bank of the River Tyne

A. North East of England B. Newcastle city C. A cathedral D. A university

Question 58. What is quite big?

A. Newcastle city B. The river Tyne C. The next town, Gateshead D. the university

Question 59. Newcastle city has a population of........

A. 200,000 people B. less than 200,000 people

C. more than 200,000 people D. about 200,000 people

Question 60. What link Newcastle to the next town?

A. One bridge B. Gateshead C. Five bridges D. a shopping center

Question 61. Where there is one of the biggest shopping centers in the world?

A. North East of England B. Newcastle C. River Tyne D. Gateshead

Question 62. What are the main industries in Newcastle now?

A. shipbuilding B. coalmining

C. soap industry D. chemical and soap industry

Question 63. Where does the writer lives now?

A. Newcastle B. Gateshead C. North East of England D. London

Question 64. What does the writer miss?

A. the people B. the beautiful countries

C. the hills and the streams D. the people and the beautiful countries

Question 65. Who are called “Geodies”?

A. people who are born in Newcastle B. people who are born in England

C. people who are born near the River Tyne D. people who are born in London



Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

Question 66. When I was a little boy, I prefered playing volleyball to read books

A B C D

Question 67. Once a week, my mother have to work on a night shift at hospital.



A B C D

Question 68 .His eel soup is the best one I have ever eat.

A B C D

Question 69: Automobile began to be equipped by built-in radios around 1930



A B C D

Question 70: The Oxford University Publisher has just published a new series of readers for students of English

A B C D

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 71. They don't use this room very often.

A. This room is very often used. B. This room isn't very often used.

C. This room is used not very often. D. This room isn't used very often.

Question 72. Caroline asked me what time the meeting would end.

A. Caroline said, ‘‘what time will the meeting end?”

B. Caroline said, ‘‘what time would the meeting end?”

C. Caroline said, ‘‘what time the meeting will end?”

D. Caroline said, ‘‘what time the meeting would end?”

Question 73. I whispered as I didnt want anybody to hear our conversation.  

  A. So as not to hear our conversation I whispered. 

  B. Since nobody wanted to hear our conversation I whispered. 

C. I lowered my voice in order that our conversation couldnt be heard. 

D. Because I whispered , nobody heard our conversation.

Question 74. I haven’t gone to the cinema for 10 years.

A. It’s ten years I haven’t gone to the cinema. B. It was ten years ago I went to the cinema.

C. The last time I went to the cinema was 10 years. D. I last went to the cinema 10 years ago.

Question 75."You'd better not lend Mark any more money, Elizabeth", said John.

A. Johns tells Elizabeth that she would better not lend Mark any more money.

B. Johns advised Elizabeth not to lend Mark any more money.

C. Johns advised Elizabeth that she had better not lend Mark any more money.

D. Johns said to Elizabeth that she would better lend Mark any money.

Question 76. "You stole my best cassette, Bob!" said Willy.

A. Willy accused Bob for having stolen his best cassette.

B. Willy accused Bob of having stolen his best cassette.

C. Willy accused Bob on having stolen his best cassette.

D. Willy accused Bob to have stolen his best cassette.

Question 77. It is more than one hundred years since the birth of Charles Dicken, the famous Novelist.

A. It is more than one hundred years when Charles Dicken, the famous novelist, born.

B. More than one hundred years ago, Charles Dicken, the famous born.

C. Since Charles Dicken is a famous novelist, he was born more than a hundred years ago.

D. Charles Dicken, the famous novelist, was born more than one hundred years ago.

Question 78. Although she couldn't speak English, Ngo decided to settle in Manchester.

A. Despite of speaking no English, Ngo decided to settle in Manchester.

B. Although no speaking English, Ngo decided to settle in Manchester.

C. In spite of her disability to speak English, Ngo decided to settle in Manchester.

D. Ngo decided to settle in Manchester even she did not speak English.

Question 79. The bread is so stale that we can't eat it.

A. The bread such stale that we can't eat it. B. We can't eat the bread because of its stale.



C. The bread isn't fresh enough to be eaten. D. The bread isn't enough fresh for us to eat.

Question 80: She has lost her appetite recently

A. She hasn’t had any food recently B. Her appetite has been very good

C. She has gone off food recently D. She hasn’t eaten a lot of food recently


KEY TO PRACTICE 17


QUESTION

ANSWER

QUESTION

ANSWER

QUESTION

ANSWER

QUESTION

ANSWER

1

A

21

A

41

D

61

D

2

C

22

B

42

C

62

D

3

B

23

D

43

A

63

A

4

C

24

D

44

B

64

A

5

B

25

B

45

B

65

C

6

D

26

B

46

D

66

D

7

B

27

B

47

C

67

B

8

C

28

D

48

B

68

D

9

B

29

D

49

B

69

B

10

C

30

C

50

C

70

D

11

D

31

A

51

C

71

D

12

B

32

B

52

C

72

A

13

D

33

C

53

D

73

C

14

C

34

B

54

A

74

D

15

C

35

D

55

C

75

B

16

C

36

C

56

D

76

B

17

D

37

D

57

B

77

D

18

B

38

C

58

A

78

C

19

B

39

B

59

D

79

C

20

B

40

A

60

C

80

C

1   ...   32   33   34   35   36   37   38   39   ...   46


Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2016
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương