ĐỀ CƯƠng ôn thi tốt nghiệp thpt quốc gia môn tiếng anh



tải về 4.05 Mb.
trang28/46
Chuyển đổi dữ liệu07.07.2016
Kích4.05 Mb.
1   ...   24   25   26   27   28   29   30   31   ...   46

PRACTICE TEST 7
I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently. Identify your answer by circling the corresponding letter A, B, C, or D.

1. A. opened B. played C. proved D. regarded

2. A. cook B. fool C. moon D. tool

3. A. eats B. gains C. signs D. sings

4. A. study B. ready C. puppy D. occupy

5. A. event B. lend C. even D. dentist

II. Choose one word whose stress pattern is different. Identify your answer by circling the corresponding letter A, B, C, or D.

6. A. reduction B. popular C. financial D. romantic

7. A. discover B. difficult C. invention D. important

8. A. acceptance B. explorer C. possibly D. refusal

9. A. report B. master C. foreign D. private

10. A. automatic B. conversation C. disadvantage D. reasonable

III. Choose from the four options given (marked A, B, C, and D) one best answer to complete each sentence by circling the corresponding letter A, B, C, or D.

11. You are going to come to the party_____?

A. aren’t you B. do you C. will you D. won’t you

12. The plane crashed into the bridge because it was flying too _____

A. deep B. shallow C. low D. narrow

13. Her parents were very _____ because she was out so late that night.

A. responsible B. Sorry C. worried D. overcome

14. From the hotel there is a good _____ of the mountains

A. vision B. view C. sight D. picture

15.Since he was a boy, one of his _____ has been stamp collecting

A. hobbies B. cares C. sports D. professions

16. Most people were no longer listening to his long _____ story

A. irritable B. boring C. tiring D. annoying

17. There ‘s someone at the door _____ it

A. I’m answering B. I answer C. I’ll answer D. I answered

18. If I’m tired in the evening _____ to bed early

A. I’d go B. I’d have gone C. I went D. I’ll go

19. if you require any more _____ about the holiday, please telephone us.

A. description B. information C. news D. fact

20. You will become ill _____ you stop working so hard

A. until B. when C. unless D. if

21. Oh, no ! My wallet has been _____

A. robbed B. picked C. stolen D. theft

22. We watched the cat _____ the tree.

A. climbed B. climb C. had climbed D. was climbing

23. I wish you _____ stop interrupting me whenever I speak

A. will B. would C. did D. might

24_____ the time you get to the theater, the play will have finished

A. Until B. In C. By D. on

25. He lost the race because he _____ petrol on the last lap

A. got out of B. ran out of C. made out of D. put out of

26. Is there a bank where I can _____ these pounds for dollars?

A. exchange B. turn C. alter D. arrange

27. Traveling to Paris _____ air is quicker than driving

A. by B. on C. over D. through

28. I think Sally is quite _____ her sister

A. as pretty B. as pretty than C. as pretty as D. prettier

29. Four people were seriously ______ in an accident on the motorway

A. injured B. damaged C. spoiled D. wounded

30. Would you be _____ to hold the door open?

A. too kind B. kind enough C. as kind D. so kind

31. I am not sure _____ the green coat is

A. who’s B. who C. whose D. whom

32. It was _____ a simple question that everyone answered it correctly

A. so B. such C. much D. too

33. That lesson was much too difficult_____ understand

A. for me to B. me to C. for I to D. that

34. She warned me _____

A. to not do it B. not to do it C. I should do it D. about to do it

35. He completely _____ with what you said.

A. admitted B. agreed C. accepted D. argued

36 _____ he had no money for a bus, he had to walk all the way home.

A. for B. thus C. so D. as

37. The _____ were all invited to the school.

A. boys parents B. boys’ parents’ C. boys parents’ D. boys’ parents

38. It took him ages to _____ living in the new town.

A. used to B. accustomed C. get used to D. use to

39 _____ his advice, I would never have got a job

A. Except B. Apart from C. But for D. As for

40. The world Cup is a football _____ which is open to all countries.

A. participation B. involvement C. occasion D. competition

IV. Choose from the four underlined parts of each sentence (marked A, B, C, and D) one that needs correcting. Identify tour answer by circling the corresponding letter A, B, C, or D.

41. The reason why he‘s not feeling very well is simplehe‘s ate too much as usual.

A. he’s not feeling B. is simple C. he’s ate D. as usual

42. Mary found it hard to concentrate on her work because the noise.

A. it hard B. to concentrate C. work D. because the noise

43. Where I am living now is convenient for work because I don’t have travel far.

A. Where I am B. is convenient C. for work because I don’t D. have travel far

44. She washes her hair at least six time a week

A. washes her hair B. at least six C. time D. a week

45. I’ll make some sandwiches before I‘ll leave for work.

A. I’ll make B. some sandwiches before C. I’ll leave D. for work



IV. Read the following text then answer the questions that follow by circling its corresponding letter marked A, B, C, or D.

In the world today, particularly in the two most industrialized areas, North America and Europe, recycling is big news. People are talking about it, practicing it, and discovering new ways to be sensitive to the environment. Recycling means finding was to use products a second time. The motto of the recycling movement is "Reduce, Reuse, Recycle".



The first step is to reduce garbage. In stores, a shopper has to buy products in blister packs, boxes and expensive plastic wrappings. A hamburger from a fast food restaurant comes in lots of packaging: usually paper, a box, and a bag. All that packaging is wasted resources. People should try to buy things that are wrapped simply, and to reuse cups and utensils đồ dùng, dụng cụ. Another way to reduce waste is to buy high-quality products. When low quality appliances break, many customers throw them away and buy new ones - a loss of more resources and more energy. For example. if a customer buys a high-quality appliance that can be easily repaired, the manufacturer receives an important message. In the same way. if a customer chooses a product with less packaging, that customer sends an important message to the manufacturers. To reduce garbage, the throwaway must stop.

The second step is to reuse. It is better to buy juices and soft drinks in returnable bottles. After customers. empty the bottles, they return them to the store. The manufacturers of the drinks collect the bottles, wash them, and then fill them again. The energy that is necessary to make new bottles is saved. In some parts of the world, returning bottles for money is a common practice. In those places, the garbage dumps have relatively little glass and plastic from throwaway bottles.

The third step is being environmentally sensitive is to recycle. Spent motor oil can be cleaned and used again. Aluminum cans are expensive to make. It takes the same amount of energy to make one aluminum can as it does to run a color TV set for three hours. When people collect and recycle aluminum (for new cans), they help save one of the world's precious resources.

46.What is the main topic of the passage?

A. how to reduce garbage disposal B. what people often understand about the term 'recycle'

C. what is involved in the recycling movement D. how to live sensitively to the environment.

47.Which is described as one of the most industrialized areas?

A. Europe B. Asia C. Middle East D. South America

48.t does the word 'sensitive' in the phrase 'sensitive to the environment' mean?

A. cautious B. logical C. friendly D. responding



49.People can do the following to reduce waste EXCEPT

A. buy high-quality product B. buy simply-wrapped things C. reuse cups D. buy fewer hamburgers



50.Why is it a waste and customers buy low-quality products?

A. Because people will soon throw them away. B. Because they have to be repaired many times.

C. Because customers change their ideas all the time. D. Because they produce less energy.

51.What does it mean 'Customers can vote with their wallets'?

A. they can choose the cheapest products B. they can cast a lot to praise a producer.

C. they can ask people to choose products with less packaging

D. they can tell the producers which products are good for environment by buying them.

52.The word 'motto' is closest in meaning to_________

A. meaning B. value C. belief D. reference

53.What best describes the process of reuse?

A. The bottles are collected, washed, returned and filled again.

B. he bottles are filled again after being returned, collected and washed.

C. The bottles are washed, retuned, filled again and collected.

D. The bottles are collected, returned filled again and washed.

54.What are the two things mentioned as examples of recycling?

A. Aluminum cans and plastic wrappings. B. Hamburger wrappings and spent motor oil.

C. Aluminum cans and spent motor oil. D. TV sets and aluminum cans.

55.The word 'precious' is closest in meaning to_________

A. natural B. substantial C. first D. invaluable



III. Choose from the four options given (marked A, B, C, and D) one best answer to complete each of the gaps below by circling the corresponding letter A, B, C, or D.

Without transportation, our modern society could not (51) ______. We would have no metal, no coal and no oil nor would we have any (52) ______ Make from these materials (53) ______ We would have to spend most of our time (54) ______ food and food would be (55) ______ To the kinds that could grow in the climate and soil of our neighborhoods. Transportation also (56) ______ our lives in other ways. Transportation can speed a doctor to the (57) ______ Of a sick person, even if the patient lives on an isolated farm . It can take police to the (58 ) ______ of a crime within moments of being notified . Transportation (59) ______ teams of athletes to compete in national and international sports contests . In time of (60) ______ transportation can rush aid to person in areas stricken by floods, famines and earthquakes.

56. A. happen B. exist C. take place D. establish

57. A. production B. producers C. productivity D. product

58. A. Besides B. However C. Although D. Even

59. A. buying B. taking C. raising D. paying

60. A. related B. limited C. focused D. connected

61. A. makes B. influences C. affects D. effects

62. A. side B. way C. body D. part

63. A. location B. scene C. place D. site

64. A. brings B. gets C. fetches D. enables

65. A. disasters B. wars C. accidents D. problems

III. Choose from the four options given (marked A, B, C, and D) one best answer to complete each sentence by circling the corresponding letter A, B, C, or D.

66. She always gets the right answer.

A. She never answers right B. She is always right.

C. She never fails to get the right answer D. She fails to get the right answer all the time.

67.I regret not booking the seats in advance

A. I wish I booked the seats in advance B. I wish I have booked the seats in advance

C. If only I booked the seats in advance D. If only I had booked the seats in advance.

68. The carpets were so expensive that we didn’t buy them

A. The carpets were such expensive for us to buy them

B. The carpets were too expensive for us to buy them

C. The carpets were too expensive for us to buy

D. The carpets were very expensive for us to buy

69. No one has seen Linda since the day of the party

A. Linda has not been seen since the day of the party B. Linda is nowhere to be seen at the party

C. The party is going on without Linda D. No one has seen Linda for ages

70 Sarah didn’t attend the history lecture, and neither did George?

A. Sarah and George didn’t go to the history lecture B. Did George attend the history lecture with Sarah?

C. Did Sarah see George at the history lecture? D. Either Sarah or George attended the history lecture.

71. I haven’t got money, so I’m not going on holiday

A. Having no money made me go on holiday. B. Not having money on my holiday got me down

C. If I have money, I’ll go on holiday D. If I had money, I would go on holiday.

72. The older he grew the more forgetful he became.

A. He grew older when he became more forgetful B. He became more forgetful and older

C. As he grew older, he became more and more forgetful D. He grew older and more and more forgetful

73.”John left here an hour ago,” said Jane.

A. Jane told me that John had left there an hour before B. Jane said John left there an hour before

C. Jane told John to have left there an hour before

D. Jane told me that John to leave there an hour before

74.”Why didn’t you follow my advice?” he said

A. He asked me to follow his advice B. He asked me not to follow his advice

C. He asked me why I did follow his advice D. He asked me why I hadn’t followed his advice

75. They had seen the man in a parking lot.

A. The man was seen in a parking lot B. The man has been seen in a parking lot

C. The man were seen in a parking lot D. The man fad been seen in a parking lot.



Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions from 13 to 15:

76: The most important thing is to keep yourself occupied.

A. busy B. comfortable C. free D. relaxed

77: My uncle, who is an accomplished guitarist, taught me how to play.

A. skilful B. famous C. perfect D. modest

78. Dr. Jones suggested that final examinations should be discontinued, an innovation I heartily support.

A. inner part B. test C. entrance D. change

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions from 11 to 12:

79: We offer a speedy and secure service of transferring money in less than 24 hours.

A. uninterested B. unsure C. open D. slow

80: The Red Cross is an international humanitarian agency dedicated to reducing the sufferings of wounded soldiers, civilians and prisoners of war.

A. happiness B. worry and sadness C. pain and sorrow D. loss

-----------------HẾT-----------------



KEY TO PRACTICE 7


QUESTION

ANSWER

QUESTION

ANSWER

QUESTION

ANSWER

QUESTION

ANSWER

1

D

21

C

41

C

61

C

2

A

22

B

42

D

62

A

3

A

23

B

43

D

63

B

4

D

24

C

44

C

64

D

5

C

25

B

45

C

65

A

6

B

26

A

46

C

66

C

7

B

27

A

47

A

67

D

8

C

28

C

48

C

68

C

9

A

29

A

49

D

69

A

10

D

30

B

50

A

70

A

11

A

31

C

51

D

71

D

12

C

32

B

52

C

72

C

13

C

33

A

53

B

73

A

14

B

34

B

54

D

74

D

15

A

35

B

55

D

75

D

16

B

36

D

56

B

76

A

17

C

37

D

57

D

77

A

18

D

38

C

58

A

78

D

19

B

39

C

59

C

79

B

20

C

40

D

60

B

80

A


PRACTICE TEST 8

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

1. She was ______ angry that she could not say a word.

A. so B. too much C. so many D. such

2. Susan, remember to apply this sun cream ______ two hours.

A. some B. several C. every D. each

3. There is a good film ______ TV tonight. Will you watch it?

A. at B. from C. on D. in

4. If Nam had studied harder, he ......the last entrance examination.

A. would have passed B. will pass C. would pass D. passed

5. That cannot be a true story. He ______ it up.

A. can have made B. must have made C. would have made D. should have made

6. Spain has won the championship, ______ is not surprising.

A. that B. how C. which D. what

7. Sarah: “Oh my God, I’ve missed my bus.”

Christ: “______. Another will come here in ten minutes.”

A. I hope so B. Don’t mention it C. Don’t worry D. Thank you

8. Instead of staying around the house all day, you should be out there looking____ a job.

A. for B. after C. into D. at

9. ______ he was tired, he still watched the final match on TV.

A. However B. Though C. Because D. Despite

10. If I had more money, I .....a bigger house.

A. bought B. will buy C. would have bought D. would buy

11. Ann: "Would you like some more tea?" → Daisy: "........................"

A. Here you are B. It doesn't matter C. I'm OK D. Yes, please

12. How long ago ______ to learn French?

A. have you started B. were you starting C. would you start D. did you start

13. The teacher said that I would be able to speak English fluently ______ six months.

A. in B. by C. since D. till

14. No sooner ______ my car than the alarm went off.

A. the thief had touched B. had the thief touched

C. touched the thief D. the thief touched

15. The police have begun an ______ into the accident which happened this afternoon.

A. investigation B. investigatory C. investigate D. investigating

16. Nowadays, most students use ______ calculators in their studies and examinations.

A. electrical B. electronic C. electricity D. electric

17. Peter: "Thanks a lot for your wonderful gift." → Mary: "........................"

A. I'm glad you enjoy it. B. I don't hope so.

C. Me too D. You've got to be kidding.

18. This carpet really needs ______. Can you do it for me, son?

A. being cleaned B. cleaned C. clean D. cleaning

19. Jack: “What’s wrong with you?” Jill : “______.”

A. Thank you very much B. I’m having a slight headache

C. No, I don’t care D. Yes, I was tired yesterday

20. College students are becoming less dependent ______ their teachers.

A. on B. with C. of D. to

21. I hope you will ______ notice of what I am going to tell you.

A. gain B. keep C. get D. take

22. My teacher reminded me ______ my essay carefully before handing it in.

A. checked B. checking C. to have checked D. to check

23. He gave ______ his job in order to go back to university.

A. up B. in C. away D. out

24. Mary: “Do you mind if I sit here?” Laura: “______”

A. Don’t mention it. B. My pleasure. C. No, not at all. D. Yes, why not?

25. Neither Tom nor his brothers ______ willing to help their mother with the housework.

A. are B. was C. has been D. is

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the

following questions.

26. ______, the less polluted the environment will be.

A. The more polluted landfills will be B. The more landfills are there

C. The less landfills are polluted D. The fewer landfills we have

27. Switch off all the lights ______.

A. by the time you enter the room B. until you enter the room

C. after you will leave the room D. before you leave the room

28. that she does not want to stay any longer.

A. A little homesick does Beth feel B. Beth feels such homesick

C. Homesick though Beth may feel D. So homesick does Beth feel

29. It is believed ______.

A. when Alice to become a talented ballet dancer

B. how is Alice a talented ballet dancer

C. why is Alice such a talented ballet dancer

D. that Alice is a talented ballet dancer

30. I have two sisters, ______.

A. both of whom are nurses B. most of whom are nurses

C. one of them are nurses D. most of them are nurses



Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase CLOSEST in

meaning to the underlined part in each of the following questions.

31. A special exhibition of Indian art will be opened at the National Museum next month.

A. painting B. programme C. music D. show

32. Traffic began to flow normally again after the accident.

A. with the same speed B. in the usual or ordinary way

C. strangely and irregularly D. repeatedly in different modes

33. Don’t be concerned about your mother’s illness; she’ll recover soon.

A. surprised at B. worried about

C. embarrassed at D. angry with

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase OPPOSITE in

meaning to the underlined part in each of the following questions.

34. His boss has had enough of his impudence, and doesn't want to hire him any more.

A. respect B. rudeness C. obedience D. agreement

35. She was unhappy that she lost contact with a lot of her old friends when she went abroad to study.

A. made room for B. lost control of C. put in charge of D. got in touch with

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the

correct answer to each of the questions from 36 to 45.
One of the factors contributing to the intense nature of twenty-first-century stress is our continual exposure to media – particularly to an overabundance of news. If you feel stressed out by the news, you are far from alone. Yet somehow many of us seem unable to prevent ourselves from tuning in to an extreme degree.

The further back we go in human history, the longer news took to travel from place to place, and the less news we had of distant people and lands altogether. The printing press obviously changed all that, as did every subsequent development in transportation and telecommunication.

When television came along, it proliferated like a population of rabbits. In 1950, there were 100,000 television sets in North American homes; one year later there were more than a million. Today, it’s not unusual for a home to have three or more television sets, each with cable access to perhaps over a hundred channels. News is the subject of many of those channels, and on several of them it runs 24 hours a day.

What’s more, after the traumatic events of September 11, 2001, live newscasts were paired with perennial text crawls across the bottom of the screen – so that viewers could stay abreast of every story all the time.

Needless to say, the news that is reported to us is not good news, but rather disturbing images and sound bytes alluding to disaster (natural and man-made), upheaval, crime, scandal, war, and the like. Compounding the problem is that when actual breaking news is scarce, most broadcasts fill in with scare stories about things that possibly might threaten our health, safety, finances, relationships, waistline, hairline, or very existence in the future. This variety of story tends to treat with equal alarm a potentially lethal flu outbreak and the bogus claims of a wrinkle cream that over- promises smooth skin.

Are humans meant to be able to process so much trauma – not to mention so much overblown anticipation of potential trauma – at once? The human brain, remember, is programmed to slip into alarm mode when danger looms. Danger looms for someone, somewhere at every moment. Exposing ourselves to such input without respite and without perspective cannot be anything other than a source of chronic stress.

(Extracted from The Complete Idiot’s Guide to Beating Stress by Arlene Matthews Uhl - Penguin Group 2006)

36. According to the passage, which of the following has contributed to the intense nature of

twenty-first-century stress?

A. The degree to which stress affects our life B. Our inability to control ourselves

C. An overabundance of special news D. Our continual exposure to the media

37. In the past, we had less news of distant people and lands because ______.

A. printing, transportation, and telecommunications were not developed

B. means of communication and transportation were not yet invented

C. most people lived in distant towns and villages

D. the printing press changed the situation too slowly

38. The pronoun “them” in paragraph 3 refers to ______.

A. TV channels B. TV news C. television sets D. cable access

39. The word “traumatic” in paragraph 4 is closest in meaning to ______.

A. fascinating B. upsetting C. exciting D. boring

40. According to the passage, when there is not enough actual breaking news, broadcasts ______.

A. are full of dangerous diseases such as flu

B. send out live newscasts paired with text across the screen

C. are forced to publicise an alarming increase in crime

D. send out frightening stories about potential dangers

41. As stated in the passage, a flu outbreak and the bogus claims of a wrinkle cream tend to______.

A. be scarce breaking news B. involve natural and man-made disasters

C. be treated with equal alarm D. be warmly welcomed by the public

42. Which of the following is NOT true, according to the passage?

A. The only source of stress in our modern life is the media.

B. Many TV channels supply the public with breaking news.

C. Many people are under stress caused by the media.

D. The news that is reported to us is not good news.

43. The word “slip” in paragraph 6 is closest in meaning to ______.

A. fail B. bring C. release D. fall

44. According to the passage, our continual exposure to bad news without perspective is obviously ____.

A. the result of an overabundance of good news

B. the result of human brain’s switch to alarm mode

C. a source of defects in human brain

D. a source of chronic stress

45. What is probably the best title for this passage?

A. Developments in Telecommunications B. The Media – A Major Cause of Stress

C. More Modern Life – More Stress D. Effective Ways to Beat Stress
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the

correct word or phrase for each of the blanks from 46 to 55.
The popular image of student life is of young people with few responsibilities enjoying themselves and (46)______ very little work. This is often not true. Many older people now study at college or university, sometimes (47)______ a part-time basis while having a job and looking after a family. These students are often (48)______ motivated and work very hard.

Younger students are often thought to be lazy and careless about money but this (49)______ is

changing. In Britain reduced government support for higher education means that students can no longer rely on having their expenses (50)______ for them. Formerly, students received a grant towards their living expenses. Now most can only get a loan (51)______ has to be paid back. Since 1999 they have paid over £1 000 towards tuition (52)______ and this amount will increase up to a maximum of £3 000. In the US students already (53)______ pay for tuition and room and board. Many get a financial aid package which may (54)______ grants, scholarships and loans. The fear of having large debts places (55)______ pressure on students and many take part-time jobs during the term and work full-time in the vacations.

(Extracted from Oxford Guide to British and American Culture – Oxford Advanced Learner’s Compass)

46. A. producing B. carrying C. doing D. making

47. A. for B. with C. on D. at

48. A. highly B. mainly C. absolutely D. adequately

49. A. position B. state C. situation D. condition

50. A. paying B. paid C. pay D. to pay

51. A. whether B. what C. which D. who

52. A. money B. fees C. allowances D. charge

53. A. had better B. should C. may D. have to

54. A. include B. consist C. compose D. belong

55. A. large B. generous C. considerate D. considerable



Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that has the underlined

part pronounced differently from the rest in each of the following questions.

56. A. plain B. certain C. faithful D. attain

57. A. survived B. maintained C. started D. determined

58. A. documentary B. population C. stimulate D. maximum



Pick out the word whose stress pattern is different from that of the others in each group

59. A. impressive B. composition C. international D. competition

60. A. instrument B. inflation C. regional D. satellite

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.

61. In spite of the heavy rain, all we enjoyed the excursion.

A B C D

62. It’s the first time I saw this film.



A B C D

63. The children wish that they have more free time to play football.

A B C D

64. Opened the letter from her boyfriend, she felt extremely excited.



A B C D

65. Wood is an excellent resource for heating homes, cooking food, and build houses.

A B C D

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in

meaning to each of the following questions.

66. I have never used a more fascinating MP3 player than this one.

A. This is the most fascinating MP3 player I have ever used.

B. Like the other MP3 players, this one is fascinating to me.

C. This MP3 player does not fascinate me much.

D. I am very fascinated by the MP3 player I am using.

67. Barbara didn't wear the raincoat, so she got wet.

A. If Barbara had worn the raincoat, she wouldn't get wet.

B. If Barbara hadn't got wet, she would have worn the raincoat.

C. If Barbara had worn the raincoat, she wouldn't have got wet.

D. If Barbara wore the raincoat, she wouldn't get wet.

68. The question was so difficult that no one could answer it.

A. The question was so difficult for anyone to answer.

B. It was such a difficult question that no one could answer it.

C. The question was too difficult for no one to answer.

D. The question wasn't easy enough for no one to answer

69. I think it is more enjoyable to play a sport than to watch it on TV.

A. In my view, playing a sport is as enjoyable as watching it on TV.

B. As far as I know, more people watch a sport on TV than they play it.

C. In my opinion, to play a sport is more enjoyable than to watch it on TV.

D. I think watching a sport on TV is more enjoyable than playing it.

70. “May I see your passport, Mrs Scott?” said the customs officer.

A. The customs officer asked to see Mrs Scott’s passport.

B. The customs officer suggested seeing Mrs Scott’s passport.

C. The customs officer asked Mrs Scott to see his passport.

D. The customs officer promised to show Mrs Scott his passport.



Read the following passage on climate change, and mark the letter A, B, C, or D on your answer

sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 71 to 80.

Experts in climatology and other scientists are becoming extremely concerned about the changes to our climate which are taking place. Admittedly, climate changes have occurred on our planet before. For example, there have been several ice ages or glacial periods.

These climatic changes, however, were different from the modern ones in that they occurred gradually and, as far as we know, naturally. The changes currently being monitored are said to be the result not of natural causes, but of human activity. Furthermore, the rate of change is becoming alarmingly rapid. The major problem is that the planet appears to be warming up. According to some experts, this warming process, known as global warming, is occurring at a rate unprecedented in the last 10,000 years. The implications for the planet are very serious. Rising global temperatures could give rise to such ecological disasters as extremely high increases in the incidence of flooding and of droughts. These in turn could have a harmful effect on agriculture. It is thought that this unusual warming of the Earth has been caused by so-called greenhouse gases, such as carbon dioxide, being emitted into the atmosphere by car engines and modern industrial processes, for example. Such gases not only add to the pollution of the atmosphere, but also create a greenhouse effect, by which the heat of the sun is trapped. This leads to the warming up of the planet. Politicians are also concerned about climate change and there are now regular summits on the subject, attended by representatives from around 180 of the world's industrialized countries. Of these summits, the most important took place in Kyoto in Japan in 1997. There it was agreed that the most industrialized countries would try to reduce the volume of greenhouse gas emissions and were given targets for this reduction of emissions.

It was also suggested that more forests should be planted to create so-called sinks to absorb greenhouse gases. At least part of the problem of rapid climate change has been caused by too drastic deforestation. Sadly, the targets are not being met. Even more sadly, global warnings about climate changes are often still being regarded as scaremongering.


(From Read and Understand 2 by Betty Kirkpatrick & Rebecca Mok - Learners Publishing Pte Ltd 2005)
71. According to the passage, in what way did the climate changes in the ice ages differ from the modern ones?

A. They occurred naturally over a long period of time.

B. They were fully monitored by humans.

C. They were wholly the result of human activity.

D. They were partly intended.

72. The word “alarmingly” in paragraph 2 is closest in meaning to ______.

A. disapprovingly B. worryingly C. surprisingly D. disappointingly

73. According to the passage, agriculture could ______.

A. give rise to many ecological disasters

B. make the global warming more serious

C. be indirectly affected by the global temperature rises

D. be directly damaged by the rises in global temperature

74. Greenhouse gases cause the warming up of the Earth because they ______.

A. are emitted by car engines B. trap heat from the sun

C. do not add to atmosphere pollution D. are unusual gases

75. According to the passage, 1997 witnessed ______.

A. the largest number of summits on the subject of climate change

B. the highest attendance by representatives from 180 industrialised countries

C. the most important summit on climate change taking place in Kyoto, Japan

D. widespread concern about climate change

76. It can be inferred from the passage that the countries which are mainly responsible for global warming are ______.

A. developed countries B. the most industrialised countries

C. countries with the warmest climate D. developing countries

77. The word “There” in paragraph 5 refers to ______.

A. regular summits on climate change B. the 1997 summit in Kyoto, Japan

C. the world’s industrialised countries D. the most industrialised countries

78. Which of the following is NOT true, according to the passage?

A. The so-called sinks created by forests can absorb greenhouse gases.

B. Politicians are among those who are concerned about climate change.

C. The problem of rapid climate change has been caused mainly by deforestation.

D. Carbon dioxide is one of the gases that may cause the so-called greenhouse effect.

79. The word “drastic” in paragraph 6 is closest in meaning to ______.

A. severe B. hard C. obvious D. widespread

80. What is probably the writer’s attitude toward global warming?



A. Optimistic B. Neutral C. Positive D. Pessimistic

The end

KEY TO PRACTICE 8


QUESTION

ANSWER

QUESTION

ANSWER

QUESTION

ANSWER

QUESTION

ANSWER

1

A

21

D

41

C

61

C

2

C

22

D

42

A

62

C

3

C

23

A

43

D

63

B

4

A

24

C

44

D

64

A

5

B

25

A

45

B

65

D

6

C

26

D

46

C

66

A

7

C

27

D

47

C

67

C

8

A

28

D

48

A

68

B

9

B

29

D

49

C

69

C

10

A

30

A

50

B

70

A

11

D

31

D

51

C

71

A

12

D

32

B

52

B

72

B

13

A

33

B

53

D

73

C

14

B

34

A

54

A

74

B

15

A

35

D

55

C

75

C

16

B

36

D

56

B

76

B

17

D

37

A

57

C

77

B

18

D

38

A

58

D

78

C

19

B

39

B

59

A

79

A

20

A

40

D

60

B

80

D
1   ...   24   25   26   27   28   29   30   31   ...   46


Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©hocday.com 2016
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương